Ja tam zamówiłem sobie pre- order, ale no, wiadomo że ciekawość jest silniejsza. Straszne czepialstwo się pojawia na tym forum, strach czasami coś powiedzieć/ napisać o nowościach muzycznych, bo zaraz zostanie się przyrównanym do piratów
Coldplay
Napisano 14 maja 2014 - 20:57
Jeśli album już jest zamówiony przez daną osobę, to nie widzę nic złego we wcześniejszym ściągnięciu albumu, nawet jeśli nielegalnie. Sam bezczelnie pobrałem, bo nie mogłem się doczekać. Płytę oczywiście zakupię. Zespołowi należy się zapłata z mojej strony za kawałek tak dobrej muzyki. A i miło mieć namacalny krążek w łapskach.
Napisano 14 maja 2014 - 21:04
Jeśli album już jest zamówiony przez daną osobę, to nie widzę nic złego we wcześniejszym ściągnięciu albumu, nawet jeśli nielegalnie. Sam bezczelnie pobrałem, bo nie mogłem się doczekać. Płytę oczywiście zakupię. Zespołowi należy się zapłata z mojej strony za kawałek tak dobrej muzyki. A i miło mieć namacalny krążek w łapskach.
Mam dokładnie takie same zdanie.
Niektóre łosie niestety ale nie zrozumieją nigdy czym różni się okradanie kapeli od nieokradania.
xxx depe xxx
Napisano 14 maja 2014 - 23:39
Ja nie twierdzę, że nie. Ja tylko zwracam uwagę na hipokryzję użytkownika JVD, który pierwszy skacze do innych z mordą z oskarżeniami o "złodziejstwo"
Mam dokładnie takie same zdanie.
Niektóre łosie niestety ale nie zrozumieją nigdy czym różni się okradanie kapeli od nieokradania.
Jak to dobrze, że to "nie łoś" daje wykładnie tego czym jest okradanie a czym nie jest. Zgodnie z zasadą "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia" oczywiście.
Napisano 15 maja 2014 - 00:07
Uprasza się o zluzowanie.
Jest takie powiedzonko, które mówi o "pierwszeństwie" w rzuceniu kamieniem... To raz.
Dwa - czy ktoś kogoś okrada czy nie to jest już w zasadzie kwestia tylko i wyłącznie jego sumienia. Co z tego, że w jakimś innym wątku kogoś ścigał za ściąganie, a tym czasem sam wcześniej pobrał album, który tak czy siak kupi? Szczerze powiedziawszy podziwiam, że chce Ci się klepać te posty i wytykać takie sprawy. Ja po prostu olałbym to i już. Szkoda czasu chociażby.
Trzy - znając kolegę Depe (JVD), to akurat w jego przypadku można śmiało założyć, że będzie posiadaczem każdej możliwej wersji wydania nowego albumu, zatem zespół "na nim zarobi" - tak pisząc w dość dużym uogólnieniu, zatem stwierdzać, że dochodzi tutaj do złodziejstwa jest sporym nadużyciem.
Napisano 15 maja 2014 - 00:16
Napisano 15 maja 2014 - 00:27
Napisano 15 maja 2014 - 09:07
Uprasza się o zluzowanie.
Jest takie powiedzonko, które mówi o "pierwszeństwie" w rzuceniu kamieniem... To raz.
Dwa - czy ktoś kogoś okrada czy nie to jest już w zasadzie kwestia tylko i wyłącznie jego sumienia. Co z tego, że w jakimś innym wątku kogoś ścigał za ściąganie, a tym czasem sam wcześniej pobrał album, który tak czy siak kupi? Szczerze powiedziawszy podziwiam, że chce Ci się klepać te posty i wytykać takie sprawy. Ja po prostu olałbym to i już. Szkoda czasu chociażby.
Dlaczego piszesz to mnie tutaj, a nie jemu w tamtych wątkach? Hm? Nie rozumiesz chyba o co mi chodzi. Nie boli mnie to, że pobrał tę płytę tylko jego podwójne standardy, kiedy przypierdala się do innych, że "okradają zespół" prosząc o jakąś piosenkę na pw, a sam pokazuje tutaj co pokazuje. Moralność Kalego.
W ten sposób depe 'okrada' Coldplay'a.
Dudzio pochwal się co ty masz.. OK? A wtedy zrobię fotkę z kolejnych kilku moich półek z płytami CPL.
Ojaa, super. Bogaaaactwo. Wybrandzlowałeś się już nad swoją zajebistością?
Napisano 16 maja 2014 - 16:15
Ej, na Spotify przy Ghost Stories jest komentarz "Wykonawca lub jego reprezentanci nie zgodzili się na zamieszczenie tego albumu w Spotify. Staramy się ich przekonać, aby wkrótce zmienili zdanie." To jest normalna praktyka wytwórni, że wrzucają na Spotka jakiś czas po premierze (bo jeszcze tego nie zauważyłem), czy nie ma co czekać i lepiej samemu się zaopatrzyć? Cierpliwie czekałem tydzień nie ściągając, a tutaj zonk. Wie ktoś coś?
Napisano 16 maja 2014 - 20:47
Bardzo spoko płyta. W znacznej mierze powrót do korzeni. Jest spokojnie, klimatycznie, minimalistycznie. Po kilku odsłuchach najbardziej przekonuje mnie Magic i Another's Arms.
Po MX duuuuży plus. Ode mnie 7,5/10.
"A Sky Full Of Stars" nóżka dobrze chodzi jednak! Jestem na tak!
A ja skipuję. Moim zdaniem najsłabszy kawałek, brzmi jak odpad z MX. Nie pasuje do całości.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych