Ogłaszam Koniec rundy VII
W tej rundzie większość z waszych głosów zebrał jeden kandydat do odpadnięcia, a pozostali nie znaleźli się na tyle blisko by mu zagrozić.
stokrotka Dla mnie teraz ewidentnie pora na Boy. Nigdy nie lubiłam tej okładki, ok, pasuje do zawartości, ale jakoś mnie nie rusza. W War są emocje na twarzy chłopca, i ta czerwona czcionka, tu dla mnie nic się nie wyróżnia. I jest... za biało.
Gone TUF, weźcie w końcu ją wywalcie, ludzie. Jakie to pstrokate.
Karule Zooropa. Tym bardziej, że trzeba bronić klimatyczne, nostaligczne, epickie TUF! Romantyczny zamek rodem z XIX wieku, dla mnie coś wspaniałego
Yarpen to smutne, że odpadła ATYCLB, nie dość, że idealnie odzwierciedla cały koncept "Walizki" to te rozmycia i przestrzeń lotniska ma w sobie coś niewątpliwie mistycznego. Tym bardziej nie rozumiem co jeszcze tutaj robi Zooropa
WYNIKI:
Okładka została zaprojektowana przez Works Associates of Dublin pod dyrekcją Steve'a Averilla, który jest odpowiedzialny za wiele innych okładek U2. Zainspirowana przez ZooTV tour "silnie naładowana elektroniką obrazów telewizyjnych mocno nasyconych i tryskających kolorami." Works Associates stworzyli rodzaj elektronicznej flagi dla Zooropy. Cover zawiera szkic gwiazd z flagi Europy połączonych z "astrobaby" narysowanym w samym ich środku. Ilustrację stworzył Shaughn McGrath, co było przeróbką "graffitti babyface" stworzonego przez Charilego Whiskera oryginalnie stworzonego na potrzeby kompaktowej/winylowej edycji Achtung Baby. Obrazek na okładce miał reprezentować miejską legendę o sowieckim kosmonaucie rzekomo pozostawionym by unosić sięprzez tygodnie w przestrzeni kosmicznej, po upadku Związku Radzieckiego. W tle widzimy montaż rozmytych obrazów. Obrazy zawierają ujęcia damskiej twarzy i ust, tak jak i zdjęć europejskich przywódców - włączając w to Lenina, Mussoliniego, Ceausescu. Te obrazy są trudne do wychwycenia przez zniekształcony fioletowy tekst zawierający nazwy piosenek planowane dla tego nagrania, które zostały dostarczone do Works Association podczas procesu produkcji. Jednakże albumowa tracklista uległa zmianie i niektóre tytuł planowane by ukazać się na tej płycie pojawiły się jedynie na jej okładce. Wake Up Dead Man, Hold Me Thrill Me Kiss Me Kill Me i If You Wear That Velvet Dress. Autor Visnja Cogan nazwał tekst wyglądającym jak "poszarpana kurtyna."
W rundzie VII odpada: Zooropa - 14 głosów - 50.0 %
Głosowali: derka, Łukasz U2, The Fly, Atomic_Mario, Marcin U2, matt, DK-ART, wojtas1337, Karule, Yarpen, One_U2 - fan 30, Larrysław, Martine, Zod
The Unforgettable Fire - 6 głosów - 21.4 %
Głosowali: Meg, andie, Redgar, Jacob, Gone, Lnx
Joshua Tree - 4 głosów - 14.3 %
Głosowali: acr, margo, Owłos, gum
Boy - 3 głosów - 10.7 %
Głosowali: Masseur, Kike, Stokrotka
Rattle & Hum - 1 głos - 3.6 %
Głosował: lookas
Oddano: 28 głosów (-2)
Dotychczasowa Kolejność:
13. How To Dismantle An Atomic Bomb
12. Songs Of Innocence
11. October
10. No Line On The Horizon
9. Pop
8. All That You Can't Leave Behind
7. Zooropa
6.
W Grze pozostają:
1. Boy (1980)
3. War (1983)
4. Unforgettable Fire (1984)
5. Joshua Tree (1987)
6. Rattle And Hum (1988)
7. Achtung Baby (1991)
Zapraszam do oddawania głosów w rundzie VIII
Głosujemy na NAJSŁABSZĄ z okładek, które pozostały w grze. Runda VIII potrwa do godz. 23:59:59 Czwartek 8 Stycznia 2015r.
Użytkownik Redgar edytował ten post 09 stycznia 2015 - 00:07