Koncerty
Posted 14 marca 2007 - 12:03
"Twórcy hitów "Poison" i "Firestarter" wystąpią 7 lipca w naszym kraju
The Prodigy będzie gwiazdą kolejnej edycji festiwalu Creamfields, który odbędzie się we Wrocławiu. Będzie to już czwarta wizyta tego wykonawcy w Polsce. Poprzednio The Prodigy zagrało trzykrotnie w katowickim Spodku (1996, 1999, 2006).
cena biletu na festival: 149PLN
#282 Guest_depe_*
Posted 16 marca 2007 - 12:56
00. Intro
01. Sam's Town
02. Enterlude
03. When You Were Young
04. Bones
05. Somebody Told Me
06. Jenny Was A Friend Of Mine
07. Smile Like You Mean It
08. Uncle Johnny
09. Read My Mind
10. On Top
11. Bling (Confessions Of A King)
12. Glamorous Indie Rock & Roll
13. Why Do I Keep Counting
14. Mr. Brightside
----------------------------------------------
15. My List
16. Shadowplay
17. For Reasons Unknown
18. All These Things That I've Done
----------------------------------------------
19. Exitlude
20. When You Were Young
* Świetny show
* Super setlista
* Tragiczne nagłośnienie
* Nasza ekipa pod sceną, przy barierce
* Średnia wieku fanów: 15-16 lat (czuliśmy się okropnie starzy)
* Witek złapał pałeczkę rzuconą po koncercie przez perkusistę
* Kawałek nr 3 i nr 20 ... skąd my to znamy...
* Trochę fotek z koncertu .. http://homepage.mac....otoAlbum43.html
* .. i z Berlina http://homepage.mac....otoAlbum44.html
* Pozdro :*
d//d
Posted 18 marca 2007 - 18:47
Zgodnie z monologiem A.Rojka: http://www.myspace.com/offfestival
Wspominał również o Dezerterze, a także trzech zagranicznych zespołach, których nazw nie kojarzę.
W sumie: 42 artystów, na 3 scenach (oprócz dwóch z zeszłego roku, dodatkowo namiot na "przyjaznym podłożu" - piasku, jak mniemam, skoro ma być na miejscu boiska do siatkówki :]) i pewnie jak rok temu - festiwal będzie trwał dwa dni, chociaż tego nie wiem.
Posted 21 marca 2007 - 09:18
Jeśli wybierasz się na koncert Placebo 01.06. na warszawski Torwar, zabierz ze sobą polską flagę (lub zwykłą, biała, jeśli nie lubicie barw narodowych) z napisem „Welcome home” lub „Thanks for coming home” (zależnie który napis się zmieści). Wyjmijmy ją na na utworze po Space Monkey - powinno to być Soulmates (a jeśli wypadnie z setlitsy - na tym który będzie po SM) i trzymajmy około minuty.
Najmniejsza flaga kosztuje już od 15 pln, marker do zrobienia napisu około 5 pln. Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej gdzie ją kupić, lub jak namalować, śmiało pisz: volga_jasnowidzaca@gazeta.pl, lub zajrzyj na forum: www.forum.placebo.prv.pl
Jeśli ktoś Ci zasłoni flagą widok – nie denerwuj się, stracisz nie więcej niż minutę, ale za to zespół zobaczy, że bardzo na nich czekaliśmy i że doceniamy.
Czemu to robimy?
Ilekroć ktoś z Polaków był na zagranicznych koncertach, zawsze mięliśmy flagę z napisem „Come home to Poland”. Wiemy, że zespół je widział, i że docenia (Berlin, Paryż, Wembley, Machester, Londyn...).
Pokażmy, iż mimo, że nie ma nas tak wielu jak fanów francuskich lub południowoamerykańskich, to jednak są dla nas niezwykle ważni i emocje, które budzi w nas ich muzyka, są ogromne.
Dzięki za wpółpracę
Soulmates never die.
www.forum.placebo.prv.pl
Posted 21 marca 2007 - 10:43
Akcja flagowa na koncercie Placebo, planowana:
[i]Jeśli wybierasz się na koncert Placebo 01.06. na warszawski Torwar (...)
Czy można już kupować bilety na ten koncert i czy jest duże nim zainteresowanie?
Bo nie wiem, czy mam się śpieszyć z kupnem biletu.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Posted 23 marca 2007 - 22:15
Posted 24 marca 2007 - 20:03
Akcja flagowa na koncercie Placebo, planowana:
(...)zabierz ze sobą polską flagę (lub zwykłą, biała, jeśli nie lubicie barw narodowych) z napisem „Welcome home” lub „Thanks for coming home”
Czy tylko mnie to śmieszy?
Jaka szkoda, że na rhcp nikt jeszcze nie zaplanował polskiej flagi, w podzięce (tylko za co..)! :]
...
Posted 25 marca 2007 - 00:45
co w tym śmiesznego ?
„Welcome home”, „Thanks for coming home”
To przykładowo mnie śmieszy.
Czy Placebo jest w jakikolwiek sposób związane z Polską, albo chociaż przejawiało specjalną sympatię do naszego kraju?
Hmm, może ja o czymś po prostu nie wiem?
nie czujmy się jakimiś zadufanymi 'wybrańcami' flagowymi.
No dobra, nie czujmy się. Akcja jutowa była przynajmniej czymś istotnym "usprawiedliwiona".
Ale, żeby eksponować przed ukochanym zespołem swój "flagowy patriotyzm", tylko dlatego, że odważył się zawitać? Nie wiem, nie rozumiem.
Tymczasem The Cure, mają u nas grać jeszcze w tym roku.
Skąd takie informacje?
Fajnie, tym bardziej, że dzisiaj (jak to mówi przysłowie..;p) zaczęłam ich poznawać :)
Posted 25 marca 2007 - 07:12
Czynnik 'polskości' związany z bandem, sprawiający podziękowania zespołowi na koncercie, jest dość płynny. Na U2 był wyraźny, tutaj na Placebo może trochę mniej. Nie znam dokładnie szczegółów przygody Placebo z Polską, czytałem coś o namawianiu przez polskich fanów o przybycie do naszego kraju, liczne polskie flagi rzucane na scenę, w różnych miastach itp.
To nie tak ot sobie, powywieszamy flagi. Jakieś usprawiedliwienie fani Placków mają.
O The Cure wiem od fana The Cure
Zespół ów rozpisuje już trasę.
Posted 26 marca 2007 - 21:03
Posted 27 marca 2007 - 16:54
11.07. Warszawa, Służewiec.
Bilety na ten koncert kupić będzie można od 2 kwietnia, od godziny 12.00. na stronach www.ticketpro.pl , www.eventim.pl , www.alterart.pl . Od 30 marca, przez trzy dni, wejściówki w sprzedaży zamkniętej kupić będą mogli członkowie oficjalnych funklubów artysty. Bilety dostepne będą w cenach:
- sektor siedzący 300 PLN
- sektor stojący - strefa I - 250 PLN
- sektor stojący - stefa II - 180 PLN
- nieznane są jeszcze ceny biletów do tzw. sterfy Golden Circle (w tej strefie znajdzie się 1000 osób, które czynnie uczestniczyły będą w koncercie)
- bilety VIPowskie nie trafią do oficjalnej sprzedaży
Organizatorzy przewidują, że publiczność wpuszczana bedzie na teren imprezy od godziny 15.00. Start koncertu prawdopodobnie około 21.30.
Z tego co czytałem, to bilety na koncerty w UK poleciały w mig.
Reply to this topic
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users