2011-06-24: Glastonbury Festival - Pilton, Somerset, England
Napisano 26 czerwca 2011 - 12:26
Napisano 26 czerwca 2011 - 12:30
kiedy dożyjemy czasów gdy ściąganie będzie w pełni legalne a dla twórcy ilość pobranych jego dzieł z sieci będzie powodem do dumy nie złości...
Jak przejmiemy władze i zgładzimy korporacje
Napisano 26 czerwca 2011 - 12:35
Napisano 26 czerwca 2011 - 12:35
Jak przejmiemy władze i zgładzimy korporacje
Buhahaha
Tak jest - zróbmy przewrót i zamknijmy ajtjuns raz na zawsze
Z 2-giej strony - ambitny patent - jeden utwór każdego zespołu z Glasto wrzucić na itunes i już bootlegi są nielegalne... Złodzieje!
Użytkownik smoke edytował ten post 26 czerwca 2011 - 12:37
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...
Napisano 26 czerwca 2011 - 12:41
Ktoś się zarejestrował na tamtej stronce ??
Ja się normalnie zarejestrowałem i po kilku sekundach dostałem od nich maila, żeby potwierdzić rejestrację. Spróbuj jeszcze raz się zarejestrować na innym adresie, może coś im szwankowało przez jakiś czas.
Na razie ściągnąłem jedną wersję koncertu w formacie .mkv, wszystko wygląda bardzo ładnie, dźwięk też jest dobry, dwie części ważą około 2 GB, ale nagranie kończy się na Vertigo - brakuje trzeciej części. To drugie nagranie, o którym pisał OLB, też jest niestety niekompletne, cały czas brakuje 3 parta.
Napisano 26 czerwca 2011 - 12:42
Mnie się nie udało. Tzn. nie otrzymałem od nich maila z potwierdzeniem jak dotąd.
Sprawdź folder ze spamem - takie rzeczy zwykle trafiają właśnie tam.
Napisano 26 czerwca 2011 - 12:44
http://thebox.bz/details.php?id=162739To drugie nagranie, o którym pisał OLB, też jest niestety niekompletne, cały czas brakuje 3 parta.
Tutaj podobno jest part3 - ja nie wiem, nie rejestrowałem się, bo mój net i tak by nie dał rady takiej ilości danych .
A, linki mam z forum U2start, żeby nie było .
PS
Wybaczcie dwa posty z rzędu.
Napisano 26 czerwca 2011 - 12:51
http://thebox.bz/details.php?id=162739
Tutaj podobno jest part3 - ja nie wiem, nie rejestrowałem się, bo mój net i tak by nie dał rady takiej ilości danych .
A, linki mam z forum U2start, żeby nie było .
Niby tam jest jakaś pozostała część koncertu U2, ale ogólnie to są jakieś highlighty z całego dnia, które trwają 3h i całość waży 4,5 GB, więc trochę słaba opcja. Trzeba poczekać, może ktoś wrzuci osobno ostatnią część koncertu.
Napisano 26 czerwca 2011 - 12:56
Napisano 26 czerwca 2011 - 13:34
http://theultimatebootlegexperience2.blogspot.com/2011/06/u2-2011-06-24-pilton-england.html
P.S. Można też stąd pociągnąć audio
Na jedno i drugie są po 3 serwery do downloadu
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...
Napisano 26 czerwca 2011 - 14:54
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Napisano 26 czerwca 2011 - 15:16
EDIT 2:
Na u2start.com wieść gminna niesie, iż tu:
http://thebox.bz/login.php
znajdziemy występ U2 w Glasto fullHD (1080p), zajmuje 6 czy 7 giga, podzielony jest na trzy części.
Jest jeden "haczyk" - trzeba się zarejestrować.
Mogę prosić do niego linka? Bo nie mogę znaleźć
Napisano 26 czerwca 2011 - 15:36
A spokoWczoraj torrentem poszło bardzo szybko także polecam jeśli żywy
Waga : 814kb
Rozpakuj rara i tam masz w .txt linkacze do ściągania
Już się ściąga TO sobie wieczorkiem obejrze
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Napisano 26 czerwca 2011 - 18:42
Napisano 26 czerwca 2011 - 18:49
Napisano 26 czerwca 2011 - 18:59
Super, że nagrano czystą wersję intra. Ale jak to oglądam, to po pierwsze bardzo cichea. A po drugie Edgu spieprzył intro po całości coś za późno chyba się włączył. Bez IEM może grali - i jak nikt im w uszach nie liczy to już się gubią chłopaki?A, i co najważniejsze, intro wygląda tak:
(nie ma czołówki od BBC)
Stingray ani nie jest głupawy ani dziwaczny. Intro było świetne tylko BD później nie pasował, przydało by się GOYB albo coś ala Vertigo i było by super. Intro EBTTRT jest świetne, ale inne niekoniecznie były gorsze. Tu po prostu świetną wersję grają.Kurbwa, jednak to szczęście, że wykombinowali odnowione EBTTRT jako starter a nie dziwacznego i głupawego Stingraya.
Co za bzdura, najpierw nadają koncert w super jakości, z super dźwiękiem a potem się dziwią, że ludzie chcą go sobie w całości ściągnąć i ponownie oglądać w domowych pieleszach, oni naprawdę myślą, że jedna piosenka z koncertu nam wystarczy ?
Ach, kiedy dożyjemy czasów gdy ściąganie będzie w pełni legalne a dla twórcy ilość pobranych jego dzieł z sieci będzie powodem do dumy nie złości...
Hej, hej! Ale do kogo te pretensje? Czy BBC się kogoś czepia? Albo iTunes? Sorki, ale jeśli chodzi o U2Torrents to oni sami mają po prostu lekko walnięte reguły, to nie prawo, ani żadne korporacje.Z 2-giej strony - ambitny patent - jeden utwór każdego zespołu z Glasto wrzucić na itunes i już bootlegi są nielegalne... Złodzieje!
Poza tym nikt całego show nie zakazał. Jeśli ktoś wytnie IWF to może spokojnie na U2Torrents umieścić audio i wideo. Nie jeden koncert audio a nawet wideo tak tam funkcjonuje. To kwestia walniętych regułU2T o których już czasem pisałem.
Do niedawna IEMy były niedozwolone, bo to.......kradzież. A ja się pytam a SBD prosto z konsolety ciągnięty to już nie???
Zablokowanie wszystkich bootlegów z Am. Południowej z VT bo tam kręcono U23D....... kolejny absurd, bo żadne nagranie nie było fragmentem prosto z filmu :/ itd, itp. Oni myślą, że robią wszystko zgodnie z prawem? Przecież nie mają chociażby żadnego prawa do transmisji TV a dzielą się nimi! :/
Sumując:
Po pierwsze to akcja charytatywna, więc niejako mają trochę racji ci co chcą aby trochę na siebie zarobiła. (Choć bootlegi i tak się pojawią!!)
Po drugie wideo HD ni jak ma się do audio z iTunes - można sobie oba ściągnąć (czytaj IWF -> kupić).
Po trzecie - cholerne IWF jest dostępne TYLKO w UK
Po czwarte - na szczęście są inne serwisy z mniej restrykcyjnymi zasadami.
Logiczne rzecz biorąc większość przemawia za udostępnieniem wideo w całości na stronie U2Torrents i audio bootlegu bez IWF, ale ja reguł tam nie zmienię.
Napisano 26 czerwca 2011 - 19:16
P.S. CZY NAPRAWDĘ NIKT NIE WIE SKĄD LARRY MA TĄ BLUZĘ/KURTKĘ?!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych