Jump to content

Photo

Innocence+Experience Tour - wszystko o nowej trasie.

nowa trasa u2 koncert u2 koncerty u2 u2 polska

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

#1321 Clupus

Clupus

Użytkownik

• Members
  • 83 posts

Posted 02 lutego 2015 - 13:55

kto uderza na Londyn w dzień zaduszny? :D

Przynajmniej podejmiemy próbę. Może ktoś wie z którego serwisu najlepiej skorzytać, by pozostawić sobie nadzieję na płytę w sprzedaży otwartej?

#1322 Antistar

Antistar

Użytkownik

• Members
  • 409 posts

Posted 02 lutego 2015 - 21:07

40 urodziny na koncercie w Londynie..brzmi kuszaco  :)

#1323 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 03 lutego 2015 - 14:03

Właściwie czemu taki Nowy Jork dostał 7 (sic!) koncert (abstrahując od tego, że NY to stolica świata), a nie dodają żadnych innych, zupełnie nowych miast? Naprawdę by się nie wyprzedały? 

#1324 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 03 lutego 2015 - 14:25

Właściwie czemu taki Nowy Jork dostał 7 (sic!) koncert (abstrahując od tego, że NY to stolica świata), a nie dodają żadnych innych, zupełnie nowych miast? Naprawdę by się nie wyprzedały? 

Takie było założenie - grają maksymalną ilość razy w danym miejscu. Zapewne dlatego, że zapewnia to maksymalizację przychodów przy minimalizacji kosztów ;)

Dołączona grafika

#1325 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 posts

Posted 03 lutego 2015 - 16:30

oficjalnie potwierdzono siódmy koncert w Nowym Jorku oraz piąty w Chicago:

Having sold out nearly every one of 60 previously announced dates, two more night have been confirmed for the band's iNNOCENCE & eXPERIENCE Tour.

A seventh show at NYC's Madison Square Garden will take place on  July 30th and a fifth night has been added at Chicago's United Center on July 2nd. (...)

Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#1326 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 03 lutego 2015 - 22:38

No to zapewne dodadzą 8. koncert w NYC. To już jest "must have" jeśli chodzi o nagranie DVD/BD. Utworów było by do wyboru, do koloru na 3 płyty BD! :o Jak jeszcze zamieszają setlistami!! :ph34r: A może DVD z przekroju trasy?

#1327 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 03 lutego 2015 - 23:43

No to zapewne dodadzą 8. koncert w NYC. To już jest "must have" jeśli chodzi o nagranie DVD/BD. Utworów było by do wyboru, do koloru na 3 płyty BD! :o Jak jeszcze zamieszają setlistami!! :ph34r: A może DVD z przekroju trasy?

Tym razem "DVD" z Nowego Jorku jest bardzo realne. Wiadomo, że musi być wydany koncert amerykański. Zapewne będą kręcić tam gdzie grają dużą liczbę koncertów. Z Bostonu, Chicago i Los Angeles mamy już wydawnictwa koncertowe. Pozostaje więc w grze Montreal i właśnie Nowy Jork. Podstawową wadą Montrealu jest to, że leży w Kanadzie :) Za Nowym Jorkiem przemawia również to, że grają tam na zakończenie legu - "ogranie" będzie miało tu duże znaczenie, chociażby ze względu na formę Bono. No i wiadomo - miejscówka w Madison Square Garden znaczy wiele, będą mieli okazję "uwieczynić" swoją obecność w tym miejscu.

Dołączona grafika

#1328 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 05 lutego 2015 - 11:32

A tymczasem pojawił się oficjalny zwiastun trasy:

https://www.youtube.com/watch?v=X8vKXj6AET8

#1329 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 05 lutego 2015 - 11:35

Ech.. taki filmik to ja bym potrafił zrobić. Ale rozumiem, że absencja Bono uniemożliwiała wymyślenie czegoś ambitniejszego..

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1330 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 posts

Posted 05 lutego 2015 - 17:57

W perspektywie niedawno opublikowanego filmiku z Edziem grającym i śpiewającym RTSS - myślę, że to pierwszy sygnał, że czeka nas duża porcja powrotu utworów, które w jakikolwiek sposób nawiązują do miejsc, historii z młodości chłopaków. Może też któryś z utworów traktujący o rodzicach Bono? Kite, SSIJMIJOJO, Tomorrow, Mofo, I Will Follow (największy faworyt)? Może Stranger in a Strange Land w Berlinie? :D 

"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#1331 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 05 lutego 2015 - 20:46

Ciekawe, że do EBW użyto ujęć z WOWY. Wiem, że te utwory są porównywane (poniekąd słusznie) ^_^ ale trochę wstyd, że nawet nie mogą użyć oficjalnego teledysku, bo go po prostu nie ma...

#1332 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 posts

Posted 12 lutego 2015 - 10:16

Ogłosili 4 koncert w Barcelonie. A będzie to 10 października.

El silencio se vuelve melodia

#1333 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 12 lutego 2015 - 10:36

'A completely different feeling from night one to night two..

Coś zbyt często to podkreślają.

Cholera, co oni tam kombinują... żeby nie przedobrzyli tylko (akustyki!)

#1334 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 posts

Posted 13 lutego 2015 - 16:48

Początek trasy już za 90 dni !. 

#1335 Karule

Karule

Użytkownik

• Members
  • 348 posts

Posted 24 lutego 2015 - 00:47

Na marginesie - uważam za bardzo słabe zachowanie fakt, że w trasie nie znalazło się żadne europejskie miasto zza dawnej żelaznej kurtyny (Berlina nie liczę) i kompletnie nie mogę zrozumieć - dlaczego? Szczególnie teraz, kiedy otwarto świetną Kraków Arenę, w mieście, gdzie chętnych na wszelkiego rodzaju koncerty jest mnóstwo (w końcu to "kulturalny" Kraków - niemal 1mln mieszkańców licząc studentów + blisko ma Aglomeracja Śląska - świetny rynek).

Byłem w sobotę na koncercie Queen, a raczej na 1/2 Queen - hala była pełna. Na Slashu (1/5 Gunsów) też była pełna. Najtańsze bilety na Queen stały po 210 zł, ze sprzedażą nie było żadnego problemu. Od strony technicznej - światowy format, pełen profesjonalizm. Skoro nie ma problemów z 1/2 Queen, to nie byłoby żadnego problemu z U2, nawet przy bardzo drogich biletach - jestem tego pewien.

Także nie potrafię zrozumieć, czemu nie grają w takiej Pradze, czy Krakowie, bo finansowo na tych dwóch miastach Europy Wschodniej by nie stracili. Resztą rozumiem - mogliby pogardzić, ale te dwa ośrodki nie odbiegają od Zachodu, jeśli liczyć potencjalne zyski.

#1336 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 24 lutego 2015 - 01:02

Na marginesie - uważam za bardzo słabe zachowanie fakt, że w trasie nie znalazło się żadne europejskie miasto zza dawnej żelaznej kurtyny (Berlina nie liczę) i kompletnie nie mogę zrozumieć - dlaczego? 

Po pierwsze -  trasa będzie miała swój dalszy ciąg w 2016r., grając na stadionach odwiedzą więcej państw. Z założenia halowa część trasy miała mieć ograniczony zakres. Warto przeanalizować lokalizację koncertów w USA. Tam ludzie z niektórych stanów mają do pokonania znacznie większe odległości, aby dotrzeć na najbliższy koncert (i nie myślę tutaj o Alasce czy Hawajach) niż my chociażby do Berlina. 

Po drugie - "słabe zachowanie" być może tak, tyle że czyje? Nie wiemy jaką rolę w braku koncertu w Polsce w 2015r. odegrał np. polski Live Nation. Mając w pamięci to co zrobi przy okazji koncertu w 2009r. można zaryzykować przypuszczenie, że polski oddział LN nie walczył o koncerty w hali, licząc na większe dochody z koncertu stadionowego.

Po trzecie - z założenia na trasie grają co najmniej 2 razy w danym mieście. Przy dwóch koncertach i wysokich cenach miałbym już wątpliwości czy ze sprzedażą biletów faktycznie nie byłoby żadnych problemów.

Dołączona grafika

#1337 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 24 lutego 2015 - 02:06

nacjonalizm koncertowy = fani queen.

a, ojej, trafiony zatopiony.

ale generalnie to dla podgrzania atmosfery. jak ktoś odpisze bardziej na to niż na post atomic_mario to tylko się pogrąży.

#1338 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 posts

Posted 24 lutego 2015 - 09:40

Byłem w sobotę na koncercie Queen, a raczej na 1/2 Queen - hala była pełna

To chyba nie widziałeś pełnej hali... ;) Było dużo ludzi, to wszystko. Bilety do ostatniej chwili leżały w kasach.

można zaryzykować przypuszczenie, że polski oddział LN nie walczył o koncerty w hali

O to to, zwłaszcza, że wcześniej były plotki o tym, że toczą się rozmowy na ten temat

nacjonalizm koncertowy = fani queen

Może to wczesna pora, ale... nie rozumiem :D i nie mogę się pogrążyć, bo nie mam jak rozwinąć odpowiedzi :( o, i wyszło już więcej, niż na post A_M :D

#1339 Karule

Karule

Użytkownik

• Members
  • 348 posts

Posted 24 lutego 2015 - 19:04

Skąd takie negatywne opinie co do moich słów :P Nie wiem, kto jest za to odpowiedzialny, ale fakt jest faktem - z trasą halową nie wystawili nosa poza "stary" Zachód, chociaż do takiej Pragi, czy Krakowa mieli rzut kamieniem. Po drugie, koncert halowy > koncert stadionowy. Szkoda, bo uważam, że ta część kontynentu zasłużyła na jakiegoś reprezentanta. Jakoś nie sądzę, żebyśmy byli mniej atrakcyjni od takiej Antwerpii (która jest w trójkącie Amsterdam-Paryż-Kolonia), a już napewno nie mniej od Sztokholmu.

Co do Queen, wolnego miejsca za dużó raczej nie było --> http://oi60.tinypic.com/97qn1v.jpg

#1340 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 posts

Posted 24 lutego 2015 - 19:56

Karule, Twoje zdjęcie nie obejmuje pustej płyty dalej i dwóch sektorów trybun, które były niemalże totalnie wolne tuż przed zgaszeniem świateł. Że powtórnie nie wspomnę o dostępności biletów w kasach do końca, i o tym, że parę dni przed koncertem na eventimie jako pojedyncza osoba mogłem kupić 100 biletów na GC i tyleż samo na płytę ;) Widziałem koncerty, do których określenie "pełna hala" pasuje zdecydowanie bardziej. A poza tym nie chodzi mi tu o jakieś wojny kto zapełnia obiekty bardziej, a kto mniej. Zgadzam się, że było bardzo dużo ludzi (i bardzo dobrze!), jednak do pełnej hali brakowało. Ale jeśli chcesz kontynuować temat, to się gdzieś przenieśmy, bo zaraz siekiera w nas poleci ;)

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users