Czy głosujesz na piosenkę którą na przestrzeni 3 lat od wydania HTDAAB najmniej lubiłaś (biorąc pod uwagę cały ten okres!) czy na piosenkę, która w tym momencie Ci sie najmniej podoba (możliwe, że z powodu nadmiernego jej słuchania)?
Oczywiście, że głosuję na piosenkę, która w tym momencie najmniej mi się podoba. Przez długi czas Miracle Drug zaliczałem do ulubionych utworów na HTDAAB - ok. pół roku temu mi się odmieniło o 180 stopni, i teraz jest to dla mnie najsłabsza piosenka na płycie, więc na nią zagłosowałem. Nie widzę w tym ani nic dziwnego, ani godnego potępienia.
Wg. mnie taki Survivor ma na celu wyłonienie tej najlepszej nie w danym momencie,
Taki survivor w ogóle nie ma na celu wyłonienia " najlepszej ", tylko " najbardziej lubianej przez biorących w nim udział ".
bo jeśli tak możnaby Survivor robić co 3 miesiące, bo być może już któraś piosenka spadła na niższe miejsce z powodu przesycenia nią.
Oczywiście że tak, tylko co w tym dziwnego/złego ? Ja często zmieniam zdanie. Mój numer 1 na HTDAAB zmienił się dosłownie parę dni temu, po trzyletniej ( no, jeszcze trochę do trzech lat brakuje ) dominacji Sometimes You Can't Make It On Your Own
A więc teraz, jeśli pojawi się konieczność wyboru między Sometimes i One Step Closer, zagłosuję za wywaleniem Sometimes bez choćby chwili zawahania. Co z tego, że Sometimes trzy lata był na topie, skoro teraz już nie jest ? Mam głosować na niego z sentymentu, czy jak ? Szczerze mówiąc, trudno mi zrozumieć Twoje obiekcje.
Dziś mi się nie podoba, może jutro zmienię zdanie, zróbcie nowy survivor jutro to zagłosuje inaczej...
Na tym to polega?
Właśnie na tym. Oczywiście nie ma sensu robienia survivorów tak często, ale za parę lat przyda się kolejny - będzie fajna okazja sprawdzenia, jak zmienił nam się przez te lata gust
Co do mnie, po tym, jak ATYCLB znalazło się w moim rankingu płyt U2 na drugim miejscu, żadna kolejna zmiana moich preferencji już mnie nie zdziwi. Tylko krowa nie zmienia zdania. Jestem pewien tylko jednego - nigdy, ale to nigdy Achtung Baby nie będzie moją ulubioną płytą U2
Głos w tej sytuacji oczywiście na
VertigoTo tak jakby w Boy'u od razu głosować na I will follow !!!
Jak dla mnie - nie do końca, bo I Will Follow jest lepszy od większej ilości utworów z Boya, niż Vertigo na HTDAAB ( sorry za mętność wypowiedzi
). Jego przewaga na Boyu jest dużo bardziej oczywista. No i poza kontekstem albumowym jest to utwór dużo lepszy od Vertigo. Ale też masz rację, ja na pewno nie zagłosowałbym na Vertigo tak wcześnie. Niestety, w tej chwili musiałem wybierać między Vertigo, a moim ulubionym utworem na płycie, zatem głos taki, a nie inny.