Coldplay
Napisano 18 maja 2014 - 21:48
Btw, wiecie może, czy u nas będzie dostępna wersja deluxe? Z tego, co widzę, empik ma w ofercie tylko wersję z 9cioma piosenkami, bez bonus tracków.
Napisano 19 maja 2014 - 07:49
Dzisiaj w nocy naszego czasu miała miejsce na NBC premiera filmu koncertowego Ghost Stories.
A sky full of stars
https://www.youtube.com/watch?v=XKjskTmXJwk
Viva la vida
https://www.youtube....h?v=YkvBucWtv6s
Magic
https://www.youtube.com/watch?v=BQbPZNc2tnA
Napisano 19 maja 2014 - 14:21
wiecie może, czy u nas będzie dostępna wersja deluxe? Z tego, co widzę, empik ma w ofercie tylko wersję z 9cioma piosenkami, bez bonus tracków.
Sieć Target ma wyłączność na 'pełną' wersje albumu na 6 miesięcy. Po tym czasie (druga połowa listopada) ma on się ukazac w wersji 12 trackowej na całym Świecie. U nas pewnie też.
xxx depe xxx
Napisano 19 maja 2014 - 20:17
Jak oceniacie bonus tracki, tak dla rozluźnienia ? Jak dla mnie bardzo pozytywne, przyjemne w słuchaniu, ale nie dziwię się że nie trafiły na podstawową wersję, bo trochę zniszczyłby klimat
IMHO klimatu nie zniszczyły.. aczkolwiek All Your Friends jest najsłabszym kawałkiem w zestawie, z kolei Ghost Story mocno wyróżniającym się.
O (Part2) - sympatyczna, i niosąca nadzieję 'coda' albumu.
W ogóle, se myślę, po kilkukrotnym odsłuchaniu z textami przed nosem, że ten album powinien być zatytułowany 'GWEN'.. ewentualnie.. 'GWYNETH'
nie macie takiego wrażenia?
xxx depe xxx
Napisano 19 maja 2014 - 21:41
"Ghost Story" najbardziej mi się podoba z bonusów. Ostatni też całkiem sympatyczny;)
W ogóle, se myślę, po kilkukrotnym odsłuchaniu z textami przed nosem, że ten album powinien być zatytułowany 'GWEN'.. ewentualnie.. 'GWYNETH'
nie macie takiego wrażenia?
Heh, tak samo pomyślałam...
Napisano 20 maja 2014 - 12:09
ja oryginałkę sprowadzam z USA - w wersji 12trackowej
jakoś tak biorę te 12 kawałków jako całość. bo tak od początku słucham wszystkich 12 tym bardziej, że bardzo mi przypasowało Ghost Story. All Your Friends zresztą też.
w ogóle, tak sobie myślę, że Ghost Story to takie Sleeping Sun trochę dla tej płyty.
fajna do słuchania nocą..
momentami przesłodzona jednak, mam kilka uwag co do przeprodukowania niektórych kawałków. część wolałabym usłyszeć w bardziej surowej formie.
ale jednak bez porównania z gimbazjalnością MX
Napisano 20 maja 2014 - 12:21
jakoś tak biorę te 12 kawałków jako całość. bo tak od początku słucham wszystkich 12
Bo to jest całość. W skutek deal'u CPL/Target cały Świat otrzymał wykastrowaną wersję albumu.
Jak pisałem wyżej, ten deal kończy się za pół roku i wyjdzie 12 trackowa reedycja.
xxx depe xxx
Napisano 20 maja 2014 - 12:35
Ja sobie poczekam aż w PL wyjdzie ta wersja 12-utworowa. Kupiłam tą z 9ma, ale brakuje mi tych trzech bonusów jak słucham.
Napisano 20 maja 2014 - 14:06
Drugi.
'A Whisper" grali w 2002 w Seattle..
Ale i tak ciekawy set. Zagrali praktycznie całe Ghost Stories..
1. Atlas
2. Charlie Brown
3. The Scientist
4. Don't Panic
5. A Whisper
6. Til Kingdom Come
7. Viva La Vida
8. Paradise
9. Always in My Head
10. Magic
11. Ink
12. True Love
13. Midnight
14. Another's Arms
15. Oceans
--------------------------------------------------
16. A Sky Full of Stars
17. O
18. Yellow
19. O (Part 2) [Outro]
xxx depe xxx
Napisano 20 maja 2014 - 21:27
Na YT jest już całe nagranie, szkoda, że je tak okroili i ani Midnight ani O się nie załapało.
Tak się robi TV Special!
True Love - bajka.
Magic - magiczne, w końcówce jak Chris wchodzi z gitarką akustyczną.
Another's Arms / Oceans - to po prostu trzeba obejrzeć!
Nie potrzebne Paradise, Clocks i VLVida, zamiast tego wolałbym Midnight + Ink + O (Fly On)
Ale i tak świetny show!
-------------
Edyta:
Widzę, że już usuneli z YT. Shame.
Dobrze, że ściągnełem kiedy jeszcze było..
xxx depe xxx
Napisano 20 maja 2014 - 21:32
Napisano 20 maja 2014 - 21:54
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych