Takie małe pytanie.
Czu tu się naprawdę rozchodzi o wersje singlowe, czy po prostu o piosenki, które zostały wydane na singlach (tak napisał kiedyś Depe) i głosujemy na piosenkę a nie na jakąś jej wersję?
Napisano 04 czerwca 2014 - 14:54
Takie małe pytanie.
Czu tu się naprawdę rozchodzi o wersje singlowe, czy po prostu o piosenki, które zostały wydane na singlach (tak napisał kiedyś Depe) i głosujemy na piosenkę a nie na jakąś jej wersję?
Napisano 04 czerwca 2014 - 15:24
Chyba każdy inaczej do tego podchodzi. W moim wypadku biorę pod uwagę wersje singlowe, dodatkowo teledysk, czy mi "pasuje" dany utwór na singiel w perspektywie albumu i samoistnie. I pewnie jeszcze inne czynniki, które dochodzą do głosu bezwiednie
Napisano 04 czerwca 2014 - 15:29
Aha.a ja po prostu zawsze głosuje na dwie najsłabsze (wg mnie) piosenki pozostałe w zestawie.
Napisano 04 czerwca 2014 - 15:41
Pewnie nie jesteś jedyny. Ja w ten sposób podchodzę (podchodziłem) do surwajworów albumowych. Choć też nie do końca - bo jednak zawsze w tyle głowy miałem pytanie "jak dobrze dany utwór wpisuje się w klimat albumu".
Napisano 04 czerwca 2014 - 17:10
... bo jednak zawsze w tyle głowy miałem pytanie "jak dobrze dany utwór wpisuje się w klimat albumu".
Tylko, że w takim wypadku Pride nie wpasowuje się do TUFa prawie w ogóle tak jak One do Achtunga, a jednak to świetne single.
Napisano 04 czerwca 2014 - 19:19
The Unforgettable Fire
Lemon
Napisano 04 czerwca 2014 - 21:36
Gloria
Angel of Harlem
Napisano 04 czerwca 2014 - 22:28
Angel of Harlem
Lemon
Music can change the world, because it can change people.
Napisano 04 czerwca 2014 - 22:57
One
NYD
Napisano 04 czerwca 2014 - 22:59
One
Lemon
Napisano 04 czerwca 2014 - 23:10
Koniec rundy nr 39!
Głosowało 26 osób. Czyżby na pierwszą 20 większe zainteresowanie? ;> Może w końcu uda nam się dobić do tych 30 głosów?
Po 8 głosów otrzymały:
One i Lemon
Ups, nie zdążyłem podliczyć głosów i nieświadomie zrobiłem dogrywkę Szkoda, bo była szansa wyrzucenia One, no ale może w dogrywce się obudzą obrońcy Lemon A może One znów pokaże swoją siłę i w dogrywce zdeklasuje rywala?
Dogrywka 2-dniowa, każdy może głosować na jeden z powyższych utworów. Dogrywka potrwa do: 06.06.2014 (piątek) 23:59:59
Znów potrzebny chętny do podliczenia w piątek!
I ode mnie głos, oczywiście na:
One, chociaż nie ma dla mnie większej różnicy co odpadnie
Napisano 04 czerwca 2014 - 23:15
ONE
Napisano 04 czerwca 2014 - 23:16
jezu, no serio z lemonką konkuruje? nigdy w życiu, no pasaran! ONE
ok, jestem fanem niezalu i w popie ciekawszych muzycznych rozwiązań, U2 rzadko takie stosowało, no a w Lemon właśnie tak, Lemon to w ogóle jedna z najciekawszych piosenek jakie U2 nagrało ever, chcecie banalną balladą to wywalić? Nothing Else Matters takim? no w życiu. U2 po nagraniu swojego Teen Spirit zaczęło uczyć ludzi słuchania innej muzyki i to było dużo ważniejsze. i lepsze. ta sztuczna chrypka z One, jezu, aż mnie drapie gardło na to, to złe uczucie.
Napisano 04 czerwca 2014 - 23:22
One (nie wiem co mi strzeliło , ale Lemon wkońcu przeciągnął mnie na swoją stronę )
Napisano 04 czerwca 2014 - 23:35
osobom które oceniają też klipy jak Owłos przypomnę że klip do Lemon jest inspirowany może nie pierwszymi, ale chyba trzecimi albo piątymi nagraniami filmowymi na świecie. plus moim zdaniem klip jest genialny. no i właśnie wtedy U2 nauczyło naprawdę że może być inaczej niż na JT, ale może być i inaczej niż na AB. kocham Lemon i aż sobie włączyłem. ten piękny elektroniczny minimalizm przełożony emocjami, no tak się kaszle! i ten minimalistyczny smutny bridge od 4:27 kiedy niby nic się nie dzieje, a dzieje tak dużo. te przejścia z falsetu w rozpaczliwy krzyk Bono... tam jest sto razy więcej emocji niż w One jak dla mnie. i jeszcze to banalne proste pianinko cały czas... ajj.
Napisano 04 czerwca 2014 - 23:42
Napisano 04 czerwca 2014 - 23:52
One - gdybym chciał ratować, to nie ze względu na cały utwór, ale na koncertowe Outro, którego Edge'owa gitarka jest chyba moją ulubioną. Kocham je. Ale w singlu tego nie ma. W ogóle żałuję, że największych smaczków człowiek nie słuchający koncertów U2 nie pozna i będzie dziamał na U2.
Lemon - chyba najbardziej eksperymentalny, a udany i świetny kawałek.
Ech przy dogrywkach chyba bardziej się wnika niż przy regularnej rundzie
Outro utworu czy utwór?
Niekonsekwentnie, ale niech wygra utwór: One
Napisano 04 czerwca 2014 - 23:58
One
Napisano 05 czerwca 2014 - 00:03
Lemon
Napisano 05 czerwca 2014 - 00:06
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych