Według U2songs singiel "Lights of home" z okazji Record store day, wyjdzie tylko w 5000 egzemplarzy - czyli coś słabo....
Lights of Home
Napisano 24 marca 2018 - 23:07
So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul
Napisano 13 kwietnia 2018 - 10:33
Czy ktoś już zamawiał ten singiel w ramach RSD? Jeśli tak to gdzie?
So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul
Napisano 13 kwietnia 2018 - 11:30
Napisano 13 kwietnia 2018 - 11:55
wyslalem kumpla do sklepu w Edynburgu oficjalnego - wyprzedaly się pół godziny temu. Wzięli zamówienie na wtorek niby - ciekawe czy rzeczywiście jeszcze będą.Czy ktoś już zamawiał ten singiel w ramach RSD? Jeśli tak to gdzie?
Napisano 13 kwietnia 2018 - 12:04
wyslalem kumpla do sklepu w Edynburgu oficjalnego - wyprzedaly się pół godziny temu. Wzięli zamówienie na wtorek niby - ciekawe czy rzeczywiście jeszcze będą.
Wyprzedały? RSD dopiero 21.04
Napisano 13 kwietnia 2018 - 12:11
Haha no właśnie. Coś mi się pomyliło z reedycji LP chyba ale czy to znaczy że kumpel z Eeynburga mnie w jajo robi czy sprzedawca ze sklepu jegoWyprzedały? RSD dopiero 21.04
Napisano 15 kwietnia 2018 - 18:33
Z tej końcówki 'Free Yourself to be..' Beck zrobił refren.. Podobuje mnie sie to..
Napisano 15 kwietnia 2018 - 20:50
Napisano 15 kwietnia 2018 - 23:16
Napisano 16 kwietnia 2018 - 21:06
Rework doskonały.
Napisałbym coś w rodzaju "tak powinno się produkować piosenki", ale Beck to o wiele więcej niż producent - mamy tu do czynienia z jednym z najwybitniejszych songwriterów, w historii (muzyki popularnej). Więc nic dziwnego, że tak szczodrze podzielił się talentem z Jutu i dodał zupełnie nową warstwę melodyczną (a raczej: akordową).
Cudowna jest ta nowa lekkość, bo jednak albumowe LOH jest bardziej zadziorne. Być może też dlatego, że "oryginalne" My Song 5 Haim było motorycznym powtarzaniem ciężkiego riffu. A tutaj w trzech krokach przeszliśmy do beatlesowskiego popu.
I tak sobie myślę, może melodycznie U2 faktycznie nawiązują do złotych klimatów ATYCLB, ale już umiejętności obudowania pięknej melodii nie te same?
Przecież na tym polega <napisanie piosenki> - ułożenie rzeczy tak, żeby jak najładniej, najbardziej gładko łączyły melodię i akordy.
W tym przypadku pan Beck pokazał, że dało się tą melodię zaaranżować po prostu lepiej.
Napisano 16 kwietnia 2018 - 21:41
Wow, a jednak się da jeszcze w tych czasach dobry remix U2 zrobić. Chyba najlepsza wersja utworu U2 od jakiś 10 lat z oznaczeniem"Mix" lub "Remix". Tak, jak Yarpen napisał - raczej "rework" lub coś w tym stylu. Dla mnie lepsze od "String Version".
Więcej takich remiksów proszę.
Napisano 17 kwietnia 2018 - 02:37
Ten rework - poza tym co napisał Yarpen czemu muszę odpisać tylko porozumiewawcze "TAK" - też jako punchline można by dodać, że zjada jednak nieco nowy singiel Snow Patrol Te idealne Bitelsowe harmonie nadal robiące klasyczne JUTU, no ta wersja to ona jednak jest. Pozbawiona zupełnie zbędnego patosu, przerobiona na niezbędny w-sam-razowy hymn, tak to winni grać. Beck to on też jednak jest. I jak pięknie klawisz tego więźnia w smykach prowadzi na wolność.
Napisano 17 kwietnia 2018 - 08:14
Napisano 17 kwietnia 2018 - 08:31
Napisano 17 kwietnia 2018 - 11:29
Beck powinien być producentem następnej płyty U2. Ciekawe czy na to wpadną.
Zapewne zanim u2 będą nagrywać następną płytę Beck nie będzie już na fali, tak samo jak to było z Danger Mausem, więc bym się tym tak nie podniecał, ale gdyby album był nagrywany teraz to mogłoby być ciekawe.
Napisano 18 kwietnia 2018 - 11:56
A czy Beck musi być na fali?
A remix oodaje to, czego było za dużo (soorry Edge, ale solówa, była jak widać, zbędna)
remix z taką ilością przestrzeni i oddechu to ja bardzo lubię
Music can change the world, because it can change people.
Napisano 18 kwietnia 2018 - 22:15
Na francuskim Amazonie można zmawiać singiel :
rodzime sklepy też mają. od fan.pl dostałam info, że będą posiadać:
http://www.fan.pl/sh...5&oknrt=3796695
zamówiłam. mam nadzieję, że dojdzie.
IrishGirl z u2.heh.pl
Napisano 21 kwietnia 2018 - 06:25
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych