Dodałem taką małą ankietkę z ciekawości. St. Peter Mix mi się wydaje na tyle lepszy od albumowego że jestem aż ciekaw jakie są zdania społeczności
Lights of Home
Napisano 14 grudnia 2017 - 10:53
dla mnie mix o wiele lepszy.
Midnight is where the day begins.
Napisano 14 grudnia 2017 - 10:55
Jak kolejna piosenka z Bonda która jakimś cudem nie znalazła się w nowym Bondzie, nie? Jak Wilki w stringowej aranżacji z bonusów SoI.
James Bond: Raised By Wolves
James Bond: Lights Of Home
Widzę to na Filmwebie. Ba, nawet mam pomysł na fabułę takich filmów
Napisano 14 grudnia 2017 - 10:58
zdecydowanie. te smyki robią dobrą robotę
i nic nie poradzę, że odkąd pierwszy raz je usłyszałam, to od razu skojarzyły mi się z tym :
https://www.youtube.com/watch?v=yI2oS2hoL0k
Midnight is where the day begins.
Napisano 14 grudnia 2017 - 11:39
St. Peter Mix mi się wydaje na tyle lepszy od albumowego że jestem aż ciekaw jakie są zdania społeczności
dla mnie mix o wiele lepszy.
Ni chujeczka. Albumowa wersja lepsza. Co oryginał, to oryginał. Te wszystkie mixy, śmixy, sremixy.. rzadko kiedy coś jest lepsze od oryginału.
Napisano 14 grudnia 2017 - 12:03
Hej, ale przecież dobry remix nie jest zły
Napisano 14 grudnia 2017 - 12:06
No Justice Remix Bucików np. miecie wersje U2, ale dobra, to dyskusja do wątku o remixach http://u2forums.com/...ixy-u2/?hl=fru2
Napisano 14 grudnia 2017 - 12:31
Dopiero dziś przesłuchałem tę wersję z Deluxe (dawkuje sobie nowe U2) i przyznam, że dopiero teraz przemówił do mnie ten utwór. Mimo dziesiątek przesłuchań czegoś mi w nim brakowało i chyba tym czymś jest właśnie ten remix
Choć to może jedynie pierwsze zauroczenie, ale przyznam że jestem pod wrażeniem. Zapewne także w tej wersji usłyszymy tę piosenkę podczas wtorkowego koncertu w BBC. Zapowiada się bardzo ciekawie.
Napisano 14 grudnia 2017 - 12:38
Matko jedyna...z jaką częstotliwością dawkujesz sobie te utwory?, bo od premiery to wychodzi jakoś jeden utwór dziennie . Takiej wstrzemięźliwości to ja nie widziałam, gratuluje . Tu powinny być medale, fanfary, a nie za jakieś tam posty .
Dobra żeby nie było, taki mały żarcik
Napisano 14 grudnia 2017 - 12:46
Dwa tygodnie od premiery słucham całego albumu, a dopiero teraz biorę się za deluxy i inne bajery
No wiem, że to jakieś zaburzenie, ale gdzieś z tyłu głowy mam że następne nowe U2 wyjdzie około 2021 roku, więc nie chce się z tym spieszyć. To tak jakby nową część Harry'ego Pottera połknąć w jedną noc, albo czytać spokojnie, powoli przez pół roku Więc ja czytam powoli
Napisano 14 grudnia 2017 - 12:55
To marny mój obraz ...napalona jak szczerbaty na suchary ..ale ciiii...
Napisano 14 grudnia 2017 - 15:22
Ewa, Twoje napaleństwo jest legendarne.
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 14 grudnia 2017 - 15:31
Ty już nic nie mów . Od 2 godzin trawie tą świadomość w sobie . Starczy.
Napisano 14 grudnia 2017 - 19:38
gdyby istniała tylko albumowa wersja, nie byłoby wątpliwości. ale jeśli potem słucha się bonusowej, to aż się prosi, aby trafiła do podstawowego składu. smyki dopełniają to, co mierziło i jest po prostu lepiej. to tak, jakby okroić AIWIY ze smyków i dać na wersję albumową, ni haraszo.
IrishGirl z u2.heh.pl
Napisano 14 grudnia 2017 - 21:21
Mimo dziesiątek przesłuchań czegoś mi w nim brakowało
Mi cały czas brakuje w wersji podstawowej mocniejszej perkusji, to co jest mnie wręcz irytuje. Przydałoby się tu bardzo bębnienie w stylu Matta Camerona na przykład, z polotem, nie kwadratowe, ale mocniejsze.
Co do porównania obu wersji, to wolę stringi ale układ jest dobry : oryginał jednak bardziej pasuje do podstawowej wersji płyty a St. Peter's bardzo dobrze ją uzupełnia i jest idealnym bonusem. Nie pasowałby mi jednak w ogóle między LIMAHL-em a JEBTAM. Pewnie zespół doszedł do takiego właśnie wniosku, i słusznie.
See through in the sunlight
Napisano 15 grudnia 2017 - 01:58
Zgoda, ale już w wersji deluxe: wejście perkusji po drugim refrenie - miodzio.
Napisano 15 grudnia 2017 - 07:15
Coś czuję, że po 19-tym grudnia chyba już będzie można ogłaszać zwycięzce. Koncert w BBC zrobi swoje . 10 sekund trailer'a i pozamiatane. Ale te smyki tam robią dobrze...
Napisano 16 grudnia 2017 - 23:50
Napisano 29 grudnia 2017 - 18:52
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych