Skocz do zawartości

Zdjęcie

Experience + Innocence Tour 2018 - wszystko o nowej trasie

• Please log in to reply
1461 replies to this topic

#801 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 13:13

Universal wrzucił info na swojego fejsa:

Bilety na koncerty europejskiej trasy U2 trafią do sprzedaży w piątek 26 stycznia! Członkowie U2.com jako pierwsi będą mogli skorzystać z przedsprzedaży biletów już od jutra - 18 stycznia (okno sprzedaży otwarte od 18.01g.10.00 do 20.01.2018 g. 17.00). Również fani, którzy zamówili do 30 listopada 2017 w EMPIKu płytę „Songs Of Experience” będą mogli nabyć w przedsprzedaży bilety na dowolny z koncertów europejskiej trasy! Kupujący otrzymają jednorazowy, unikatowy kod umożliwiający zakup do dwóch biletów na wybrany show. Przedsprzedaż dla Klientów EMPIKu rozpocznie się w poniedziałek, 22 stycznia o 9.00 CET i potrwa do środy 24 stycznia 2018, g. 17.00 CET). 

Szczegóły również na stronie empiku: http://www.empik.com...-czesc-trasy-k…

Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#802 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 13:21

Pieprz non stop o równości i problemach współczesnego świata - w trasę wybierz się w najbogatsze kraje zachodu.

Mimo że do "nowej Europy" masz rzut beretem i byłby to miły gest zrobić jeden koncert.

Nie, Paris x4, Berlin x10, Londyn x79878969 - pozdrawiamy.

Niestety, U2, które znamy z PopMartu, gdzie mogli pojechać w każdy zakątek świata, a nawet pozwolić sobie na wypad do Sarajewa (gdzie trasa nie przynosiła zamierzonych dochodów!) odchodzi chyba w niepamięć. Jeszcze na 360 była nadzieja, że się otworzą na nowe kierunki i będzie progres, a jest odwrotnie.

Ostatnie 3 Toury (bo sami chyba rozróżniają I+e od E+I) - są przykładem, że machina stojąca za U2 całkowicie już przejęła rolę nad marketingiem i chłopaki nic nie mają do powiedzenia. Pytanie, czy w ogóle chcą?

Nie chodzi tu nawet o Polskę, bo jakby zmieniali co trasę kraje - raz Czechy, raz my, raz jakaś Rumunia itp. to byłoby OK, ale oni olewają równo wszystkich na wschód od Niemczech. :unsure: Po cholerę Bono trzyma ten megafon z flagą UE, jak olewa jej dużą część?

Wyjątek chyba stanowił Leg TJT2017 po AM. Południowej, ale patrząc, jak dokładali koncerty w Brazylii to widocznie też nieźle skalkulowany.

Krótko...

Dramat... moi informatorzy z za Atlantyku wiedzieli lepiej niż nasi dziennikarze muzyczni, którzy jeszcze dzień przed mnie zapewniali o Gliwicach...

Ponoć (mówie o wiarygodnych źródłach) PL nigdy nie było na rozpisce :(

Do piątku jeszcze był Wiedeń i Ateny ale upadło... cieszmy się że dodali Berlin... ponoć też Last Minute.

No, to bez Berlina w ogóle byłaby jazda. Z ich strony też - bo sami robili promocję w metrze berlińskim. Pytanie, czy będzie drugi Berlin? Na TJT2017 nie było. :huh:

są jakieś szanse na kolejny leg w 2019 może wtedy, 

Dublin / Belfast prawdopodobnie przed wakacjami ogłoszą (może też Glasgow ale to mniej pewne).

Też o tym myślałem, że jeśli będzie kolejny leg to coś zmienią, ale.... przecież to miał być kolejny Leg trasy z 2015. :(

Komentarz na Teraz Rocku... bezcenny!!!! Nigdy nic takiego nie mówiłem, ciesze się każdą PL flagą na scenie, ale nie jesteśmy narodem wybranym i nigdy nim nie byliśmy...

apropo pomyślcie że w Japonii nie byli od 2006... my mamy do Berlina +- 200-500km a ile musi taki japoniec dygać ;P

Jakiś frustrat się wypowiedział, a pewnie sam by chętnie na taki koncert poszedł. :P

No, tak - są tacy co mają dalej. :rolleyes:

[...]  nikt niczego nie zawalił tylko od początku wydawało im się, że zrobili wręcz niesamowity ukłon w naszą stronę w porównaniu do innych państw ominiętych na trasie dając nam możliwość zdobycia dodatkowych kodów na zakup biletów na europejski leg..

Może być, ale jeśli to prawda, to oni są na prawdę oderwani od rzeczywistości.... :wacko:

Żal bierze tylko na jedno, że najprawdopodobniej chłopaki, a chyba zwłaszcza Bono nigdy się nie dowiedzą, jak to wygląda od strony fanów na całym świecie i będą trwali w przekonaniu, że i tak bardzo dużo robią. :ph34r:

#803 soulmate.

soulmate.

Użytkownik

• Members
  • 1 684 Postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 13:27

a może ta jedna Polska dostała kody dlatego, że działamy jako fani najlepiej, i nas widać, i słychać, i akcje Zbycha. okej, zaraz ktoś napisze, że za to powinien być koncert. ale skoro ich polityka jest taka, że koniec z dużymi trasami po kilkadziesiąt miast, to dla mnie serio nie jest wcale dziwne, że nas nie ma. a te pre-cody mają teraz taki sam wydźwięk jak skargi o wciśnięcie na siłę SOI. chcieli dobrze, a wyszło jak zawsze :P

Berlin faktycznie wygląda jakby był dołożony na ostatnią chwilę. ale jest jeszcze Kolonia i Hamburg. Może jest dlatego, aby obsłużyć tych, co koncertu nie dostali. moja kolejna teoria jest taka, że koncert w Polsce skutkowałoby tym, że musieliby to zrobić też innym krajom na wschód. a wiadomo, że kolejny koncert w Niemczech załatwia sprawę. nie ma to sensu, wiem. ale może to jest taki biznes LN i marketingu. Nie mogą jechać tylko do Polski, bo to nie jest one and only country, i musieliby ogarnąć więcej tego typu państw. a Zachód zawsze będzie hermetycznym zachodem..

IrishGirl z u2.heh.pl

#804 campeon

campeon

Użytkownik

• Members
  • 592 Postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 13:43

Żal bierze tylko na jedno, że najprawdopodobniej chłopaki, a chyba zwłaszcza Bono nigdy się nie dowiedzą, jak to wygląda od strony fanów na całym świecie i będą trwali w przekonaniu, że i tak bardzo dużo robią. :ph34r:

Dowiedzą się kiedy Bono udostępni swój prywatny numer telefonu jak się przyjęło w krajach cywilizowanych

#805 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 13:48

Berlin faktycznie wygląda jakby był dołożony na ostatnią chwilę. ale jest jeszcze Kolonia i Hamburg. Może jest dlatego, aby obsłużyć tych, co koncertu nie dostali. moja kolejna teoria jest taka, że koncert w Polsce skutkowałoby tym, że musieliby to zrobić też innym krajom na wschód. a wiadomo, że kolejny koncert w Niemczech załatwia sprawę. nie ma to sensu, wiem. ale może to jest taki biznes LN i marketingu. Nie mogą jechać tylko do Polski, bo to nie jest one and only country, i musieliby ogarnąć więcej tego typu państw. a Zachód zawsze będzie hermetycznym zachodem..

Nie sądzę, jakoś na VT była tylko Polska z tego regionu i mogli (co oczywiście doceniam). Z drugiej strony taka Dania to też z kapelusza wyjęta (chyba, że ma odpowiadać za obsługę całej Skandynawii?), bo prędzej spodziałbym się Belgii. Podobnie z Portugalią - chyba, że klimat im tam pasuje. :wacko:

Przecież w naszym kraju jest więcej ludzi (co za tym idzie fanów) niż w obu tych krajach razem wziętych i to razy 2! :rolleyes: Dziwna polityka.

#806 Bem-all

Bem-all

Użytkownik

• Members
  • 207 Postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 14:16

Moim zdaniem tylko Lizbona nie dostanie dostawki. Ale to luźne przewidywania ;)

Jest tyle dni odstępu między wszystkimi koncertami, że po dostawce wszędzie to powinna być formalność. Opłaca się bardziej jechać od razu na 2 niż na 1, dodatkowo z dnia na dzień to może setlistę trochę zmienią. Jak już ktoś ma nie mieć dostawki to może Madryt, skoro 2 dni później gra ktoś inny na tej hali? Na I+E zdarzały się dostawki przed początkowo ogłoszonymi koncertami?

Edit. Chociaż po Madrycie taaaaka luka że najwyżej po 22 mogą coś dorzucać, no dziwnie to rozwiązane tam, że ktoś im na 1 dzień zajmowałby halę

#807 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 14:21

Wielka niewiadoma z tymi dostawkami. Wysoce nie na rękę mi ta niepewność, zwłaszcza w kontekście Berlina, jeśli dostawią 1 września, a ja kupię już na 31.08, to się dosyć wku...rzę ;) 

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#808 mihnik

mihnik

Użytkownik

• Members
  • 263 Postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 14:24

Wg mnie dostawki na 100% będą. Drugi Berlin, dwa kolejne Paryże itd. Max na początku lutego ogłoszą.

#809 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 14:25

Właśnie teraz jest pytanie, czekać czy nie czekać. Bo bardziej by mi leżał 1 września.

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#810 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 14:37

Właśnie wyczytałem na zootopie, że jest jakieś zamieszanie z kolejnością dostępu do przedsprzedaży na koncerty (chyba chodzi o Londyn i Manchester). Ponoć posiadacze tzw. o2 priority dostaną akces 19-go albo pół godziny wcześniej albo równo z grupą Innocence...

Szczegóły tutaj :
http://zootopia.u2.c...comment=1128986

#811 TW97

TW97

Użytkownik

• Members
  • 17 Postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 14:39

Z drugiej strony taka Dania to też z kapelusza wyjęta (chyba, że ma odpowiadać za obsługę całej Skandynawii?), bo prędzej spodziałbym się Belgii. Podobnie z Portugalią - chyba, że klimat im tam pasuje. :wacko:

Przecież w naszym kraju jest więcej ludzi (co za tym idzie fanów) niż w obu tych krajach razem wziętych i to razy 2! :rolleyes: Dziwna polityka.

Bo nie myślisz jak organizator. Przecież Dania to jeden z najbogatszych krajów UE ze świetnym połączeniem ze Szwecją i całym półwyspem skandynawskim. Co znaczy tyle, że tam znajdzie się pełno chętnych na bilety, bo nawet pracownik niskiego szczebla może bez problemu pozwolić sobie na rozrywkę jak pójście na koncert U2. Brak koncertu w tym regionie byłby nieracjonalny ekonomicznie.

Za to u nas bieda aż piszczy, bo mamy pełno hal w których rzadko odbywają się jakieś wydarzenia i jeszcze budują kolejną w Gliwicach, którą nikt nie chce. Założę się, że gdyby ogłoszono koncert U2 w Polsce to byłoby głównie wiele narzekań, że na bilet trzeba wydać 1/3 pensji minimalnej. :P

#812 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 15:23

Za to u nas bieda aż piszczy, bo mamy pełno hal w których rzadko odbywają się jakieś wydarzenia i jeszcze budują kolejną w Gliwicach, którą nikt nie chce. Założę się, że gdyby ogłoszono koncert U2 w Polsce to byłoby głównie wiele narzekań, że na bilet trzeba wydać 1/3 pensji minimalnej. :P

Nie przypominam sobie podobnych narzekań gdy inni artyści ogłaszali koncerty i bilety były w podobnych cenach...

"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#813 Maciej83

Maciej83

Użytkownik

• Members
  • 154 Postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 15:38

Szczerze mówiąc dosyć mam słuchania, że u nas się nie da, że taki koncert w PL U2 się nie opłaca, że oni bardzo chcieli, ale nie mają nic do gadania. Jest tyle światowej klasy zespołów, które traktują Polskę tak samo jak Niemcy czy Francję (nie twierdzę, że przyjeżdżają tak często jak tam, ale przyjeżdżają), że takie tłumaczenia są śmieszne. Przez koncert w Polsce nie mam na myśli, że jesteśmy jakimś narodem wybranym, bardziej chodzi o to, że nie jesteśmy krajem drugiej kategorii - są hale, jest publika, która może wyłożyć kasę nawet na te droższe bilety, są pochwalne wypowiedzi zespołu nt koncertów u nas (czy akcja nakręcenia flagi jako bonusu na dvd), jesteśmy jednym z 10 państw w akcji preorderowej i nie sumuje się to nawet w jeden koncert. Wolałbym, żeby to co pisał Zbychu nie było prawdą, bo tylko pogłębia to moją irytację. 

#814 aro

aro

Użytkownik

• Members
  • 79 Postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 15:41

Zgadzaqm się w 100% z TW97, za tą cenę kocert(koncerty) by się nie sprzedały w naszym kraju, U2 już nie rozpaliłby takich emocji tylko byłby hejt na temat tych cen

#815 TW97

TW97

Użytkownik

• Members
  • 17 Postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 15:51

Nie przypominam sobie podobnych narzekań gdy inni artyści ogłaszali koncerty i bilety były w podobnych cenach...

Ja po ogłoszeniu trasy Depeche Mode trochę takich narzekań na ceny, szczególnie trybun, pamiętam ale to kwestia osobista, kto co bardziej pamięta. Poza tym U2 to U2 a i inni artyści to co innego.

Innego wytłumaczenia nie mam, bo w argumenty, że koszty organizacji imprez w Polsce są droższe niż w jakiejś Danii nigdy nie uwierzę. :D Tu i tam infrastruktura jest taka sama, różnica jest tylko w zarobkach.

#816 Warzoch

Warzoch

Użytkownik

• Members
  • 41 Postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 15:51

Pieprzenie... byłoby U2, sprzedałyby się bilety - z innymi zespołami tej kategorii, nie ma żadnych problemów jeśli chodzi o sprzedaż biletów. Poza tym, jako młody fan, czuję się oszukany i rozeźlony. Mam gdzieś Berlin, Paryż, czy Londyn. 

#817 matwiktor1

matwiktor1

Użytkownik

• Members
  • 24 Postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 17:08

Są już kody z Empiku 

#818 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów