Skocz do zawartości

Zdjęcie

Songs Of Innocence Promo Tour

• Please log in to reply
835 replies to this topic

#341 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 15 października 2014 - 23:16

i taka zapewne będzie. Stawiam że tak.

(also Chrap, popraw sygnaturkę ;) )

#342 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 Postów

Napisano 15 października 2014 - 23:25

paczuszka do ściągnięcia:

http://mega.co.nz/#!...Tx1pOhZGbdgj6Pg

Miłego słuchania :)

"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#343 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 15 października 2014 - 23:30

paczuszka do ściągnięcia:

http://mega.co.nz/#!...Tx1pOhZGbdgj6Pg

Miłego słuchania :)

Dzięki!  :D  Właśnie czekałem na jakąś wrzutę, bo załapałem się jedynie na końcówkę  :)

Dołączona grafika

#344 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 15 października 2014 - 23:32

dzięki bardzo, Eva :)

mnie się jakoś średnio podobają te dotychczasowe występy w ramach promo tour - nie dość, że ciągle grają (i grać będą, jak znam życie) The Miracle (na którym można rzygać tęczą, bez urazy, ale klip tylko mnie w tym utwierdza :P) to jeszcze jak już jest w końcu full band, to grają rozwlekłe i płaskie SFS. jedynie EBW lubię niezmiennie.

Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#345 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 15 października 2014 - 23:39

mnie się jakoś średnio podobają te dotychczasowe występy w ramach promo tour - nie dość, że ciągle grają (i grać będą, jak znam życie) The Miracle (na którym można rzygać tęczą, bez urazy, ale klip tylko mnie w tym utwierdza :P) to jeszcze jak już jest w końcu full band, to grają rozwlekłe i płaskie SFS. jedynie EBW lubię niezmiennie.

Trudno oczekiwać, że nie będą grać Miracle w sytuacji gdy zdecydowali, że ten kawałek będzie pierwszym singlem. Jak dla mnie akustyczne występy są zdecydowanie lepsze od półplaybackowych występów  jakie zdarzały im się w przeszłości. 

Dołączona grafika

#346 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 15 października 2014 - 23:40

Czy tylko ja na tym forum uważam że The Miracle to naprawdę świetna piosenka?

#347 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 15 października 2014 - 23:43

Słuchając jej dziś w super brzmiących samochodowych głośnikach, uderzyło mnie to brzmienie i doznałam. I właśnie słucham na replay'u. To jest świetna piosenka.

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#348 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 15 października 2014 - 23:46

Czy tylko ja na tym forum uważam że The Miracle to naprawdę świetna piosenka?

Nie jesteś sam  ;)

Przy okazji Invisible Edge mówił, że mają kawałek którym się aktualnie bardziej jarają. Myślę, że chodziło mu właśnie o Miracle, bo tutaj czuć taką, trochę szczeniacką, radość z grania. Nie ma tu nic z wymuszonejzajebistości Vertigo, Czuć też to podczas ich promocyjnych występów  -_-

.

.

.

.

A Stuck i tak niszczy system  :wub:

Dołączona grafika

#349 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 15 października 2014 - 23:49

jak słucham The Miracle to ciągle mam wrażenie, że to niedopracowany kawałek, jakby zatrzymali się w połowie drogi, nie wiedząc w którą stronę skręcić. oczywiście mogę się nie znać etc etc

Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#350 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 15 października 2014 - 23:52

Może i w Miracle Edge zerżnął zagrywki od Thurstona Moore'a z Sonic Youth, zwłąszcza akustyczne, ale komą, całą ich nowa płyta to totalna zrzyna, a ja takie zrzyny lubię bardzo i zgadzam się z Atomowym Mariuszem ;)

#351 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 Postów

Napisano 15 października 2014 - 23:55

Jak ktoś ma ochotę na całą dwugodzinną paplaninę to służę linkiem do broadcastu z dzisiejszego wydarzenia:

http://www.bbc.co.uk...rammes/b04jyjtt

;)

"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#352 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 15 października 2014 - 23:56

jak słucham The Miracle to ciągle mam wrażenie, że to niedopracowany kawałek, jakby zatrzymali się w połowie drogi, nie wiedząc w którą stronę skręcić. oczywiście mogę się nie znać etc etc

A ja mam wrażenie, że właśnie wrażenie "niedopracowania" jest tu celowe. Tak często zarzucamy im przecież przeprodukowanie kawałków. Tutaj czuć, że poczuli "to coś", coś co sprawiło że postanowili ten kawałek uczynić pierwszym singlem, niezależnie od tego że inne kawałki z płyty (EBV, California) niosłyby większy potencjał komercyjny. 

Dołączona grafika

#353 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 16 października 2014 - 00:05

Miracle jest szczere i dobre. Ja im wierzę. A Every Breaking Wave to WOWY XXI wieku.

Cedarwood broni się tylko akustycznie a SFS nadal ssie pałe i niech wraca na Bombę.

#354 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 16 października 2014 - 00:12

Moim zdaniem Miracle jest świetne ! Riff wyrywa wszystko razem ze skarpetami. Zrobili to co nie udało się przy Volcano. A odnośnie dopracowania , to Miracle wydaję mi się bardziej przeprodukowane ( nie w zły sposóB) niż bądź co bądź surowe Volcano.

Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#355 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 16 października 2014 - 00:20

co do samej trasy promo - Edge zagrał na klawiszu a nie na gitarze - dlatego Stuck wyszedł przepięknie. widzicie? czasem bez gitar jest lepiej.

#356 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 Postów

Napisano 16 października 2014 - 08:10

czasem bez gitar jest lepiej.

[2] albo i [200]

ta wersja Stuck była nieziemska, a EBW też zdecydowanie fajniej wychodzi z samymi klawiszami niż wersja z CD1. No i nie wszystko musi brzmieć zawsze tak samo.

(dla mnie zresztą w ogóle klawisze >>> gitara, zawsze wszędzie i u każdego :P )

If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other

#357 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 16 października 2014 - 09:15

SFS w wersji akustycznej to przecież kwintesencja power-popu. GDYBY WYSZŁO W LATACH 70-TYCH, WSZYSCY MIELIBY ZUPEŁNIE INNE ZDANIE #suchartime #suchar

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#358 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 16 października 2014 - 10:54

Ostatni występ: 

15 Października 2014 -  London, England at Maida Vale Studios BBC RADIO 2 - Jo Whiley - Godzina 21:00 występ: 3 nowe piosenki i jeden klasyk. Jo Whiley zabukowała, zespół na występy akustyczne podczas wywiadu.    ;)

W tym występie na żywo, do zespołu dołączył kwintet smyczkowy, akompaniował w wykonywaniu utworów Every Breaking Wave, Cedarwood Road i Song For Someone. Warto odnotować debiut live utworów Cedarwood Road i Song For Someone, czy to zwiększa ich szansę na pojawienie się w setach, chyba w jakiś sposób tak. ;) Klasykiem, który się pojawił okazał się być Stuck In The Moment, ponoć zespół zdecydował się go zagrać dopiero godzinę przed show. Whiley wskazywała, że to mogło się pojawić na jej życzenie. 

Występ: 
1. The Miracle (of Joey Ramone)
2. Every Breaking Wave
3. Cedarwood Road
4. Song For Someone
5. I Walk The Line (snippet) / Stuck In A Moment / Fool To Cry (snippet)

Link do całej dwugodzinnej audycji: http://www.bbc.co.uk...rammes/b04jyjtt

Nowe tour - Edge odpowiedział, że nie mają jeszcze dokładnie wyznaczonej daty, ale z pewnością to będzie przyszły rok. Jo While nie byłaby sobą gdyby nie naciskała dalej na to pytanie. No to mówi dalej - ale wiosną czy latem? No coś pomiędzy mówi Edek i w końcu jednoznacznie nic nie powiedział, ale napomknął "będziemy kupować walizki wiosną". Bono żartował, że będą grać w pubach, Edek mówiąc bardziej na serio sprecyzował, że na halach. Bono żartował dalej "no właśnie...mega pubach". 

Piosenki, które wybrali by odtworzono je w radiu:
1. Glad to see you go - Ramones
2. Virginia Plain - Roxy Music
3. Take me to Church - Hozier
4. Because The Night - Patti Smith

10614341_10152838022337764_7678178900362
10685397_10152838022347764_4230385517654

Nadchodzące występy:

17 Października 2014 - London, England - London Studios- Graham Norton Show BBC One 10:35 PM - rozmowa, występ: conajmniej Miracle (Of Joey Ramone)

showbiz-graham-norton-november-8.jpg

23:35 BBC ONE  - W programie - Robert Duvall, Robert Downey Jr, Stephen Fry i U2.

21 Października 2014 - Maidstone, England at The Maidstone Studios -  BBC Two TV showLater... With Jools Holland. występ: ? Półgodzinna audycja, 24 października godzinna powtórka. To pierwsza wizyta w programie Joolsa zespołu, ale nie ich pierwsza współpraca. W 2001 roku Bono nagrał z Joolsem i jego orkiestrą kawałek - If You Wear That Velvet Dress. Link poniżej:

24 Października 2014 North Rhine-Westphalia. Występ radiowy. U2 - Unplugged & Talk. Koncert akustyczny dla dwustu fanów, którzy wygrają bilety w konkursie radiowym. 

#359 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 16 października 2014 - 13:00

IMO Miracle byłoby świetne, gdyby One Republic nie wydało ostatniej płyty - po ich wakacyjnych singlach Miracle jest po prostu strasznie wtórne.

Matko, ale wy dziamiecie na to SfS :P Nigdzie, ale to nigdzie, Bono takie pięknie nie wyje! I jest to w stanie powtórzyć na każdym występie. Mi to za każdym razem łamie serce. Piosenka jest prosta i banalna, ale taką ją kupuję, przecież to historia "siadł zakochany nastolatek i napisał piosenkę". Nie każdy romantyczny kawałek musi konkurować kompozycyjnie z WoWY, Hawkmoon czy All I want is You. Dla mnie Song for Someone to kwintesencja "Innocence" tego albumu. Ten kawałek jest tak niewinny, emocjonalny, prosty, piękny. Więc wyrażam swoją niezgodę z Wami :*

#360 Unknown Caller

Unknown Caller

Użytkownik

• Members
  • 974 Postów

Napisano 16 października 2014 - 13:05

Zgadzam się z Przemo co do SfS. Nie rozumiem jaki problem macie z tym songiem. Przyznaję, że kiedyś sam nie znosiłem utworów w tym stylu i oczywiście jest on wtórny bo inny być nie może. Ale jest też przy tym prosty i piękny i to z czasem nauczyłem się doceniać. SfS absolutnie nie stanowi dla mnie słabego punktu tej płyty, choć highlightem też bym go nie nazwał. Ale ma swoje idealne miejsce na albumie i paszoł od niego :)

See through in the sunlight

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych