Skocz do zawartości

Zdjęcie

Songs Of Innocence Promo Tour

• Please log in to reply
835 replies to this topic

#461 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 Postów

Napisano 21 października 2014 - 23:17

Volcano dopiero teraz zobaczyłam, bo wcześniej mi stream zerwało - dla mnie super ! Może faktycznie przydałby się większy power na samym początku, ale poza tym to rewelacyjnie wypadło. Lepsze niż każde Miracle (które też lubię).

Uwielbiam ten moment pod koniec 'you and I.. are rock and roll.. ah ah', a tutaj na żywo to normalnie miażdży.

If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other

#462 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 21 października 2014 - 23:29

Volcano jest jako piosenka 10x lepsze niż Vertigo i GOYB razem, ale nie brakuje mi tu w cale więcej mocy, brakuje mi tu więcej przekonania że to naprawdę dobry kawałek. Może sami się za bardzo bali grać go pierwszy raz, może sami się boją że takie piosenki albo wyjdą komercyjnie dobrze albo źle i to za duża presja (Vertigo wyszło, GOYB nie), także poczekajmy.

(no i zanim przyjdzie jakiś SlawasU2 - wiem o czym mówię, podejście do występu potrafi zrobić albo zepsuć występ, naprawdę wiem, także wą :P )

#463 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 21 października 2014 - 23:33

Niby tak , ale właśnie przy momencie , Your'e Not Alone itd. Coś się tam zepsuło , można to lepiej wykminić :D

Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#464 Miracle Man

Miracle Man

Użytkownik

• Members
  • 130 Postów

Napisano 22 października 2014 - 12:06

Volcano wygląda tak, jakby Bono narazie nie dawal sobie rady z timingiem tego kawałka, ale jak dopracują wersję live, to hala(stadion) wyleci w powietrze :)

#465 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 Postów

Napisano 22 października 2014 - 12:14

podejście do występu potrafi zrobić albo zepsuć występ

I dlatego EBW tak ładnie zawsze wychodzi, słychać że Bono wkłada w ten utwór całego siebie, bo czuje że to jest to.

If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other

#466 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 Postów

Napisano 22 października 2014 - 13:48

Niby tak , ale właśnie przy momencie , Your'e Not Alone itd. Coś się tam zepsuło , można to lepiej wykminić :D

Jednak zaraz po tym, jak wchodzi riff Glastonbury mamy najlepszy moment Larrego od bardzo dawna. Perkusja genialnie buduje napięcie. Cała przestrzeń jest tam zajęta przez Mullena Jr.-a ale Bono musiał  oczywiście zepsuć orgazmicznymi jękami :P

Występy u Joolsa zawsze są świetne, to najlepszy tego typu telewizyjny szoł ever, bardzo dobrze, że U2 wreszcie w nim wystąpiło.

http://sit-and-wonder.blogspot.com/

#467 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 Postów

Napisano 22 października 2014 - 14:05

Cała przestrzeń jest tam zajęta przez Mullena Jr.-a ale Bono musiał  oczywiście zepsuć orgazmicznymi jękami :P

Ech, bardzo chciałabym żeby tak wyglądało 'psucie', jakiekolwiek i czegokolwiek ;)

#468 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 Postów

Napisano 22 października 2014 - 14:33

Volcano i Every Breaking Wave w formacie mp3:

https://mega.co.nz/#...8vEybuxDHbyF5Gs

"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#469 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 22 października 2014 - 15:02

Nieco offtopowo:

Fakt, świetny jest ten program w którym wczoraj wystąpili. Czy doczekamy się takiego w Polsce kiedyś?

#470 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 22 października 2014 - 20:03

Pojawiły się plotki, że w piątek wieczorem zespół wystąpi w Dublinie, być może w Late Late Show. Podobno z tego piątkowy występ dla niemieckiego radia ma się odbyć przed 16.

Dołączona grafika

#471 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 22 października 2014 - 20:50

Co do programu Joolsa to EBW dużo lepsze w porównaniu do pierwszego występu w TV. Bono trochę się już rozkręcił z głosem. W trasie będzie już dużo lepiej.

Volcano z kolei wcale mnie nie przekonuje. @acr może i utwór ma potencjał, ale wg mnie trochę przekombinowali i chociaż Vertigo i GOYB są dużo płytsze od Volcano, to dla mnie (pomijając fakt dopasowania do albumów)wypadają lepiej, a już na pewno na żywo. Znając talenty U2 może pokombinują coś w wersji Live, że będzie dla mnie bardziej zjadliwa.

Co do "powera" to brakuje mi u nich takich utworów, ale od dechy do dechy - jak niektóre wersje na Elevation Tour. W Miricle trochę się to rozpływa. Volcano to tez nie ten typ. Nie mówię, żem a być, ale chętnie bym coś takiego usłyszał (stąd moje żale co do Glasto).

Co do "Your'e Not Alone" to z czymś mi się kojarzy, ale do końca nie wiem i przy moich odczuciach co do Volcano ten fragment mi się chyba bardziej podobał niż reszta piosenki. :P

Na U2Torrents jest cały program w HD - bez logo BBC:

http://u2torrents.com/t?id=9564

Co do samego występu Volcano to świetnie wyglądają w tej "poświacie" i przyciemnionym studio. Przypomina mi wideo z koncertu z Somerville Theatre podczas NLOTH Promo Tour.

