U2 na trójkowej liście przebojów
Napisano 01 stycznia 2010 - 18:47
29. Sunday Bloody Sunday
52. Where The Streets Have No Name
79. Desire
83. Love Comes Tumbling
Koniec na dziś Grupa z ShoutBoxa obstawia jeszcze 5 utworów na jutro
I dla zabawy obstawiliśmy sobie miejsca (nie wszyscy typowali 5 utworów, ale zostali zmuszeni:P):
Kkingstoun:
4.One; 8.WOWY; 15.Pride; 20.NYD; 24.TUF
Kłapouchy:
5.One; 15.Pride; 16.TUF; 20.NYD; 24.WOWY
Margo:
1.One; 6.WOWY; 9.Pride; 15.NYD; 23.TUF
Mayday:
3.One; 6.WOWY; 18.Pride; 23.NYD; 24.TUF
Szczotek (czyli ja):
2.One; 5.WOWY; 12.NYD; 15.Pride; 20.TUF
Jeśli ktoś chciałby pobawić się z nami zapraszam o typowanie na PW
Napisano 02 stycznia 2010 - 11:16
Miło jeśli One nie będzie najwyżej notowanym U2, a to przy tegorocznych szokach (masakrycznie niskie miejsca Floydów i Dziecka w Czasie oraz masakrycznie wysokie Wilków, Stranglersów i Toto) całkiem możliwe
Napisano 02 stycznia 2010 - 12:24
Tacy Floydzi budzą respekt (tylko przykład, bo nie śledzę listy zbyt dokładnie). Już nie grają, ale pamięta ich się dobrze, poza tym Pink Floyd to Pink Floyd. Dziwne, ale są wykonawcy co do których ogólne opinie są przynajmniej pozytywne z założenia. Rok 2009 to rok wydanej płyty U2 połączonej z trasą koncertową, był szum, było głośno, ale na pierwszą piątkę bym nie liczył.
edit: i co mam skasować tego posta czy jak...
Napisano 02 stycznia 2010 - 12:56
Skoro wszystkie utwory PF spadają po 30; 40, a Comfortably Numb nawet o 57 miejsc!
Myślę, że na ich spadkach mogło zyskać właśnie U2.
Taka mała statystyka na chwilę obecną:
Z pierwszej 20 z zeszłego roku wypadło już 11 utworów. Z pierwszej 10, aż 5 utworów (przypominam, że wczorajszy dzień zakończyliśmy na 25 miejscu!).
Z utworów U2, które już kiedyś pojawiały się w 100 w topie wszech czasów nie usłyszeliśmy jeszcze:
- One
- WOWY
- Pride
- TUF
Oprócz tego liczymy na NYD, w końcu akcja flaga bardzo przyczyniła się do promocji tego utworu
Zobaczymy już niedługo
Napisano 02 stycznia 2010 - 14:59
Co do U2 to na 100% usłyszymy dzisiaj One i WOWY, na 60% obstawiam NYD, 40% dla Pride i 25% dla TUF.
Napisano 02 stycznia 2010 - 15:10
Napisano 02 stycznia 2010 - 15:24
Czas najwyższy na jakieś przetasowania na liście, radio zyskuje ostatnimi czasy wielu nowych słuchaczy, którzy owszem, darzą takie zespoły jak Pink Floyd czy Led Zeppelin szacunkiem, ale na szczęście nie traktują ich jako jedyną słuszną muzykę. Odnoszę wrażenie, że dla wielu osób Top jest corocznym potwierdzeniem ich wybitnego gustu muzycznego dzięki żelaznemu zestawowi utworów na czele listy.
Co do naszego U2, myślę, że nie usłyszymy dziś pełnego zestawu pozostałych kawałków. Raczej nie daje szans Unforgettable Fire. Za mało charakterystyczny i za mało go w eterze. NYD - byc może w okolicach dwudziestki.
Możemy byc natomiast pewni WOWY i Pride, liczę na jeden z nich w dziesiątce.
Nie będe oryginalny jeśli chodzi o One. Mam przeczucie że w pierwszej trójce usłyszymy Brothers In Arms, Stairway To Heaven i właśnie One
PS. Chciałbym jakiś Queen w czołówce bo mało ich było do tej pory.
Napisano 02 stycznia 2010 - 19:05
1. With Or Without You
2. One
12. New Year's Day
18. Pride (In The Name Of Love)
21. I Still Haven't Found What I'm Looking For
29. Sunday Bloody Sunday
79. Desire
83. Love Comes Tumbling
Napisano 02 stycznia 2010 - 20:02
1. WITH OR WITHOUT YOU
2. One
12. New Year's Day
18. Pride (In The Name Of Love)
21. I Still Haven't Found What I'm Looking For
29. Sunday Bloody Sunday
79. Desire
83. Love Comes Tumbling
A teraz wyniki naszego typowania:
Kkingstoun:
4.One; 8.WOWY; 15.Pride; 20.NYD; 24.TUF
Kłapouchy:
5.One; 15.Pride; 16.TUF; 20.NYD; 24.WOWY
Margo:
1.One; 6.WOWY; 9.Pride; 15.NYD; 23.TUF
Mayday:
3.One; 6.WOWY; 18.Pride; 23.NYD; 24.TUF
Szczotek (czyli ja):
2.One; 5.WOWY; 12.NYD; 15.Pride; 20.TUF
i do tego dwa typy evay i derki, tuż przed rozpoczęciem top8:
Evay:
3.One; 5.WOWY
Derka:
4.One; 5.WOWY
Jak widać udało nam się trafić tylko dwa typy (mayday - Pride; ja - One), ale jako, że mayday w swoim pierwszym typie nie obstawił TUF'a (dopiero my go zmusiliśmy) dlatego to on wygrywa naszą małą zabawę GRATULUJEMY!
A z tego miejsca chciałbym podziękować wszystkim za wspólne komentowanie 3 dni TWC na shoucie. Chciałbym podziękować Uzi za dzielną obronę nas na forum.lp3.pl Chciałbym podziękować wszystkim osobom, które oddały głos na ten TWC. Bez was nie byłoby tych emocji i tego pięknego dnia:)
No i mam nadzieję, że będziemy się teraz spotykać co tydzień zarówno na LPMN, jak i na LP3, oraz że teraz więcej osób będzie oddawać głosy na najnowsze piosenki U2 (Moment of Surrender coraz bliżej, a jest to kawałek, który powinien opanować na kilka tygodni listy przebojów! ). Koniec tego gadania. Teraz podsumowanie roku na LP3, a za tydzień wraca Marek Niedźwiecki ze swoją listą!
Napisano 02 stycznia 2010 - 23:52
Nowe zasady są do bani, to przecież nie do pomyślenia, żeby nieśmiertelny rock progresywny wypadł z top 10 oczywiście to, co tu napisałem to takie parafrazy, tego co tam można zastać
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych