VinyLove
Napisano 23 marca 2018 - 20:21
See through in the sunlight
Napisano 24 marca 2018 - 02:39
Ty to acr, chyba nie wiesz ktory dziś?
Moda to była na CD..
Vinyl.. to był, Jest i, kurwa będzie..
przestań mnie wkurwiać, chuju złamany.. bo znam twój adres na tej zjebanej ulicy w Słomiankach..
Przyjade, zajebie ci, a potem będziesz przepraszał.. i po chuj ci to..?
Chuj się znasz..? To po chuj się odzywasz?
Napisano 24 marca 2018 - 12:05
No ale nie jest tak że teraz nagle wszyscy chcą winyla? Nagle się pojawiają masowo wydawnictwa, kurde, w Biedronce nawet jest stoisko. W niezal-kręgach była moda na kasety, taki Daniel84 zawsze kochał ale pare lat temu nagle zaczęli artyści na nich wydawać bo tak, z kolei teraz już tego nie robią tylko właśnie czarne krążki. Nie pamiętam żeby jeszcze dwa, trzy lata temu tyle się o winylu rozmawiało, ogarniało, chwaliło, praktycznie nie było tematu poza tym że ktoś ma tam jakieś stare w piwnicy. Słowem, jest coś na rzeczy
(ta, wiem, do wątku VinyLove to przeniese potem)
Oczywiście że jest moda, gdzieś tak chyba od 2007 r. od kiedy to sprzedaż winyli na świecie nieustannie wzrasta. Aczkolwiek ja nie rozumiem "przechodzenia na....". Z winylami było kiedyś tak samo, mnóstwo ludzi je lata temu powyrzucało, bo było "przechodzenie na kasety" a potem "przechodzenie na CD" i teraz żałują. Z tym, że kolejnych "przejść" raczej nie będzie, bo nowe fizyczne nośniki muzyki zapewne nie będą już wynajdywane (bo po co) - po wsze czasy zostaną nam więc kasety, CD i winyle, i tylko mody na nie będą się być może wymieniać. Ja mimo że też "przechodzę na" winyle, nie wyrzuciłem ani swoich kaset ani swoich CD i nie zamierzam tego zrobić.
BTW ostatni album The Darkness wyszedł na kasecie, ale faktycznie powrót kaset nie był aż tak spektakularny, jak się można było spodziewać.
Napisano 26 marca 2018 - 07:25
No ja tylko to właśnie napisałem innymi słowy, nigdzie nie mówię że to źle, po prostu obserwujemy pewne trendy, fakty którym nie da się zaprzeczyć. Dyskusja zaczęła sie tu od tego że było to pamiętne "przechodzenie na CD" i tylko Mary chciałem ostrzec że może nagle przyjść też moda na kolektorskie kolekcje CD kiedy winylami się wszyscy znowu nasycą (bo też były fajnie wydawane różne edycje a chyba o to chodzi nie?) więc pozbywanie się takiego dobra może być błędem. I zgodnie z zapowiedzią przenoszę tę dyskusję do wątku o winylu choć może winien być w ogóle jakiś o nośnikach
Napisano 26 marca 2018 - 10:49
na pewno tak będzie, że CD przeżyją swój renesans (jak zresztą wszystko stopniowo), za ileś tam lat. winyle, kasety, CD po prostu są i będą, i też jestem zdania, że pozbywanie się ich nie ma racji bytu. jeszcze 5 lat temu winyle były rarytasem, teraz tak jak acr pisał, można kupić w Biedronce. za kolejne 5 lat winyle znów będą rarytasem, a na przykład takie CD zaistnieją na nowo... i tak w kółko. osobiście lubię wszystkie nośniki, nie przerzucam się na żaden. po prostu zbieram sukcesywnie.. wszystko
IrishGirl z u2.heh.pl
Napisano 26 marca 2018 - 16:10
http://u2forums.com/...zedam-płyty-u2/
Albo to po prostu wywal ale zostawienie w tej formie jest mało eleganckie delikatnie mówiąc..
Napisano 26 marca 2018 - 18:18
Napisano 26 marca 2018 - 19:31
sądziłem, że on będzie rżnąć głupa a rżniesz głupa Ty.
bo do głowy mi nie przyszło, że ktoś mógłby ten konkretny post depe powiązać z Twoim...
Ciebie to uraziło, ale nikt nie związał go z Twoją osobą. i to jest jak widać błąd. no, nie dogodzisz.
z góry przepraszam za powyższe, przenieście gdzie trzeba.
IrishGirl z u2.heh.pl
Napisano 26 marca 2018 - 21:50
Nie wiem czy rzeczony ostatni wpis to inny niż chronologicznie pierwszy post Darka w tamtym wątku - ten mi faktycznie rano umknął przy zaznaczaniu, już przenoszę. W nim zresztą wyraźnie jest napisane że jego treść jest do mnie więc... no nie wiem, czytamy ze zrozumieniem. No ale dobrze, pokoloruję Ci to i pogrubię, TO MNIE ACRA WYZWANO OD CHUJÓW. Tylko się tym niespecjalnie przejąłem w ten sposób co myślisz z powodów których nie zrozumiesz Fair enough?
Proszsz - a teraz możemy wrócić do rozmowy o nośnikach?
Napisano 16 kwietnia 2018 - 13:29
Od soboty w Biedrze nowy rzut winyli, m.in. "In Utero" Nirvany, "Automatic For The People" R.E.M., "Head On The Door" The Cure, "Kick" INXS czy "Sleeping With The Past" Eltona Johna. Pełny spis tu: http://www.biedronka...-winylowe-14-04 Ceny jak zwykle po 49,99 PLN.
Napisano 25 kwietnia 2018 - 16:52
https://www.youtube.com/watch?v=arWCJU3WsnE&lc=z233xhlwsrixyje2macdp435uns0ccj3hnctsl04yzdw03c010c.1524667906751644
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych