Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2 w radiu

531 replies to this topic

#381 olekcj111

olekcj111

Użytkownik

• Members
  • 644 Postów

Napisano 04 stycznia 2012 - 19:36

OOO Dzięki za info ;)

#382 soulmate.

soulmate.

Użytkownik

• Members
  • 1 684 Postów

Napisano 09 września 2012 - 18:00

miła niespodzianka od red. Piotra - we wczorajszym (a właściwie dzisiejszym) "3maj z nami po latach", tak gdzieś po godzinie 4 rano, zabrzmiało love comes tumbling:). Następna trójkowa audycja za tydzień, z soboty na niedzielę od 2. Może coś u2owego znowu sie pojawi:)

IrishGirl z u2.heh.pl

#383 margo

margo

Użytkownik

• Members
  • 4 358 Postów

Napisano 11 października 2012 - 14:47

Anna Gacek z Trojki wspomina sobie Zoo-TV (za FB)

Myśląc o kolejnej trasie Stonesów myślałam wczoraj o wszystkich wielkich, najsłynniejszych trasach koncertowych świata (ich Urban Jungle Tour ma swoje miejsce w historii!). I nic nie pobije - w moim subiektywnym i obiektywnym rankingu - Zoo TV.

To była rewolucja zakrojona na szeroką skalę. Trasa stała się osobnym dziełem, uzupełniającym płytę, którą promowała. Multimedialnym szaleństwem, jednocześnie masowym i ambitnym. Prawdziwa mieszanka wybuchowa. Wciąż zazdroszczę wszystkim, którzy to widzieli. Kiedy U2 na Glastonbury zaczęli swój set od pięciu numerów z 'Achtung Baby' to już nie było to...

Koncertem z Sydney poprawiam sobie dziś nastrój. I myślę, ile się przez te 20 lat zmieniło. Wtedy Bono dzwonił do Białego Domu, by przekazać Bushowi, że powinien oglądać więcej telewizji. Wtedy wydawało się to aktem szaleństwa. Ale tak naprawdę byłoby nim dopiero dziś...

Music can change the world, because it can change people.

#384 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 25 października 2012 - 20:03

Jutro dzień z U2 w RMF-ie.

Do wygrania kolekcjonerskie wydania płyt, niech ktoś dysponujący czasem i chęciami słucha jutro cały dzień, może będą jakieś ciekawostki na temat nowego albumu, choć oczywiście wątpliwe by RMF miał jakieś szokujące informacje ale zawsze warto śledzić co się będzie działo.

#385 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 Postów

Napisano 25 października 2012 - 20:34

Może akurat się zdarzyć, że wiedzą coś, czego nie wiemy my. Było by nawet miło :P
"I believe in the Kingdom Come.. Then all the colours will bleed into one, bleed into one.."

#386 The Fly

The Fly

Użytkownik

• Members
  • 2 153 Postów

Napisano 26 października 2012 - 15:21

Taki dzień z U2 to w Radiu Gdańsk mamy prawie codziennie, w strefie muzyki gość często puszcza chłopaków, zobaczcie sami, bo nie puszczają tak jak w innych radiach tylko singli i znanych kawałków:

http://www.radiogdan...adziernika.html

#387 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 Postów

Napisano 26 października 2012 - 16:09

Wersje live w radiu - pięknie ;) I faktycznie, taki dirty day w radiu jakbym usłyszał to bym nie uwierzył chyba :P
"I believe in the Kingdom Come.. Then all the colours will bleed into one, bleed into one.."

#388 OneLazyBastard

OneLazyBastard

Użytkownik

• Members
  • 2 874 Postów

Napisano 26 października 2012 - 16:14

http://www.radiogdansk.pl/index.php/strefa-muzyki/37134-w-strefie-23-padziernika.html

Myszy i ludzie! oO

#389 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 Postów

Napisano 26 października 2012 - 16:57

Jutro dzień z U2 w RMF-ie.

Do wygrania kolekcjonerskie wydania płyt, niech ktoś dysponujący czasem i chęciami słucha jutro cały dzień, może będą jakieś ciekawostki na temat nowego albumu, choć oczywiście wątpliwe by RMF miał jakieś szokujące informacje ale zawsze warto śledzić co się będzie działo.

Apropos dnia U2, jest także konkurs a do wygrania box AB o którym wspominał Jacob. Brać udział można tu:
http://www.rmfon.pl/...-album,781.html

#390 The Fly

The Fly

Użytkownik

• Members
  • 2 153 Postów

Napisano 26 października 2012 - 17:17

Myszy i ludzie! oO

Pełna kultura! Beczka, bo naprawdę w RG puszczają ciągle "nieznane" kawałki. Polecam

#391 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 26 października 2012 - 17:48

Taki dzień z U2 to w Radiu Gdańsk mamy prawie codziennie, w strefie muzyki gość często puszcza chłopaków, zobaczcie sami, bo nie puszczają tak jak w innych radiach tylko singli i znanych kawałków:

http://www.radiogdansk.pl/index.php/strefa-muzyki/37134-w-strefie-23-padziernika.html

To jakiś fan musi być! ;)

Myszy i ludzie! oO

[2]

Niedawno podobnie się zdziwiłam, kiedy w Radiu Rzeszów usłyszałam "Suicide Demo For Kara Walker" Destroyera.
Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#392 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 26 października 2012 - 20:25

Co do RMF-u słuchałem dość dużo dziś ale trafiłem tylko na cztery kawałki: One, I Still, Stuck i Sweetest Thing. Przy tym ostatnim była mowa o U2-owym Dublinie i wspomniano, że przed jednym z pubów w którym bywa Bono często stoi jego mercedes, który z wewnątrz jest oklejony zdjęciami... zwierząt. Nie słyszałem o tym nigdy, ktoś zdradzi coś więcej na ten temat?

EDIT: na stronie rmf-u jest treść tego minireportażu o U2-owym Dublinie
http://www.rmf.fm/f/...tton#wydarzenia

EDIT2: w powyższym linku polecam ,,wjechać" na samą górę - fajną ma koszulkę kolega Darek Maciborek :)

#393 slug

slug

Użytkownik

• Members
  • 57 Postów

Napisano 27 października 2012 - 16:20

No właśnie przez tą koszulkę, i to jak pan Darek się o U2 wypowiada (min. o trasie Zoo Tv), bardzo go polubiłam. A ten mercol to mnie też zadziwił, nie słyszałam o tym nigdy. Widocznie należy się wybrać do Dublina i podpatrzeć. :rolleyes:

A co do wczorajszego dnia z U2, to słyszałam Pride, One, WOWY, BD, I Still, Stuck in..., i właśnie ST. I to chyba było wszystko, mówili co nieco o scenie 360, o tym że U2 fanom zawdzięczają swoje wspaniałe koncerty, i tyle słyszałam. Były krótkie wypowiedzi Bono i Edka na ten temat. Bardzo mi się też spodobało że gość prowadzący audycję deklarował się jako jutufan. :)
"Nie hoduj w sobie więcej, niż możesz połknąć: miłości, uniesień czy nienawiści."
Charles Bukowski

#394 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 30 października 2012 - 17:50

EDIT2: w powyższym linku polecam ,,wjechać" na samą górę - fajną ma koszulkę kolega Darek Maciborek :)

Koszulka kupiona w polskiej chlubie odzieżowej - Reserved. Niestety krój tragiczny - wydaje się, jakby szyła tę koszulkę pijana osoba.

#395 The Fly

The Fly

Użytkownik

• Members
  • 2 153 Postów

Napisano 24 listopada 2012 - 09:54

Beczka bo w Galerii Bałtyckiej usłyszałem MOFO! ^^

A tymczasem w strefie znów dobre nuty :
http://www.radiogdan...-listopada.html

#396 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 24 listopada 2012 - 18:31

Beczka bo w Galerii Bałtyckiej usłyszałem MOFO! ^^

Bez jaj
Ale w którymś konkretnym sklepie czy leciało z radiowęzła ogólnego?

#397 The Fly

The Fly

Użytkownik

• Members
  • 2 153 Postów

Napisano 25 listopada 2012 - 12:42

Właśnie kurde w sklepie jakimś bo się zatrzymałem na chwilę :D A tak z głównego to na razie słyszałem I'll Go Crazy, Beautiful Day i New Year's Day; od razu się lepiej chadza ! ;)

#398 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 25 listopada 2012 - 13:37

Heh, a w Galerii Łódzkiej za to w okresie świątecznym (czyli już lada dzień) bardzo często puszczają Christmas (Baby Please Come Home). I doprawdy jak się ma taki podkłąd muzyczny to aż się chce wydawać forsę :D/>

#399 The Fly

The Fly

Użytkownik

• Members
  • 2 153 Postów

Napisano 25 listopada 2012 - 13:47

Oooo to ładnie :D Zobaczymy jak będzie w Gd.. Niedługo się zacznie, słuchanie tej piosenki milion razy dziennie ;D

#400 Caroli

Caroli

Użytkownik

• Members
  • 577 Postów

Napisano 02 grudnia 2012 - 14:53

Dzisiaj o 20.00 polskiego czasu w irlandzkiej rozglosni radiowej TODAY FM bedzie godzinna audycja o Achtung Baby:

http://www.todayfm.c...onsCompose.aspx

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych