Napisano 16 kwietnia 2015 - 22:38
Napisano 16 kwietnia 2015 - 23:34
Niespodzianka! Spodziewałem się, że Julia zdobędzie 200-250pkt, a z poprzednich edycji tylko w 7 dałoby to 3 miejsce na podium. Fakt, że w edycjach 6, 7, 9 i 10 rozdanych punktów było trochę więcej, ale nawet w edycji 8, gdzie głosów była porównywalna ilość podium dawało dopiero 269pkt, a 1 miejsce aż 333pkt. Myślałem więc, że "jedynka" jest po za zasięgiem, ale miłe zaskoczenie
Tu takie małe zestawienie od 6 edycji.
Edycja XI
Oddano: 12355 punktów
III – 186
I - 277
Edycja X
Oddano: 18027 punktów
III – 384
I – 691
Edycja IX
(tyle samo list co wyżej, więc pewnie porównywalna liczba pkt)
III – 264
I – 296
Edycja VIII
Oddano: 12299,99667 punktów
III - 269
I – 333
Edycja VII
Oddano: 16 186 punktów
III – 175
I – 332
Edycja VI
Oddano: 18 395 punktów
III – 249
I - 430
I nie wiem acr czy najsłabszą, bo chociaż zdążyłem się już przekonać do June, mimo trudnych początków, to chyba nadal uważam właśnie June za najsłabszy album w jej dorobku. Ale to tylko moja opinia
Napisano 16 kwietnia 2015 - 23:40
Jak dla mnie Julka winna wygrać po debiucie i wtedy ją bardzo propsowałem i polecałem, albo po paru koncertach sprzed June z których bootlegi też rozdawałem, albo właśnie po June - widzisz, znów się zmieniła teraz, no dobrze, nie do końca jak chciałem ale dobrze, należało jej się kiedyś to pierwsze miejsce, nie narzekam. Nie uwierzy że to wygrała jak ktoś jej to powie, powiedzcie Powiedzcie koniecznie że wygrała z Arturem i Belle & Sebastian, na pewno się cholernie ucieszy
(btw. na którym miejscu było Lilly Hates Roses?)
Napisano 17 kwietnia 2015 - 00:44
To jeszcze jedna rzecz, jak już Julia wygrała, to trzeba ciągnąć ten temat
Jak zmieniała się pozycja Julii na u2forums, na przestrzeni dziejów
Edycja / Miejsce / L.głosów / L.punktów
3 / 100 / 3 / 33
4 / 330 / 3 / 21
5 / 597 / 1 / 2
6 / 6 / 6 / 191
7 / 98 / 2 / 48
8 / 6 / 7 / 213
9 / 36 / 5 / 106
10 / 28 / 3 / 120
11 / 1 / 8 / 277
Edit: To może kiedyś jakiś wspólny odsłuch któregoś ze wspomnianych przez acra bootlegów Julki? A może Piotr-Grinderman ogarnął już swój bootleg z Sandomierza i podzieli się nim z okazji wygranej XI edycji, i to właśnie ten bootleg odsłuchamy wspólnie?
Edit2: Jeszcze dwa zdania przemyślenia sprzed lustra, które mi wpadły podczas mycia zębów. Ciężko jest porównywać albumy Julii, bo każdy to zupełnie inna bajka. Zmiana u2 z TJT/R&H na AB, to jest pikuś przy tym, co przy każdym albumie robi Julka. Dlatego mówiąc, że June jest najsłabszą płytą mam na myśli to, że to do June najrzadziej wracam. Na żywo jest co innego, bo I Wanna Get On Fire, Echo, Crows, Aye Aye, czy choćby tytułowy June zjadają na śniadanie większość piosenek z Sentiments (choć i koncertowych killerów tu nie brakuje np. Superman, Teacher's, czy choćby Piggy Blonde). Ale zgodzę się acr, że It Might Like You, to kosmos, zarówno na albumie, jak i koncertowo. Jak Julia zaczyna grać coś z pierwszego albumu, to dla mnie tak jakby zagrała 3 piosenki z June i Sentiments Zwłaszcza Carousel, Night Of... i Married To Life <3
Napisano 17 kwietnia 2015 - 10:22
a teraz chciałabym zobaczyć z chęcią listy personalne
się robi
wpłynęło 29 list, w tym 26 'pełnych', jedna z 20 wykonawcami, jedna z 14 i jedna z 10.
w kolejności napływania:
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 17 kwietnia 2015 - 12:01
Dałem Julce 50 punktów - efekt podjarki ostatnich dni. A wcześniej jakoś w ogóle nie mogłem się przekonać, w sumie nie wiem dlaczego dopiero teraz Julka wchodzi tak jak powinna.
I żeby było śmieszniej, byłem przekonany że moje 50 punktów poszło na konto iamamiwhoami Nawet pytałem, kto dał pozostałe 33 punkty [wtopa]
Napisano 17 kwietnia 2015 - 13:17
KultKazikKazik na Żywo
LOL, jakie podium
derka - jak zobaczyłam sporo punktów dla Recoil to byłam ciekawa kto wrzucił i od razu mi się zachciało do tego wrócić bo dawno nie słuchałam, a bardzo lubię
Dr Grape - high five za FKA Twigs
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 17 kwietnia 2015 - 13:43
Winna, przyznaję się
Ale cieszy me serduszko dużo Gallagherów na listach Widzę, że przewija się parę pozycji, które pierwotnie były i u mnie na liście, np. Marilyn Manson z racji ostatniej płyty Zastanawiałam się też, kto u siebie miał Nervy
Napisano 17 kwietnia 2015 - 22:29
Ech, zapomniałem o TV on the Radio, a było u mnie TOP5... Mogło na top10 u2f wejść, zjebałem. Cóż.
! Przypomnij mi następnym razem, żeby Ci przypomnieć, bo oni u mnie długo nie zejdą ze słuchawek, może i u Ciebie?
No i dzięki andie za dzielne zliczanie i super gify/obrazki w miejscach 10 - 1
listy bardzo zróżnicowane, dzięki nim np. wiem do czego wrócić sobie, a co może poznać xD
Music can change the world, because it can change people.
Napisano 18 kwietnia 2015 - 09:26
(btw. na którym miejscu było Lilly Hates Roses?)
na 86. tylko Ty głosowałeś.
To jeszcze jedna rzecz, jak już Julia wygrała, to trzeba ciągnąć ten temat
Jak zmieniała się pozycja Julii na u2forums, na przestrzeni dziejów
Edycja / Miejsce / L.głosów / L.punktów3 / 100 / 3 / 33
4 / 330 / 3 / 21
5 / 597 / 1 / 2
6 / 6 / 6 / 191
7 / 98 / 2 / 48
8 / 6 / 7 / 213
9 / 36 / 5 / 106
10 / 28 / 3 / 120
11 / 1 / 8 / 277
czyżby edycje 6. i 8. zbiegły się w czasie z wydaniem poprzednich płyt Julki? (nie chce mi się sprawdzać ) co do wygranej w tej edycji, to najpierw byłam skłonna przyznać, że Julia wygrała, bo był większy hajp, również na forum, więc nowe osoby poznały i głosowały, ale jak patrzę na listy, to głosy są od osób które i tak ją znają od jakiegoś czasu. czyli... tak wyszło mnie cieszy, że Rojek dotarł na 3. miejsce, pewnie gdyby głosowanie odbyło się jakieś pół roku temu, to wygrałby w cuglach.
Edit: To może kiedyś jakiś wspólny odsłuch któregoś ze wspomnianych przez acra bootlegów Julki? A może Piotr-Grinderman ogarnął już swój bootleg z Sandomierza i podzieli się nim z okazji wygranej XI edycji, i to właśnie ten bootleg odsłuchamy wspólnie?
piszę się!
Ech, zapomniałem o TV on the Radio, a było u mnie TOP5... Mogło na top10 u2f wejść, zjebałem. Cóż.
TV on The Radio to ciekawy przypadek, bo osiągnęli najwyższe miejsce z wykonawców, którzy otrzymali głosy jedynie od 3 osób. Najwięcej osób głosowało na Rojka - 9, po 8 na Julkę i B & S; a jedynie 2 osoby wystarczyły, aby Fish zawędrował aż na 18. miejsce
PS Ogromne dzięki dla andie za sprawne prowadzenie
mam nadzieję, że było w miarę sprawne
No i dzięki andie za dzielne zliczanie i super gify/obrazki w miejscach 10 - 1
miło, że się podobały
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 19 kwietnia 2015 - 13:07
Jeszcze trochę spamu Julia jest pierwszym polskim zwycięzcą naszej forumowej zabawy, więc tym bardziej brawa dla niej!
Powiedziałbym, że jest również pierwszą kobietą, gdyby nie liczyć dziewczyn z Arcade Fire, ale to już chyba za bardzo naciągane
Zestawienie wszystkich zwycięzców:
Edycja I – Joy Division Edycja II – Sigur Rós Edycja III – Coldplay Edycja IV – Radiohead Edycja V – David Bowie Edycja VI – The National Edycja VII – The National Edycja VIII – Coldplay Edycja IX – The National Edycja X – Arcade Fire Edycja XI – Julia Marcell
Dodaj odpowiedź
Also tagged with one or more of these keywords: gry i zabawy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych