Skocz do zawartości

Zdjęcie

Survivor albumowy - Pop [3. edycja]

Pop survivor

• Please log in to reply
433 replies to this topic

#161 biz

biz

Użytkownik

• Members
  • 538 Postów

Napisano 21 listopada 2014 - 16:05

Gone

#162 One_U2 - fan 30

One_U2 - fan 30

FLY

• Members
  • 867 Postów

Napisano 21 listopada 2014 - 18:07

Mofo nie wiem,jak możecie głosować na Gone  albo If God Will Send His Angels przecież te kswałki są genialne  nie wiem dziwie się wam,ze głosujecie na takie perełki.

#163 margo

margo

Użytkownik

• Members
  • 4 358 Postów

Napisano 21 listopada 2014 - 18:09

Mofo nie wiem,jak możecie głosować na Gone  albo If God Will Send His Angels przecież te kswałki są genialne  nie wiem dziwie się wam,ze głosujecie na takie perełki.

Polać Marysi xDDD

Music can change the world, because it can change people.

#164 star

star

Użytkownik

• Members
  • 651 Postów

Napisano 21 listopada 2014 - 19:05

Naprawdę musiało odpaść Do you feel loved? Nie bawię się z Wami  :P

Ja konsekwentnie wskazuję Discotheque

It's no secret that the stars are falling from the sky

#165 Szczotecz-kal

Szczotecz-kal

FlowerPower

• Moderatorzy
  • 2 544 Postów

Napisano 22 listopada 2014 - 16:45

Dobra, mam czas żeby odpisać wreszcie. Niezłe jaja z tym Miami. Jak zobaczyłem, że tyle głosów idzie na Miami już w 2 rundzie wiedziałem, że będzie wielki płacz do końca survivora :D No, ale nie ma się co obrażać, nie pierwszy i nie ostatni raz odpadło wam coś ważnego dla was (chociaż, żeby aż w 2 rundzie, to chyba nawet ja bym na to nie wpadł :D ).

ten survivor już przegrał, szczotek, jak już wywalicie wszystkie najlepsze piosenki, daj znać co strollować ;)

Oj, nie liczyłbym tu na mnie. Nie tym razem ;)

No szkoda tego Miami, nie jest to dla mnie co prawda czołówka, ale na pewno powinno być duuużo duuużo przed Mofo.

#166 lookas

lookas

Użytkownik

• Members
  • 593 Postów

Napisano 22 listopada 2014 - 20:35

If You Wear That Velvet Dress

#167 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 22 listopada 2014 - 20:56

DYFL i Mofo u mnie walczą ze sobą od dawna. Gdyby były w innych momentach płyty to by mi było łatwiej. A le skoro DYFL samo poleciało, no mój głos na Mofo :P

nic się samo nie zrobiło, to źli i niedobrzy ludzie  :P

Na DYFL głosowały pewnie osoby, które przy TUF będą chciały od strzała wywalić WOWY. Zauważyłem dziwną tendencję na tym forum, grupka jakiś jutowych hipsterów (?) chyba chce zrobić z zespołu drugie Pink Floyd i wywala wszystko, co nieco bardziej komercyjne, zwykłe, romantyczne. Wszystko to trzeba wywalić, a głosować na największe dziwactwa. Dobierać sobie ideologię do każdego nieudanego wolnego/ dziwacznego utworu, rzucać hasłami "surrealizm, psychodela".

niesamowicie mi się podoba to określenie "jutowy hipster" :D szkoda, że chyba się nie zaliczam, bo płaczę za DYFL (ale za Miami bardziej :P)

Tak w ogóle myślałem, że staring hejtuje się na tym forum, a tu ani jednego głosu :P

no właśnie, celna uwaga! w sumie to banalny kawałek jest (uwielbiam go i tak), więc mógłby już dawno odpaść. chyba nikt nie zauważył, że można na niego głosować :P

Już wszystko potoczyło się nie tak jak myślałem, więc teraz głosuje bo głosuje, starając się bronić do końca dla mnie lepszych piosenek.

Wszyscy rzucili sie i zagłosowali na lepszą część płyty, przynajmniej dla mnie lepszą.

Ale to też w sumie chyba daje odpowiedź dlaczego U2 grają z POP tylko zdawkowo kilka oklepanych piosenek które zresztą grali dawno temu.

Discotheque z Vetigo Tour jest milion razy lepsze od PopMartowego.

Jestem pewien że teraz także lepiej by zagrali Last Night, Feel Loved, Mofo, czy nawet Miami.

Ale zapewne gdyby zrobili na swojej stronie sondę jakie kawałki mają grać na nowej trasie to wyniki by były:

One, Wowy, Pride, Elevation, BD...

Jak dla mnie mogą wywalić te kawałki w zamian za POP.

zgadzam się z powyższym; nic tu nie idzie po mojej myśli (może sam początek z Playboy Mansion), co podliczam rundę to załamuję ręce. 2 kawałki, które lubię bardzo bardzo już odpadły, a takie Last Night to chyba przypadkiem wypadło.

Dobra, mam czas żeby odpisać wreszcie. Niezłe jaja z tym Miami. Jak zobaczyłem, że tyle głosów idzie na Miami już w 2 rundzie wiedziałem, że będzie wielki płacz do końca survivora  :D No, ale nie ma się co obrażać, nie pierwszy i nie ostatni raz odpadło wam coś ważnego dla was (chociaż, żeby aż w 2 rundzie, to chyba nawet ja bym na to nie wpadł  :D ).

bo słuszny to płacz i oburzenie! ciekawe co byś powiedział, jakby tak Walk On wypadło już na początku survivora z Walizki :P (nie porównuję tu tych 2 piosenek, a tylko 'co kto lubi'). no a to, że Miami odpadło już w 2. rundzie, to właściwie nie było dziwne, bo jak ktoś wcześniej zauważył, w każdym z poprzednich survivorów tak się działo (co nie znaczy, że nie należy zmienić tej sytuacji ;) )

ja sobie poczekam, bo ciągle Wam przychodzą do głowy niespodziewane pomysły :P

Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#168 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 Postów

Napisano 22 listopada 2014 - 23:17

Staring at the Sun

Z bólem serca, przyznaję, ale ta piosenka jest najlepsza w wersji akustycznie. I w Slane Castle oczywiście. 

Zaraz będziecie jechać po Gone, że takie niedorobione, że później dopiero lepsze miksy, ale dla mnie właśnie ta szorstkość albumowej wersji jest kluczowa dla całego Popa. Taka bezsilność w refrenie, że Edżowi nie chce się nawet wjechać chórkiem i drapie tym delayem. Niby tym samym efektem co zawsze, ale nigdy wcześniej - i niestety nigdy później - pojedynczy dźwięk nie miał w sobie tyle emocji, tych złych. A musicie przyznać, że w przypadku The Edge'a to coś znaczy. Posłuchajcie tylko jak ten dźwięk się psuje. Esencja złej, tak bardzo nie-popowo nagranej płyty. 

http://sit-and-wonder.blogspot.com/

#169 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 22 listopada 2014 - 23:54

Wersja Slane jak najbardziej ale jeszcze całkiem czaderska jest ta instrumentalna z urodzin Clintona. Polecam sobie odświeżyć w erze Every Breaking Wave wpasowuję się w klimat ;)

https://www.youtube.com/watch?v=q5gNyuYXB5E

#170 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 Postów

Napisano 22 listopada 2014 - 23:58

Mofo. Choć przypominam, że w zabawie na wymarzoną setliste ten utwór był najwyżej z tej płyty :)

El silencio se vuelve melodia

#171 andie

andie

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 22 listopada 2014 - 23:58

Wersja Slane jak najbardziej ale jeszcze całkiem czaderska jest ta instrumentalna z urodzin Clintona. Polecam sobie odświeżyć w erze Every Breaking Wave wpasowuję się w klimat ;)

https://www.youtube.com/watch?v=q5gNyuYXB5E

ano, też lubię tę wersję. jednakże przypominam, że to survivor albumowy, więc miło pamiętać o innych wersjach, no ale na chwilę odstawić na bok ;)

Gone

#172 andie

andie

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 23 listopada 2014 - 00:11

a teraz to, co lubimy najbardziej, czyli dogrywka!

giphy.gif

głosujemy na ten z 2 poniższych kawałków, który uważamy za słabszy (oba dostały po 7 głosów):

Gone

Mofo

dla formalności pozostałe głosy:

If You Wear That Velvet Dress 3

If God Will Send His Angels 4
Discotheque 1
Staring at the Sun 1

zagłosowało 24 osoby (1 głos nieważny).

dogrywka potrwa do jutra (niedziela), 23.11.2014 r., do godz. 23.59.

#173 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 Postów

Napisano 23 listopada 2014 - 00:18

nieeeeeee ! Ludzie, you're so cruel, nie głosowałam na żadną z nich bo nie chciałam między nimi wybierać...

Każdy głos jest teraz zły, ale niech będzie MOFO.

If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other

#174 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 23 listopada 2014 - 00:23

Gone z żalem no , ale jednak Mofo to Mofo ;)

Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#175 The Fly

The Fly

Użytkownik

• Members
  • 2 153 Postów

Napisano 23 listopada 2014 - 00:31

Gone

#176 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 23 listopada 2014 - 00:32

Mofo

#177 Karule

Karule

Użytkownik

• Members
  • 348 Postów

Napisano 23 listopada 2014 - 01:09

MOFO

#178 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 23 listopada 2014 - 02:56

Mofo

Dołączona grafika

#179 Martyna

Martyna

Użytkownik

• Members
  • 797 Postów

Napisano 23 listopada 2014 - 04:01

Gone

#180 star

star

Użytkownik

• Members
  • 651 Postów

Napisano 23 listopada 2014 - 10:31

O rany, co Wy robicie...? Taki wybór to żaden wybór. No trudno, niech będzie Mofo :(

It's no secret that the stars are falling from the sky

Also tagged with one or more of these keywords: Pop, survivor

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych