Trochę Coldplayowy ale podoba mi się, może dlatego że wiem ile pracy trzeba wsadzić w stworzenie takiego 3,5 minutowego filmiku, podoba mi się też że są nawiązania do aktualnych wydarzeń, kolejne video na którym zespół po prostu gra - to byłoby nudne dla mnie ale spoko na pewno jeszcze nie jedno takie nakręcą i was zadowolą.
Get Out On Your Own Way - singiel i opinie.
Napisano 18 stycznia 2018 - 18:19
Napisano 18 stycznia 2018 - 18:31
Mistrzowie zaskoczeń
Napisano 18 stycznia 2018 - 18:45
ale podoba mi się, może dlatego że wiem ile pracy trzeba wsadzić w stworzenie takiego 3,5 minutowego filmiku
ano. napisałam na szybcika, ale taka animacja poklatkowa to duża i czasochłonna robota.
IrishGirl z u2.heh.pl
Napisano 18 stycznia 2018 - 18:57
a może to Bono wszystko ręcznie wycinał, a my co, nie doceniamy?
Oo na to nie wpadłam!
Bono mistrz teledysków
Napisano 18 stycznia 2018 - 18:58
ano. napisałam na szybcika, ale taka animacja poklatkowa to duża i czasochłonna robota.
poza tym kojarzy mi się to z tyloma fantastycznymi animacjami stworzonymi w tej technice( również polskimi!a może przede wszystkim?)
Napisano 18 stycznia 2018 - 19:01
No cóż, nowy teledysk U2 nie odbiega jakością od ich ostatnich poczynań...
Napisano 18 stycznia 2018 - 19:57
rany, więcej polityki już się nie dało? naprawdę? mało jeszcze ta płyta jest polityczna, musieli zrobić klip z Trumpem, KKK, murem przez świat i dzieckiem z Syrii?
ta piosenka ma dla mnie spory wydźwięk osobiście-emocjonalny. klip to całkowicie rujnuje. nie chcę go więcej oglądać.
kurde, wiem, zawsze byli polityczni, ale zawsze na tej drugiej płaszczyźnie byli jednak ludzcy, związkowi, życiowi. i klipy też były raczej takie. no a to to weźcie...
Napisano 18 stycznia 2018 - 20:02
napchanie tu tylu odniesień do polityki jest tym bardziej bezsensowne mając na uwadze to, że Bono napisał Gejów dla swoich córek..
Midnight is where the day begins.
Napisano 18 stycznia 2018 - 20:05
napchanie tu tylu odniesień do polityki jest tym bardziej bezsensowne mając na uwadze to, że Bono napisał Gejów dla swoich córek..
Kto wie, może właśnie sensowne - z tego co widzę, już się rozeszła pogłoska, że w nowym klipie U2 widać Ku-Klux-Klan w Gabinecie Owalnym Jak się nie udało wejść na języki muzyką, to trzeba spróbować jakimś małym skandalikiem
Nie mówię, że nie doceniam technicznego wykonania, ale.. mnie nie chodzi o to, żeby był "po prostu grający zespół", ale zawsze denerwowały mnie teledyski bez zespołu, nawet w czasach, kiedy nie kojarzyły się z klipami fan-made na Youtube. W teledysku ma się dziać, ma nie być nudno, ale ma być zespół - koniec kropka, przynajmniej dla mnie. To już jest naprawdę kolejny teledysk w tym stylu, "weźmy jakąś grupę artystowską ze squatu i niech coś wymyślo". I żeby to jeszcze były jakieś rzeczywiście kreatywne, ciekawe pomysły.. właśnie czekałem na ten klip z Meksyku, bo, oczywiście, on też może się okazać kupą, ale trailer sugerował przynajmniej tyle, że z jednej strony będzie zespół, a z drugiej zostało tu coś wymyślone, wykreowane, że nie będzie to np. kolaż filmików ze spaceru po Nowym Jorku. No cóż, nadal czekam.
Napisano 18 stycznia 2018 - 20:06
oo nieee, nie podejrzewam ich o taką przebiegłość
Napisano 18 stycznia 2018 - 21:51
Obejrzałem go jeszcze raz...Boże, to jest straszne. A ostatnia minuta z tymi paćkami to już jakiś hardcore na wyższym poziomie. Oni naprawdę nas testują...
Napisano 18 stycznia 2018 - 22:00
ambiwalentny jutuowo dzień. Trochę bez sensu.
z opisu na yt
A Few Words from the Directors ‘Broken Fingaz Crew’:
“The video addresses the current political situation: 2017 for us was the year fascists worldwide felt confident enough to raise their heads again, encouraged by Trump and other world leaders, who use people's fear to build more walls and segregation.
The song is both a personal letter and a clarion cry to the global situation, and in the same way, we've combined our psychedelic pop style with political imagery; shot entirely analogue, using paper cut and stop motion animation techniques”.
Editor: Adam Albo
wtf
When the lights go out
And you throw yourself about in the darkness where you learn to see
---
24/09/2015//Berlin
12/07/2017//Berlin
31/08/2018//Berlin
29/09/2018//Kopenhaga
10/11/2018//Dublin
13/12/2023//Las Vegas
Napisano 19 stycznia 2018 - 07:29
Na oficjalnych profilach U2 w social mediach też nie brakuje hejtów.
A propos... odchodząc od tematu: a może by tak zrobić ankietę z pytaniem: "Czy interesuje kogoś działalność pozamuzyczna U2 i Bono?" stawiając twierdzącą lub przeczącą odpowiedź (TAK lub NIE)
Właśnie przejrzałam forum, żeby sprawdzić czy coś takiego było przeprowadzone... i nie było. Myślę, że taka ankieta może być przeprowadzona, tylko nie wiem jaka byłaby reakcja użytkowników forum. Zatem apeluję do administracji forum żeby zrobić ankietę na ten temat, chociaż z drugiej strony tematyka związana z działalnością społeczno-polityczną Bono i U2 jest dla fanów małoistotna.
Napisano 19 stycznia 2018 - 08:10
[...]chociaż z drugiej strony tematyka związana z działalnością społeczno-polityczną Bono i U2 jest dla fanów małoistotna.
serio? no chyba nie dla wszystkich.
Napisano 19 stycznia 2018 - 09:31
DK-ART, a po co ta ankieta? co ona niby ma sensownego wykazać? że jednych interesuje, a drugich nie? ale to już wiemy...
IrishGirl z u2.heh.pl
Napisano 19 stycznia 2018 - 12:25
Też tego nie ogarniam. W BBC mówi, że to o córkach, a teledysk rypie polityką amerykańską...
Obejrzałem go jeszcze raz...Boże, to jest straszne. A ostatnia minuta z tymi paćkami to już jakiś hardcore na wyższym poziomie. Oni naprawdę nas testują...
Te ostatnie kilkadziesiąt sekund to rzeczywiście, jakby dziecko z przedszkola robiło. Poza tym tam praktycznie już nic nie pokazują!?!?
Swoją drogą mi tez się kojarzy z Coldplay Life In Technicolor II - ale tam było to dużo lepiej zrobione i pasowało :
https://www.youtube.com/watch?v=fXSovfzyx28
Powiem tak - jestem w coraz większym szoku co ten zespół wyprawia! Oni staczają się, choć sami myślą, że są coraz lepsi. Oni nie szanują fanów takimi posunięciami przy promocji albumów, przy kolejnych wydawnictwach, czy planowaniu tras.
Jeszcze trochę, a na prawdę nie będzie czego bronić w tym zespole .
PS I co tam do cholery robi KKK???? Brakuje, żeby jeszcze pojawiła się tam Polska i Węgry...
Napisano 19 stycznia 2018 - 12:45
Napisano 19 stycznia 2018 - 12:49
A mi się podoba, ale ja w ogóle nie czekałem na żaden klip i mi wszystko jedno A rant na Trumpa i innych Kaczo-kiboli w leadership świata bardzo w duchu U2 przecież
@DK-Art, Danny, fofaksejk, mamy wątek o tym nawet http://u2forums.com/...społeczna-bono/
Napisano 19 stycznia 2018 - 13:19
PS I co tam do cholery robi KKK???? Brakuje, żeby jeszcze pojawiła się tam Polska i Węgry...
Może dlatego że KKK jest coraz bardziej popularny w tak zwanym rdzawym pasie...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych