Napisano 10 maja 2014 - 19:53
El silencio se vuelve melodia
Napisano 10 maja 2014 - 20:41
OL w X factor. W odcinku ,w ktorym spiewaja hity... symptomatyczne. Jednak nie chce takiego U2-hitowego. A jesli chodzi o wykonanie to jak dla mnie OK.
http://xfactor.tvn.p...ie,1282468.html
Napisano 16 maja 2014 - 20:59
Napisano 17 maja 2014 - 13:44
Czyli właściwa kolejność
Napisano 19 maja 2014 - 23:10
OL często leci na RMFM
Napisano 23 maja 2014 - 21:01
Napisano 11 lipca 2014 - 21:30
Witam
Nie wiem czy piszę o tym we właściwym miejscu.
Na liście Trójki od 33 tygodni jest piosenka "Ordinary Love". Od kilku tygodni spada ale mimo to udało się zespołowi U2 z tym utworem wejść do TOP 10 - najlepszych piosenek wszechczasów w Trójce. Żeby jednak "umocować się" na wiele lat w tym podsumowaniu potrzeba głosów - taka sytuacja moze się już nigdy nie powtórzyć.
Rejestracja jest łatwa.
http://lp3.polskieradio.pl/notowania/
Wasze głosy są bardzo potrzebne.
http://www.lp3.pl/alpt.phtml?m=21 to link do podsumowania 1693 wydań LP3.
Pozdrawiam fanów zespołu U2.
Napisano 11 lipca 2014 - 21:49
Problem polega na tym, że to słaba piosenka.
Napisano 11 lipca 2014 - 22:01
Konkuruje z Kultem, Perfectem i Luxtorpedą, jak byś miał wybierać... no jest jeszcze lepszy solowy Rojek, o ile cenisz Tak, dlatego właśnie nie jestem fanem listy, strasznie słabe rzeczy są wysoko często i nie wiem z czego się tu cieszyć ostatecznie no ale, wielu forumowiczów widzi w tym sens więc niech się bawią
Napisano 11 lipca 2014 - 22:18
33 tygodnie to i tak o wiele za dużo jak na taki "przebój", a 9. miejsce w podsumowaniu wszech czasów to kiepski żart. [tzn. martwiłabym się tym gdyby dziś to podsumowanie cokolwiek jeszcze odzwierciedlało, ale tak nie jest].
więc jako weteran forum LP3 apeluję - jak Was nie obchodzi lista to nie głosujcie, a jak obchodzi to nie głosujcie tylko dlatego, że to U2, mi już OL wystarczy, miało swój czas, za dużo czasu na LP3, są inne, co najmniej kilkanaście serio ciekawych rzeczy, które też zasługują na swój czas, a giną gdzieś w tłumie wapniaków, bo "trzeba głosować na U2".
please, don't.
Napisano 11 lipca 2014 - 23:25
słuchałem dziś tej listy (serio sis ) i OL to jednak najlepsza rzecz poza Rojkiem jaka się na niej znajduje, mimo że mieli sto lepszych piosenek, tak. chociaż muszę uznać z niesmakiem sobie właściwym że i nowy CPL się w miarę broni. ale poza tym - no nie bardzo cokolwiek.
Napisano 11 lipca 2014 - 23:42
ja nie mówię, że w top30 czy nawet top50 jest te kilkanaście lepszych. mówię o zestawie do głosowania. tam zamiast napierdzielać głosy na U2 można znaleźć lepsze rzeczy. przykłady dla Ciebie bro? aktualnie w zestawie: Albarn, James, Morrissey, Beck, Paula i Karol, nawet The Shins.
ale tego na liście nie usłyszałeś. dlaczego? bo zamiast szukać ciekawych, dobrych rzeczy w zestawie, ładuje się głosy na to wapno.
Napisano 11 lipca 2014 - 23:43
E tam ja OL bardzo lubiłem na początku, i bardzo lubię teraz. Do akustycznej z oscarów wracam często - Bono z łamiącym się głosem, zwłaszcza na "Birds fly high in the summer sky and rest on the breeze/ The same wind will take care of you and I/ We'll build our house in the trees" i "Your heart is on my sleeve/Did you put it there with a magic marker?" - coś przepięknego. No i refren w tym kawałku jest niesamowity, ta gra słów jak mantra, chyba jeden z nalepszych refrenów eve. I te dźwięki w intrze też uwielbiam, ale do nich to już nas WTSHNN przyzwyczaiło.
Za to instrumentalnie dość ubogo no, "solówka" też jakby kompletnie pomysłu na nią nie mieli, dlatego dużo częściej wracam do oscarówki - rewelacyjnej moim zdaniem (no, poza tą ostatnią partią refrenu, tam ten fałsz nie dodaje aż tak uroku ). Mogliby nagrać jeszcze jakąś wersję w hołdzie Mandeli z afrykańskim chórem, coś na wzór ajstyla i Long Walk to Freedom.. Mogłoby dupy urywać.
W każdym razie chciałem zaznaczyć, że do dominującej niechęci tutoj się nie dołączam I OL i Invisible lubię i nie skipuję jak mi wylosuje
EDIT: ale zaznaczam, że nie mówię w kontekście LP3, też nie lubię jak na siłę się trzyma stare, kiedy tyle nowych i świeżych. Przecież OL niedługo rok stuknie.
Napisano 12 lipca 2014 - 00:20
no to Sis, fakt, pewnie i ciekawsze rzeczy, ale i samo OL słabe wcale nie jest, choćby i tekst ma najlepszy od czasów co najmniej ATYCLB. ja słuchałem LP3 tylko w oczekiwaniu na Offrensywę dziś, tak mi się czasem zdarzy, mi to wisi co tam leci w sumie, chociaż jak mogłyby te przez Ciebie wymienione pewnie byłoby fajniej
Napisano 08 stycznia 2015 - 19:24
może tu już padła taka informacja, ale temat ma ponad 30 stron i się nie przekopię, a w google'u jakoś tego znalazłam - czy wiadomo jak się nazywa czcionka użyta w lyric video do OL? i czy można ją jakoś 'zdobyć'?
przy okazji - OL znalazło się na 2. miejscu w podsumowaniu Listy Przebojów Trójki za 2014 r. http://www.polskiera...eny-na-szczycie
niżej - no spoko, to tak napisałam na marginesie, bardziej mi chodzi o moje pytanie; nie pamiętam wszystkiego, co było kiedykolwiek napisane na forum ;D
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 08 stycznia 2015 - 21:41
może tu już padła taka informacja, ale temat ma ponad 30 stron i się nie przekopię, a w google'u jakoś tego znalazłam - czy wiadomo jak się nazywa czcionka użyta w lyric video do OL? i czy można ją jakoś 'zdobyć'?
przy okazji - OL znalazło się na 2. miejscu w podsumowaniu Listy Przebojów Trójki za 2014 r. http://www.polskiera...eny-na-szczycie
Było już o tym mowa: http://u2forums.com/...-14#entry266654
Napisano 09 stycznia 2015 - 22:41
^ Ej no sorry, ja też lubię porządek, ale przez to czepianie się drobiazgów prawie nie zauważyłam pytania myślałam że znowu wałkujemy temat wszelakich list przebojów który już mi się serdecznie znudził.
To nie takie proste, bo to nie zwykła czcionka tylko 'żywy' charakter pisma artysty, Olivera Jeffersa
tutaj parę zdjęć z procesu twórczego video do OL (BTW, klip do The Miracle z Films of Innocence też jest jego, na nim też widać jak maluje literki)
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 09 stycznia 2015 - 23:02
no właśnie tak się zastanawiałam jak to jest, bo te literki wyglądają mocno podobnie, więc stwierdziłam, że zapytam
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 16 marca 2015 - 16:11
U2 zagrali dzisiaj Ordinary Love na pogrzebie Dj Tony'ego Fentona.
Also tagged with one or more of these keywords: u2, Ordinary Love, Record Store Day, Nowy singiel U2
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych