Skocz do zawartości

Coldplay

2069 replies to this topic

#941 Chico la verdad

Chico la verdad

Użytkownik

• Members
  • 1 273 Postów

Napisano 22 kwietnia 2009 - 16:40

Twoim zdaniem zapewne nie. I jako że uważam takie podejście za nonsensowne, pewnie nigdy się nie dogadamy. Tak dla odmiany ;)

Nie słyszałem i po prostu nie miałem takiego szczęścia usłyszeć dobrych coverów(takich, które by mi się podobały. :o

A to VLV faktycznie wygrywa z oryginałem.

Chyba się też zabawię w nominowanie w temacie Złote Usta :P

Szkoda tylko że głos jednak nie trochę bardziej jak któraś z tych pań.

Jak i cała Lady Gaga :D

EDIT: hm. powie mi ktoś, dlaczego jak tego słucham, w głowie zaczyna mi brzmieć melodia Electrical Storm? czyżby...?

Podziwiam.
Niech powie mi ktoś, dlaczego nigdy nie przyszło mi na myśl doszukiwanie się w piosenkach Coldplay motywów U2.
Nigdy bym nie pomyślał, że Coldplay może być podobne do U2. B)

#942 Cactus

Cactus

Użytkownik

• Members
  • 440 Postów

Napisano 22 kwietnia 2009 - 17:17

hm. powie mi ktoś, dlaczego jak tego słucham, w głowie zaczyna mi brzmieć melodia Electrical Storm?

Ja też mam coś takiego, ale za to znam powód. Obie piosenki są słabe :P W moim przypadku to chyba dożywotnia awersja.
A VLV w wykonaniu tej nieuroczej pani jest ciężkostrawna, zresztą podobnie jak w przypadku Coldplaya. :P
Always Look on the Bright Side of Life

#943 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 22 kwietnia 2009 - 18:45

Słyszałem, że podczas jednego z ostatnich wywiadów Bono nazwał krisa martyna yyy.... no coś w stylu kretyna. Hehe nie dziwię się nawet Bono (choć, o ile rzeczywiście to prawda, takie słowa z ust Bono mnie zaskoczyły). Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Jak można tak bezczelnie jechać z drugiego zespołu ? I jeszcze ogłaszać światu jakim to koldplej jest kapitalnym następcą wielkich U2. You are ridiculous mr. martyn !! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: [wyśmiewa].

P.S. lejdi gaga !!! bosh zaczynam tracić wiarę w dobre gusta :(

#944 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 22 kwietnia 2009 - 18:54

I jeszcze ogłaszać światu jakim to koldplej jest kapitalnym następcą wielkich U2. You are ridiculous mr. martyn !! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: [wyśmiewa].

parachutes .

#945 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 22 kwietnia 2009 - 18:54

Nie słyszałem i po prostu nie miałem takiego szczęścia usłyszeć dobrych coverów(takich, które by mi się podobały. :o

C-Numb, zaryzykuję, może jednak się spodoba. Gdy to usłyszałem pierwszy raz miałem jeszcze fazę na Flojdów i uważałem ich muzykę za świętą i nietykalną. Ale to mnie z tego wyleczyło :D No i już może bez OffTopowania, jakby co, dalej o tym w wątku o PF możemy pogadać :)

Chyba się też zabawię w nominowanie w temacie Złote Usta :P

Ależ proszę bardzo ;)

Podziwiam.
Niech powie mi ktoś, dlaczego nigdy nie przyszło mi na myśl doszukiwanie się w piosenkach Coldplay motywów U2.
Nigdy bym nie pomyślał, że Coldplay może być podobne do U2. B)

Ależ właśnie nie! Przyznaję, jak zazwyczaj wcześniej się doszukiwałem celowo, to tym razem zupełnie przypadkiem się na tym złapałem. Najpierw skojarzenia z innymi wokalistkami, potem skończyłem odsłuch i nagle "in my mind, all the time, i know it's not enough lalala". To włączyłem jeszcze raz to VLV by GaGa i.. nie wiem w którym momencie dokładnie, ale tak ogólnie.. dałoby się płynnie do tego przejść i nie znając VLV ani ES się nie skapnąć, że to inna piosenka. Moim zdaniem i stępionym uchem ;)

#946 Mirbalman

Mirbalman

Pan Tamburyn

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 22 kwietnia 2009 - 18:55

@Kuba: słowa o Chrisie, konkretnie słowo "wanker" było użyte w rozmowie radiowej, która (po odsłuchaniu) okazała się zwyczajnie jajcarska i każdy, kto na YT ją słyszał, wiedział, że to wygłupy. Gdzieś na forum nawet był link.

#947 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 22 kwietnia 2009 - 19:00

parachutes .

Ta jasne chyba "latawce". :lol:

@Kuba: słowa o Chrisie, konkretnie słowo "wanker" było użyte w rozmowie radiowej, która (po odsłuchaniu) okazała się zwyczajnie jajcarska i każdy, kto na YT ją słyszał, wiedział, że to wygłupy. Gdzieś na forum nawet był link.