#472 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 Postów

Napisano 22 października 2014 - 20:56

Najlepszy jest fragment : "been out in the wild, been out in the night". Kojarzy mi się z jakąś reklamą Sprite'a albo innej Pepsi :D

El silencio se vuelve melodia

#473 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 22 października 2014 - 21:03

U2 na okładce Amerykańskiej Edycji Magazynu Rolling Stone. Fajna okładka wyszła :)

10308724_684226695024560_197913860037621

#474 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 22 października 2014 - 21:07

Co do "Your'e Not Alone" to z czymś mi się kojarzy, ale do końca nie wiem

Hmm...

https://www.youtube.com/watch?v=pAyKJAtDNCw

? :D

@Redgar - okładka fajna, aczkolwiek nasuwa mi subiektywne skojarzenia z tym...

1347423052_normal.jpg

:P

#475 nazim

nazim

Użytkownik

• Members
  • 100 Postów

Napisano 22 października 2014 - 21:18

Ja cieszę się, że tak szybko zespół gra już kilka piosenek. Miracle, EBW, Volcano, Cedars, SFS. Myślę, że to odzwierciedla potencjał albumu. Pozostało przecież jeszcze kilka piosenek, które na żywo na pewno wyjdą świetnie. Przecież na bombie grali tylko miracle drug, Sometimes, Vertigo, all because; na No line GOYB, Breathe. Pewnie coś opuściłem, ale mnie cieszy to, że płyta wydaje się bardziej rockowa niż poprzednie a potencjał większy. Obiektywnie sądząc jest spójniejsza i bardziej się układa w jedną całość. Jak każda ma swoje słabe strony, takie jak california czy po kilku przesłuchaniach refren sleep. Mimo wszystko jest lepsza niż 2 poprzedniczki i taką brałbym w ciemno. Ktoś powie, że to takie "bezpieczne" piosenki, bo fakt nie ma zbyt dużo jakiegoś nowatorstwa, ale mimo wszystko mi to wystarcza, żeby uznać tą płytę za dobrą. A występy moim zdaniem ten szeroki potencjał płyty będą ukazywały. Pozdrawiam, Paweł.

#476 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 22 października 2014 - 21:21

Volcano w ogóle nie ma potencjału do piosenki która będzie rozrywała stadiony :P Napewno lepsza od Butów , z Vertigo stawiam ją w jednym szeregu , a o szereg wyżej jest Miracle ;) Mi ta piosenka nasuwa największe skojarzenia na połączenie War z Bombą. Ale dopóki jej nie dopracują to będzie co najwyżej przeciętna. Bo to wykonanie ani ziębi ani grzeje. Edek chwilami niedokładnie na gitarze , a i fragment Glasto nie miał takiej mocy z jaką powinien wybrzmieć. Moim zdaniem w tym kawałku powinien się pojawić bas o takim natężeniu jakie Adam wykorzystał na Popmarcie. Nigdy wcześniej ani później ( oprócz kilku wersji albumowych z Soi) nie grali z tak mocnym eksponowanym basem. W ogóle , widać że mają problem z momentami w których na płycie jest tak popularne teraz "zatrzymanie" i wchodzą chórki ( min. właśnie w Volcano czy w Iris) , no i teraz kombinują jak je zapełnić żeby nie stosować sampli na żywo ;) To samo było w Elevation , gdzie jedyne słuszne zatrzymanie to to ze ET gdzie jest wściekła gitara Edge'a , nie to nijakie plumkanie Larry'ego po bębnach na 360. Więc teraz mają ciężki orzech , tu próbowali z tego wybrnąć , coś w tym jest ale mogą to dopracować , bo chodź nasz pałker się tam stara to coś mi w tym nie gra :P

Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#477 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 22 października 2014 - 21:34

Co do Volcano - skoro zerżnęli pół tej piosenki z Franz Ferdinand, niech nauczą się ją grać na żywo jak Franz Ferdinand i będzie bardzo dobrze.

#478 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 22 października 2014 - 21:37

@Redgar - okładka fajna, aczkolwiek nasuwa mi subiektywne skojarzenia z tym...

:P

Proletariusze ...ekhmm. Fani z wszystkich krajów, łączcie się :P

Bono nie chwycił żartu chłopaka ze Slaves, zespołu występującego wczoraj u Joolsa obok U2 :P

"Bono came up to me after our performance yesterday, he shook my hand and said 'You were great in there man'", they wrote. "And without thinking I just responded saying "Cheers mate U2." Realising what I'd just done I began to laugh. Bono didn't laugh. Bono walked away. Might as well just give up now. Cheers xxx."

www.nme.com/news/slaves/80567#KC8CFdm5kKrIZvhS.99

#479 nazim

nazim

Użytkownik

• Members
  • 100 Postów

Napisano 23 października 2014 - 11:04

Co do Volcano - skoro zerżnęli pół tej piosenki z Franz Ferdinand, niech nauczą się ją grać na żywo jak Franz Ferdinand i będzie bardzo dobrze.

Czy mógłbyś podać tytuł tej piosenki?

#480 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 Postów

Napisano 23 października 2014 - 14:43

W sumie to nie do mnie pytanie ;) ale dorzucę swoje zdanie, bo ja też słyszę tam sporo FF (i dla mnie to bardzo zacne skojarzenie), i po kilku pierwszych przesłuchaniach Volcano skojarzył mi się ogólnie klimat albumu Tonight, a najbardziej TO. Znawca ze mnie żaden, ale dla mnie to strasznie podobne.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych