Co do programu Joolsa to EBW dużo lepsze w porównaniu do pierwszego występu w TV. Bono trochę się już rozkręcił z głosem. W trasie będzie już dużo lepiej.
Volcano z kolei wcale mnie nie przekonuje. @acr może i utwór ma potencjał, ale wg mnie trochę przekombinowali i chociaż Vertigo i GOYB są dużo płytsze od Volcano, to dla mnie (pomijając fakt dopasowania do albumów)wypadają lepiej, a już na pewno na żywo. Znając talenty U2 może pokombinują coś w wersji Live, że będzie dla mnie bardziej zjadliwa.
Co do "powera" to brakuje mi u nich takich utworów, ale od dechy do dechy - jak niektóre wersje na Elevation Tour. W Miricle trochę się to rozpływa. Volcano to tez nie ten typ. Nie mówię, żem a być, ale chętnie bym coś takiego usłyszał (stąd moje żale co do Glasto).
Co do "Your'e Not Alone" to z czymś mi się kojarzy, ale do końca nie wiem i przy moich odczuciach co do Volcano ten fragment mi się chyba bardziej podobał niż reszta piosenki.
Na U2Torrents jest cały program w HD - bez logo BBC:
http://u2torrents.com/t?id=9564
Co do samego występu Volcano to świetnie wyglądają w tej "poświacie" i przyciemnionym studio. Przypomina mi wideo z koncertu z Somerville Theatre podczas NLOTH Promo Tour.