Survivor OT: Radiohead - Kid A
Started by
Rodia
, paź 26 2010 16:30
176 replies to this topic
Napisano 06 listopada 2010 - 03:03
Kolejna banalna runda do policzenia. Głosów całe 16 i tym razem, o dziwo, Bartosz nie zagłosował. Czemu Bartosz nie zagłosował?
The National Anthem - 11
Optimistic - 5
five songs left:
Everything In Its Right Place
How To Disappear Completely
Optimistic
Idioteque
Motion Picture Soundtrack
Motion Picture Soundtrack - bo mimo, że piękny i oniryczny to za krótki i za mało się w nim dzieje (pomijam już fakt, że jego zawartość ma się NIJAK do jakiegokolwiek znanego mi osta filmowego ). I to w sumie jedyne wady jakie mi przychodzą do głowy, ale na tym etapie wytykanie tym kawałkom jakichkolwiek problemów nie ma większego sensu. No i moment od 4.18 nie waham się określić najlepszą chwilą tego albumu, która jakoś dziwnie kojarzy mi się z zakończeniem Odysei Kosmicznej 2001 (sic!), ale te parenaście sekund to jednak za mało na uratowanie całej piosenki.
Kolejna runda kończy się w niedzielę, 7 listopada o godz. 23.59.59.
The National Anthem - 11
Optimistic - 5
five songs left:
Optimistic
Idioteque
Motion Picture Soundtrack - bo mimo, że piękny i oniryczny to za krótki i za mało się w nim dzieje (pomijam już fakt, że jego zawartość ma się NIJAK do jakiegokolwiek znanego mi osta filmowego ). I to w sumie jedyne wady jakie mi przychodzą do głowy, ale na tym etapie wytykanie tym kawałkom jakichkolwiek problemów nie ma większego sensu. No i moment od 4.18 nie waham się określić najlepszą chwilą tego albumu, która jakoś dziwnie kojarzy mi się z zakończeniem Odysei Kosmicznej 2001 (sic!), ale te parenaście sekund to jednak za mało na uratowanie całej piosenki.
Kolejna runda kończy się w niedzielę, 7 listopada o godz. 23.59.59.
Napisano 06 listopada 2010 - 08:09
Optimistic
"Basista umiera i idzie prosto do rock and rollowego nieba, u którego bram wita go Archanioł Gabriel. Tuż za nim widać w ożywionej rozmowie Jimiego Hendrixa, Johna Lennona, Elvisa Presleya, Janis Joplin i Keitha Moona.
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."
Napisano 08 listopada 2010 - 01:00
Jedziemy dalej. Tym razem daliście ciała bo oddano tylko 11 głosów:
Optimistic - 7
Motion Picture Soundtrack - 4
Nie podoba mi się to, ale już trudno.
four songs left:
Idioteque
No, teraz już bez jaj - Motion Picture Soundtrack i tym razem nie odpuszczę
Kolejna runda kończy się we wtorek 9 listopada o godz. 23.59.59.
Optimistic - 7
Motion Picture Soundtrack - 4
Nie podoba mi się to, ale już trudno.
four songs left:
Idioteque
No, teraz już bez jaj - Motion Picture Soundtrack i tym razem nie odpuszczę
Kolejna runda kończy się we wtorek 9 listopada o godz. 23.59.59.
Napisano 08 listopada 2010 - 10:27
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych