Skocz do zawartości

Coldplay

2069 replies to this topic

#1721 Bart.1551

Bart.1551

Użytkownik

• Members
  • 771 Postów

Napisano 14 maja 2014 - 18:17

Ja tam zamówiłem sobie pre- order, ale no, wiadomo że ciekawość jest silniejsza. Straszne czepialstwo się pojawia na tym forum, strach czasami coś powiedzieć/ napisać o nowościach muzycznych, bo zaraz zostanie się przyrównanym do piratów :P

#1722 Dudzio

Dudzio

Użytkownik

• Members
  • 616 Postów

Napisano 14 maja 2014 - 18:30

Przypomnę tylko, że to nie ja nazywam "złodziejami" tutejszych forumowiczów proszących o podesłanie na PM jakiejś piosenki.

#1723 JVD

JVD

Użytkownik

• Members
  • 1 447 Postów

Napisano 14 maja 2014 - 18:56

Od 6 czerwca sprzedaż biletów.

Royal Albert Hall, London 
Tuesday, 01 Jul 2014
DOORS OPEN: 6:30PM
STARTS: 7:30PM

cplt.png

xxx depe xxx

#1724 majkeel

majkeel

Użytkownik

• Members
  • 580 Postów

Napisano 14 maja 2014 - 20:57

Jeśli album już jest zamówiony przez daną osobę, to nie widzę nic złego we wcześniejszym ściągnięciu albumu, nawet jeśli nielegalnie. Sam bezczelnie pobrałem, bo nie mogłem się doczekać. Płytę oczywiście zakupię. Zespołowi należy się zapłata z mojej strony za kawałek tak dobrej muzyki. A i miło mieć namacalny krążek w łapskach.

last  

#1725 olekcj111

olekcj111

Użytkownik

• Members
  • 644 Postów

Napisano 14 maja 2014 - 20:58

To kiedy koncert u nas? ;3

#1726 JVD

JVD

Użytkownik

• Members
  • 1 447 Postów

Napisano 14 maja 2014 - 21:04

Jeśli album już jest zamówiony przez daną osobę, to nie widzę nic złego we wcześniejszym ściągnięciu albumu, nawet jeśli nielegalnie. Sam bezczelnie pobrałem, bo nie mogłem się doczekać. Płytę oczywiście zakupię. Zespołowi należy się zapłata z mojej strony za kawałek tak dobrej muzyki. A i miło mieć namacalny krążek w łapskach.

Mam dokładnie takie same zdanie.

Niektóre łosie niestety ale nie zrozumieją nigdy czym różni się okradanie kapeli od nieokradania.

xxx depe xxx

#1727 JVD

JVD

Użytkownik

• Members
  • 1 447 Postów

Napisano 14 maja 2014 - 22:46

BnniyEFIgAAXdij.jpg

xxx depe xxx

#1728 Dudzio

Dudzio

Użytkownik

• Members
  • 616 Postów

Napisano 14 maja 2014 - 23:39

Ja nie twierdzę, że nie. Ja tylko zwracam uwagę na hipokryzję użytkownika JVD, który pierwszy skacze do innych z mordą z oskarżeniami o "złodziejstwo"

Mam dokładnie takie same zdanie.

Niektóre łosie niestety ale nie zrozumieją nigdy czym różni się okradanie kapeli od nieokradania.

Jak to dobrze, że to "nie łoś" daje wykładnie tego czym jest okradanie a czym nie jest. Zgodnie z zasadą "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia" oczywiście.

#1729 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 15 maja 2014 - 00:07

Uprasza się o zluzowanie.

Jest takie powiedzonko, które mówi o "pierwszeństwie" w rzuceniu kamieniem...   To raz.

Dwa - czy ktoś kogoś okrada czy nie to jest już w zasadzie kwestia tylko i wyłącznie jego sumienia. Co z tego, że w jakimś innym wątku kogoś ścigał za ściąganie, a tym czasem sam wcześniej pobrał album, który tak czy siak kupi? Szczerze powiedziawszy podziwiam, że chce Ci się klepać te posty i wytykać takie sprawy. Ja po prostu olałbym to i już. Szkoda czasu chociażby.

Trzy - znając kolegę Depe (JVD), to akurat w jego przypadku można śmiało założyć, że będzie posiadaczem każdej możliwej wersji wydania nowego albumu, zatem zespół "na nim zarobi" - tak pisząc w dość dużym uogólnieniu, zatem stwierdzać, że dochodzi tutaj do złodziejstwa jest sporym nadużyciem.

#1730 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 15 maja 2014 - 00:16

btw, dla tych, którzy nie oglądali;)

http://www.izlesene....2014-hd/7238557

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#1731 Dr Grape

Dr Grape

Użytkownik

• Members
  • 525 Postów

Napisano 15 maja 2014 - 00:27

Piractwo jest szkodliwe tylko w jednym wypadku: jeśli ktoś zamiast kupić album, ściagnie go. Poza tym może to być niezła forma reklamy. A jeśli ktoś sciagnie album bo I tak by go nie kupił?Nie jesteśmy w stanie policzyć faktycznych strat. W dobie wolnej kultury porównywanie darmowego wykorzystywania własności intelektualnej do złodziejstwa? Zaraz się okaże że wszyscy jesteśmy złodziejami.

#1732 JVD

JVD

Użytkownik

• Members
  • 1 447 Postów

Napisano 15 maja 2014 - 01:03

W ten sposób depe 'okrada' Coldplay'a.

Dudzio pochwal się co ty masz.. OK? A wtedy zrobię fotkę z kolejnych kilku moich półek z płytami CPL.

clp.jpg

xxx depe xxx

#1733 Dudzio

Dudzio

Użytkownik

• Members
  • 616 Postów

Napisano 15 maja 2014 - 09:07

Uprasza się o zluzowanie.

Jest takie powiedzonko, które mówi o "pierwszeństwie" w rzuceniu kamieniem...   To raz.

Dwa - czy ktoś kogoś okrada czy nie to jest już w zasadzie kwestia tylko i wyłącznie jego sumienia. Co z tego, że w jakimś innym wątku kogoś ścigał za ściąganie, a tym czasem sam wcześniej pobrał album, który tak czy siak kupi? Szczerze powiedziawszy podziwiam, że chce Ci się klepać te posty i wytykać takie sprawy. Ja po prostu olałbym to i już. Szkoda czasu chociażby.

Dlaczego piszesz to mnie tutaj, a nie jemu w tamtych wątkach? Hm? :) Nie rozumiesz chyba o co mi chodzi. Nie boli mnie to, że pobrał tę płytę tylko jego podwójne standardy, kiedy przypierdala się do innych, że "okradają zespół" prosząc o jakąś piosenkę na pw, a sam pokazuje tutaj co pokazuje. Moralność Kalego.

W ten sposób depe 'okrada' Coldplay'a.

Dudzio pochwal się co ty masz.. OK? A wtedy zrobię fotkę z kolejnych kilku moich półek z płytami CPL.

clp.jpg

Ojaa, super. Bogaaaactwo. Wybrandzlowałeś się już nad swoją zajebistością?

#1734 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 15 maja 2014 - 12:37

Dobra, Drodzy Koledzy uprasza się już o zluzowanie!

#1735 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 Postów

Napisano 15 maja 2014 - 18:11

JVD musisz zrobić jeszcze fotki rachunków za te płyty bo nie wiadomo czy tego nie buchnąłeś :)

El silencio se vuelve melodia

#1736 Bart.1551

Bart.1551

Użytkownik

• Members
  • 771 Postów

Napisano 15 maja 2014 - 22:21

Jak oceniacie bonus tracki, tak dla rozluźnienia :)? Jak dla mnie bardzo pozytywne, przyjemne w słuchaniu, ale nie dziwię się że nie trafiły na podstawową wersję, bo trochę zniszczyłby klimat :) 

#1737 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 16 maja 2014 - 10:53

"A Sky Full Of Stars" nóżka dobrze chodzi jednak! Jestem na tak!

#1738 Kłapouchy

Kłapouchy

Iga

• Members
  • 1 763 Postów

Napisano 16 maja 2014 - 11:46

Ja mam bardziej niż mieszane uczucia do nowego albumu i nie dlatego, że to Coldplay, a kiedyś miałam z nim lepsze relacje, wręcz wzorcowe. 

last blog fb

#1739 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 16 maja 2014 - 16:15

Ej, na Spotify przy Ghost Stories jest komentarz "Wykonawca lub jego reprezentanci nie zgodzili się na zamieszczenie tego albumu w Spotify. Staramy się ich przekonać, aby wkrótce zmienili zdanie." To jest normalna praktyka wytwórni, że wrzucają na Spotka jakiś czas po premierze (bo jeszcze tego nie zauważyłem), czy nie ma co czekać i lepiej samemu się zaopatrzyć? Cierpliwie czekałem tydzień nie ściągając, a tutaj zonk. :P  Wie ktoś coś?

#1740 lookas

lookas

Użytkownik

• Members
  • 593 Postów

Napisano 16 maja 2014 - 20:47

Bardzo spoko płyta. W znacznej mierze powrót do korzeni. Jest spokojnie, klimatycznie, minimalistycznie. Po kilku odsłuchach najbardziej przekonuje mnie Magic i Another's Arms.

Po MX duuuuży plus. Ode mnie 7,5/10.

"A Sky Full Of Stars" nóżka dobrze chodzi jednak! Jestem na tak!

A ja skipuję. Moim zdaniem najsłabszy kawałek, brzmi jak odpad z MX. Nie pasuje do całości.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych