Jump to content

Photo

Invisible

super bowl u2 invisible red nowy singiel u2

• Please log in to reply
639 replies to this topic

#401 samtech84

samtech84

Użytkownik

• Members
  • 41 posts

Posted 05 lutego 2014 - 21:40

Po głębokiej analizie muszę stwierdzić, że Invisible jest git :)

#402 campeon

campeon

Użytkownik

• Members
  • 592 posts

Posted 05 lutego 2014 - 23:30

Dla mnie ten utwór po około stu odsłuchach to jest właściwie całkiem inny utwór niż na początku. Podobał mi się ale odczuwałem chaos, teraz już wiem że wszystko jest dopracowane i ułożone w bardzo logiczne dzieło od początku do końca. Nawet do intra się przekonałem od którego bolały uszy( bo to nie są soczyste dzwięki u2), w ogóle piosenka wydaje się już bardziej zjadliwa i dla szerszej publiczności bo nie jest wymagająca jakby na to wskazywało pierwsze moje wrażenie. Jednocześnie ma moc hymnu,mimo prostego tekstu niosąc ważne treści, a także pozytywną energie. Interpretacji może być wiele. Ja refren czytam tak że "nie ma żadnych owych, jesteśmy my(wszyscy) i nie powinniśmy się dzielić na tych i tamtych"- cały tekst przed refrenem by na to wskazywał, chociaż pewnie jest inaczej.

#403 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 06 lutego 2014 - 11:11

Dwie refleksje okołopiosenkowe:

1) zwiastun reklamy był świetny, stworzył atmosferę, a zarazem nic nie zdradził - chyba nikt nie przypuszczał słuchając tamtejszych chórów gregoriańskich, że piosenka będzie stylistyczna zbliżona do... OMD :D

2) dziwne, że tylko jedna dziewczyna spośród statystów pochwaliła się na twitterze koszulką, jak widać sporo było tam ludzi - no ale widocznie reszta to fani Metallici, którzy przyszli sobie tylko dorobić za statystowanie 

#404 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 posts

Posted 06 lutego 2014 - 12:43

Dla mnie ten utwór po około stu odsłuchach to jest właściwie całkiem inny utwór niż na początku. Podobał mi się ale odczuwałem chaos, teraz już wiem że wszystko jest dopracowane i ułożone w bardzo logiczne dzieło od początku do końca. Nawet do intra się przekonałem od którego bolały uszy( bo to nie są soczyste dzwięki u2), w ogóle piosenka wydaje się już bardziej zjadliwa i dla szerszej publiczności bo nie jest wymagająca jakby na to wskazywało pierwsze moje wrażenie. Jednocześnie ma moc hymnu,mimo prostego tekstu niosąc ważne treści, a także pozytywną energie. Interpretacji może być wiele. Ja refren czytam tak że "nie ma żadnych owych, jesteśmy my(wszyscy) i nie powinniśmy się dzielić na tych i tamtych"- cały tekst przed refrenem by na to wskazywał, chociaż pewnie jest inaczej.
Mnie się raczej wydaje,że jest to piosenka o człowieku,który czuje się niezrozumiany przez otoczenie(wskazywałby na to refren) i szuka osoby,z którą mógłby się rozumieć bez słów

Invisible narazie nie szaleje w radiu tak jak OL,ale pewnie się jeszcze do tego przekonają.To chyba jeden z najbardziej młodzieżowych utworów U2.

Naprawdę coraz bardziej podoba mi się ten utwór.Z każdym dniem upewniam się w przekonaniu,że to lepszy utwór od OL.Przynajmniej bardziej do mnie trafia.A ta perkusja jako całość też nie jest zła.

El silencio se vuelve melodia

#405 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 posts

Posted 06 lutego 2014 - 15:43

Invisible jest na 1 miejscu iTunes Store Top 10 Rock Songs w:

• USA;
  • Francji;
  • Niemczech;
  • Austrii;
  • Belgii;
  • Kanadzie;
  • Finlandii;
  • Irlandii;
  • Włoszech;
  • Luksemburgu;
  • Holandii;
  • Nowej Zelandii;
  • Norwegii;
  • Portugalii;
  • Hiszpanii;
  • Szwecji;
  • Szwajcarii;

A także na 2 miejscach w UK, Australii czy Danii. 

http://www.apple.com...0rocksongs.html

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#406 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 06 lutego 2014 - 15:56

Ten wynik robi tym większe wrażenie z uwagi na to, że chodzi o utwór który można było ściągać za darmo. W zestawieniu oczywiście nie uwzględnia się bezpłatnych pobrań.

Dołączona grafika

#407 Lnx

Lnx

Użyszkodnik

• Members
  • 790 posts

Posted 06 lutego 2014 - 17:13

Można też nadmienić, że w polskim iTunes Store, Invisible jest na 1. miejscu Top Rock Songs  na 2. miejscu w ogólnym Top Songs.

- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.

#408 Unknown Caller

Unknown Caller

Użytkownik

• Members
  • 974 posts

Posted 06 lutego 2014 - 17:32

No to jesteśmy jednym z niewielu krajów gdzie muzyka rockowa ma jeszcze solidną pozycję rynkową. 2 miejsce dla Invisible w klasyfikacji ogólnej jeszcze tylko w Szwecji i Portugalii. 1 miejsca nie ma nigdzie.

See through in the sunlight

#409 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 posts

Posted 08 lutego 2014 - 17:33

No to chłopaki mają czas do jutra na publikację pełnego teledysku. Chyba że w tym te zzaliczą obsuwę :P

Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#410 One_U2 - fan 30

One_U2 - fan 30

FLY

• Members
  • 867 posts

Posted 08 lutego 2014 - 18:04

Wszystkie albumy trzymają bardzo wysoki poziom na czele z moim ulubieńcem NLOTH,tylko niektórzy tego nie dostrzegają.

Nie zupełnie. Otatni album nie należy do najlepszych. Utwór GOYB przyprawia mnie o nudności. Poważnie. Od ilu lat ich słuchasz ja od 13 i wiem co mówie. Najlepsze albumy u2 według mne to Joshua Tree, Achtung Baby, Rattle and Hum, the unforgerttable fire, Haw to disantle and atomic bomb :rolleyes:

#411 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 posts

Posted 08 lutego 2014 - 18:28

#‎U2Invisible‬. Visible. February 11th. http://u2.tumblr.com

https://twitter.com/...199885190746112

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#412 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 posts

Posted 08 lutego 2014 - 19:15

Nie zupełnie. Otatni album nie należy do najlepszych. Utwór GOYB przyprawia mnie o nudności. Poważnie. Od ilu lat ich słuchasz ja od 13 i wiem co mówie. Najlepsze albumy u2 według mne to Joshua Tree, Achtung Baby, Rattle and Hum, the unforgerttable fire, Haw to disantle and atomic bomb :rolleyes:

dziwnie się na telefonie odpowiada - w kolejnym poście moja odpowiedź

#413 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 posts

Posted 08 lutego 2014 - 19:17

ja słucham U2 od 27 lat i uważam, że NLOTH to świetna płyta:p
serio, mamy się licytować, jaki staż uprawnia do wypowiadania się o tym, która płyta jest dobra?
każdy ma swoje zdanie i to jego zdanie jest najsłuszniejsze - bo jego własne

#414 annau2

annau2

Użytkownik

• Members
  • 12 posts

Posted 09 lutego 2014 - 20:46

. . . nie ma co się licytować ! każdy z nas ma inny staż fanowski , każdy z nas ma inny gust . . . najważniejsze jest to , że coś drgnęło w dyskografii i ( jak mówią policjanci ) sprawa jest rozwojowa oraz ( jak mówią lekarze ) rokowanie jest pomyślne ! ! ! Invisible idzie z duchem czasu , nawet Bono po voiceliftingu . Ale wciąż miażdżą tekstem ! . . . czekam na płytę , singielki i koncert . . . 

#415 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 posts

Posted 10 lutego 2014 - 10:02

Odpowiedż na twój post w topicu No Line On The Horizon.

#416 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 11 lutego 2014 - 08:46

u2atu.com za Bilboardem podaje notowania "Invisible" w ich zestawieniach:

Rock Airplay: #12 (biggest gainer, up from #35)

Alternative Songs: #28 (debut/biggest gainer)

Adult Alternative Songs: #13 (debut/biggest gainer)

Mainstream Rock Songs: #27

Dodatkowo Billboard podał, że U2 z 39 kawałkami w topie alternatywnych kawałków wyprzedziło Pearl Jam, które do tej pory miało 38 utworów w tym zestawieniu.

Dołączona grafika

#417 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 posts

Posted 11 lutego 2014 - 12:38

A teledysku jak nie było tak nie ma.Pewnie o 23:59.

#418 JVD

JVD

Użytkownik

• Members
  • 1 447 posts

Posted 11 lutego 2014 - 12:40

Poczekaj niech sie USA obudzi.. w NYC jest teraz 6:40, a w L.A. 3:40 rano

xxx depe xxx

#419 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 posts

Posted 11 lutego 2014 - 12:51

Poczekaj niech sie USA obudzi.. w NYC jest teraz 6:40, a w L.A. 3:40 rano

To mnie pocieszyłeś.Nie pomyślałem o tym.Ale przecież U2 lubi uczyć cierpliwości.

#420 pop

pop

Użytkownik

• Members
  • 262 posts

Posted 11 lutego 2014 - 13:01

Plotki z twittera:

Podobno dzisiaj o 18 premiera Invisible tutaj: http://www.tape.tv/i...ional/index.php

Also tagged with one or more of these keywords: super bowl, u2, invisible, red, nowy singiel u2

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users