Jump to content

Photo

Myslovitz

184 replies to this topic

#81 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 27 maja 2007 - 09:46

Wokalista powiedział, że demokracja w zespole to jest przy wyborze singli, a nie w takich sprawach

Zupełnie nie rozumiem tej wypowiedzi... Czyli nagle Myslovitz to tylko Artur Rojek, skoro z kolegami to on może tylko okładki na plyty wybierać.

#82 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 27 maja 2007 - 10:14

Zupełnie nie rozumiem tej wypowiedzi... Czyli nagle Myslovitz to tylko Artur Rojek, skoro z kolegami to on może tylko okładki na plyty wybierać.

Moim zdaniem Grusia ma rację. Demokracja demokracją, ale struny głosowe to nie struny gitarowe, i nie da się ich wymienić. Z konieczności więc w zespole zawsze wszystko kręci się przede wszystkim wokół wokalisty, i kiedy on jest zmęczony, reszta zespołu nie ma większego wyboru.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#83 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 27 maja 2007 - 10:31

Z konieczności więc w zespole zawsze wszystko kręci się przede wszystkim wokół wokalisty, i kiedy on jest zmęczony, reszta zespołu nie ma większego wyboru.

Jasne, rozumiem - tylko gdybym przeczytał taką wypowiedź wokalisty z mojego zespołu, to chyba czułbym się trochę urażony. Na szczęście mi to nie grozi... Tzn. gra w jakimś zespole;)...

Ps. Usunąłem podwojonego posta.

#84 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 27 maja 2007 - 10:37

Jasne, rozumiem - tylko gdybym przeczytał taką wypowiedź wokalisty z mojego zespołu, to chyba czułbym się trochę urażony.

Podejrzewam, że były jakieś kłótnie - gdyby ich nie było, sprawa w ogóle nie wyszłaby na zewnątrz.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#85 Guest_u2megafan_*

Guest_u2megafan_*
  • Guests

Posted 04 lipca 2007 - 12:42

Myslovitz dla mnie jest jak takie polskie U2.
Uwielbiam ich brzmienie i ambitne teksty.

Cóż i ja się pod tym podpisuję.

Edited by U2roopa, 04 lipca 2007 - 13:02 .
Jeśli chcesz zacytować fragment czyjejś wypowidzi, najprościej umieścić cytat w przedziale [quote=nick usera] tekst [/quote]. Pozdrawiam u2roopa

#86 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 posts

Posted 04 lipca 2007 - 21:13

Jak dla mnie to najnowsza płyta Myslovitz jest nudna jak w flaki z olejem i nie wiem w którym miejscu oni przypominają U2. Starsze utwory Myslovitz jeszcze robiły na mnie wrażenie, zwłaszcza te z "Korova Milky Bar", ale obecnie to oni dla mnie "zdziadziali". Wokal Artura Rojka był kiedyś poruszający, a teraz jest usypiający - takie moje zdanie. Same teksty być może są ambitne, ale przesadzone, jakbym miał codziennie ich słuchać to chyba podciąłbym sobie żyły. "Acidland" to był utwór, który podnosił na duchu, był pod tym względem w stylu U2, na najnowszej płycie Myslovitz czegoś takiego mi brak.

#87 evay

evay

an accident waiting to happen

• Moderatorzy
  • 2 213 posts

Posted 05 lipca 2007 - 10:58

Cóż ja jestem bardzo zaniepokojona tymi doniesieniami o zawieszeniu działalności juz na poczatku 2008 roku <_<

#88 Guest_u2megafan_*

Guest_u2megafan_*
  • Guests

Posted 04 sierpnia 2007 - 18:43

Dziś będę miał okazję na wzbogacenie mojej opinii o zespole w związku z koncertem na którym sie znajdę. Dawno nie widziałem Myslovitz na żywo, więc przekonam się o obecnej kondycji grupy. B)

#89 Guest_u2megafan_*

Guest_u2megafan_*
  • Guests

Posted 05 sierpnia 2007 - 20:00

Zgodnie z przypuszczeniami Myslovitz koncertowo nie zawiodło. Grupa ma się dobrze. Tzn., że ma w sobie sporą energię, którą uwalnia na scenie. Byłem pod wrażeniem spontaniczności A.Rojka, wkładał dużo serca także w gitarę. Pozoostali oczywiście na 5-tkę.
Ogólnie dobre nagłośnienie i oprawa wizualna. Może nie zagrali kilku kawałków, których się spodziewałem(np.Acidland), ale najważniejszych przebojów nie przeoczyli. Bardzo dobry koncert.
B)

#90 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Posted 05 sierpnia 2007 - 20:03

Zgodnie z przypuszczeniami Myslovitz koncertowo nie zawiodło. Grupa ma się dobrze. Tzn., że ma w sobie sporą energię, którą uwalnia na scenie. Byłem pod wrażeniem spontaniczności A.Rojka, wkładał dużo serca także w gitarę. Pozoostali oczywiście na 5-tkę.
Ogólnie dobre nagłośnienie i oprawa wizualna. Może nie zagrali kilku kawałków, których się spodziewałem(np.Acidland), ale najważniejszych przebojów nie przeoczyli. Bardzo dobry koncert.
B)

to ile oni grali że napisałes 2 posty w przeciągu godziny i dwudziestu minut?

#91 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Posted 05 sierpnia 2007 - 20:03

B)

Podwójny post- do kasacji.

#92 Guest_u2megafan_*

Guest_u2megafan_*
  • Guests

Posted 05 sierpnia 2007 - 20:14

to ile oni grali że napisałes 2 posty w przeciągu godziny i dwudziestu minut?

Pierwszego posta napisałem wczoraj, a drugiego dziś.

#93 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Posted 05 sierpnia 2007 - 20:19

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ale ze mnie gapa B)

Jeżeli chodzi o myslovitz, to dla mnie na koncertach czasami przynudzają, nie wiem, nie rusza mnie to ;)

#94 Guest_u2megafan_*

Guest_u2megafan_*
  • Guests

Posted 05 sierpnia 2007 - 22:11

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ale ze mnie gapa B)
Jeżeli chodzi o myslovitz, to dla mnie na koncertach czasami przynudzają, nie wiem, nie rusza mnie to ;)

Wczoraj nie przynudzali, wręcz odwrotnie. Ostro nakręcali publiczność. To było 80 minut ostrej zabawy. B)

#95 agrace

agrace

Użytkownik

• Members
  • 682 posts

Posted 26 października 2007 - 11:35

Myslovitz + Makowiecki = Trasa

Zapraszamy na ostatnie koncerty Myslovitz przed rocznym urlopem.

Na tę okazją zespół przygotował specjalny repertuar. Odkurzy kilka dawno nie granych piosenek, a także zaprezentuje niespodzianke.

Gościem specjalnym będzie Tomek Makowiecki z zespołem. W tym tygodniu ukazała się najpiękniejsza płyta tej jesieni: Tomek Makowiecki "Ostatnie wspólne zdjęcie".

28.10 Poznań Eskulap
18.11 Gdańsk Stocznia
24.11 Kraków Rotunda
13.12 Katowice Mega Club

Zrodlo: http://cgm.pl/aktual...8031caf8d7df5c4

#96 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 posts

Posted 26 października 2007 - 15:33

W najnowszej Machinie jest rozmowa Rojka z Makowieckim.

#97 agrace

agrace

Użytkownik

• Members
  • 682 posts

Posted 29 października 2007 - 13:53

Artur Rojek, z pomocą Andrzeja Smolika, napisał dwie piosenki do nowego filmu Janusza Kamiśńkiego

Artur Rojek skomponował dwie piosenki do filmu "Hania" w reżyserii Janusza Kaminskiego. "Jesteś moim będziesz" oraz "W drodze" ukażą się na początku i pod napisy końcowe filmu. Utwór "W drodze" będzie również piosenka promująca film. Premierę radiową utworu przewidziano na 5 listopada 2007 roku.

"Hania", to współczesna i pełna zaskoczeń opowieść o niezwykłej sile miłości, która powtarza starą prawdę, iż w naszym życiu są chwile mogące wszystko odmienić. Trzeba tylko pozwolić im się przydarzyć. Magia miłości, magia świąt, ciepła aura i pozytywne emocje zawarte w tym filmie sprawiają, że widz wychodzi z kina z ładunkiem dobrej energii, jak po obejrzeniu filmów takich jak "To właśnie miłość", "Amelia" czy "Jasminum".

Zrodlo: http://cgm.pl/aktual...O_NEWS=30817782

Edited by agrace, 29 października 2007 - 13:54 .

#98 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 12 grudnia 2008 - 02:09

Myslo wracają po rocznej przerwie:

28.12.2008
Toruń (Rynek Staromiejski)

15.01.2009
Katowice (WPKiW "Hala Kapelusz")

10.02.2009
Poznań (Eskulap)

08.03.2009
Wrocław (Wytwórnia Filmów Fabularnych) - bilety do nabycia na Eventim.pl

#99 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 posts

Posted 12 grudnia 2008 - 13:34

co to za maniera 1 koncert na miesiąc? :) rozumiem, że to nie trasa tylko gigi powrotne? :) a wie ktoś kiedy można się spodziewać trasy? bo Kraka ominęli...

#100 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 12 grudnia 2008 - 16:18

Spoko, spoko daty koncertowe pojawiają się stopniowo z tego co zauważyłem. Ostatnio Rojek w jakimś wywiadzie mówił, że mają kilka zabookowanych koncertów więc myślę, że pojawią się i w Łodzi i w Krakowie.

Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users