Jutro Live Nation Polska ogłasza jakiś koncert halowy. Daj Boże, aby już to było to
Albo chociaż Enrique
Napisano 30 września 2014 - 10:40
Jutro Live Nation Polska ogłasza jakiś koncert halowy. Daj Boże, aby już to było to
Albo chociaż Enrique
El silencio se vuelve melodia
Napisano 30 września 2014 - 11:33
Szanse na U2 już jutro są raczej bliskie zeru. Ogłoszenie trasy na dwa tygodnie przed fizyczną premierą albumu to raczej nie byłoby dobre marketingowe posunięcie. Mogłoby to im obniżyć sprzedaż albumu - ludzie świadomi wydatków związanych z biletami mogliby zrezygnować z zakupu płyty, którą i tak mają za darmo. Wydaje się mi, że jednak będzie to przebiegać tradycyjnie tj. najpierw fizyczna premiera albumu, a później na fali największego zainteresowania zespołem ogłoszona zostanie trasa. Trzeba też pamiętać, że po takim ogłoszeniu szybko rusza sprzedaż biletów. Argumentem przeciwko ogłoszeniu trasy już teraz jest też kwestia subskrypcji na u2.com - ruszając ze sprzedażą biletów już teraz straciliby wpływy jakie mogą uzyskać z odnowienia subskrypcji, połączonego z przedsprzedaż biletów.
Oczywiście można też pokusić się o inną koncepcję. Jeśli trasa miałaby ruszyć na początku roku to rzeczywiście za niedługo powinna zostać ogłoszona. A dlaczego miałaby ruszyć na początku?. Jeśli prawdziwe są słowa Bono o koncertach w Niemczech w maju to jeśli chcą zacząć od Ameryki to musieliby tam wystartować w pierwszych miesiącach 2015r. Ponadto Edge pytany wiosną o nową trasę wypowiedział się tajemniczo "będziemy mieli pracowitą końcówkę roku". Przypomnę, że pytany wtedy o datę wydania albumu powiedział coś w stylu "będziemy mieli pracowite lato". W zakresie płyty słowa Edka potwierdziły się. Być może realizują już dawno ustalony harmonogram, który ze względu na współpracę z Apple musieli zakonspirować.
Napisano 30 września 2014 - 21:08
hmm tak mnie naszło, po tej Adasiowej wypowiedzi o parowych koncertach - może zrobią formułę Gig of Innocence i Gig of Experience (gig słabo pasuje, ale wiecie o co chodzi). Nie wiem jakie są szanse, że SoE wyjdzie przed trasą, ale byłoby to dość ciekawe i teatralne. Taka myśl na gorąco
Tak rzuciłem, ale mało prawdopodobne się to wydaje trochę - bo co z miejscami, gdzie będą np. 4 halowe koncerty?
Napisano 01 października 2014 - 11:17
Już widzę te dialogi fanów: "I jak tam byłeś już na nowej trasie zespołu?" "Tak i to nawet dwa razy ale tylko na Gig of Innocence, bo na Experience nie dostałem biletów."
Ciekawe czy wezmą w trasę ten gigantyczny cylindryczny ekran z teledysku w Invisible. Wogóle jak pomyślę o produkcji show U2 na tym etapie w hali to wyobrażam sobie to właśnie tak jak na tym teledysku. Premiera 360 tour to 30 czerwca 2009 - premiera fizyczna albumu NLOTH - 29 lutego 2009. Czyli równo 4 miesiące po premierze. Vertigo tour początek 28 marca 2005 - album How To Dismantle an Atomic Bomb - pojawił się 22 Listopada 2004. Również 4 miesiące. Elevation Tour - pierwszy koncert 21 marca 2001 - premiera fizyczna krążka All That You Can't Leave Behind - 30 października 2000. Czyli 5 miesięcy. Vertigo i Elevation Tour rozpoczynały się w Ameryce zawitając potem do europy. Premiera Songs Of Innocence 14 Października. Czyli bardzo prawdopodobne, że zaczną w Ameryce w marcu a do Europy zawiją pod koniec maja/czerwca. Przynajmniej takich podobieństw można się doszukiwać porównując daty i premiery krążków pojawiających się na jesieni.
Napisano 01 października 2014 - 19:36
z fejsbuka http://www.facebook....ta.U2NT?fref=nf :
According to sources from Live Nation, U2's tour will be called 'Volcano' and the kick off should be in Paris on 1st and 2nd of May. U2 will be playing in Europe for 3 months only in arenas. They stop in August and come back in September, this time in US and Canada, again in arenas. There will be also shows in Mexico, Australia and South America, some of them in stadiums in 2016. More to follow
Napisano 01 października 2014 - 19:39
No no, jeśli się potwierdzi to już znamy pierwszy kawałek z nowej płyty który na bank pojawi się w secie. W sumie ten wybór mnie akurat nie dziwi
Napisano 01 października 2014 - 19:46
Napisano 01 października 2014 - 19:58
za atu2.com:
We've heard rumors of the band wanting to do a show filled with hits and well-known songs in larger venues for a mass audience, and then smaller shows with less popular and less known songs for longtime fans. Alternatively, they could do a "hits" show and a separate show focusing more on newer material.
Może być orgazm dla hardcorowych fanów Szczególnie gdyby wygrała ta koncepcja "mniejszych" koncertów z bardziej różnorodnym repertuarem i oczywiście zmiennym. Dwie setlisty!! Powstaje pytanie kto ogarnie nagrania z tych koncertów - czy znów fani w ramach bootlegów - czy może wreszcie ktoś Live nation pomyśli i zaproponuje profesjonalnie nagrane koncerty np. w wersjach cyfrowych do kupienia na stronie zespołu - oficjalnie jak robi to np. Metallica.
Marzenia.....
So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul
Napisano 01 października 2014 - 20:00
Napisano 01 października 2014 - 20:09
Volcano Tour, oo tak, już trzeba odkładać, a jak nie to tą nerkę trzeba będzie sprzedać.
Napisano 01 października 2014 - 20:11
Powstaje pytanie kto ogarnie nagrania z tych koncertów - czy znów fani w ramach bootlegów - czy może wreszcie ktoś Live nation pomyśli i zaproponuje profesjonalnie nagrane koncerty np. w wersjach cyfrowych do kupienia na stronie zespołu - oficjalnie jak robi to np. Metallica.
Znając pedantyczne podejście zespołu i miłość do poprawiania nagrań, w tym koncertowych (miksowanie kilku wykonań utworów, dogrywanie publiki itp sprawy) raczej nie ma co liczyć na profesjonalne nagrania z każdego koncertu.
Napisano 01 października 2014 - 20:16
Znając pedantyczne podejście zespołu i miłość do poprawiania nagrań, w tym koncertowych (miksowanie kilku wykonań utworów, dogrywanie publiki itp sprawy) raczej nie ma co liczyć na profesjonalne nagrania z każdego koncertu.
Wiem, wiem - trochę się zagalopowałem
So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul
Napisano 01 października 2014 - 20:24
Dobrze, że nie Miracle Tour - bo brzmiałoby tak dość Bieberowsko.
Co nas czeka tym razem - była kręcąca się cytryna - może pojawi się tryskający członkami zespołu wulkan?
Napisano 01 października 2014 - 20:25
W kontekście okładki mogliby sobie darować wszelkie tryskania na scenie
Napisano 01 października 2014 - 20:30
W kontekście okładki mogliby sobie darować wszelkie tryskania na scenie
Hahah
Apropo tryskania: Przypominam pomysł z ZooTV, który ostatecznie nie wszedł na trasę, ale było blisko: Another proposed idea building a giant doll of an "achtung baby", complete with an inflatable penis that would spray on the audience, but it was deemed too expensive and was abandoned.
Napisano 01 października 2014 - 20:46
Apropo tryskania: Przypominam pomysł z ZooTV, który ostatecznie nie wszedł na trasę, ale było blisko: Another proposed idea building a giant doll of an "achtung baby", complete with an inflatable penis that would spray on the audience, but it was deemed too expensive and was abandoned.
Ahahahahahaha nie słyszałam o tym wcześniej you made my day
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 01 października 2014 - 21:34
z fejsbuka http://www.facebook....ta.U2NT?fref=nf :
To brzmi bardzo prawdopodobnie. Szczególnie, że Bono wspominał o wizycie w Niemczech w maju 2015r. Jeśli potwierdziłoby się, że mieliby występować w Europie przez trzy miesiące to oznaczałoby zapewne, że planują grać więcej koncertów w jednym miejscu. Donosiły o tym plotki - konsekwencją miały być również zmienne setlisty (to akurat pokrywa się ze słowami Claytona), Na europejskim legu Elevation Tour grali na naszym kontynencie przez 2 miesiące i wyszło z tego 33 koncerty (najczęściej występowali po 2 razy w danym mieście). Dla porównania 1 leg amerykański ET i 3 amerykański leg Vertigo Tour trwały po 3 miesiące i obejmowały po 50 koncertów. Wydaje się też, że pewnym jest również to, że halach wystąpią tylko w USA i Europie.
----
Post z u2interferece.com, czyli źródło powyższego "newsa":
Word out of Live Nation in Toronto today by a top secret source is that the next U2 Tour will start in Europe on May 1 and 2 in Paris and they will play arenas in Europe for 3 months. The tour will be called the "Volcano Tour" and the stage will be in the shape of a volcano of some kind. The band wil take August off for vacation then head to North America and play arenas in the US and Canada in September - November then head to Mexico and Australia and play outdoors stadiums in December before Christmas. The band intend to play stadiums in South America in March 2016 and then back outdoor's for a possible a stadium tour in Europe in May, June and July and stadiums in the US in September October and November 2016.
"top secret source"
Napisano 01 października 2014 - 23:20
[...] Powstaje pytanie kto ogarnie nagrania z tych koncertów - czy znów fani w ramach bootlegów - czy może wreszcie ktoś Live nation pomyśli i zaproponuje profesjonalnie nagrane koncerty np. w wersjach cyfrowych do kupienia na stronie zespołu - oficjalnie jak robi to np. Metallica.
Marzenia.....
Sorry, za dużo snnipetów Chyba, żaden inny zespół nie ma tylu snnipetów w jednym koncercie co średnio U2. Sprawa fajna jak się słucha, ale aby coś takiego wydać robią się schody...
Fajnie z tymi 2 trasami, ale boję się czy na pewno Polska załapie się na ten 3-miesięczny Leg po Europie?
Napisano 02 października 2014 - 06:47
I powiedzcie, że moja zabawa z wybieraniem wymarzonych kawałków nie ma sensu...
No mam nadzieję, że nie ma - w razie wyboru fanów zrobimy chyba jakąś porządną, przemyślaną ankietę? Przecież nie będziemy jako forum lobbować One, SBS czy innych WTSHNN, które zapewne wygrają w wymarzonych setach. Wyniki Twojej na pewno będą ciekawe, ale pod koncert trzeba zrobić coś innego iMO.
@\/ nawet jeśli, to mam nadzieję, na akcję ustawioną bezpośrednio pod koncert, gdzie ludzie będą mogli w bardziej przemyślany sposób przekazywać głosy (widzieć, co ma rzeczywiste szanse na wejście w set i odrzucać pragnienia, których inni nie podzielają). W ulubionych Wykonawcach.. mogliśmy sobie pozwolić na pewien random w kolejności, ale tutaj to sprawa życia i śmierci
PS niech Bono wyda list "10 miast must be", w których będzie Kraków i będzie spokój
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych