Cedarwood Road
Survivor Niewinności i Doświadczenia
Posted 22 stycznia 2020 - 23:59
Posted 23 stycznia 2020 - 00:06
KONIEC RUNDY 3
Głosowało 26 osób (o jedną więcej niż poprzednio, jest coraz lepiej)
Wyniki rundy:
Tym samym żegnamy The Showman (Little More Better) z płyty Songs of Experience
Posted 23 stycznia 2020 - 06:42
Lucifer's hands
So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul
Posted 23 stycznia 2020 - 07:51
You're the Best Thing About Me, zgadzam się z tym, że jedyne co się udało w tej piosence, to wersy Edża. Potencjał był, sam pamiętam, że ta wersja z koncertu Kygo jeszcze przed wydaniem mocno mi się wkręciła, ale później ta sama wersja na płycie deluxe brzmiała już jakoś gorzej. Coś tu ewidentnie nie pykło w produkcji, no i sam zespół nie wiedział jak to ma wyglądać finalnie, stąd te próby z wersją remix, akustyczną na koncertach itd... A Book of Your Heart bym wywalił wkrótce po tym, tak przestrzenne, że aż wieje (nudą). No i ronię łezkę, że nie lubicie tu Cedarwood Road, to jest mój nr. 1 z Innocence, ale są gusta i guściki
Posted 23 stycznia 2020 - 08:17
a Cedarwood Road to zieeeew.
Midnight is where the day begins.
Posted 23 stycznia 2020 - 08:39
zgadzam się z acrem, że to co jest najlepsze w Best Thing to TEKST. jak ktoś nie kuma to znaczy, że nigdy nie czuł się dostatecznie wolny, żeby obudzić się na plaży, hue hue
a Cedarwood Road to zieeeew.
Ale w Cedarwood Road jest solówka która wywołuje u mnie ciary ![]()
So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul
Posted 23 stycznia 2020 - 11:28
Posted 23 stycznia 2020 - 11:34
Book of your heart
Wiem dokładnie gdzie wbijasz tę szpilę ale muszę ją zagiąć że - a może to lepiej że w formie roboczej, bez przekombinowania? Czasem takie U2 = lepsze U2. Czasem
Nie jestem wielkim fanem też i tego utworu ale AAAALEEEEEeeee, co wcześniej, rozumiem podejście
poniekąd tak, pamiętamy cudne Levitate <3
O czym mówię, o tych szkodliwych miksach pisze fajnie Chaciński, to tzw. loudness war czyli szkodliwa kompresja nagrań.
https://polifonia.bl...-y-n-a-m-i-k-i/
Myślicie, że kiedyś dostaniemy takie "czyste" wersje utworów?
I czy będzie to czyszczenie archiwów po ostatecznym przejściu na emeryturę, czy bardziej tendencje audiofilskie zwyciężą?
W OBRONIE CEADARWOOD ROAD - bardzo fajny podkast, w którym Bono i Edge rozkładają na czynniki pierwsze tę piosenkę, są fragmenty ścieżek i demówek, bardzo polecam
Posted 23 stycznia 2020 - 11:54
Posted 23 stycznia 2020 - 13:27
The Blackout
Posted 23 stycznia 2020 - 17:47
Cedarwood Road
Posted 23 stycznia 2020 - 19:01
i jeszcze jedno co do Best Thing..
'You're the best thing about me
I'm the kind of trouble that you enjoy'
to nie są tylko słowa do drugiej połówki, ale i do przyjaciół. do takich samych pojebów jak Ty, którzy akceptują Cię w pełni takim jakim jesteś, ze wszystkimi Twoimi wyskokami, schizami i innymi dziwnymi historiami i Ty wiesz, że to ONI są najlepszą rzeczą jaka mogła Ci się w tym porąbanym życiu przytrafić. no tyle.
Posted 23 stycznia 2020 - 19:30
6!
This Is Where You Can Reach Me Now czy You're the Best Thing About Me.. hmmm...
You're the Best Thing About Me
pozdro, Wiercioch
Posted 23 stycznia 2020 - 21:17
Cedarwood Road
chociaż z taką niechęcią troszku, bo proste na gitarkę i że jest to obok Dworca Zoo jedyna piosenka o miejscu które odwiedziłem
When the lights go out
And you throw yourself about in the darkness where you learn to see
---
24/09/2015//Berlin
12/07/2017//Berlin
31/08/2018//Berlin
29/09/2018//Kopenhaga
10/11/2018//Dublin
13/12/2023//Las Vegas
Posted 23 stycznia 2020 - 23:18
Cedarwood Road
Posted 23 stycznia 2020 - 23:43
C.Road srołd. Jac - dzięki za podcast tylko nadal za klasykiem - bardzo to wszystko ładne, ale mi się nie podoba
Co do kompresji to faktycznie sprawa poważna (jak dla fana muzy) ale słyszę znaczną poprawę i może nie jestem audiofilem, ale mi wcale źle Book'a nie brzmi na całkiem porządnym sprzęciwie ![]()
To nie ma być wymiana uprzejmości ale poniekąd przychylam się do treści postów Feedback
Długo to męczyli, nie mogli zdecydować, to prawda, ale ostatecznie to naprawdę spoko piosenka. Nie znudziła mnie i nie zmęczyła w albumowej wersji bo jej po prostu nie słuchałem, nie miała jak
ale kiedy sobie wróciłem - no elo. A na żywca i bootlegowo zawsze miłym akcentem właśnie przez swój mesaż, tak. Jakoś kojarzy mi się z dobrem, po prostu.
Posted 24 stycznia 2020 - 01:05
równie dobrze tak samo można zinterpretować tekst Cedarwood Road - to nie są tylko słowa o miejscu zamieszkania, ale o relacjach z rodziną, dzieciństwie, młodości, dorosłości. a nuta zdecydowanie lepsza. a przy YEBTAM faktycznie, można się obudzić na plaży, gdy z nudów człek zasnął po kolejnym przesłuchaniu
tekstowo te dwa utwory korespondują na podobnym poziomie odniesienia, i jak by nie były prawdziwe i życiowe, to te w innych utworach dla mnie osobiście bardziej. a coś trzeba wyeliminować. także:
You're the Best Thing About Me
PS: czuję te uczucie nienawiści w powietrzu
![]()
IrishGirl z u2.heh.pl
Posted 24 stycznia 2020 - 07:47
Lucifer's Hands
Posted 24 stycznia 2020 - 08:25
PS: czuję te uczucie nienawiści w powietrzu
![]()
Posted 24 stycznia 2020 - 08:44
Lucifer's Hands