Pan redaktor napisał "prawie nigdy", a zaraz dodał "ograniczył się do" - jednoznacznie wskazując, że to jedyny utwór z Edgem jako głównym śpiewającym, albo że w ogóle nie śpiewa (to by pasowało do Adama i Endless Deep, a nie Edga!). A z tym Sarajewem to tak taka analogia już między nami fanami - ja nie każę nikomy znać całych tras (sam ich nie znam najlepiej

).
Oczywiście dopuszczam ludzki błąd

Ale prawda jest też taka, że co on ma lepszego do roboty. Pisze artykuł - to jego praca to powinien się przyłożyć

A jak nie był pewien powinien tylko wspomnieć, że Edge śpiewa jedną piosenkę na Zooropie i już nie było by błędu

A znalezienie info w necie to 10 sekund.
A wracając do tematu - to przeglądałem gdzieś ostatnio książeczkę w postaci cyfrowej i właśnie znalazłem to info o "Additional Guitar" - czyli tylko ogólny zapis i nie wiadomo gdzie gra i co gra

bo jeszcze ze 2/3 innych gitarzystów jest wymienionych.
Tyle, że jakoś dziwnie - bo nie wiem czy to podpisy do ogółu utworów już, czy tylko Rise Above 1 (jedyny utwór z dodatkowym opisem?):
Guitars: Zane Carney, Matt Beck, Ben Butler
Additional Guitar: The EdgeUtwory są podpisane minimalistycznie - np. BFFTS - ma podpis tylko Reeve Carney. NY Debut - w ogóle - więc nie wiadomo kto gra?

Pod koniec jeszcze się pojawia:
Music and lyrics by Bono and The Edge except ?Boy Falls From The Sky?,
Music by U2, Lyrics by Bono and The Edge
Czyli co jak co, ale Boy wyszedł od U2 i miał duuuże szanse na bycie utworem U2 :/ Oby gdzieś, kiedyś jeszcze wyszła ichnia wersja.
Ale to nie wszystko - na początku, w krótkich notkach od Bono i The Edga piszą panowie, że:
SO THIS IS A KIND OF SAMPLER OF WHAT WE?VE BEEN UP TO WITH THE MUSIC ON SPIDER-MAN TURN OFF THE DARK. THERE WERE 18 SONGS AND 20 PIECES OF SCORE TO CHOOSE FROM, PLUS WE?VE INCLUDED SOME OF OUR OWN DEMOS FOR THE FUN OF IT.
"Own", czyli U2? No fajnie się panowie bawią, ale nie łaska od czasu do czasu na singlu jakieś dema wypuścić, a nie wywalać kolejny materiał do musicalu.