22 czerwca na Olympiastadion grali Depeche Mode, informowano wtedy o Increased Security Measures w związku z "atakami terrorystycznymi i zagrożeniami". Generalny ban na wszelkie plecaki i torby, za wyjątkiem "belly bags":
http://olympiastadio...s-depeche-mode/
Nie ma żadnych tego typu informacji na podstronie o koncercie U2 (na razie - info w sprawie DM opublikowano trzy dni przed koncertem), ale należy się raczej spodziewać tego samego.
Zgodnie z podanym wcześniej linkiem - jest już identyczne info przy koncercie U2. Pytanie, na ile restrykcyjnie do tego podejdą? Fakt, prawie nic nie sprawdzali, ale teraz to z kolei w drugą stronę.
Ale z tymi zwierzakami to już nie wiem, czy żart, czy ktoś na prawdę próbował... Że niby jak? Z kotem na koncert? Osobny bilet mu ktoś kupił?
A te belly bags - to takie saszetki na pas? Takie, jak na aparat?
Ty, Mars, a ja Cię albo znam skądś albo przypominasz jakiegoś aktora mniej znanego
Anyway, na koncerty w 2015 można było w Berlinie wnieść i rozłożonego kałacha i granaty jakby je ukryć pod warstwą ciuchów w plecaku czy większej torbie. Security tam było tak luźne że aż byłem w szoku po nawet polskich festiwalach gdzie mi zafoliowaną paczkę fajek raz kazali otwierać. Luzik, bez paniki. Aparaty inni wniosą i będzie bootleg i nagranie. Nie wszyscy muszą mieć swoje.
Oj, z tym bootlegiem to nic pewnego. Patrz na Berlin 2015. 2 są, a o 2 pozostałych ani widu, ani słychu... Udało mi się właśnie apartem zrobić całkiem niezłe ujęcia z bliska, ale niestety prace nad bootlegiem zostały wstrzymane/porzucone póki co.
No zobaczymy, czy wniosą. Bo nagrania smartfonami pozostawiają dużo do życzenia. Wolałbym odwrotnego zakazu - zakaz wnoszenia telefonów komórkowych, a pozostawić tylko aparaty fotograficzne. Od razu zrobiłoby się luźniej nad głowami.
No już dla tego piwka i Exita można by się było kopsnąć... Nie ma Cedarwood Road to nie musisz nawet wychodzić na fajka
To wyjście to już będzie legenda.