dr grape niech się najpierw odezwie
też jestem za 1 dniowymi rundami, bo z jednej strony np. ja będę pamiętać o rundach, 2. więcej będzie przeoczeń, bo ktoś inny może zapomni i może być fajnie i ciekawie, a poza tym, szybciej to pójdzie
Napisano 31 marca 2015 - 16:05
dr grape niech się najpierw odezwie
też jestem za 1 dniowymi rundami, bo z jednej strony np. ja będę pamiętać o rundach, 2. więcej będzie przeoczeń, bo ktoś inny może zapomni i może być fajnie i ciekawie, a poza tym, szybciej to pójdzie
Music can change the world, because it can change people.
Napisano 31 marca 2015 - 16:16
Ja niestety w święta, tj. od piątku do poniedziałku nie będę miał dostępu do internetu. Zdecydujcie, czy:
1. Zaczniemy we wtorek po świętach
2. Zaczynamy dzisiaj i robimy przerwę świąteczną
3. Zaczynamy dzisiaj i ktoś przez 4 dni za mnie poprowadzi surwajwa
Napisano 31 marca 2015 - 16:40
Dla mnie opcja 1. jest git. Będzie czas, żeby sobie przesłuchać i decydować na świeżo
Napisano 31 marca 2015 - 16:50
Zacznijmy we wtorek po świętach
Napisano 31 marca 2015 - 17:06
Pasażerowie we wtorek poświąteczny bardzo zacnie, jestem za! ale co do rund, to byłabym za dwudniowymi - nie wydaje mi się, żeby to rzekome spowalnianie zabawy stanowiło jakiś problem (poza tym chyba nigdzie nam się nie spieszy), a głosujący mają więcej czasu na dyskusje (i ew. fronty ). kwestia tego, że ktoś nie pamięta, kiedy kończy się runda sprawa, w poprzedniej wersji forum można było dodać podtemat i tam podać datę i godzinę, pewnie to było wygodniejsze. no i nie wiem, czy chodzi nam o to, żeby wyniki były jak najbardziej oryginalne czy, hm, wiarygodne - a temu drugiemu sprzyja właśnie frekwencja.
BTW swoją drogą to ciekawe, że w niektórych survivorach (np. ostatnio z Boy, wcześniej R&H i, jak podejrzewam, najbliższym z OS) bierze udział widocznie mniej osób. nie zakładam, że część ludzi nie zna tych płyt, chyba po prostu nie przepadają za nimi i dlatego nie głosują. no chyba, że jest jakiś inny powód.
Napisano 31 marca 2015 - 17:29
BTW swoją drogą to ciekawe, że w niektórych survivorach (np. ostatnio z Boy, wcześniej R&H i, jak podejrzewam, najbliższym z OS) bierze udział widocznie mniej osób. nie zakładam, że część ludzi nie zna tych płyt, chyba po prostu nie przepadają za nimi i dlatego nie głosują. no chyba, że jest jakiś inny powód.
a czasami to jest jeszcze tak, że ani lubią, ani nie lubią, ja to mam tak trochę z Boy i odpuściłam głosowanie. czysto muzycznie i na chłodno jestem w stanie stwierdzić co tam jest fajne, albo nie, ale ciężko już głosować na konkretne utwory kiedy nie czuje się z nimi więzi. nie wiem czy ktokolwiek rozumie to stanowisko, ale nie umiem lepiej wytłumaczyć
I can't say where it is
But I know I'm going.
Napisano 31 marca 2015 - 17:59
Napisano 31 marca 2015 - 18:08
ale ciężko już głosować na konkretne utwory kiedy nie czuje się z nimi więzi. nie wiem czy ktokolwiek rozumie to stanowisko, ale nie umiem lepiej wytłumaczyć
Napisano 31 marca 2015 - 18:59
A ja niestety fanką R&H nie jestem i uznałam, że nie mam co się fatygować a co do Boya to przegapiłam
I still haven't found what I'm looking for...
Napisano 31 marca 2015 - 19:56
Ja też jestem za wtorkiem po świętach. Po pierwsze będzie czas na dwa-trzy odsłuchy, po drugie, jak zauważyłem przerwy w survach dobrze robią na frekwencję i mózgi.
Jeśli chodzi o Passengersów to jestem za dwudniowymi rundami. Jednodniowe będą się sprawdzać w singlach, albo ewentualnie można tak jak poprzednio głosować na 3 utwory, z tym że co rundę odpadać będą dwa kawałki. Ale zapędziłem się do survivora singli, a to ho ho ho i jeszcze trochę.
Napisano 01 kwietnia 2015 - 15:54
Nie ma co tracić czas na tę płytę.
Ależ gdzie nam się spieszy? Mamy wszyscy jeszcze conajmniej 80 lat czasu ( ), a szybsze skończenie III edycji, da nam jedynie taki plus, że szybciej będzie można zacząć edycję IV
Dr Grape, co byś powiedział na odpalenie survivora choćby dziś, a ustalenie pierwszej rundy np. na 5 dni? Bo pewnie nie każdy tu zagląda, a i jak ludzie zobaczą temat z survivorem to jakaś minimalna motywacja do odsłuchania płyty przed głosowaniem będzie, a przy tym albumie akurat warto, bo pewnie wielu z nas wraca do niego bardzo rzadko
Napisano 01 kwietnia 2015 - 18:11
Okej, jeszcze dzisiaj założę temat.
Napisano 02 kwietnia 2015 - 21:03
A może przed samą nową trasą survivor dotychczasowych tras koncertowych?
Sam nie wiem jak by można było tak przeciwstawiać sobie trasy jako całości, ale brzmi zabawnie
Napisano 04 kwietnia 2015 - 20:51
Popieram, dobry survek byłby - choćby z czystej ciekawości
Napisano 04 kwietnia 2015 - 21:37
Zajebongo pomysł, jestem za, October Tour zawsze na propsie.
Napisano 05 kwietnia 2015 - 10:15
Zdziwię się jak October Tour przejdzie dalej niż do 3 rundy Ale chętnie powalczę o tą trasę.
Napisano 05 kwietnia 2015 - 15:25
pomysł fajny, ale wydaje m się, że trasy początkowe są z góry skazane na porażkę (np. osobiście nie kojarzę, żebym znała jakikolwiek koncert z October Tour, no to siłą rzeczy nie mam jak jej ocenić ), a pewnie sporo osób trasy zna głównie poprzez DVD koncertowe z nich. dobrze, że kiedyś były koncerty tygodnia, to się poznało coś więcej. (to przy okazji zapytam - niech ktoś poda jakiś reprezentatywny koncert z OT, to sobie posłucham w wolnej chwili )
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych