Ech, z całego repertuaru wyciągnęli All Because of You. Cieszy jedynie to, że to idealny kawałek do porzucenia na Europę (bo w końcu to był teoretycznie US-only single)
Ja uważam że na e-stage powinni wyciągać wszystkie tego typu numery jakie mają.
Napisano 22 kwietnia 2018 - 13:23
Ech, z całego repertuaru wyciągnęli All Because of You. Cieszy jedynie to, że to idealny kawałek do porzucenia na Europę (bo w końcu to był teoretycznie US-only single)
Napisano 22 kwietnia 2018 - 14:00
Niewątpliwą zaletą tego setu jest brak łupanego po raz tysięczny akustycznego EBW. Wadą z kolei brak albumowej wersji tej piosenki.
Napisano 22 kwietnia 2018 - 17:20
Napisano 22 kwietnia 2018 - 17:59
Chodzi najprawdopodobniej o Hollywood Remix w przypadku Desire.
Napisano 22 kwietnia 2018 - 22:26
To by miało sens, gdyby nie to, że takie Pride i One też cały zeszły rok grali..
No właśnie, z tym Pride to też już przeginają, męczą już trochę bez pomysłu.
Niewątpliwą zaletą tego setu jest brak łupanego po raz tysięczny akustycznego EBW. Wadą z kolei brak albumowej wersji tej piosenki.
100% zgoda.
Podobno przed "Desire" wyły jakieś syreny. Czy ktoś wie co to mogło być i czy coś takiego było podczas wcześniejszych występów?
Grali taką wersję dawno temu na ZooTV oraz jeden lub kilka razy im się zdarzyło podczas kampanii prezydenckiej w USA, więc może być podobny motyw:
https://www.youtube.com/watch?v=b-PkO_9s2CA
Ja rozumiem, że mają dość TJT, ale sorry, częściowo na własne życzenie. Mogli grać to w ramach albumowej trasy, a nie rwać się na takie coś. Teraz kombinują, jak z TJT nic nie zagrać.
PS Swoją drogą, to może i dobrze, że Polskę tym razem ominą. Niech wrócą do nas, jak Streetsy będą w stałym secie.
Napisano 22 kwietnia 2018 - 23:00
Napisano 23 kwietnia 2018 - 09:08
Napisano 23 kwietnia 2018 - 19:16
Nie rozumiem tutaj tego rozżalenia że zagrają znów sekwencje z Innocence, przecież to jest kontynaucja przerwanej trasy z powodu choroby Bono.Teraz tylko wracają z nowymi legami, czyli odwiedzenie z tym programem kolejnych nowych miast, krajów i innych narodowości kontynentów wsi i miasteczek aby spełnić zadowolenie fanów z całego świata, którzy też chcą to zobaczyć Iris itd..
Napisano 23 kwietnia 2018 - 19:19
Nie rozumiem tutaj tego rozżalenia że zagrają znów sekwencje z Innocence, przecież to jest kontynaucja przerwanej trasy z powodu choroby Bono.Teraz tylko wracają z nowymi legami, czyli odwiedzenie z tym programem kolejnych nowych miast, krajów i innych narodowości kontynentów wsi i miasteczek aby spełnić zadowolenie fanów z całego świata, którzy też chcą to zobaczyć Iris itd..
Ale że jakich innych narodowości i kontynentów?
Co do miasteczek to akurat pełna zgoda - przez najbliższe miesiące pozwiedzają sobie jakieś nieznane lokacje w Stanach, gdzie na tydzień przed startem trasy wciąż znaczna część biletów jest dostępna. To tyle jeśli chodzi o docieranie z trasą z 2015 do nowych miejsc.
Napisano 23 kwietnia 2018 - 19:24
No to jeżeli tak mówisz prawdę że zagrają w tych prawie samych miejscach o to znów ponowna sekwencja z Innocence to bezczelność
Napisano 23 kwietnia 2018 - 23:30
Gdyby to był jawny ciąg dalszy, to nawet bym zrozumiał te ruchy, ale jak dla mnie wydanie SoE miało być dość mocną granica sugerującą, że nastąpią zmiany i będzie mniej wątku Innocence (a jak widać, to na poważnie tylko sam początek zmienią, twarde jądro pozostanie).
A z tymi krajami i miasteczkami, to nowymi krajami są chyba tylko Dania i Portugalia, a miejscowości np. w takiej Europie mocno się powielają z tymi z I+e Tour.
Ale OK, może do Europy coś się zmieni.
Co do Streets, to jak nie zagrają już na pierwszym koncercie, to będzie tak duży precedens, że nic już tego nie zatuszuje, a co gorsza jeszcze im się spodoba i tak zostanie na dłużej. Albo wpadną na pomysł grania, jakiejś akustycznej wersji, czy czegoś z podkładu...
Napisano 24 kwietnia 2018 - 18:53
A czy zespół U2 nazywa się U2 i ma przebogatą dyskografię i 100 piosenek czy nazywa się WTSHNN feat. One + Bonus Tracks? Weźcie
Aczkolwiek kalka poprzedniej części IE boli, tu się mocno zgadzam.
No wiadomo, ze nie, ale co zrobię, że do tego, jak żadnego ich utworu mam największy sentyment i jak mam ich okazję zobaczyć tylko raz na daną trasę, a te trasy różnie się im układają, to inaczej tego nie widzę. Wiem, że mają bogatą dyskografię i jakby na serio do niej sięgnęli to penie zatkali by mi usta i nic bym na brak Streetsów nie mówił.
Wiem, wiem, jest Acrobat, ale brzy całej reszcie setu trochę się to rozpływa.
Pomysł na Hold Me (pewnie w "klatce") jest jak najbardziej OK, może wyjść całkiem fajnie, ale jakby tak zaserwowali Discotheque, czy Mofo, to można by zobaczyć na co dopiero ich stać.
Ciekawi mnie jeszcze ten Staring At The Sun. Czy gdzieś wspomniane było, czy to akustyk? Pewnie na 90%. Bo w tym miejscu setu chyba już są po e-stage, więc może jakieś 10% na pełną wersję. Pamiętam, jak się męczyli z tym na poczatku PopMartu, ale to tez byłby krok na przód. No i sam porót do czegokolwiek z Pop, mógłby otworzyć drzwi do innych utworów z tej płyty.
Napisano 24 kwietnia 2018 - 20:16
gdy Staring pojawił się pierwszy raz na rehearsalach, była wzmianka, że akustycznie. pełna wersja to dla nich kamień milowy nie do przeskoczenia
IrishGirl z u2.heh.pl
Napisano 24 kwietnia 2018 - 23:06
Chyba pierwsza fotka działającego ekranu z zewnątrz:
Napisano 24 kwietnia 2018 - 23:09
O, moja przerwa na fajka. Super.
@Martin: a może inni fani mają największy sentyment do innego utworu i dzięki brakowi tego będą mogli zagrać tamten bo się zmieści i wpasuje w całościową narracje? (No dobra, pomijając już że to U2 i zjebią wszystko i tak )
Napisano 25 kwietnia 2018 - 16:04
Matko, a więc oni naprawdę chcą powtarzać niektóre segmenty show 1:1? Masakra. Jeszcze niech Bono wyjedzie z gadką "She left me an artist" i pomaluje włosy na żółto.
Nie przemawia do mnie ta idea dosłownych powieleń z poprzedniej trasy. Był cały 2015 rok aby ich zobaczyć w tamtym wydaniu. Komu się nie udało - ma piękne DVD z Paryża. Miejmy nadzieję, że to zdjęcie to tylko jakieś testy ekranu przy użyciu starych wizualizacji, a nie docelowe dzieło.
Napisano 25 kwietnia 2018 - 18:44
O, moja przerwa na fajka. Super.
A ten znowu. Ale powiem ci tak, że tym razem całkiem zrozumiałe będzie to wyjście. Szczerze, to na te 3-4 utwory można spokojnie wyjść.
@Martin: a może inni fani mają największy sentyment do innego utworu i dzięki brakowi tego będą mogli zagrać tamten bo się zmieści i wpasuje w całościową narracje? (No dobra, pomijając już że to U2 i zjebią wszystko i tak )
Wiem, że mają, choć pewnie Streets jest gdzieś w czołówce (nawet patrząc tylko na komentarze w tym wątku).
Ja serio mogą to przeboleć, tylko niech w zamian dadzą coś treściwego, a póki co mamy powtórkę z SoI i w miejsce Streets wskoczyło Vertigo. Jak sam pisałeś, jest z czego wybierać.
Taka scena, takie możliwości, a oni nam serwują remastery Iris & Cedarwood z HD do 4K , bo ponoć ekran ma teraz większa rozdzielczość i zapewnia lepsze efekty wizualne......
Napisano 25 kwietnia 2018 - 18:45
W sieci pojawiły się też zdjęcia (?) mające obrazować efekt augmented podczas show:
Napisano 25 kwietnia 2018 - 21:33
Wygląda jak żenada
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych