Survivor 6 - POP
Napisano 12 czerwca 2007 - 17:12
Z tym uprzedzeniem do Staring nie trafiłaś, nie jestem uprzedzony do żadnego utworu z tej płyty, mało tego, to jedna z płyt które bronią się u mnie najlepiej w całości. Nie ma słabego momentu.
Napisano 12 czerwca 2007 - 17:56
czy jakoś tak
ale nie rozumiem jak można już w pierwszym głosowaniu oddać głos na Mofo :[
Napisano 12 czerwca 2007 - 18:09
Ive your wear That velvet dress
czy jakoś tak
ale nie rozumiem jak można już w pierwszym głosowaniu oddać głos na Mofo :[
Ja też. Tak samo jak na Velvet Dress, no ale na coś niestety trzeba. Pocieszaj się w razie czego, że masz oryginalne upodobania, ja tak zawsze robię..
Napisano 12 czerwca 2007 - 20:02
Staring At The Sun
Bo Wy jesteście gupi a If You Wear That Velvet Dress genialnym jest. Tak trochę na złośc głosuję, bo nie mam czasu się zastanowić poważnie, ale chyba Staring mnie jednak na Popie trzepie najmniej.
co takiego to jest cool
Napisano 12 czerwca 2007 - 20:41
Napisano 12 czerwca 2007 - 20:52
Ale spoko, nie jest tak źle, wcale nie jestem tak uprzedzona, nawet dziś mi leciało w odtwarzaczu i nie kliknęłam Next, a kiedyś Staring tez było w moim Top20 kawałków U2.. było :P
No dokładnie z tym mi się skojarzyło ostatnio! :D (nie bijcie). Nie mogłam sobie przypomnieć tytułu, ale teledysk w deszczu jeśli mnie pamięć nie myli.Quit Playing Games With My Heart, my heart... :P
Co do If You Wear.. moc tego kawałka można odkryć jak się jest zmęczonym acz przytomnym i w błogo rozluźnionym stanie, leżąc w ciemności z zamkniętymi oczyma (coś ostatnio większość piosenek U2 trafia do mnie "po ciemku" ;))
wszystko co genialne jest proste
heartland
szukam sponsora do wystrzelenia mnie w kosmos!..
Napisano 12 czerwca 2007 - 20:54
If You Wear też głupota tak od razu wywalać
Ale to ze nie wiadomo na co głosowac to kolejny dowód że to świetny i wyrównany album
Napisano 12 czerwca 2007 - 22:33
Ja też. Tak samo jak na Velvet Dress, no ale na coś niestety trzeba. Pocieszaj się w razie czego, że
Nie biorę tym razem udziału w survivorze od początku.
Najpierw wywaliłbym I`ve You Wear That Velevet Dress albo Miami. wstęp do Dress jest orginalny, ale przy reszcie albumu nie daje rady.
Mofo jest moim ulubionym kawałkiem na tym krążku ( wykonanie z Rotterdamu i Meksyku są najlepsze wg mnie)a zaraz po nim If God Will Send His Angels, z Discotheque zawsze miałem i raczej będe miał polewke zważywszy ten klip z YMC ( nie wiem jak się to piszę ale wiadomo o co chodzi). Choć piosenka jest w top 20 u mnie
.masz oryginalne upodobania, ja tak zawsze robię.
Tak Acr
Słuchając Metalliki czasem trudno znieść niektóre stękania w piosenkach i o czymś co niektórzy nazywają ambitną muzyką itp, sorry ale zaraz mam ochotę zwrócić wcześniej zjedzony posiłek
Ale masz rację trzeba być orginalnym i mieć swój gust nawet jak się jest w mniejszości, za to wtedy to lepiej smakuje
Napisano 12 czerwca 2007 - 22:37
Tak Acr
Słuchając Metalliki czasem trudno znieść niektóre stękania w piosenkach i o czymś co niektórzy nazywają ambitną muzyką itp, sorry ale zaraz mam ochotę zwrócić wcześniej zjedzony posiłek
Ale masz rację trzeba być orginalnym i mieć swój gust nawet jak się jest w mniejszości, za to wtedy to lepiej smakuje
No widzisz, a takiemu mi trudno znieść darcie ryja i pakowanie po gitarach, garach na dłuższą metę, w Mofo słyszę bardziej niż rock'a porządny odchył w stronę elektr-czegośtam. I też uważam że to track genialny. Tyle że pewnie z innych powodów. Super jest wykonanie z Las Vegas, właśnie bardziej surowe, polecam jak nie znasz
Napisano 13 czerwca 2007 - 08:41
Napisano 13 czerwca 2007 - 09:40
No dokładnie z tym mi się skojarzyło ostatnio! (nie bijcie). Nie mogłam sobie przypomnieć tytułu, ale teledysk w deszczu jeśli mnie pamięć nie myli.
Teledysk do Quit Playing Games nie jest w deszczu, tylko nawiązuje do Idola Ja nie widzę żadnych podobieństw między tymi kawałkami.
Napisano 13 czerwca 2007 - 10:10
Ja nie widzę żadnych podobieństw między tymi kawałkami.
Ja też nie (jeszcze(?);)) tylko po prostu ostatnio naszło mnie takie niepokojące skojarzenie brzmienia Staring.. do ballad boysbandów. Minie :)
heartland
Napisano 13 czerwca 2007 - 11:20
Napisano 13 czerwca 2007 - 11:22
Kicha, nikt nie głosuje poza mną na "Gone".
Gone to bardzo ścisła czołówka, pierwsza trójka piosenek U2 w ogóle.
Napisano 13 czerwca 2007 - 11:31
Napisano 13 czerwca 2007 - 11:46
"pierwsza trójka piosenek U2 w ogóle" :mellow: . Od kiedy? Dla kogo?
np dla mnie, ale nie trójka, za to na pewno szeroko rozumiana czołówka :) ale Wake up dead man i tak go wyprzedza :)
heartland
Napisano 13 czerwca 2007 - 12:29
Próbowałam się bardziej do "Gone" przekonać. Lubię ją, ale to nie wystarcza.
"Lubię" to również w tym przepadku szerokie pojęcie - coś mi w niej przeszkadza i choć jej chętnie słucham, robię to znacznie rzadziej niż wsłuchiwanie się w "MOFO", czy "Miami", które są bliżej czołówki płyty. (Po prostu, gdy ją włączam, nie czuję, że jest to samo U2 (aczkolwiek to same i zupełnie inne w swej twórczości), co np. "Please".)
Napisano 13 czerwca 2007 - 16:30
a pewnie, że były! a oni byli w takich pastelowych koszulach i jasnych portkach i to bylo na trybunach jakiegos boiska czy coś.. ale w końcu co Ty tam wiesz nie byłeś żoną BrianaA teraz się zaczynam zastanawiać, czy w tym Quit.. nie było też scen w deszczu.. no, nieważne
"pierwsza trójka piosenek U2 w ogóle" . Od kiedy? Dla kogo?
Droga Ja, pozwól, że ujmę to tak:
.. 'Cause I'm already gone..
Felt that way all along..
..Closer to you every day
I didn't want it that much anyway.
nie czujesz tego?
Moi sąsiedzi z góry zalali moich sąsiadów z dołu. A mnie wszyscy ignorują..
Napisano 13 czerwca 2007 - 18:47
Coraz trudniej wybrać
Wielka, zielona, kosmata prawda, którą każdy ma swoją i nieustannie obrabia innym.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych