Skocz do zawartości

Zdjęcie

Innocence+Experience Tour - wszystko o nowej trasie.

nowa trasa u2 koncert u2 koncerty u2 u2 polska

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

#861 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 03 grudnia 2014 - 21:51

Presale codes will also appear on your TOUR page (when logged in) LATER today.

#862 pasłęczanin

pasłęczanin

Użytkownik

• Members
  • 94 Postów

Napisano 03 grudnia 2014 - 22:23

masakra......

#863 Black G

Black G

Użytkownik

• Members
  • 26 Postów

Napisano 03 grudnia 2014 - 22:28

Można zaobserwować dwie rzeczy:

- jest jeszcze szereg wolnych dat na trasie;

- w większości miast ogłoszono tylko dwie daty w jednym mieście.

Myślę, że jest to intencyjne. Strategia jest następująca: zobaczymy jak będą się sprzedawały te koncerty, które ogłosiliśmy i:

- jeśli się szybko sprzedadzą, to dołożymy kolejne w tych samych miastach;

- jeśli będą problemy ze sprzedażą, to dobierzemy inne miasta na kontynencie.

Wniosek: zwiększenie szans na zakup biletów w terminie póżnieszym. Oczywiście o ile chłopakom będzie się chciało grać jeszcze więcej koncertów.

Na Kraków w tej sytuacji możnaby liczyć. No, ale nie z takimi cenami (tak jak pisałem w wątku wcześniej). W 2009 roku Livenation "dopychało kolanami", żeby sprzedać bilety o połowę tańsze, zatem Polska tym razem została skreślona w sposób wręcz naturalny. Dużo lepszy biznes U2 może zrobić grając stadion w Polsce. Ważnym czynnikiem jest również to, żeby Polaków trochę wygłodzić i ta przerwa 7-letnia powinna przyspieszyć sprzedaż biletów w 2016 roku. A kto wie, może sprzedadzą się dwa stadiony? :D

Co do trasy w 2015 roku, to warto byłoby skrzyknąc się na forum i wybrać jedno miasto. I oczywiście na koncercie tradycyjnie zaprezentować ogromny baner "Why not in Poland?" :) 

Jeśli mogę zabrać się, z którymś z subskrybentów na przykład do Berlina, to bardzo chętnie. Ale nie wiem, czy ktoś ma takie możliwości? W każdym razie jestem gotów. :D

#864 uzi

uzi

mała podła wredna zołza

• Members
  • 1 610 Postów

Napisano 03 grudnia 2014 - 22:42

rozumiem, że to jakieś bardzo nie w porę Prima Aprilis?

#865 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 Postów

Napisano 03 grudnia 2014 - 22:42

NIe byłem nigdy mistrzem niemieckiego, ale moim zdaniem Eventim nie informuje o tym, że na płytę są tylko bilety mobilne, a raczej, że bilety w wersji mobilnej są dostępne tylko dla idących na płytę. Niby nic, a jaka różnica :P

No i jakby co, to od 24 do 28 września szukajcie mnie w Berlinie :D

#866 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 03 grudnia 2014 - 22:45

Przeciez to jest jakis niesmaczny zart. 230 EUR za najtanszy wjazd?!

#867 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 03 grudnia 2014 - 22:46

Myślicie, że będzie możliwość zapłaty za bilety za pośrednictwem DotPay? Korzystał ktoś z tej usługi? Na polskim livenation jest taka możliwość.

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#868 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 03 grudnia 2014 - 22:48

Na Kraków w tej sytuacji możnaby liczyć. 

Po drugim Berlinie jest 9 dni przerwy, tutaj ewentualnie byłaby szansa na polską dostawkę. Może gdyby bilety na berlińskie koncerty nie sprzedawałyby się dobrze to taka opcja mogłaby wchodzić w grę. 

W USA też pewnie będą narzekać na układ trasy. Nie ma żadnej miejscówki dla południowo-wschodniej części trasy, a grają w stosunkowo nieodległych od siebie Los Angeles i San Jose. Może jednak nie jest to pełna lista miast...

Dołączona grafika

#869 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 Postów

Napisano 03 grudnia 2014 - 22:49

Przeciez to jest jakis niesmaczny zart. 230 EUR za najtanszy wjazd?!

Ludzie, ogarnijta turbokapcie ;) Wiadomo, że to ściema. Skoro wszędzie płyta kosztuje ~65euro, to i w Berlinie za tyle będzie. A ta strona to zwykłe naciąganie, jakich wiele przy każdym tourze :)

#870 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 03 grudnia 2014 - 22:51

Sztokholm,  Turyn i Antwerpia w sprzedaży od 8 grudnia od godziny 09:00, a nie od 10:00. Dla niektórych (np. dla mnie) jest to kluczowe.

#871 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 Postów

Napisano 03 grudnia 2014 - 22:51

@NVK - czort wie, ale tak jak mówisz to jest różnica. Pewnie na czacie się dzieje, ale jak będzie coś ważnego to dawajcie tu no :)

El silencio se vuelve melodia

#872 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 03 grudnia 2014 - 22:57

Chrzanię to. Pojebany system sprzedaży na maxa, idiotyczna forma kontaktu z fanami. Impreza tylko dla wyższych warstw społeczeństwa. Poczekam sobie spokojnie na 2016 r. albo w ogóle oleję tę trasę.

Zabijać się o bilety U2 nie mam zamiaru.

Może przynajmniej uda im się wydać dobre DVD (choć wątpię).

Rzeczywiście - lekko pogięte. Trasa powinna nazywać się "eXCLUSIVE TOUR" :unsure:  Do tego wyjazd nawet do Berlina, przy takich cenach może być nieosiągalny. Nie dość, że mało biletów (zejdą na pniu!) to jeszcze poronione systemy biletowe? Karta, telefon? OK, ale jako opcja, a nie przymus........

PS Ale masz rację - liczę na 2 DVD - jedno z hal, drugie już ze stadionów.

Płacenie kartą krdytową bardzo ułatwia sprawę i w dzisiejszych czasach raczej wszyscy takowe posiadamy... Co do bulwersu na sposób dystrybucji biletów się jednak podpinam- dla mnie to po prostu żenada i "unowocześnianie" (żeby nie powiedzieć "udziwnianie" albo "zjebywanie") dystrybucji na siłę jednak. Nie potrafię zliczyć powodów dlaczego to jest tak całkowicie bez sensu...

Może w USA - tam niedługo trzeba będzie wziąć kredyt, bo inaczej nie wejdziesz na koncert (co z tego, że ci nie jest potrzebny?) :ph34r:

Niestety u nas kredytowe karty nie sa aż tak popularne, a jak się zachowałyby takie debetówki za granicą?? Wolałbym się nie dowiedzieć przed bramkami..... :wacko:

Z telefonem też przegięli - zaraz się okaże, że płyta w Berlinie jest na wyłączność dla posiadaczy telefonu komórkowego w Niemczech....

Jak to ma się do Paryża?? Inny świat?

Edit:  Fajny opis 2-go Legu: Europe + UK  :rolleyes: Tak, jakby ktoś nie wiedział, że UK leży w Europie... a może nie leży? :huh:

#873 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 03 grudnia 2014 - 22:59

To chyba ceny na jakiś prywatny event dla pałacu Buckingham :P

#874 Guest_Grinderman_*

Guest_Grinderman_*
  • Guests

Napisano 03 grudnia 2014 - 23:11

tickettube.de/shows/u2/tickets/2015-09-24/79637%C2%A0

Tickettube.de to tylko jakiś fejk, który lepiej omijać z daleka. ;)

#875 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 03 grudnia 2014 - 23:22

Znalazłem info o cenach na koncerty w Kolonii na ticketmaster.de:

• Price category 1

197.95 EUR

(price w/o delivery fee)

• Price category 2

111.70 EUR

(price w/o delivery fee)

• Price category 4 upper balcony

65.70 EUR

(price w/o delivery fee)

• Price category 5 upper balcony

36.95 EUR

(price w/o delivery fee)

Na pierwszy rzut oka brakuje kat.3 , którą to będzie chyba płyta za jakieś "skromne" 70-80 ojro...

Ceny naprawdę kosmiczne, ale po 5 latach przerwy zapewne, one nie będą jakąś barierą dla najwierniejszych i zdesperowanych fanów....

#876 Lnx

Lnx

Użyszkodnik

• Members
  • 790 Postów

Napisano 03 grudnia 2014 - 23:22

Edit:  Fajny opis 2-go Legu: Europe + UK  :rolleyes: Tak, jakby ktoś nie wiedział, że UK leży w Europie... a może nie leży? :huh:

Tak swoją drogą to zauważyłem że całkiem sporo zespołów to robi ostatnio. W sensie np. najpierw ogłaszają 'UK Tour', a później 'Europe Tour'.

- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.

#877 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 03 grudnia 2014 - 23:26

to wszystko to jakiś żart jest. powiedzcie mi że to się nie dzieje w ten sposób.

#878 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 03 grudnia 2014 - 23:30

Dzieje :P Ale pewnie ogarną to za niedługo po milionach wściekłych listów subskrybentów :D

Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#879 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 04 grudnia 2014 - 00:05

Nic nie ogarną...Może dodadzą po 1 lub 2 koncerty w dniach , gdzie są jeszcze dziury w terminarzu, aby po zapchaniu pierwszych dat ludźmi zaopatrzonymi w bilety na przedsprzedażach dać szansę pozostałym (bo jutro większość z posiadaczy subskrypcji i kodów rzuci się do kupowania niczym wygłodniałe stado wilków na zbłąkaną owieczkę w lesie).

Najbardziej mnie wqrwia fakt, że na kod mogę kupić jedynie 2 bilety, a muszę mieć 3 .

W grę nie wchodzi płyta ze względu na kontuzję kolana żony i młody wiek córki, która ma z nami jechać, a jedynie jakieś krzesełka na trybunach.

I teraz okaże się, że nawet szybkie dokupienie drugiej subskrypcji nie zagwarantuje mi miejsc obok siebie, bo mogę po prostu nie dać rady zaklepać miejsc razem, w dwóch osobnych procesach kupna (ktoś zgarnie te obok zanim zakupię kolejne z drugiego konta)...

H..j , d..pa i kamieni kupa.

Po początkowej euforii , że będą koncerty następuje irytacja i wnerw.

#880 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 Postów

Napisano 04 grudnia 2014 - 00:11

Nie wiem .. Cisza jakaś. Jak będą takie na płytę na Berlin normalne bilety (nie żadne telefony) to ja taki chcę. I jak ktoś ma tylko możliwość to kupować ile się da bo chętni się znajdą. Tymczasem.. Dobranoc ;)

El silencio se vuelve melodia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych