Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ordinary Love

u2 Ordinary Love Record Store Day Nowy singiel U2

• Please log in to reply
714 replies to this topic

#101 JVD

JVD

Użytkownik

• Members
  • 1 447 Postów

Napisano 29 października 2013 - 20:59

A ja się zastanawiam czy w estetyce okładki/czcionki "Ordinary Love" można doszukiwać się stylistyki, którą zobaczymy też na okładce nowego albumu.

Mam nadzieję, że nie. Jestem wręcz przekonany, że stylistyka będzie zupełnie inna.

Po prostu soundtrack i song do filmu to jedno, album to drugie.

I wcale się nie zdziwię jeśli Ordinary Love zabraknie na 'U213'.

hold.jpg

h.jpg

xxx depe xxx

#102 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 29 października 2013 - 21:14

Naprawdę? Znamy refren, więc czekanie jest mniej ekscytujące? Ech, gdzie te czasy kiedy doceniało się całe utwory...

Wtedy widocznie nie było trailerów filmowych, które wychodziły wcześniej niż piosenka :P

#103 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 29 października 2013 - 21:31

Były. Nie, ale serio, nie rozumiem że "mniej ekscytujące". Jak słyszę fragment świetnej piosenki to mogę przekopać pół internetu żeby ją znaleźć a potem się jarać niesamowicie całością, o ile całość okaże się tak fajowa jak fragment. Ja się na Ordinary Love nie mogę doczekać bo fragment podoba mi się bardzo a kto wie co się czai poza nim? Może jakieś epickie intro, jakiś superowy bridge, jakiś twist klimatu w ostatniej zwrotce czy gdzieś? No komą :)

#104 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 Postów

Napisano 29 października 2013 - 21:36

Acr świetnie gada! Jak zwykle w sumie :) "Komą!", przecież to "nowe U2" i na to właśnie czekamy! Musimy się rozruszać, te oczekiwanie, niepokój co do nowego materiału, rozmyślania czy ordinary to tylko do filmu czy powiązane z albumem nowym, czy nie i te pe i te de. Ja się napalam, czekam i się cieszę jak małe dziecko, że znów się zaczyna dziać, i że to znów NASZE U2!

"I believe in the Kingdom Come.. Then all the colours will bleed into one, bleed into one.."

#105 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 29 października 2013 - 21:37

Jasne, że cały utwór może być epicki, mega itp. itd. I liczę, że taki właśnie będzie.

Chciałem jedynie podkreślić, że to pewien inny rodzaj podniety niż kiedy byśmy czekali na całkowicie nieznany singel z nowej płyty. Ot co, mam prawo być zniecierpliwiony bo mój głód U2-owych premier na razie jest zaspokojony w mniej niż 5% - nie mam takich fajnych doświadczeń jak wyjadacze, którzy byli już fanami kiedy wychodziły wszystkie trzy płyty z lat '2000 czy nawet wcześniejsze ;)

#106 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 Postów

Napisano 29 października 2013 - 22:10

Zamiast tego alternatywnego Breathe mogli by wrzucić to wg mnie:

http://www.youtube.com/watch?v=CRFBBTga4po

"I believe in the Kingdom Come.. Then all the colours will bleed into one, bleed into one.."

#107 JVD

JVD

Użytkownik

• Members
  • 1 447 Postów

Napisano 29 października 2013 - 22:53

http://www.youtube.c...QcLQX_hBY#t=157

xxx depe xxx

#108 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 30 października 2013 - 12:17

U2.com:

Ordinary Love, a new song written for the upcoming movie Mandela: Long Walk To Freedom, will be released in a 10-inch vinyl pressing to mark Record Store Day on November 29th.

The sleeve artwork features a striking painting of Nelson Mandela by Irish artist and illustrator Oliver Jeffers. Oliver has also directed a lyric video for Ordinary Love which we'll carry on U2.com during November.

The band wrote the new song at the invitation of movie producer Harvey Weinstein  and the b-side of the Record Store Day release will feature a second track, Breathe, another song with a Mandela connection.

We'll have copies of the vinyl release up for grabs in a competition next month.

Stay tuned...

Może pora już wydzielić wątek dla OL?

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#109 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 Postów

Napisano 30 października 2013 - 12:22

Wg mnie jednak nici z Ordinary Love w najbliższym czasie. Pod koniec listopada pewno dopiero dostaniemy do odsłuchu tenże kawałek.

#110 Dr Grape

Dr Grape

Użytkownik

• Members
  • 525 Postów

Napisano 30 października 2013 - 12:37

Wg mnie jednak nici z Ordinary Love w najbliższym czasie. Pod koniec listopada pewno dopiero dostaniemy do odsłuchu tenże kawałek.

Ja jednak nadal mam nadzieję na premierę w tym/przyszłym tygodniu. Na analogu i teledysk w listopadzie. Sam utwór może pojawić się wcześniej.

#111 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 30 października 2013 - 13:01

U2.com:

Może pora już wydzielić wątek dla OL?

Wiem, wiem o tym. Od weekendu planuję to zrobić. Postaram się to dzisiaj załatwić.

#112 JVD

JVD

Użytkownik

• Members
  • 1 447 Postów

Napisano 30 października 2013 - 17:23

U2.com:

Ordinary Love, a new song written for the upcoming movie Mandela: Long Walk To Freedom, will be released in a 10-inch vinyl pressing to mark Record Store Day on November 29th.

The sleeve artwork features a striking painting of Nelson Mandela by Irish artist and illustrator Oliver Jeffers. Oliver has also directed a lyric video for Ordinary Love which we'll carry on U2.com during November.

The band wrote the new song at the invitation of movie producer Harvey Weinstein  and the b-side of the Record Store Day release will feature a second track, Breathe, another song with a Mandela connection.

We'll have copies of the vinyl release up for grabs in a competition next month.

Stay tuned...

Wynika, że Ordinary Love pojawi się na u2.com już w listopadzie. Kto wie.. może już pojutrze.. (?)

A wspomniany autor okładki do OLove, Oliver Jeffers zamieścił 3 tyg. temu taki wpis i filmik na swoim Instagramie:

"Teaser for a project I'll be showing in a few days."

oj.png

Filmik: http://instagram.com/p/fTRnk7zXnY

xxx depe xxx

#113 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 30 października 2013 - 20:43

A ja chciałbym "standardowy" singiel CD, ta moda na wydanie na winylu, a pominięcie wersji CD, wcale nie przypada mi do gustu. Za to pewnie pojawi się wersja download na jakimś iTunes.

#114 JVD

JVD

Użytkownik

• Members
  • 1 447 Postów

Napisano 30 października 2013 - 20:57

Strasznie to smutne.. ale to taki znak czasów.

xxx depe xxx

#115 The Fly

The Fly

Użytkownik

• Members
  • 2 153 Postów

Napisano 30 października 2013 - 20:57

Dokładnie, też byłbym bardzo zainteresowany takową cd-case'ową edycją. Pobranie piosenki (za opłatą oczywiście) na komputer z ITunes to nie to samo co trzymanie singla w ręku. Może coś się zmieni w związku z tym jeszcze..

#116 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 Postów

Napisano 30 października 2013 - 21:03

A ja poniekąd to rozumiem. Jak wydawać analogowo to analogowo. Jakość muzyki z itunes i cd jest (chyba) taka sama. A vinyl to vinyl;)

#117 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 Postów

Napisano 30 października 2013 - 21:04

Ja jednak nadal mam nadzieję na premierę w tym/przyszłym tygodniu. Na analogu i teledysk w listopadzie. Sam utwór może pojawić się wcześniej.

Owszem Dr Grape, ale nadzieja jak to nadzieja.. ;) Chociaż dobra, trzymamy kciuki dalej :)

Co do wydawnictwa, ja już rzygam wszędobylskim zakichanym iTunes.. Winyle? Rzecz fajna, ale nie dla przeciętnego kowalskiego. Ja nie obraził bym się za zwykłe kartonikowe wydanie z CD w środeczku... ;)

#118 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 Postów

Napisano 30 października 2013 - 21:11

Ja piszę, że rozumiem, ale ani ipoda i innych i nie mam, ani też adaptera do vinyli, chociaż parę płytek mam, nie posiadam;-)

#119 majkeel

majkeel

Użytkownik

• Members
  • 580 Postów

Napisano 30 października 2013 - 21:24

Warto zwrócić uwagę, że będzie to wydanie okolicznościowe związane z Record Store Day. Dziwne by było jeśli singiel ukazałby się jeszcze na CD, DVD czy innych nośnikach. Tylko winyl. Dla przypomnienia Wide Awake in Europe również było takim wydaniem, wersja CD nie pojawiła się.

Znając U2, to Ordinary Love trafi pewnie na b-side singla z nowego krążka, bonus w wersji Japońskiej/Australijskiej i dodatkowo w przyszłości na fanklubowej płytce.

last  

#120 JVD

JVD

Użytkownik

• Members
  • 1 447 Postów

Napisano 30 października 2013 - 21:31

A ja poniekąd to rozumiem. Jak wydawać analogowo to analogowo. Jakość muzyki z itunes i cd jest (chyba) taka sama.

Bez przesady.. jakość (szybkość transmisji) z CD to 1411 kb/s, z iTunes 256 kb/s

EOT

xxx depe xxx

Also tagged with one or more of these keywords: u2, Ordinary Love, Record Store Day, Nowy singiel U2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych