i taka zapewne będzie. Stawiam że tak.
(also Chrap, popraw sygnaturkę )
Posted 15 października 2014 - 23:25
Posted 15 października 2014 - 23:30
Dzięki! Właśnie czekałem na jakąś wrzutę, bo załapałem się jedynie na końcówkę
Posted 15 października 2014 - 23:32
dzięki bardzo, Eva
mnie się jakoś średnio podobają te dotychczasowe występy w ramach promo tour - nie dość, że ciągle grają (i grać będą, jak znam życie) The Miracle (na którym można rzygać tęczą, bez urazy, ale klip tylko mnie w tym utwierdza ) to jeszcze jak już jest w końcu full band, to grają rozwlekłe i płaskie SFS. jedynie EBW lubię niezmiennie.
Posted 15 października 2014 - 23:39
mnie się jakoś średnio podobają te dotychczasowe występy w ramach promo tour - nie dość, że ciągle grają (i grać będą, jak znam życie) The Miracle (na którym można rzygać tęczą, bez urazy, ale klip tylko mnie w tym utwierdza ) to jeszcze jak już jest w końcu full band, to grają rozwlekłe i płaskie SFS. jedynie EBW lubię niezmiennie.
Trudno oczekiwać, że nie będą grać Miracle w sytuacji gdy zdecydowali, że ten kawałek będzie pierwszym singlem. Jak dla mnie akustyczne występy są zdecydowanie lepsze od półplaybackowych występów jakie zdarzały im się w przeszłości.
Posted 15 października 2014 - 23:43
Posted 15 października 2014 - 23:46
Czy tylko ja na tym forum uważam że The Miracle to naprawdę świetna piosenka?
Nie jesteś sam
Przy okazji Invisible Edge mówił, że mają kawałek którym się aktualnie bardziej jarają. Myślę, że chodziło mu właśnie o Miracle, bo tutaj czuć taką, trochę szczeniacką, radość z grania. Nie ma tu nic z wymuszonejzajebistości Vertigo, Czuć też to podczas ich promocyjnych występów
.
.
.
.
.
A Stuck i tak niszczy system
Posted 15 października 2014 - 23:49
jak słucham The Miracle to ciągle mam wrażenie, że to niedopracowany kawałek, jakby zatrzymali się w połowie drogi, nie wiedząc w którą stronę skręcić. oczywiście mogę się nie znać etc etc
Posted 15 października 2014 - 23:55
Jak ktoś ma ochotę na całą dwugodzinną paplaninę to służę linkiem do broadcastu z dzisiejszego wydarzenia:
http://www.bbc.co.uk...rammes/b04jyjtt
Posted 15 października 2014 - 23:56
jak słucham The Miracle to ciągle mam wrażenie, że to niedopracowany kawałek, jakby zatrzymali się w połowie drogi, nie wiedząc w którą stronę skręcić. oczywiście mogę się nie znać etc etc
A ja mam wrażenie, że właśnie wrażenie "niedopracowania" jest tu celowe. Tak często zarzucamy im przecież przeprodukowanie kawałków. Tutaj czuć, że poczuli "to coś", coś co sprawiło że postanowili ten kawałek uczynić pierwszym singlem, niezależnie od tego że inne kawałki z płyty (EBV, California) niosłyby większy potencjał komercyjny.
Posted 16 października 2014 - 00:12
Moim zdaniem Miracle jest świetne ! Riff wyrywa wszystko razem ze skarpetami. Zrobili to co nie udało się przy Volcano. A odnośnie dopracowania , to Miracle wydaję mi się bardziej przeprodukowane ( nie w zły sposó niż bądź co bądź surowe Volcano.
Posted 16 października 2014 - 08:10
czasem bez gitar jest lepiej.
[2] albo i [200]
ta wersja Stuck była nieziemska, a EBW też zdecydowanie fajniej wychodzi z samymi klawiszami niż wersja z CD1. No i nie wszystko musi brzmieć zawsze tak samo.
(dla mnie zresztą w ogóle klawisze >>> gitara, zawsze wszędzie i u każdego )
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Posted 16 października 2014 - 09:15
SFS w wersji akustycznej to przecież kwintesencja power-popu. GDYBY WYSZŁO W LATACH 70-TYCH, WSZYSCY MIELIBY ZUPEŁNIE INNE ZDANIE #suchartime #suchar
Posted 16 października 2014 - 10:54
Ostatni występ:
15 Października 2014 - London, England at Maida Vale Studios BBC RADIO 2 - Jo Whiley - Godzina 21:00 występ: 3 nowe piosenki i jeden klasyk. Jo Whiley zabukowała, zespół na występy akustyczne podczas wywiadu.
W tym występie na żywo, do zespołu dołączył kwintet smyczkowy, akompaniował w wykonywaniu utworów Every Breaking Wave, Cedarwood Road i Song For Someone. Warto odnotować debiut live utworów Cedarwood Road i Song For Someone, czy to zwiększa ich szansę na pojawienie się w setach, chyba w jakiś sposób tak. Klasykiem, który się pojawił okazał się być Stuck In The Moment, ponoć zespół zdecydował się go zagrać dopiero godzinę przed show. Whiley wskazywała, że to mogło się pojawić na jej życzenie.
Nadchodzące występy:
17 Października 2014 - London, England - London Studios- Graham Norton Show BBC One 10:35 PM - rozmowa, występ: conajmniej Miracle (Of Joey Ramone)
23:35 BBC ONE - W programie - Robert Duvall, Robert Downey Jr, Stephen Fry i U2.
Posted 16 października 2014 - 13:00
IMO Miracle byłoby świetne, gdyby One Republic nie wydało ostatniej płyty - po ich wakacyjnych singlach Miracle jest po prostu strasznie wtórne.
Matko, ale wy dziamiecie na to SfS Nigdzie, ale to nigdzie, Bono takie pięknie nie wyje! I jest to w stanie powtórzyć na każdym występie. Mi to za każdym razem łamie serce. Piosenka jest prosta i banalna, ale taką ją kupuję, przecież to historia "siadł zakochany nastolatek i napisał piosenkę". Nie każdy romantyczny kawałek musi konkurować kompozycyjnie z WoWY, Hawkmoon czy All I want is You. Dla mnie Song for Someone to kwintesencja "Innocence" tego albumu. Ten kawałek jest tak niewinny, emocjonalny, prosty, piękny. Więc wyrażam swoją niezgodę z Wami :*
Posted 16 października 2014 - 13:05
Zgadzam się z Przemo co do SfS. Nie rozumiem jaki problem macie z tym songiem. Przyznaję, że kiedyś sam nie znosiłem utworów w tym stylu i oczywiście jest on wtórny bo inny być nie może. Ale jest też przy tym prosty i piękny i to z czasem nauczyłem się doceniać. SfS absolutnie nie stanowi dla mnie słabego punktu tej płyty, choć highlightem też bym go nie nazwał. Ale ma swoje idealne miejsce na albumie i paszoł od niego
See through in the sunlight
0 members, 1 guests, 0 anonymous users