Jump to content

Photo

Survivor 4 - Achtung Baby

• Please log in to reply
591 replies to this topic

#161 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 24 kwietnia 2007 - 20:12

Z tym pierwszym się wogule nie zgadzam ale za to z tym drugim w 200%

ACROBATA MA TO WYGRAĆ CHOCIAŻ W JEDNYM Z TYCH SURVIVORÓW MUSI WYGRAĆ JAKAŚ NORMALNA PIOSENKA A NIE JAKIEŚ MYSTERIUSY WAJHUSY :)

poczepiam się moderatorsko-forumowo, bo dawno nie okazywałem swej złej i okropnej natury.
caps raczej off, znaki przestankowe i pisze się "w ogóle".
nie obrażaj się tylko i nie denerwuj, ja zupełnie nie złosliwie zwracam uwagę :)

#162 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 posts

Posted 25 kwietnia 2007 - 16:33

Moim zndaniem jeśli w finale nie będzie The Fly i One to kich z tego survivora, takie mam zdanie.

Popieram Cię Acr jeśli chodzi o te znaki przestankowe i itp, jednak jak chodzi o to " w ogóle" to wyluzuj, grając na ogame dużo razy się z tym spotkałem i się przyzwyczaiłem, też się dasz radę z tym :D
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#163 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 25 kwietnia 2007 - 16:54

Moim zndaniem jeśli w finale nie będzie The Fly i One to kich z tego survivora, takie mam zdanie.

A moim niespecjalnie. The Fly w wersji albumowej to dla mnie średnia półka tej płyty. Choć łapie się do tych lepszych, a nie gorszych.

Popieram Cię Acr jeśli chodzi o te znaki przestankowe i itp, jednak jak chodzi o to " w ogóle" to wyluzuj, grając na ogame dużo razy się z tym spotkałem i się przyzwyczaiłem, też się dasz radę z tym :D

Ale po co się przyzwyczajać do błędów? Nie lepiej się przyzwyczaić do poprawnej formy?

#164 Marysieńka. love U2

Marysieńka. love U2

Użytkownik

• Members
  • 697 posts

Posted 25 kwietnia 2007 - 16:56

Teraz się głosuje na te najlepsze utworki z tej płytki które nam się podobają???

#165 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 25 kwietnia 2007 - 16:57

Teraz się głosuje na te najlepsze utworki z tej płytki które nam się podobają???

Nie. Jest tak, jak było do tej pory. Bez zmian.

#166 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 posts

Posted 25 kwietnia 2007 - 17:47

ja tam na przykład nie chciałabym przyzwyczajać się do "wogule"... toż to kłuje w oczy aż.

#167 Sara

Sara

hermit

• Members
  • 1 856 posts

Posted 25 kwietnia 2007 - 17:49

A "wogle" zmienia całokształt wypowiedzi często. Może ludzie czasem nie rozmuieją, że "w ogóle", tzn. w ogóle :D? Sorry za OT.
"Long hair is an unpardonable offense which should be punishable by death."

#168 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 posts

Posted 25 kwietnia 2007 - 19:19

A ja nie lóbie luci, któży robiom błendy ortograficzne w kaszdym wyrazie... I jeszcze potem muwiom rze to ja nie ómiem pisadź... rzenada :/

:D

a co do The Fly, to myślę, że ma większe szansa na finał niż One. Jakoś tak czuje :)

#169 Guest_MacPhisto18_*

Guest_MacPhisto18_*
  • Guests

Posted 25 kwietnia 2007 - 19:24

poczepiam się moderatorsko-forumowo, bo dawno nie okazywałem swej złej i okropnej natury.
caps raczej off, znaki przestankowe i pisze się "w ogóle".
nie obrażaj się tylko i nie denerwuj, ja zupełnie nie złosliwie zwracam uwagę :)

No loozik ja i tak byłem przed egzaminem i jakos nie zwracałem uwagi na poprawność tego co pisze :) Zresztą masz racje z tym w ogóle to dowaliłem :D

#170 novia

novia

Użytkownik

• Members
  • 623 posts

Posted 25 kwietnia 2007 - 22:34

Przetrwały:

One 0
The Fly 0
Until The End Of The World 0
Acrobat 0
Ultraviolet (Light My Way) 0

Zoo Station 1
Love Is Blindness 1

Mysterious Ways 2

Who's Gonna Ride Your Wild Horses 8

No i po Even Better Than The Real Thing 15.

Głosujemy do soboty do godz. 9:00

Mysterious Ways Koncertowy hit, ale na albumie to totalna pomyłka. Trzeba to wywalić jak najszybciej. Wciąż nie mogę odżałować Tryin'.. A wygrać ma koniecznie One a nie jakiś tam genialny Acrobat, bo dla niego jest drugie miejsce..
Eating lemons can help strengthen bones, prevent bad breath and increase energy!

Your signature is more powerful than you think

#171 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 25 kwietnia 2007 - 22:37

Mysterious Ways Koncertowy hit, ale na albumie to totalna pomyłka. Trzeba to wywalić jak najszybciej. Wciąż nie mogę odżałować Tryin'.. A wygrać ma koniecznie One a nie jakiś tam genialny Acrobat, bo dla niego jest drugie miejsce..

Zgoda. Mysteroius Ways.
Uzasadnisz te miejsca One/Acrobat'a? Czy to tylko sentyment jakiś, coś? ;)

#172 felis_immanis

felis_immanis

Odkrywca Wszechświata

• Members
  • 814 posts

Posted 25 kwietnia 2007 - 22:39

who's gonna ride your wild horses kiedyż wreszcie odpadnie to paskudztwo? :ph34r:

Moi sąsiedzi z góry zalali moich sąsiadów z dołu. A mnie wszyscy ignorują..

Dołączona grafika

#173 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 25 kwietnia 2007 - 22:47

who's gonna ride your wild horses kiedyż wreszcie odpadnie to paskudztwo? :ph34r:

Ty Ty.. se lepiej uważaj..:P

no ale poważnie, czemuż to "paskudztwo"? tak, chce żebyś się tłumaczyła z gustu ;)

#174 felis_immanis

felis_immanis

Odkrywca Wszechświata

• Members
  • 814 posts

Posted 25 kwietnia 2007 - 22:50

boo..
..bo sie slimaczy
..bo kapie z niego lukier
..bo jest nudne
..bo jestem niedojrzałym osobnikiem nieumiejącym dostrzec głębi i piękna tego utworu B)

Moi sąsiedzi z góry zalali moich sąsiadów z dołu. A mnie wszyscy ignorują..

Dołączona grafika

#175 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 25 kwietnia 2007 - 23:09

Moim zdaniem:

boo..
..bo sie slimaczy

Prawie połowie kawałków U2 moznaby to w takim razie zarzucić ;)

..bo kapie z niego lukier

E tam, w którym momencie? W całości? No troszeczkę może 'lukru' jest. Ale bez przesady z tym kapaniem.

..bo jest nudne

Patrz punkt pierwszy. Poza tym, ej no, w tym kawałku naprawde dużo się dzieje, nosz :)

..bo jestem niedojrzałym osobnikiem nieumiejącym dostrzec głębi i piękna tego utworu B)

Dobra, pomińmy może tekst, bo jego wielkiego piekna i głebi też nie doznaję, ot taki "rzuciła mnie kobieta i jestem typowym facetem w takiej sytuacji". No przewalona sprawa, ale nic wielce nowego ani odkrywczego, tyle że ładnie ujęte. Ja to muzycznie oceniam, bo teksty na AB generalnie do mojego życia i sposobu myślenia (już) nie pasują, albo nigdy nie pasowały, poza małymi wyjątkami.

#176 novia

novia

Użytkownik

• Members
  • 623 posts

Posted 25 kwietnia 2007 - 23:19

Zgoda. Mysteroius Ways.
Uzasadnisz te miejsca One/Acrobat'a? Czy to tylko sentyment jakiś, coś? ;)

A jak powiem, że tak czuję to wystarczy? :rolleyes: Ok, Acrobat to dla mnie naprawdę genialny kawałek i muzycznie i tekstowo. Pierwsze 20 sekund jakby nadciągała burza, potem cudowna perkusja i w środku solo Edga.. Tekst bardzo osobisty i dość metaforyczny. Można go różnie odbierać, a najczęściej cytowany fragment to chyba ten o marzeniach :) Acrobat ma jedną przewagę nad One - moim zdaniem na albumie jest lepiej zaśpiewany (Bono co prawda też chwilami zawodzi, ale nie tak jak na One). Na żywo to nie wiem z wiadomych względów, ale to wada Acrobata, że jest zbyt dobry by go zagrali na żywo ;p One - melodia bardzo ładna, mniej patetyczna niż w Acrobacie, vocal już mówiłam, ale tekst.. No kurcze, ten tekst :) Prosty jest, nie? Nie ma bardziej skomplikowanych sformułowań, proste pytania, proste odpowiedzi tworzą drugi najcudowniejszy tekst o miłości jaki kiedykowliek świat usłyszał. One jest wszędzie, One zna każdy, One jest ponadczasowe i uniwersalane. Należy mu się pierwsze miejsce. Prosta recepta, która załatwia wszystko. Poza tym wydaje mi się, że jeśli Acrobat znajdzie się na drugim miejscu, to absolutnie nie będzie przegranym, ale One owszem. Rozumiesz o co mi chodzi? :) Nie wiem czy to sentyment, bo chyba z niczym (ani z wydarzeniem ani z osobą) mi się ten kawałek nie kojarzy. One po prostu jest od zawsze i mnie otacza. Ten kawałek nie musi z niczym wygrywać, on po prostu jest na pierwszym miejscu, poza konkursem, z zasady i w ogóle. :)
Eating lemons can help strengthen bones, prevent bad breath and increase energy!

Your signature is more powerful than you think

#177 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 posts

Posted 26 kwietnia 2007 - 01:03

Who's Gonna Ride Your Wild Horses

#178 komandos

komandos

Kawał cholery!

• Members
  • 737 posts

Posted 26 kwietnia 2007 - 05:29

Who's Gonna Ride Your Wild Horses

Niech będzie, że jeszcze nie głosuję na Acrobata... :P
A MW faktycznie - koncertowo bije na głowę wersje z płyty.
A dla mnie ma wygrać UV :P
"U2's music lifts you up. It's big enough to do that. And in this turbulent year - where Hate has hit the headlines and Hope is in the small print - we've really needed it. Needed it all over the world."

Wielka, zielona, kosmata prawda, którą każdy ma swoją i nieustannie obrabia innym.

#179 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 posts

Posted 26 kwietnia 2007 - 06:17

Love is Blindness
idę w zaparte
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#180 Guest_MacPhisto18_*

Guest_MacPhisto18_*