Jump to content

Photo

Invisible

super bowl u2 invisible red nowy singiel u2

• Please log in to reply
639 replies to this topic

#201 Gringo

Gringo

Użytkownik

• Members
  • 258 posts

Posted 02 lutego 2014 - 20:08

Odsłuchałem kilkakrotnie "Invisible" i jakoś nie mogę się przekonać. Drażni mnie początek, strasznie kiczowaty. Pozostała część utworu też nie powala... Po udanym "Ordinary Love"  miałem nadzieję na coś jeszcze lepszego, niestety zawiodłem sie QQ Oby pozostałe utwory nowego albumu brzmiały lepiej.

PS. Trzymam kciuki za Seahawks :)

#202 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 posts

Posted 02 lutego 2014 - 20:10

Ja póki co, jestem na nie. I chodzi mi o produkcję właśnie. Nienawidzę plastikowej perki. Lubię tłuste głębokie brzmienia. Ileż remixow U2 miało zdecydowanie lepsze brzmienie? Nie wiem, może za stara jestem, ale moje uszy cierpią słysząc coś takiego

#203 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 02 lutego 2014 - 20:11

Tak się teraz produkuje pop który ma zdobywać nagrody i listy przebojów, co poradzisz ;)

#204 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 posts

Posted 02 lutego 2014 - 20:11

W mejking ofie Invisible sam Bono mówi o tym, że ma (miał) inną wersje tekstu. Tak więc na albumie spodziewajmy się innej wersji Invisible.

Dla mnie Invisible jest kozackie. Ma coś nowego, ma "pazur", zobaczymy co dalej. Mam nadzieję, że troszkę mniej "widocznej" elektroniki będzie. Ale swoją drogą to w tym mejking ofie przecież Larry gra na perce do tego! (Ale tam już jednak inna wersja jest)

"I believe in the Kingdom Come.. Then all the colours will bleed into one, bleed into one.."

#205 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 02 lutego 2014 - 20:15

Nie, podoba mi się tak samo, może nawet bardziej ;)

Mówiłem że będzie gładki fajny pop - jest gładki fajny pop, ha ;) Nie no, serio się właśnie czegoś takiego spodziewałem. Jest dobrze. Szczerze mówiąc jak dla mnie mogłoby być nawet mniej gitarowo, braku perki też nie odczuwam, ten automat jest jak napisał Max przecież przekozacki.

PS: w sumie może to niepopularny pogląd ale uważam że każde nowe U2 które formą zaskakuje fanów i połowie z nich się tak bardzo nie podoba to bardzo dobre nowe U2 :D

Zdecydowanie przedkładam I nad OL.

I mam to samo zdanie co do perkusji. O ile w OL przydałoby jej się więcej, o tyle w I po prostu jest to, o co chodziło.

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#206 campeon

campeon

Użytkownik

• Members
  • 592 posts

Posted 02 lutego 2014 - 20:19

Też sądzę jak acr, że U2 będzie teraz dzielić fanów, z taką przeszłością i z takimi osiągnięciami już nic nie będzie takie samo. Zawsze z czymś będzie porównywane. Jak na tą chwilę to są utwory bardzo na plus patrząc jak miałkie jest większość tego z czym możemy się spotkać w przestrzeni pblicznej

#207 bono3d

bono3d

Użytkownik

• Members
  • 83 posts

Posted 02 lutego 2014 - 20:26

Jest moc i energia. Będzie dobrze. Teledysk również zapowiada się bardzo fajnie. Widzę że niektórzy ostro pojechali po chłopakach. Utworek według mnie ma duży potencjał.  Czekam z niecierpliwością na nową płytę

#208 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 02 lutego 2014 - 20:39

Przynajmniej Bono zaczął trochę modulować głosem bo na "No lajnie" wiele utworów było śpiewanych płasko jakby jakby chciał jak najwięcej tekstu w jak najkrótszym czasie wyśpiewać

To jest plus zarówno dla OL jak i Invisible, Bono śpiewa, a nie recytuje, czy co tam ropbi.

Tzn. obiektywnie nie ma, czy zdaniem Corso nie ma? :D

NLOTH wcale nie była "bardzo dobrą płytą", a Invisible jest bardzo fajne, na pewno lepsze od takich Breathe czy Unknown Caller.. aczkolwiek moim ulubionym kawałkiem U2 z ostatnich lat pozostaje Glastonbury :P które pewnie zrobili w 10 minut.. i w tym rzecz, w tym największy problem..

Co do Glaston to i nawet się zgodzę, wymagało tylko trochę lepszych zwrotek i byłoby super.

Ale UC >>>>>> Invisible. Nie jest to temat o NLOTH, ale UC to był chyba najbardziej udany utwór na tym albumie, najbardziej dopracowany i generalnie chciałbym takie U2 jeszcze kiedyś usłyszeć. ;) Breathe też lepsze od I. TO jest dla mnie coś na poziomie albumowego Crazy.

Niestety po OL i Invisible zaczynam się trochę martwić o nowy album i zaczynam doceniać niewielkie ale jednak walory NLOTH

PS: w sumie może to niepopularny pogląd ale uważam że każde nowe U2 które formą zaskakuje fanów i połowie z nich się tak bardzo nie podoba to bardzo dobre nowe U2 :D

Chcesz powiedzieć, że uczucie pewnie jest podobne do tego co czułą połowa fanów przy okazji ukazania się Achtung Baby? Całkiem prawdopodobne jak by spojrzeć z dalszej perspektywy. COś nowego, bardziej komercyjnego. Jednak jak na razie styl Invisible mi do końca nie odpowiada.

Dla mnie Invisible jest kozackie. Ma coś nowego, ma "pazur", zobaczymy co dalej. Mam nadzieję, że troszkę mniej "widocznej" elektroniki będzie. Ale swoją drogą to w tym mejking ofie przecież Larry gra na perce do tego! (Ale tam już jednak inna wersja jest)

Jak dla mnie to bardzo gładki i stępiony pazur....

Na żywo musi być lepiej, ale kiedy to na żywo usłyszymy to nie wiadomo. Tragedii nie ma, ale zachwytu tez nie. Boję się, że jak teraz im nie pójdzie na listach przebojów to ze 2 lata jeszcze będą miksować ten album!! i trasa się odwlecze w nieskończone...

PS I tak długo zajęło im miksowanie tego typu utworu?? Niestety im dłużej miksują tym gorzej dla utworów. Aż boję się jakby brzmiała wersja Mercy "dopracowana" po 7 latach? :rolleyes:

#209 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 02 lutego 2014 - 20:40

Niektórzy chyba nie umieją spojrzeć z właściwej perspektywy. Kiedy zapuściłem Invisible po raz pierwszy, reakcja w domu wyglądała mniej więcej tak:

Oleńka: "Joy Division!"

Johnny: "New Order!"

Może i to jest BD p. 2, ale jednak chyba nowe otwarcie staje się faktem.

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#210 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 02 lutego 2014 - 20:49

TO jest dla mnie coś na poziomie albumowego Crazy.

(...)

Chcesz powiedzieć, że uczucie pewnie jest podobne do tego co czułą połowa fanów przy okazji ukazania się Achtung Baby? Całkiem prawdopodobne jak by spojrzeć z dalszej perspektywy. COś nowego, bardziej komercyjnego. Jednak jak na razie styl Invisible mi do końca nie odpowiada.

Ja się akurat jarałem albumowym Crazy, co więcej, to jedna z nielicznych piosenek z NLOTH do których ciągle chętnie wracam, he ;)

Czy chcę powiedzieć coś o Achtung Baby? No może gdzieś tam w jakiejś drobnej części. Chcę powiedzieć też o Popie, Zooropie albo ATYCLB. Nowe U2, dobre U2, zaskakujące bo inne niż do tej pory. To się u nich zawsze sprawdzało.

#211 Masseur

Masseur

Użytkownik

• Members
  • 868 posts

Posted 02 lutego 2014 - 20:55

Niestety po OL i Invisible zaczynam się trochę martwić o nowy album i zaczynam doceniać niewielkie ale jednak walory NLOTH

Bardziej po Invisible. Ordinary to bardzo udany kawałek.

Jak dla mnie to bardzo gładki i stępiony pazur....

Na żywo musi być lepiej, ale kiedy to na żywo usłyszymy to nie wiadomo. Tragedii nie ma, ale zachwytu tez nie.

Tak jest, ale żeby być sprawiedliwym: Invisible jest niezłe. A to co jest niezłe w wykonaniu U2 na tle innej muzyki wyróżnia się na duży plus. Pytanie czy będziemy się zadawalać niezłym albumem, czy czekamy na bombę coś co zrekompensuje minione lata... Ja czekam na album od którego dostanę gorączki i wyciągnę z odtwarzacza porysowany. Ale na razie przesłanek brak

#212 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 02 lutego 2014 - 21:10

Na YT i FB skasowali więc dla tych co się nie lubią z iTunes'em albo nie chcą/nie mogą pobrać z linków z forum sprzed paru stron, wrzuciłem na wrzutę: http://w761.wrzuta.p...ed_edit_version

#213 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 posts

Posted 02 lutego 2014 - 21:11

brzmi świetnie, ja to chcę w wersji live na stadionie :D

Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#214 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 02 lutego 2014 - 21:19

kurcze, tak po nie wiem którym przesłuchaniu, zaczynam mieć wrażenie że momentami za gęsto i za ciężko jest utkana ta struktura gitar, zżera za dużo przestrzeni, zdecydowanie perka nie mogłaby być cięższa bo by zdusiła cały polot piosenki. no, czyli pierwsze wrażenie mi się pogłębiło ;)

#215 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 posts

Posted 02 lutego 2014 - 21:20

>>>ANKIETA<<<

"I believe in the Kingdom Come.. Then all the colours will bleed into one, bleed into one.."

#216 One_U2 - fan 30

One_U2 - fan 30

FLY

• Members
  • 867 posts

Posted 02 lutego 2014 - 21:29

Witajcie! U2 wróciło z nową piosenką a ja po długim spaniu wracam na forum bo dłuuugo mnie nie było.

Zresetowałam się :rolleyes:

#217 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 02 lutego 2014 - 21:30

Ej misie jak macie chwilkę posłuchajcie tego co Danger Mouse robił w czasie wolnym od męczenia się z kaprysami U2. Nowe Broken Bells, cholernie podobny styl. Nie miałbym nic przeciwko żeby na płycie Dziadków też się taki track trafił.

http://www.youtube.com/watch?v=SnmzqnJtNb4

#218 JVD

JVD

Użytkownik

• Members
  • 1 447 posts

Posted 02 lutego 2014 - 21:30

Cześć Marysiu!

<3

xxx depe xxx

#219 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 posts

Posted 02 lutego 2014 - 21:32

Nowe BB bardzo pro, bardzo mi się wkręciło, bardziej niż nowe U2:P Słychać kto produkował dziadów;)

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#220 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 02 lutego 2014 - 21:34

Ja potrzebuję nabrać dystansu. Pierwsze wrażenia jednak mam bardzo pozytywne. Spodziewałem się czegoś mocniejszego, bardziej rockowego. W tym też jednak czuję to "coś", czego mi brakuje przy Ordinary Love. Osobiście bardzo mi się to kojarzy, muzycznie, wokalnie i klimatycznie, z odrzutami z sesji do ATYCLB.

Pewnie po "Invisible" można już pokusić się o jakieś wnioski dotyczące brzmienia nowego albumu, ale chyba jednak nie do końca. Wydaje mi się, że celowo mogliby wybrać utwór który nie jest do końca reprezentatywny dla całego albumu. Można wnioskować też, że na nowej płycie są kawałki, które mają jeszcze większy potencjał, skoro zdecydowali się "zrezygnować" z "Invisible" jako potencjalnego, regularnego singla. No i oczywiste, że ta wersja może różnić się bardzo od tej albumowej, 

I taka  uwaga - mam nadzieję, ze osoby które skorzystały z altenratywnych źródeł pofatygują się aby ściągnąć kawałek z Itunes. No, ale to chyba oczywiste  :)

Dołączona grafika

Also tagged with one or more of these keywords: super bowl, u2, invisible, red, nowy singiel u2

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users