Jajcarska czy nie ten "zespół" jest śmieszny. Nie widzę powodów by się podniecać tą muzyką.

#948 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 22 kwietnia 2009 - 19:07

no to ja jeszcze raz powiem panie kubusiu

parachutes .

ej no dobra, sam swego czasu najezdzalem na koldplej, znajac tylko wybrane piesni+VLV. o ile o tym drugim zdanie podtrzymuje, bo ten album im po prostu nie wyszedl, jest niesamowicie fatalny.
natomiast szkoda ze tak pozno odkrylem ze istnieje cos jeszcze, a raczej ze to cos jeszcze moze byc naprawde dobre. i po prostu 2 pierwsze plyty to kawal dobrej muzyki, x&y rowniez daje rade ale to juz nie ten sam poziom.
faktycznie, wplyw na zmiane opinii o tym zespole mialy rozne czynniki, no ale, ale ;)
bo to jest tak, pewien pokoj w pradze+yellow(ogolnie cale parachutes z hajlajtem na ten kawalek wlasnie)+... ; ))

#949 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 22 kwietnia 2009 - 19:10

bo to jest tak, pewien pokoj w pradze+yellow

ale laaaans!

#950 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 22 kwietnia 2009 - 19:11

ale laaaans!

przysiegam ze nie mialem wtedy na sobie za duzych ray ban'ow !

#951 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 22 kwietnia 2009 - 19:13

Ehh no to ja też drugi raz powtórzę - żadna ich płyta mi nie pasuje ! żadne wiwa la sriwa ani inne spadochrony srony. Po prostu mamy do czynienia z zespołem, który jedną marną płytą podbił świat (mam na myśli ich największy komercyjny jak świat album wiwa la sriwa). Pełno takich gwiazdek na czele z lejdy gg i innymi filami. Podkreślam ich muzyka mi się nie podoba (a przesłuchałem z niechęcią cały pożal się boże dorobek) i zdania nie zmienię O!

#952 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 22 kwietnia 2009 - 19:14

bardzo konstruktywna krytyka :rolleyes:

#953 waz

waz

"Simona..." ;)

• Members
  • 1 324 Postów

Napisano 22 kwietnia 2009 - 19:14

Nie no spoko, może Ci się nie podobać, ale jakąś odrobinę szacunku miej i przynajmniej nazwy nie przekręcaj itp ;]

#954 Mirbalman

Mirbalman

Pan Tamburyn

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 22 kwietnia 2009 - 19:15

Czyli co, mamy do czynienia z opcją Krzyś Marcin jest gópi i basta? :P

#955 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 22 kwietnia 2009 - 19:16

srony, bardzo dobry album

polecam i pozdrawiam

#956 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 22 kwietnia 2009 - 19:17

Skoro już pierwsze dwie płyty wyciągnęliście, to u mnie to było tak, że mi się single bardzo podobały, przez pewien czas. Potem nastąpiło zwyczajne znudzenie i zmęczenie, odsłuch całości albumów nie wiele pomógł. To chyba jeden z tych bandów, że jak się raz znudzi, to już nie ma opcji żeby jazda wróciła, tym bardziej że kolejne wydawnictwa raczej zniechęcają.

#957 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 22 kwietnia 2009 - 19:17

Czyli co, mamy do czynienia z opcją Krzyś Marcin jest gópi i basta? :P

Nie, mamy do czynienia z Kubą Claytonem.

#958 Cris

Cris

Użytkownik

• Members
  • 24 Postów

Napisano 22 kwietnia 2009 - 23:07

Ehh no to ja też drugi raz powtórzę - żadna ich płyta mi nie pasuje ! żadne wiwa la sriwa ani inne spadochrony srony. Po prostu mamy do czynienia z zespołem, który jedną marną płytą podbił świat (mam na myśli ich największy komercyjny jak świat album wiwa la sriwa). Pełno takich gwiazdek na czele z lejdy gg i innymi filami. Podkreślam ich muzyka mi się nie podoba (a przesłuchałem z niechęcią cały pożal się boże dorobek) i zdania nie zmienię O!

Matka Ci foremki zabrała , żeś się tak wpienił? ;]

Czytając tego "posta" poczułem się jak na forum dla nastolatków.
Dołączona grafika

#959 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 23 kwietnia 2009 - 08:38

Połowa społeczności forumowej to nastolatkowie także nie widzę powodu do zdziwienia. ;) Poza tym ja się nie denerwuję bo nie ma na co ;) Zresztą widzę, że to fani koldplej bardziej się burzą.

#960 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 23 kwietnia 2009 - 09:26

Zresztą widzę, że to fani koldplej bardziej się burzą.

Podobno Witas jest wręcz fanatykiem Coldplay'a. Nie martw się kiedyś mu przejdzie.
Dołączona grafika

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych