Songs Of Experience - nowy album
Napisano 30 sierpnia 2017 - 08:30
Napisano 30 sierpnia 2017 - 08:49
Najlepsze na dzwonek są pierwsze dźwięki Elevation
Elevation to się nadaje na budzik, sprawdzone już o kilku lat
Mówcie sobie co chcecie, ale ten teaser sprawił, że pierwszy raz od kilku lat jestem zajarany na myśl o tym zespole. Nie mogę się doczekać premiery całości kawałka. Zapuściłem w youtube replay i pętli się od kilku minut Jak dla mnie ten refren jest bardzo chwytliwy i nie zdziwię się jak podbije listy przebojów. Ma potencjał.
Tylko zejmcie te okulary wokaliście... :/ Wygląda w nich be-zna-dziej-nie, jakby miał 150 lat, a tutaj dla odzyskiwania blasku dla zespołu trzeba młodości, wigoru i piękna!
Napisano 30 sierpnia 2017 - 08:51
No już niedługo zobaczymy a swoją drogą nie ma co narzekać, dostaniemy 2 nowe kawałki U2 w odstępie tygodnia, co nie zdarza się znowu tak często. Fajnie jakby wydali jakiś singiel na cd, bo jak pomyślę że ich ostatnia pozycją na cd ma być go crazy to jakoś tak przykro się robi
Mam wrażenie, że dostajemy AŻ dwa nowe kawałki, bo oba zostaną wydane na winylu w jakieś powszechnej dystrybucji.
Tylko jeden singiel to sytuacja bardziej kolekcjonerska, a dwa na obu stronach staje się właściwie standardem promocji nowych utworów (ostatnio zrobili tak LCD Soundsystem, stąd przyszło mi to na myśl.
A winyl przeżywa swoją drugą młodość, głupio byłoby im ominąć ten nośnik.
Napisano 30 sierpnia 2017 - 09:37
To by było świetne jakby wyszedł singiel na winylu - oczywiście w nielimitowanym nakładzie do ch...a pana
So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul
Napisano 30 sierpnia 2017 - 09:39
@Yarpen
Już dawno temu U2 zrezygnowało z wydawania singli na fizycznych nośnikach..
Nie licząc jakiś wyjątkowych spraw typu Record Store Day.. itp.
Napisano 30 sierpnia 2017 - 10:08
When the lights go out
And you throw yourself about in the darkness where you learn to see
---
24/09/2015//Berlin
12/07/2017//Berlin
31/08/2018//Berlin
29/09/2018//Kopenhaga
10/11/2018//Dublin
13/12/2023//Las Vegas
Napisano 30 sierpnia 2017 - 10:16
A u mnie jak zwykle:
1 odsłuch - nudne, nijakie i wtórne
10 odsłuch - zaczyna się robić ciekawie, nóżka chce tupać
No ale poczekajmy na 18 i całość, aby oceniać ten nowy U2-owy utwór.
Napisano 30 sierpnia 2017 - 10:18
@Alex
Zaraz po NLOTH było oświadczenie czy wywiad.. Jakoś pod koniec 2009. Pamiętam dobrze.
Jak dla mnie 8 lat to bardzo dawno temu.
I oczywiście, że jest to WIELKA decyzja. Przynajmniej dla mnie.
Napisano 30 sierpnia 2017 - 10:48
Napisano 30 sierpnia 2017 - 11:32
Napisano 30 sierpnia 2017 - 11:37
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Napisano 30 sierpnia 2017 - 11:42
Albo, jeszcze gorzej, TUF przez pryzmat Pride...
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 30 sierpnia 2017 - 11:49
Bez przesady - 15 sekund nie może definiować całego utworu, a co dopiero całej płyty. Będziemy tego słuchać setki razy i swoje delicje pewnie odkryjemy
So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul
Napisano 30 sierpnia 2017 - 11:50
Ja wiem, ze wreszcie nowy album i w ogole powinienem sie rozplywać z zachwytów bo raczyli coś udostępnić, ale te 10 sekund jest naprawdę słabe. Szlag trafia jak sie okazuje, że oni znow idą na łatwiznę. Jak tylko stworzą coś co jest odrobinę inne niż typowe pop-u2, czuć chociaż procent eksperymentu, jak np taki Sleep, to zaraz o tym zapominają i wracają z czymś takim. Ech U2, niedobrze to wróży
Faktycznie, Eno nauczył ich tworzyć muzykę ale to tworzenie to jest długi proces, chyba już z tego zrezygnowali. Czasem słychać jakieś fragmenty głębi, jak w drugiej części utworu 'Sleep ..." gdzie jest ta epickość zaklęta ale to tylko fragmenty.
Napisano 30 sierpnia 2017 - 12:02
Ale zwiastuje w taki a nie inny sposob ten utwór, a przez to jestem już negatywnie nastawiony do niego. Przy czym wiem, że ich naprawdę stać na coś lepszego, ale oni po prostu sie boją eksperymentu bo jeszcze nie wyjdzie i hajs się nie bedzie zgadzał..Bez przesady - 15 sekund nie może definiować całego utworu, a co dopiero całej płyty. Będziemy tego słuchać setki razy i swoje delicje pewnie odkryjemy
I oczywiście chodziło mi o utwór, niekoniecznie album
Napisano 30 sierpnia 2017 - 12:17
Czym sobie zasłużyłem na takie wyznanie ;-)Kocham Cie, Piotrek...
Oh child, wipe the tears from your eyes
You know I need you to be strong
And the day is as dark as the night is long
Feel like trash, you make me feel clean
I'm in the black, can't see or be seen
Napisano 30 sierpnia 2017 - 18:39
@Alex
Zaraz po NLOTH było oświadczenie czy wywiad.. Jakoś pod koniec 2009. Pamiętam dobrze.
Jak dla mnie 8 lat to bardzo dawno temu.
I oczywiście, że jest to WIELKA decyzja. Przynajmniej dla mnie.
Nie wiem dokładnie, ale to chyba była generalnie decyzja całej wytwórni?
Warto dodać, że inne zespoły nadal wydają single CD i na winylu, tyle, że zazwyczaj są w inne "stajni".
Idąc dalej, tak duży zespół, jak U2 myślę, że stać by było, aby puścić choć jeden singiel CD/winyl na album, ale oni muszą sobie z tego zdawać sprawę, że jest zapotrzebowanie u fanów. Tymczasem myślą, że jak wydadzą album na iTunes, najlepiej w kosmosie, czy na Marsie to jest dla nich dużo lepsze.
Ja tylko mam nadzieję, że machina ruszyła i nie skończy się na jednym czarno-białym teledysku i czekaniu jeszcze ponad rok na album, jak to miało już miejsce przy Invisible.
Napisano 30 sierpnia 2017 - 19:02
Ja tylko mam nadzieję, że machina ruszyła i nie skończy się na jednym czarno-białym teledysku i czekaniu jeszcze ponad rok na album, jak to miało już miejsce przy Invisible.
Nie no, już tym razem mamy dalsze konkretne zapowiedzi. Jest dobrze
6 września poznamy singla no i datę premiery SOE. A może od razu o trasie na 2018 coś wspomną. Przynajmniej tyle że jest w planach
Napisano 01 września 2017 - 08:08
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych