Presale codes will also appear on your TOUR page (when logged in) LATER today.
Innocence+Experience Tour - wszystko o nowej trasie.
Napisano 03 grudnia 2014 - 21:51
Napisano 03 grudnia 2014 - 22:23
masakra......
Napisano 03 grudnia 2014 - 22:28
Można zaobserwować dwie rzeczy:
- jest jeszcze szereg wolnych dat na trasie;
- w większości miast ogłoszono tylko dwie daty w jednym mieście.
Myślę, że jest to intencyjne. Strategia jest następująca: zobaczymy jak będą się sprzedawały te koncerty, które ogłosiliśmy i:
- jeśli się szybko sprzedadzą, to dołożymy kolejne w tych samych miastach;
- jeśli będą problemy ze sprzedażą, to dobierzemy inne miasta na kontynencie.
Wniosek: zwiększenie szans na zakup biletów w terminie póżnieszym. Oczywiście o ile chłopakom będzie się chciało grać jeszcze więcej koncertów.
Na Kraków w tej sytuacji możnaby liczyć. No, ale nie z takimi cenami (tak jak pisałem w wątku wcześniej). W 2009 roku Livenation "dopychało kolanami", żeby sprzedać bilety o połowę tańsze, zatem Polska tym razem została skreślona w sposób wręcz naturalny. Dużo lepszy biznes U2 może zrobić grając stadion w Polsce. Ważnym czynnikiem jest również to, żeby Polaków trochę wygłodzić i ta przerwa 7-letnia powinna przyspieszyć sprzedaż biletów w 2016 roku. A kto wie, może sprzedadzą się dwa stadiony?
Co do trasy w 2015 roku, to warto byłoby skrzyknąc się na forum i wybrać jedno miasto. I oczywiście na koncercie tradycyjnie zaprezentować ogromny baner "Why not in Poland?"
Jeśli mogę zabrać się, z którymś z subskrybentów na przykład do Berlina, to bardzo chętnie. Ale nie wiem, czy ktoś ma takie możliwości? W każdym razie jestem gotów.
Napisano 03 grudnia 2014 - 22:42
Napisano 03 grudnia 2014 - 22:42
NIe byłem nigdy mistrzem niemieckiego, ale moim zdaniem Eventim nie informuje o tym, że na płytę są tylko bilety mobilne, a raczej, że bilety w wersji mobilnej są dostępne tylko dla idących na płytę. Niby nic, a jaka różnica
No i jakby co, to od 24 do 28 września szukajcie mnie w Berlinie
Napisano 03 grudnia 2014 - 22:45
rozumiem, że to jakieś bardzo nie w porę Prima Aprilis?
Przeciez to jest jakis niesmaczny zart. 230 EUR za najtanszy wjazd?!
Napisano 03 grudnia 2014 - 22:46
Napisano 03 grudnia 2014 - 22:48
Na Kraków w tej sytuacji możnaby liczyć.
Po drugim Berlinie jest 9 dni przerwy, tutaj ewentualnie byłaby szansa na polską dostawkę. Może gdyby bilety na berlińskie koncerty nie sprzedawałyby się dobrze to taka opcja mogłaby wchodzić w grę.
W USA też pewnie będą narzekać na układ trasy. Nie ma żadnej miejscówki dla południowo-wschodniej części trasy, a grają w stosunkowo nieodległych od siebie Los Angeles i San Jose. Może jednak nie jest to pełna lista miast...
Napisano 03 grudnia 2014 - 22:49
Przeciez to jest jakis niesmaczny zart. 230 EUR za najtanszy wjazd?!
Ludzie, ogarnijta turbokapcie Wiadomo, że to ściema. Skoro wszędzie płyta kosztuje ~65euro, to i w Berlinie za tyle będzie. A ta strona to zwykłe naciąganie, jakich wiele przy każdym tourze
Napisano 03 grudnia 2014 - 22:51
Sztokholm, Turyn i Antwerpia w sprzedaży od 8 grudnia od godziny 09:00, a nie od 10:00. Dla niektórych (np. dla mnie) jest to kluczowe.
Napisano 03 grudnia 2014 - 22:51
El silencio se vuelve melodia
Napisano 03 grudnia 2014 - 22:57
Chrzanię to. Pojebany system sprzedaży na maxa, idiotyczna forma kontaktu z fanami. Impreza tylko dla wyższych warstw społeczeństwa. Poczekam sobie spokojnie na 2016 r. albo w ogóle oleję tę trasę.
Zabijać się o bilety U2 nie mam zamiaru.
Może przynajmniej uda im się wydać dobre DVD (choć wątpię).
Rzeczywiście - lekko pogięte. Trasa powinna nazywać się "eXCLUSIVE TOUR" Do tego wyjazd nawet do Berlina, przy takich cenach może być nieosiągalny. Nie dość, że mało biletów (zejdą na pniu!) to jeszcze poronione systemy biletowe? Karta, telefon? OK, ale jako opcja, a nie przymus........
PS Ale masz rację - liczę na 2 DVD - jedno z hal, drugie już ze stadionów.
Płacenie kartą krdytową bardzo ułatwia sprawę i w dzisiejszych czasach raczej wszyscy takowe posiadamy... Co do bulwersu na sposób dystrybucji biletów się jednak podpinam- dla mnie to po prostu żenada i "unowocześnianie" (żeby nie powiedzieć "udziwnianie" albo "zjebywanie") dystrybucji na siłę jednak. Nie potrafię zliczyć powodów dlaczego to jest tak całkowicie bez sensu...
Może w USA - tam niedługo trzeba będzie wziąć kredyt, bo inaczej nie wejdziesz na koncert (co z tego, że ci nie jest potrzebny?)
Niestety u nas kredytowe karty nie sa aż tak popularne, a jak się zachowałyby takie debetówki za granicą?? Wolałbym się nie dowiedzieć przed bramkami.....
Z telefonem też przegięli - zaraz się okaże, że płyta w Berlinie jest na wyłączność dla posiadaczy telefonu komórkowego w Niemczech....
Jak to ma się do Paryża?? Inny świat?
Edit: Fajny opis 2-go Legu: Europe + UK Tak, jakby ktoś nie wiedział, że UK leży w Europie... a może nie leży?
Napisano 03 grudnia 2014 - 22:59
To chyba ceny na jakiś prywatny event dla pałacu Buckingham
#874 Guest_Grinderman_*
Napisano 03 grudnia 2014 - 23:11
tickettube.de/shows/u2/tickets/2015-09-24/79637%C2%A0
Tickettube.de to tylko jakiś fejk, który lepiej omijać z daleka.
Napisano 03 grudnia 2014 - 23:22
Znalazłem info o cenach na koncerty w Kolonii na ticketmaster.de:
-
Price category 1
197.95 EUR
(price w/o delivery fee)
-
Price category 2
111.70 EUR
(price w/o delivery fee)
-
Price category 4 upper balcony
65.70 EUR
(price w/o delivery fee)
-
Price category 5 upper balcony
36.95 EUR
(price w/o delivery fee)
Na pierwszy rzut oka brakuje kat.3 , którą to będzie chyba płyta za jakieś "skromne" 70-80 ojro...
Ceny naprawdę kosmiczne, ale po 5 latach przerwy zapewne, one nie będą jakąś barierą dla najwierniejszych i zdesperowanych fanów....
Napisano 03 grudnia 2014 - 23:22
Edit: Fajny opis 2-go Legu: Europe + UK Tak, jakby ktoś nie wiedział, że UK leży w Europie... a może nie leży?
Tak swoją drogą to zauważyłem że całkiem sporo zespołów to robi ostatnio. W sensie np. najpierw ogłaszają 'UK Tour', a później 'Europe Tour'.
- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.
Napisano 03 grudnia 2014 - 23:30
Dzieje Ale pewnie ogarną to za niedługo po milionach wściekłych listów subskrybentów
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Napisano 04 grudnia 2014 - 00:05
Nic nie ogarną...Może dodadzą po 1 lub 2 koncerty w dniach , gdzie są jeszcze dziury w terminarzu, aby po zapchaniu pierwszych dat ludźmi zaopatrzonymi w bilety na przedsprzedażach dać szansę pozostałym (bo jutro większość z posiadaczy subskrypcji i kodów rzuci się do kupowania niczym wygłodniałe stado wilków na zbłąkaną owieczkę w lesie).
Najbardziej mnie wqrwia fakt, że na kod mogę kupić jedynie 2 bilety, a muszę mieć 3 .
W grę nie wchodzi płyta ze względu na kontuzję kolana żony i młody wiek córki, która ma z nami jechać, a jedynie jakieś krzesełka na trybunach.
I teraz okaże się, że nawet szybkie dokupienie drugiej subskrypcji nie zagwarantuje mi miejsc obok siebie, bo mogę po prostu nie dać rady zaklepać miejsc razem, w dwóch osobnych procesach kupna (ktoś zgarnie te obok zanim zakupię kolejne z drugiego konta)...
H..j , d..pa i kamieni kupa.
Po początkowej euforii , że będą koncerty następuje irytacja i wnerw.
Napisano 04 grudnia 2014 - 00:11
El silencio se vuelve melodia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych