Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ordinary Love

u2 Ordinary Love Record Store Day Nowy singiel U2

• Please log in to reply
714 replies to this topic

#381 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 28 grudnia 2013 - 13:17

Pod względem komercyjnym chyba numer chwycił, bo ostatnio puścili go w Zetce albo RMF-ie i komentarz był taki: ,,ju tu - ordinari law, jak widać panowie wracają w wieeeelkiej formie" :D

OK, widzę, że w Polsce chwycił i ma się nieźle, pytanie, czy na świecie chwycił, bo jak nie to w głowach chłopaków, albo raczej Bono znów pojawią się myśli co jeszcze zmienić w nowej płycie jeżeli OL nie chwyciło. Jakby OL chwyciło na całym świecie, to może daliby sobie trochę luzu przy okazji albumu i się tak nie spinali bo ich wymarzony "hit" się już pojawił przed albumem.

Myślę, że też w zależności od notowań OL - podejmą decyzję, czy znajdzie się ten utwór na albumie, czy też nie. Osobiście wolałbym OL, jako bonus na drugiej płycie, bądź na jakimś singlu, a na albumie coś jeszcze nie wydanego.

#382 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 28 grudnia 2013 - 14:11

No niestety ten scenariusz jest bardzo prawdopodobny , im bardziej na Wschód Europy chwyciło , w Irlandii też , ale niestety chyba 2 najważniejsze dla nich rynki Wlk. Brytania i USA klapa troszkę niestety , ciekaw jestem jak sytuacja ma się w Australii to też duży rynek dla nich , no zobaczymy jak chłopaki poradzą sobie z tą "porażką" na Zachodzie.

Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#383 Piotrek_1986

Piotrek_1986

Użytkownik

• Members
  • 764 Postów

Napisano 28 grudnia 2013 - 18:42

https://www.facebook...&type=1

Oh sugar, don't you cry
Oh child, wipe the tears from your eyes
You know I need you to be strong
And the day is as dark as the night is long
Feel like trash, you make me feel clean
I'm in the black, can't see or be seen

#384 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 28 grudnia 2013 - 22:57

No niestety ten scenariusz jest bardzo prawdopodobny , im bardziej na Wschód Europy chwyciło , w Irlandii też , ale niestety chyba 2 najważniejsze dla nich rynki Wlk. Brytania i USA klapa troszkę niestety , ciekaw jestem jak sytuacja ma się w Australii to też duży rynek dla nich , no zobaczymy jak chłopaki poradzą sobie z tą "porażką" na Zachodzie.

OK, widzę, że w Polsce chwycił i ma się nieźle, pytanie, czy na świecie chwycił, bo jak nie to w głowach chłopaków, albo raczej Bono znów pojawią się myśli co jeszcze zmienić w nowej płycie jeżeli OL nie chwyciło. Jakby OL chwyciło na całym świecie, to może daliby sobie trochę luzu przy okazji albumu i się tak nie spinali bo ich wymarzony "hit" się już pojawił przed albumem.

Zespół raczej nie szykował się na podbój list przebojów. Gdyby taki był ich zamiar to pewnie pokusiliby się o większą akcję promocyjną - jakieś promocyjne występy z OL czy chociażby wypuszczenie "normalnego" teledysku. Utwór ma przede wszystkim promować film. Dla zespołu zaś ważne mogą być związane z tym korzyści - w postaci nominacji (i ewentualnych nagród) do Złotych Globów i Oskarów. Rozdania tych nagród będą miały miejsce w czasie kiedy pojawią się oficjalne wieści dotyczące nowego albumu i trasy. Najważniejsze to jednak to, że tak naprawdę nie wiemy jak OL ma się do samego albumu. Jeśli nowa płyta będzie diametralnie inna to komercyjne losy OL nie powinny mieć większego znaczenia  :)

Dołączona grafika

#385 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 29 grudnia 2013 - 21:14

Zespół raczej nie szykował się na podbój list przebojów. Gdyby taki był ich zamiar to pewnie pokusiliby się o większą akcję promocyjną - jakieś promocyjne występy z OL czy chociażby wypuszczenie "normalnego" teledysku. Utwór ma przede wszystkim promować film. Dla zespołu zaś ważne mogą być związane z tym korzyści - w postaci nominacji (i ewentualnych nagród) do Złotych Globów i Oskarów. Rozdania tych nagród będą miały miejsce w czasie kiedy pojawią się oficjalne wieści dotyczące nowego albumu i trasy. Najważniejsze to jednak to, że tak naprawdę nie wiemy jak OL ma się do samego albumu. Jeśli nowa płyta będzie diametralnie inna to komercyjne losy OL nie powinny mieć większego znaczenia  :)

Co do teledysku to może i planowali, np. taki poprzeplatany z ujęciami z filmu, ale te Lyric Video wyszło tak dobre, że może dali sobie spokój ;)

W przypadku większej promocji możliwe, że nie wypadało im tego robić ze względu na śmierć Mandeli - i jak już ktoś chyba wspominał nie chcieli się promować przy takiej okazji.

Z drugiej strony praca nad albumem pewnie ich pochłania, więc wolą więcej popracować nad pierwszym singlem, niż nad już wydanym, jak piszesz - utworem do filmu.

#386 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 Postów

Napisano 29 grudnia 2013 - 23:04

https://store.mobile...&rnd=1388347820

a jednak. Teledysk Ordinary Love z chłopakami. Eh, czuje, że to będzie na płycie jednak. Tzn ogólnie fajne, no ale... Wolałbym płytę inną klimatem. A co do wersji utworu i wersji teledysku - jaramy się, jaramy! ;)

EDIT:

Dopiero co link od subskrybentów wyciekł (a miało być tylko dla nich) a tu już materiał na youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=jGjdZX-pK7s

"I believe in the Kingdom Come.. Then all the colours will bleed into one, bleed into one.."

#387 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 29 grudnia 2013 - 23:24

Trzeba przyznać, że panowie mają to co chcieli - nadal są pionierami.

Wydali właśnie hybrydę teledysku z lyrics video do swojego singla, ale nie do jego oryginalnej wersji, tylko zremiksowanej. Przecieramy szlaki :D

#388 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 29 grudnia 2013 - 23:24

A więc jednak  :)  Podoba mi się, nie zepsuli klimatu pierwotnego klipu. Chyba więc będą jeszcze walka o promocję utworu, zapewne w kontekście Złotych Globów i Oskarów. To zaś może przynieść im też korzyści związane z nową płytą  ;)

Dołączona grafika

#389 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 29 grudnia 2013 - 23:27

Podoba mi się klip!;) Ok, chyba w końcu zaczynam się serio jarać:P

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#390 margo

margo

Użytkownik

• Members
  • 4 358 Postów

Napisano 29 grudnia 2013 - 23:51

A podoba się Wam to przestawienie zwrotek i nowe kombinowanie w stosunku do pierwowzoru ? Bo mi 1sza wersja pasowała spójnością teraz to jakby się rozchodzi. Ale może kwestia przystosowania do tego.

Nowa wersja klipu... Nie zaburzyło mi to niczego. Może być. Przy następnym klipie oczekuję jednak czegoś lepszego, mocniejszego. Podobnie po samych nowych utworach. 

Music can change the world, because it can change people.

#391 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 03:47

pierwszy był ich najlepszym klipem od czasów zooropy, no sorry. nie. po co psuć coś tak dobrego..

#392 Moz

Moz

Użytkownik

• Members
  • 226 Postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 08:36

pierwszy był ich najlepszym klipem od czasów zooropy, no sorry. nie. po co psuć coś tak dobrego..

ita05x.jpg

#393 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 08:49

moz, wróciłeś ;*

#394 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 Postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 10:01

Nie, serio, acr. To nawet niezbyt klip był, tylko lyric video. Oczywiście wg mnie bardzo wysokiej jakości. A teraz jeżeli mowa o nowym teledysku, już z udziałem zespołu to jest świetny! Stylistycznie identyczny, te same smaczki, a tym razem z chłopakami na 1wszym planie :)

"I believe in the Kingdom Come.. Then all the colours will bleed into one, bleed into one.."

#395 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 10:17

Ej, ja też się mocno nie zgadzam. Trzy najlepsze klipy w karierze nagrali PO Zooropie :P

"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#396 Bart.1551

Bart.1551

Użytkownik

• Members
  • 771 Postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 11:41

Bonio jaki chudzielec :P A wracając do piosenki, zakończenie- jak dla mnie znacznie lepsze niż poprzednio, tamto wyciszenie na końcu strasznie mnie wkurzało. A już robienie teledysku do zremiksowanej (!!!) wersji wróży dobrze na przyszłość :) 

#397 Kłapouchy

Kłapouchy

Iga

• Members
  • 1 763 Postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 11:43

Ja wiem, po co jest ten teledysk! Ano po to, żebyśmy nie zapomnieli, jak wyglądają muzycy z U2 i to, że też czasem grają jakąś muzykę, nagrywają płyty etc. 

last blog fb

#398 lookas

lookas

Użytkownik

• Members
  • 593 Postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 20:27

po co psuć coś tak dobrego..

Zgadzam się. Pierwszy klip był piękny, spójny, tworzył sensowną całość. Nowy jest wtórny, ot dokleili siebie, trochę zmienili ujęcia. Możliwe, że to na potrzeby promocyjne, ale z mojego punktu widzenia to zbędne. Jak już, to mogli się bardziej wysilić. Choć teledysk wciąż jest spoko.

Zmiany w samym utworze są kosmetyczne. Jeśli oni tak "gmerają" przy reszcie płyty, to szkoda zachodu. Wydawać jak najszybciej, bo lepiej nie będzie. ;)

#399 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 21:10

Mi teledysk podoba się w równej mierze jak poprzedni , nie zmienili tego co było w nim dobre , wkleili siebie , a chłopaków nigdy za wiele :P Inne zespoły również tak działają (np. Stonesi mieli fajne lyric video do "Doom And Gloom" a potem dograli równie fajny teledysk) Ogólnie teledyski itp jakoś specjalnie mnie nie jarają ale te do OL są naprawde fajne. Również remix po osłuchaniu nie razi aż tak "sieczkowatym" bitem , zamiana zwrotek ja wspomniano gdzieś wyzej troche niepotrzebne , oryginał górą , ale jak na remix t zdecydowanie na + !

Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#400 OneLazyBastard

OneLazyBastard

Użytkownik

• Members
  • 2 874 Postów

Napisano 31 grudnia 2013 - 19:10

http://www.youtube.com/watch?v=01czW4zjUY4

jazda jazda jazdaaaaaaaaaaaa1!!11

Also tagged with one or more of these keywords: u2, Ordinary Love, Record Store Day, Nowy singiel U2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych