Ktoś pewnie dowiedział się o tym artykule z Wyborczej. Nie przywiązywałbym do tego większej wagi.
Experience + Innocence Tour 2018 - wszystko o nowej trasie
Napisano 08 stycznia 2018 - 19:31
Napisano 08 stycznia 2018 - 20:38
Napisano 08 stycznia 2018 - 21:05
A ja bym nie przekreślał szans Gliwic. To nowy obiekt więc wiadomo, że właściciele mają ogromne parcie na ściągnięcie jakiejś wielkiej gwiazdy, której występ odpowiednio rozreklamowałaby halę w Polsce. U2 idealnie się do tego nadaje. A jeśli dodatkowo mają spore pokłady finansowe to wszystko jest możliwe (co udowodnił casus Kurskiego i Despacito ).
No i do tego dochodzi bliskość Chorzowa, co też może mieć jakieś znaczenie.
Napisano 08 stycznia 2018 - 21:28
Napisano 08 stycznia 2018 - 21:31
Parcie może i mają, ale próby ściągnięcia U2 gdzieś do Polski są podejmowane mniej więcej raz na kwartał i jeszcze nigdy nic z tego nie wyszło. Bardzo wątpię, czy dla LiveNation to, jak bardzo właściciele hali chcieliby ją rozreklamować dzięki U2, ma jakiekolwiek znaczenie. Zwłaszcza w sytuacji, gdy do wyboru jest mająca już duże doświadczenie w temacie wielkich gwiazd Tauron Arena (zresztą również położona przecież niedaleko Chorzowa). Myślę, że tylko jakieś wyjątkowe względy mogłyby zadecydować o innym wyborze - akurat z tego co widzę krakowska hala jest cały czas wolna w okresie od 3 sierpnia (Roger Waters) do 17 listopada (Nightwish), czyli, z tego co na dziś wiadomo, powinna pasować.
Napisano 08 stycznia 2018 - 21:33
Obecnie ten obiekt nazywa się już chyba Arena Gliwice. Planowy oddanie do uzytku to kwiecień 2018 a już maja pierwszy duży koncert - Armin van Buuren - http://www.dziennikz...ilety,12600946/
Jest to bardzo nowoczesny obiekt, rozmiarowo podobny do Tauron Areny w Krakowie. Z pewnością dobry dojazd samochodem (obok węzła A1/A4) ale nie wiem jak z parkingami, komunikacją miejską.
Sam osobiście wołał bym Kraków, miałbym na koncert spacerkiem
...
Napisano 08 stycznia 2018 - 21:35
Taka ciekawostka - jak wynika z rozpiski, wrzesień i październik są jedynymi miesiącami 2018 r., w których w Tauron Arenie nadal nie zaplanowano ani jednego wydarzenia
Napisano 08 stycznia 2018 - 21:54
Napisano 09 stycznia 2018 - 12:58
Ja mimo że z Gliwic to wątpię w naszą halę. Na takie wydarzenia jak U2 to obiekt jednak musi być wielokrotnie sprawdzony na pomniejszych imprezach, aby dostać takiego HITA. A tu tylko na razie ten Armin i nic. Tauron zgarnął wszystko w tym roku. A taki Lenny Kravitz czy Judas Priest co jest w Spodku to idealnie by przetarło te halę. No nic, za 2 miesiące pewnie i tak wszystko będzie jasne. Ja jestem przekonany, że w Krakowie się jutować będziemy.
Napisano 11 stycznia 2018 - 21:04
PLOTKA ALERT:
U2 in AccorHotels Arena in Paris on 8, 9, 12 i 13 września
Ogłoszenie EU trasy 16 styczeń
Napisano 11 stycznia 2018 - 21:22
a plotki sprzedaż?
jaki czas jest zazwyczaj od ogłoszenia do sprzedaży?
Oh child, wipe the tears from your eyes
You know I need you to be strong
And the day is as dark as the night is long
Feel like trash, you make me feel clean
I'm in the black, can't see or be seen
Napisano 11 stycznia 2018 - 21:25
Dołączam się do pytania. Czy bez kodów z przedsprzedaży i braku subskrypcji dostanę jeszcze miejsca inne niż na trybunach? Jest to w końcu hala, więc miejsca w porównaniu ze stadionem będą ograniczone.
Napisano 11 stycznia 2018 - 21:56
Dołączam się do pytania. Czy bez kodów z przedsprzedaży i braku subskrypcji dostanę jeszcze miejsca inne niż na trybunach? Jest to w końcu hala, więc miejsca w porównaniu ze stadionem będą ograniczone.
To się okaże moim zdaniem ile koncertów dadzą w PL oraz w południowej Europie. I po ile w danym mieście. Jak rzucą ze dwa trzy w PL i grać będą w jakiejś Pradze czy gdzieś w pobliżu to szansa jest ;-)
Napisano 11 stycznia 2018 - 22:48
Jeśli faktycznie mają ogłosić już w wtorek to niepokoi nieomal KOMPLETNA cisza w kwestii Polski. Gdyby już był zaklepany termin w którejś hali to wiedziałoby o tym sporo osób i na pewno którąś z nich puściłaby farbę - np. na imprezie do znajomych "Wiecie kogo ściągnęliśmy? U2 przyjeżdżają" Potem już by się wieść rozeszła. Aa tutaj zupełne nic Tylko tyle, że Gliwice by ich chciały. Ja też bym chciał, ale co z tego
Napisano 11 stycznia 2018 - 23:00
Plotki o takim Guns N' Roses na otwarcie Stadionu Śląskiego pojawiły się raptem dzień przed ogłoszeniem, dlatego nie przywiązywałbym takiej wagi do obecnej ciszy
Napisano 11 stycznia 2018 - 23:03
Hmm, a były jakieś plotki w 2005 i 2009? Mam słabą pamięć generalnie, ale nie pamiętam.. mogły być, ale nie wydaje mi się żeby było tak, że wszyscy spokojnie czekali na ogłoszenie, wiedząc już doskonale od dawna że będzie Polska. To właśnie raczej teraz mamy w tym sensie dość wyjątkową sytuację.
Napisano 11 stycznia 2018 - 23:18
Bardzo dobrze, niech już rusza ta machina!
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 12 stycznia 2018 - 00:20
Ale jestem cholernie ciekaw co wymyśli empik z tymi kodami.. :') Jak oni to ogarną to będzie cud. Prawdziwy cud.
Napisano 12 stycznia 2018 - 08:35
jeśli ogłoszą trasę teraz w styczniu to sprzedaż pewnie najpóźniej w marcu...ja obstawiam jednak te Gliwice w końcu to tak blisko Chorzowa
Napisano 12 stycznia 2018 - 08:41
w jakim marcu? przecież sprzedaż rusza kilka dni po ogłoszeniu trasy.
jeśli plotki się sprawdzą i 16.01 czeka nas ogłoszenie europejskiego legu, to już trzeba szykować kasę.
Midnight is where the day begins.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych