Po głębokiej analizie muszę stwierdzić, że Invisible jest git
Posted 05 lutego 2014 - 21:40
Posted 05 lutego 2014 - 23:30
Dla mnie ten utwór po około stu odsłuchach to jest właściwie całkiem inny utwór niż na początku. Podobał mi się ale odczuwałem chaos, teraz już wiem że wszystko jest dopracowane i ułożone w bardzo logiczne dzieło od początku do końca. Nawet do intra się przekonałem od którego bolały uszy( bo to nie są soczyste dzwięki u2), w ogóle piosenka wydaje się już bardziej zjadliwa i dla szerszej publiczności bo nie jest wymagająca jakby na to wskazywało pierwsze moje wrażenie. Jednocześnie ma moc hymnu,mimo prostego tekstu niosąc ważne treści, a także pozytywną energie. Interpretacji może być wiele. Ja refren czytam tak że "nie ma żadnych owych, jesteśmy my(wszyscy) i nie powinniśmy się dzielić na tych i tamtych"- cały tekst przed refrenem by na to wskazywał, chociaż pewnie jest inaczej.
Posted 06 lutego 2014 - 11:11
Dwie refleksje okołopiosenkowe:
1) zwiastun reklamy był świetny, stworzył atmosferę, a zarazem nic nie zdradził - chyba nikt nie przypuszczał słuchając tamtejszych chórów gregoriańskich, że piosenka będzie stylistyczna zbliżona do... OMD
2) dziwne, że tylko jedna dziewczyna spośród statystów pochwaliła się na twitterze koszulką, jak widać sporo było tam ludzi - no ale widocznie reszta to fani Metallici, którzy przyszli sobie tylko dorobić za statystowanie
Posted 06 lutego 2014 - 12:43
Dla mnie ten utwór po około stu odsłuchach to jest właściwie całkiem inny utwór niż na początku. Podobał mi się ale odczuwałem chaos, teraz już wiem że wszystko jest dopracowane i ułożone w bardzo logiczne dzieło od początku do końca. Nawet do intra się przekonałem od którego bolały uszy( bo to nie są soczyste dzwięki u2), w ogóle piosenka wydaje się już bardziej zjadliwa i dla szerszej publiczności bo nie jest wymagająca jakby na to wskazywało pierwsze moje wrażenie. Jednocześnie ma moc hymnu,mimo prostego tekstu niosąc ważne treści, a także pozytywną energie. Interpretacji może być wiele. Ja refren czytam tak że "nie ma żadnych owych, jesteśmy my(wszyscy) i nie powinniśmy się dzielić na tych i tamtych"- cały tekst przed refrenem by na to wskazywał, chociaż pewnie jest inaczej.
Mnie się raczej wydaje,że jest to piosenka o człowieku,który czuje się niezrozumiany przez otoczenie(wskazywałby na to refren) i szuka osoby,z którą mógłby się rozumieć bez słów
Invisible narazie nie szaleje w radiu tak jak OL,ale pewnie się jeszcze do tego przekonają.To chyba jeden z najbardziej młodzieżowych utworów U2.
Naprawdę coraz bardziej podoba mi się ten utwór.Z każdym dniem upewniam się w przekonaniu,że to lepszy utwór od OL.Przynajmniej bardziej do mnie trafia.A ta perkusja jako całość też nie jest zła.
El silencio se vuelve melodia
Posted 06 lutego 2014 - 15:43
Invisible jest na 1 miejscu iTunes Store Top 10 Rock Songs w:
- USA;
- Francji;
- Niemczech;
- Austrii;
- Belgii;
- Kanadzie;
- Finlandii;
- Irlandii;
- Włoszech;
- Luksemburgu;
- Holandii;
- Nowej Zelandii;
- Norwegii;
- Portugalii;
- Hiszpanii;
- Szwecji;
- Szwajcarii;
A także na 2 miejscach w UK, Australii czy Danii.
http://www.apple.com...0rocksongs.html
ciuch ciuch!
Posted 06 lutego 2014 - 15:56
Ten wynik robi tym większe wrażenie z uwagi na to, że chodzi o utwór który można było ściągać za darmo. W zestawieniu oczywiście nie uwzględnia się bezpłatnych pobrań.
Posted 06 lutego 2014 - 17:13
Można też nadmienić, że w polskim iTunes Store, Invisible jest na 1. miejscu Top Rock Songs na 2. miejscu w ogólnym Top Songs.
- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.
Posted 06 lutego 2014 - 17:32
See through in the sunlight
Posted 08 lutego 2014 - 17:33
No to chłopaki mają czas do jutra na publikację pełnego teledysku. Chyba że w tym te zzaliczą obsuwę
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Posted 08 lutego 2014 - 18:04
Wszystkie albumy trzymają bardzo wysoki poziom na czele z moim ulubieńcem NLOTH,tylko niektórzy tego nie dostrzegają.
Nie zupełnie. Otatni album nie należy do najlepszych. Utwór GOYB przyprawia mnie o nudności. Poważnie. Od ilu lat ich słuchasz ja od 13 i wiem co mówie. Najlepsze albumy u2 według mne to Joshua Tree, Achtung Baby, Rattle and Hum, the unforgerttable fire, Haw to disantle and atomic bomb
Posted 08 lutego 2014 - 18:28
ciuch ciuch!
Posted 08 lutego 2014 - 19:15
Nie zupełnie. Otatni album nie należy do najlepszych. Utwór GOYB przyprawia mnie o nudności. Poważnie. Od ilu lat ich słuchasz ja od 13 i wiem co mówie. Najlepsze albumy u2 według mne to Joshua Tree, Achtung Baby, Rattle and Hum, the unforgerttable fire, Haw to disantle and atomic bomb
dziwnie się na telefonie odpowiada - w kolejnym poście moja odpowiedź
Posted 08 lutego 2014 - 19:17
serio, mamy się licytować, jaki staż uprawnia do wypowiadania się o tym, która płyta jest dobra?
każdy ma swoje zdanie i to jego zdanie jest najsłuszniejsze - bo jego własne
Posted 09 lutego 2014 - 20:46
. . . nie ma co się licytować ! każdy z nas ma inny staż fanowski , każdy z nas ma inny gust . . . najważniejsze jest to , że coś drgnęło w dyskografii i ( jak mówią policjanci ) sprawa jest rozwojowa oraz ( jak mówią lekarze ) rokowanie jest pomyślne ! ! ! Invisible idzie z duchem czasu , nawet Bono po voiceliftingu . Ale wciąż miażdżą tekstem ! . . . czekam na płytę , singielki i koncert . . .
Posted 10 lutego 2014 - 10:02
Odpowiedż na twój post w topicu No Line On The Horizon.
Posted 11 lutego 2014 - 08:46
u2atu.com za Bilboardem podaje notowania "Invisible" w ich zestawieniach:
Rock Airplay: #12 (biggest gainer, up from #35)
Alternative Songs: #28 (debut/biggest gainer)
Adult Alternative Songs: #13 (debut/biggest gainer)
Mainstream Rock Songs: #27
Dodatkowo Billboard podał, że U2 z 39 kawałkami w topie alternatywnych kawałków wyprzedziło Pearl Jam, które do tej pory miało 38 utworów w tym zestawieniu.
Posted 11 lutego 2014 - 12:38
A teledysku jak nie było tak nie ma.Pewnie o 23:59.
Posted 11 lutego 2014 - 12:40
Poczekaj niech sie USA obudzi.. w NYC jest teraz 6:40, a w L.A. 3:40 rano
xxx depe xxx
Posted 11 lutego 2014 - 12:51
Poczekaj niech sie USA obudzi.. w NYC jest teraz 6:40, a w L.A. 3:40 rano
To mnie pocieszyłeś.Nie pomyślałem o tym.Ale przecież U2 lubi uczyć cierpliwości.
Posted 11 lutego 2014 - 13:01
Plotki z twittera:
Podobno dzisiaj o 18 premiera Invisible tutaj: http://www.tape.tv/i...ional/index.php
Also tagged with one or more of these keywords: super bowl, u2, invisible, red, nowy singiel u2
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users