Survivor OT - The Go-Betweens - 16 Lovers Lane
Started by
acr
, wrz 06 2010 00:04
146 replies to this topic
Napisano 06 września 2010 - 00:04
Paszli!
Żeby się przesadnie nie rozwlekać (choć można) - klasyk, proszę Państwa, klasyk niesamowity i jeden z albumów których znajomość jest więcej niż obowiązkowa, a jego popularność w porównaniu z wielkością mniej niż znikoma. W Polsce, w mejnstrimie, w Teraz Rocku i tym podobnych, oczywiście. Oczywiście na u2forums jest inaczej więc lecimy na rozgrzewę z właśnie tym. A z ciekawostek, U2 też ich znają i bardzo lubią. Ok, miałem coś o tej płycie napisać, przedstawić, wprowadzić, jeśli jakimś cudem ktoś tu jeszcze na nią nie wpadł, ale co można? Można esej, można napisać jak Kuba Ambrożewski na screenagers.pl kiedyś (polecam!) a można że "przecież wiecie o co chodzi", bo wiecie, prawda? Wszyscy wiemy.
16 Lovers Lane = jeden z lepszych albumów jakie kiedykolwiek powstały = 10 genialnych piosenek, 10 pereł mistrzowskiego songwritingu, 10x perfekcja, 10x pięknie i błyskotliwie o miłości i związku na każdym możliwym etapie, a przecież to 'tylko kilka prostych akustycznych piosenek' - no właśnie, i już pomijając że nie zawsze takich prostych, to właśnie, WŁAŚNIE.
Dobrze. Lecimy.
01. Love Goes On!
02. Quiet Heart
03. Love Is A Sign
04. You Can't Say No Forever
05. The Devil's Eye
06. Streets Of Your Town
07. Clouds
08. Was There Anything I Could Do?
09. I'm Allright
10. Dive For Your Memory
Głosujemy do wtorku, 7.09, do godziny 23:59.59
Aha! Jak ktoś nie wie "o co chodzi" proszę zgłaszać się po stosowne linki na PM do mnie
-----
Ech, nie mam pojęcia na co zagłosować, tu wszystko jest za dobre
Żeby się przesadnie nie rozwlekać (choć można) - klasyk, proszę Państwa, klasyk niesamowity i jeden z albumów których znajomość jest więcej niż obowiązkowa, a jego popularność w porównaniu z wielkością mniej niż znikoma. W Polsce, w mejnstrimie, w Teraz Rocku i tym podobnych, oczywiście. Oczywiście na u2forums jest inaczej więc lecimy na rozgrzewę z właśnie tym. A z ciekawostek, U2 też ich znają i bardzo lubią. Ok, miałem coś o tej płycie napisać, przedstawić, wprowadzić, jeśli jakimś cudem ktoś tu jeszcze na nią nie wpadł, ale co można? Można esej, można napisać jak Kuba Ambrożewski na screenagers.pl kiedyś (polecam!) a można że "przecież wiecie o co chodzi", bo wiecie, prawda? Wszyscy wiemy.
16 Lovers Lane = jeden z lepszych albumów jakie kiedykolwiek powstały = 10 genialnych piosenek, 10 pereł mistrzowskiego songwritingu, 10x perfekcja, 10x pięknie i błyskotliwie o miłości i związku na każdym możliwym etapie, a przecież to 'tylko kilka prostych akustycznych piosenek' - no właśnie, i już pomijając że nie zawsze takich prostych, to właśnie, WŁAŚNIE.
Dobrze. Lecimy.
01. Love Goes On!
02. Quiet Heart
03. Love Is A Sign
04. You Can't Say No Forever
05. The Devil's Eye
06. Streets Of Your Town
07. Clouds
08. Was There Anything I Could Do?
09. I'm Allright
10. Dive For Your Memory
Głosujemy do wtorku, 7.09, do godziny 23:59.59
Aha! Jak ktoś nie wie "o co chodzi" proszę zgłaszać się po stosowne linki na PM do mnie
-----
Ech, nie mam pojęcia na co zagłosować, tu wszystko jest za dobre
Napisano 06 września 2010 - 00:21
ale żeś nasłodził
że niesłusznie? co? jakieś wąty? chcesz się bić?
hm. dobrze, powiedzmy że tak:
perełka, jedna z najlepszych solowych kompozycji Granta McLennana, idealna miniaturka, jak notka, krótki list - I took this chance to write a message / It's just to say that I'll miss you / and sometimes we don't come through / sometimes we just get by / but I know with you / I've never seen the devil's eye.
tekst jest 10/10, a głos tylko dlatego, że muzycznie inne jednak są bardziej, tak mi się w tej chwili wydaje, to tego się postaram trzymać
Napisano 06 września 2010 - 14:54
O Acr, jednak głos na The Devil's Eye ? Myślałem, że tekst jednak Cię przekonał
Ciężki album do głosowania, bo strasznie równy. Udało mi się to podzielić na 3 grupy: 10/10, 9/10, 8,5/10 no i tego trzeba się będzie trzymać. W trzeciej grupie jest i The Devil's Eye i I'm Allright, ale w ostatecznym pojedynku wygrało to drugie, więc na początek:
The Devil's Eye
Ciężki album do głosowania, bo strasznie równy. Udało mi się to podzielić na 3 grupy: 10/10, 9/10, 8,5/10 no i tego trzeba się będzie trzymać. W trzeciej grupie jest i The Devil's Eye i I'm Allright, ale w ostatecznym pojedynku wygrało to drugie, więc na początek:
The Devil's Eye
Napisano 07 września 2010 - 22:17
Streets Of Your Town
Może to jakaś herezja, nie wiem, ale na razie nie doznałem tej piosenki, jako jedyna na albumie mnie autentycznie irytuje, więc na razie wybór jak dla mnie prosty.
Co nie zmienia faktu, że przestanę Cię chyba Piotrze lubić za to, że zmuszasz mnie do słuchania tej płyty i wgryzania się w nią.
Może to jakaś herezja, nie wiem, ale na razie nie doznałem tej piosenki, jako jedyna na albumie mnie autentycznie irytuje, więc na razie wybór jak dla mnie prosty.
Co nie zmienia faktu, że przestanę Cię chyba Piotrze lubić za to, że zmuszasz mnie do słuchania tej płyty i wgryzania się w nią.
Napisano 07 września 2010 - 22:41
Jeszcze kiedyś podziękujesz, wierzę w to
Przedłużę chyba rundę wzorem survivora z Low, może wpadnie jeszcze parę głosów, w końcu ej, wiem że jest Was więcej co znacie i lubicie ten album, nie ukryjecie się.
Napisano 07 września 2010 - 23:09
Decyzją żyri runda przedłużona do jutra (a jutro jest środa), do godziny 23:59:59, wiecie.
W międzyczasie jeśli już oddaliście głos i nie macie tu co robić aż do czasu kolejnej zabójczej rundy,
możecie sprawdzić co można zrobić ze Streets Of Your Town. Tak w ramach ciekawostki okołopłytowej.
http://www.youtube.com/watch?v=hZAAlqnJWbA
W międzyczasie jeśli już oddaliście głos i nie macie tu co robić aż do czasu kolejnej zabójczej rundy,
możecie sprawdzić co można zrobić ze Streets Of Your Town. Tak w ramach ciekawostki okołopłytowej.
http://www.youtube.com/watch?v=hZAAlqnJWbA
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych