Czas na temat rezydencji/otwarcia oszałamiającej budowli The Sphere w Las Vegas.
U2 ma zamiar zagrać tutaj 25 koncertów.
29 wrześnie w piątkowy wieczór został rozegrany pierwszy koncert.
Oto setlista:
- Zoo Station
- The Fly
- Even Better Than The Real Thing
- Mysterious Ways
- One / Purple Rain (snippet) / Love me Tender (snippet)
- Until The End Of The World
- Who's Gonna Ride Your Wild Horses
- Tryin' To Throw Your Arms Around The World
- All I Want is You (Songs of Surrender Mix)
- Desire / Love Me Do (snippet)
- Angel Of Harlem / Into The Mystic (snippet) / Dancing In The Moonlight (snippet)
- Love Rescue Me
- So Cruel
- Acrobat
- Ultra Violet (Light My Way)
- Love Is Blindness / Viva Las Vegas (snippet)
- encore(s):
- Elevation / My Way (snippet)
- Atomic City
- Vertigo
- Moment of Surrender (snippet) / Where The Streets Have No Name / All You Need Is Love (snippet)
- With Or Without You
- Beautiful Day / Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (snippet) / Blackbird (snippet)
Zdjęcia oraz nagrania są bardzo łatwo dostępne, u2start czy yt umożliwia spojerzenie w sumie na cały koncert, Amerykanie mocno wzięli do ręki swoje telefony
Zapoznałem się z owym show, w większości części przesłuchałem, powiem tak; chyba jest to całkowicie coś czego chciałbym doświadczyć idąc na takie show.
Sala koncertowa robi wrażenie i naprawdę pocieszające jest to, iż U2 akurat otwiera owy projekt. Czuć jeszcze nie dogranie, ale myślę, że z każdym show będzie tylko lepiej. Wydaje mi się, że postarano się mimo wszystko aby efekty były dodatkiem do muzyki, chociaż patrząc na niektóre efekty; piękne WOWY, to ciężko nie patrzeć w górę. Highlight: LiB( jak mnie to wzięło za serce), wstęp MoS do WTSHNN(piękne) ciekawa wirtualizacja w ogóle podczas bisów, jestem ciekaw czy uważacie, że pasuje i jest piękna czy niszczy rytm owych bisów. Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczony. Bram van den Berg daje rady, wydaje mi się, że bardzo z szacunkiem wziął sobie to, że zastępuje Larrego, czuje to też w Jego grze.
Pojawił się też pierwszy bootleg: https://u2start.com/shows/2312#!audio
Dzisiaj za kilka godzin kolejny koncert. Dacie znać, wysyłajcie filmy i wasze odczucia co do owej "rezydentury".