Survivor Albumowy - All That You Can't Leave Behind (edycja 2)
Napisano 08 sierpnia 2010 - 14:30
Napisano 08 sierpnia 2010 - 14:59
Napisano 08 sierpnia 2010 - 15:45
- Bono
Napisano 08 sierpnia 2010 - 15:56
Napisano 08 sierpnia 2010 - 16:01
And I found alcohol
I was looking for The Soul
And I bought some style
I wanted to meet God
And they sold me religion...
I still haven't found what I'm looking for...
Napisano 08 sierpnia 2010 - 16:13
Peace on Earth
Napisano 08 sierpnia 2010 - 16:31
Napisano 08 sierpnia 2010 - 17:41
Napisano 08 sierpnia 2010 - 17:58
Do czego zmierzam? Po pierwsze - głosujemy tu na wersje albumowe! A ta wersja Elewacji posiada może jakieś 10% Mocy z dowolnego wykonania live. Jakiś pojedynczy dźwięk Edża, wolne tempo... Jednym słowem - nie ma nic wspólnego z koncertowym obliczem tej piosenki. I dlatego w tym survivorze, w tej rundzie zupełnie nie uznaję głosów
Ale ja to wiem, przecież odpowiedziałem tylko na stwierdzenia dotyczące ogólnie ELevation, nie tylko albumowej. A głos na Grace jak najbardzie słuszny, bo albumowe Elevation wole i już. W koncertowych rankingach Grace nie miało by już żadnych szans. ;P
A na dowód, że wiem, że albumowe, z bólem (bo za szybko), ale w dogrywce Elevation trochę gorsze od POE. Niejako inna płaszczyzna.
Napisano 08 sierpnia 2010 - 18:50
Napisano 08 sierpnia 2010 - 18:57
Napisano 08 sierpnia 2010 - 20:40
To niestety nieprawda bo drugim najlepszym albumem po TJT jest i zawsze będzieGeneralnie jak to się już rzekło drugi album po TJT
ACHTUNG BABY
Ten snippet jestPS Co do płyty, to When I Look... b. dobre, żal tylko, że nie grali tego na koncertach w pełnej wersji, chyba tylko jeden (wymuszony przez fanów) snnipet :/
MIA
ŻDŻĄ
CY.
I w ogóle całe wykonanie Bad, w którym jest ten snippet jest absolutnie wymiatające. Jeden z lepszych snippecików U2 jakie w ogóle słyszałem. Tym bardziej niesamowite, że totalnie jednorazowe. Oczywiście z USA bo to w USA i Dublinie U2 ma najlepsze koncerty ;]
Witas nareszcie przeczyścił sobie uszyzastanawiam się, czy nie (10)
Powiedz to chartom, które swojego czasu Elevation ZDOMINOWAŁO Tylko nie zaczynajmy tu znowu dyskusji "poziom artystyczny a sukces komercyjny", ok? Drop it.Elevation
Jedna z najgorszych piosenek zespołu.
Chyba tylko Vertigo może z nią konkurować.
Generalnie mam z All That You Can't straszny problem bo jak poznawałem U2 to działo się to przez klipy z różnorakich dvd, głównie z Elevation Tour. No właśnie - w mojej głowie zakleszczyły się i na zawsze utknęły jako te "najpierwotniejsze" wersje koncertowe kawałków z płyty. A niestety mają one to do siebie, że WSZYSTKIE są lepsze od wersji studyjnych. Każda piosenka z ATYCLB brzmi lepiej na koncertach niż na płycie. A teraz muszę to wszystko zrewaluować bo głosujemy na piosenki z albumu Ech, czemu oni tak ulepszają te kawałki na żywo, kurna?
I nie wybaczę wam, że zmusiliście mnie do tej dogrywki podczas, gdy na płycie jest coś tak nijakiego jak Grace (które broni się za to tekstowo - tak to już z atyclb jest, nawet jeśli coś im nie wyszło muzycznie to ma piękne słowa...), bo jakościowa różnica między Elevation i PiSem (skrót Owłosa ) jest u mnie minimalna. Nigdy nie zrozumiem tej nagonki na Peace.
To jedna z najbardziej niewinnych i bezpretensjonalnych piosenek U2, tak piękna w swojej szczerości i otwartości, że zwyczajnie nie sposób jej nie lubić. No i co z tego, że słowa są płaskie albo nieodkrywcze skoro prawdziwe? Bono zdaje się nią mówić "ok, skoro nie dociera do was inaczej to spróbuję to powiedzieć TAK, MOŻE ktoś się wreszcie ogarnie". Świetny song, ot co. Elevation z kolei to jest riff, moc i szaleństwo i pod względem czysto jakościowym stoi dla mnie na równi z takim Peace'm, pytanie ogranicza się tu tylko czy wolę bardziej szaleństwo czy piękno. I prefer the latter więc oddaję głos na
Elevation
I sorry, ale w tym surwajworze jestem po stronie Nowojorczyków ;]
Napisano 08 sierpnia 2010 - 20:43
Napisano 08 sierpnia 2010 - 20:46
Napisano 08 sierpnia 2010 - 20:50
Peace on Earth = najgorsza piosenka U2 ( zaraz po Wild Honey )
Nie jestem do końca pewien, ale chyba podczas rejestracji pomyliłeś adresy ( http://www.sluchowisko.net/forum/ )
Napisano 08 sierpnia 2010 - 23:03
A Grace jest fantastyczne i wspaniale wyprodukowane mimo zbyt mocnego basu na początku.
Napisano 08 sierpnia 2010 - 23:28
U mnie "Peace..." jest w czołówce spokojnie na 4 miejscu. Szkoda by było jakby odpadło.Peace on Earth = najgorsza piosenka U2 ( zaraz po Wild Honey )
Dlatego wybieram Elevation.
Napisano 09 sierpnia 2010 - 09:58
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych