Jump to content

Photo

2010-08-10 - Commerzbank Arena - Frankfurt, Niemcy

• Please log in to reply
559 replies to this topic

#161 Fortunate Son

Fortunate Son

Użytkownik

• Members
  • 125 posts

Posted 07 sierpnia 2010 - 12:04

Właśnie pomyślałem o jeszcze jednej kwestii. Są cztery wejścia na stadion, jedno może być zarezerwowane dla zespołu, ale tego jeszcze nie wiemy (dlatego zachęcam wszystkich do wspólnego śledzenia newsów i strony stadionu). Proponuję zdecydować się na wejście, które będzie bliżej sceny, to wiadomo, ale zostają jeszcze trzy kwestie:

a) dużo osób może tak pomyśleć i mogą zrobić się duże kolejki właśnie przed tymi wejściami, a wtedy bardziej opłacałoby się wybrać bramki dalsze i przyspieszyć na stadionie, no nie?

B) z wejść bliższych bliżej S-Bahn znajduje się, jak pisano tutaj, 4 - powinno to nam znowu dać oszczędność czasu, ale ponownie - wiele osób może się tym zasugerować, wysiąść, lecieć do najbliżej kolejki i znowu zrobi się tłoczniej w tym miejscu

c) część osób może przeprowadzić taką analizę jak w punkcie a) i B) i wtedy będzie znowu odwrotna sytuacja, ale myślę, że warto ich zepchnąć do mniejszości, aby nie wpaść w pułapkę "wszyscy myśleli, że teraz nie będzie korków"

Generalnie wychodzi na to, że przydałby się ktoś, kto przychodzi najwcześniej i mógłby wykonać pełny rekonesans, po czym szybko poinformować grupę. Mógłbym podjąć się tej roli gdyby nie to, że mam niestety ubogie doświadczenia w takich kwestiach, chwila nieuwagi i skończyłbym na Zoo Station w Berlinie :D Jacyś chętni/sugestie/komentarze?

#162 blindness

blindness

Użytkownik

• Members
  • 240 posts

Posted 07 sierpnia 2010 - 12:12

No u mnie z takim doświadczeniem też kiepsko. Ale może po prostu pierwszy pod stadionem robi rekonensans i rozsyła smsy (albo wysyła do mnie i ja rozsyłam - no chyba, że ja będę pierwsza to nie ma problemu :))

#163 Agatoss

Agatoss

Użytkownik

• Members
  • 84 posts

Posted 07 sierpnia 2010 - 12:13

Właśnie pomyślałem o jeszcze jednej kwestii. Są cztery wejścia na stadion, jedno może być zarezerwowane dla zespołu, ale tego jeszcze nie wiemy (dlatego zachęcam wszystkich do wspólnego śledzenia newsów i strony stadionu). Proponuję zdecydować się na wejście, które będzie bliżej sceny, to wiadomo, ale zostają jeszcze trzy kwestie:

a) dużo osób może tak pomyśleć i mogą zrobić się duże kolejki właśnie przed tymi wejściami, a wtedy bardziej opłacałoby się wybrać bramki dalsze i przyspieszyć na stadionie, no nie?

B) z wejść bliższych bliżej S-Bahn znajduje się, jak pisano tutaj, 4 - powinno to nam znowu dać oszczędność czasu, ale ponownie - wiele osób może się tym zasugerować, wysiąść, lecieć do najbliżej kolejki i znowu zrobi się tłoczniej w tym miejscu

c) część osób może przeprowadzić taką analizę jak w punkcie a) i B) i wtedy będzie znowu odwrotna sytuacja, ale myślę, że warto ich zepchnąć do mniejszości, aby nie wpaść w pułapkę "wszyscy myśleli, że teraz nie będzie korków"

Generalnie wychodzi na to, że przydałby się ktoś, kto przychodzi najwcześniej i mógłby wykonać pełny rekonesans, po czym szybko poinformować grupę. Mógłbym podjąć się tej roli gdyby nie to, że mam niestety ubogie doświadczenia w takich kwestiach, chwila nieuwagi i skończyłbym na Zoo Station w
Berlinie :D Jacyś chętni/sugestie/komentarze?

Faktycznie to mógłby byc problem ..Jezlei chodzi o mnie to nie nocuję w samym Frankfurcie i dojeżdżam pod stadion na S-bahn ...Chcielibyśmy byc o godzinie 6 rano(również bedzie to moje pierwsze tak długie oczekiwanie na koncert), jezeli uda sie to obejdziemy cały stadion i wybierzemy odpowiednie wejście - poinformujemy które będzie najkorzystniejsze .Ale na chwilę obecna można coś wybrać a zmienić zdanie w poniedziałek po odwiedzeniu stadionu...

..And I have no compass
And I have no map
And I have no reasons
No reasons to get back...

Last.fm

#164 orionstar

orionstar

Użytkownik

• Members
  • 444 posts

Posted 07 sierpnia 2010 - 12:20

Kto na plyte do GC, to musi wchodzic wejsciami 4 albo 5, sa 150 m od siebie, wiec mozna latwo zajrzec jaka jest sytuacja i zdecydowac sie. Ja ide na rekonesans juz w poniedzialek popoludniu, zobaczyc sytuacje z bramkami, ale mysle ze bedziemy pod nr.4. Watpie ze w jednym miejscu bedzie malo a na drugim duzo ludzi...
Dołączona grafika

#165 Fortunate Son

Fortunate Son

Użytkownik

• Members
  • 125 posts

Posted 07 sierpnia 2010 - 12:50

150m to nie problem, zatem może weźmy sobie "4" za cel - osoby czekające od 7 powinny załapać się na GC albo fajne miejsce przy wybiegu, prawda? Powinno być w teorii nieco spokojniej niż w Torinooo ;)

#166 Agatoss

Agatoss

Użytkownik

• Members
  • 84 posts

Posted 07 sierpnia 2010 - 12:58

150m to nie problem, zatem może weźmy sobie "4" za cel - osoby czekające od 7 powinny załapać się na GC albo fajne miejsce przy wybiegu, prawda? Powinno być w teorii nieco spokojniej niż w Torinooo ;)

To stawiamy na bramkę numer 4 --do zobaczenia, w razie jakichkolwiek wątpliwości tel:)
Miejmy nadzieję że zamieszania " włoskiego" nie będzie...

..And I have no compass
And I have no map
And I have no reasons

Last.fm

#167 blindness

blindness

Użytkownik

• Members
  • 240 posts

Posted 07 sierpnia 2010 - 13:09

Dla mnie w grę wchodzi WYŁACZNIE GC, przy wybiegu stałam w Chorzowie (z wyboru) i trochę się zawiodłam na Bono :( Poza tym chcę zobaczyć koncert z innej perspektywy.
Agatoss, ja liczę na niemiecki ordnung :)

#168 Fortunate Son

Fortunate Son

Użytkownik

• Members
  • 125 posts

Posted 07 sierpnia 2010 - 13:30

No tak - chociaż z drugiej strony, stanie w samym środku GC (w stosunku do bliskości sceny) też nie może być najwygodniejsze ;) Tak czy siak, już pojutrze możecie mnie spokojnie namierzać na miejscu :)

#169 orionstar

orionstar

Użytkownik

• Members
  • 444 posts

Posted 07 sierpnia 2010 - 13:37

No tak - chociaż z drugiej strony, stanie w samym środku GC (w stosunku do bliskości sceny) też nie może być najwygodniejsze ;) Tak czy siak, już pojutrze możecie mnie spokojnie namierzać na miejscu :)

Nieee.. w Chorzowie bylismy w GC, tylko zupelnie naprawo, naprzeciwko Adama, oparci o ten murek, czy co to, wiec stalo sie wygodnie, widocznosc doskonala, tylko teraz mamy zamiar byc w srodku a nie na boku..
Dołączona grafika

#170 orionstar

orionstar

Użytkownik

• Members
  • 444 posts

Posted 08 sierpnia 2010 - 12:31

Patrze ze nikt nic nowego nie napisal... Za 3 godziny ruszamy nach Frankfurt. Moze sie wiec gdzies zobaczymy pod brama B) Zycze wszystkim zdobycia jak nejlepszych miejsc w GC i jak najlepszego koncertu !!!
Dołączona grafika

#171 zooshe

zooshe

Użytkownik

• Members
  • 768 posts

Posted 08 sierpnia 2010 - 13:25

Ludzie macie jakieś miarodajne info na temat pogody?? Jak tu się spakować?
"Basista umiera i idzie prosto do rock and rollowego nieba, u którego bram wita go Archanioł Gabriel. Tuż za nim widać w ożywionej rozmowie Jimiego Hendrixa, Johna Lennona, Elvisa Presleya, Janis Joplin i Keitha Moona.
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."

#172 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 08 sierpnia 2010 - 13:28

Olive kiedyś polecała.

#173 Agatoss

Agatoss

Użytkownik

• Members
  • 84 posts

Posted 08 sierpnia 2010 - 13:35

Patrze ze nikt nic nowego nie napisal... Za 3 godziny ruszamy nach Frankfurt. Moze sie wiec gdzies zobaczymy pod brama B) Zycze wszystkim zdobycia jak nejlepszych miejsc w GC i jak najlepszego koncertu !!!

Miłej podróży i (być może)do zobaczenia pod stadionem :)

http://pogoda.interi...a?id=12140&sw=1
mówią że często się sprawdza..

..And I have no compass
And I have no map
And I have no reasons

Last.fm

#174 zooshe

zooshe

Użytkownik

• Members
  • 768 posts

Posted 08 sierpnia 2010 - 13:40

Czyli generalnie pogoda jak w Chorzowie
"Basista umiera i idzie prosto do rock and rollowego nieba, u którego bram wita go Archanioł Gabriel. Tuż za nim widać w ożywionej rozmowie Jimiego Hendrixa, Johna Lennona, Elvisa Presleya, Janis Joplin i Keitha Moona.
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."

#175 dredziarz

dredziarz

Użytkownik

• Members
  • 143 posts

Posted 08 sierpnia 2010 - 18:56

Cześć!
Będę pod stadionem we wtorek ok. 1 w nocy pod brama 4. Gdyby ktoś potrzebował informacji o sytuacji na miejscu to 607708802 :)
Do zobaczenia!

#176 owczarzMT

owczarzMT

"That's how my love goes"

• Members
  • 1 274 posts

Posted 09 sierpnia 2010 - 02:32

Cóż a zatem podróż do Frankfurtu czas zacząć: madredeus, owczarzMT, zooshe i Margot atakują trasę :-)

do zo na miejscu, pewnie po przyjeździe wyskoczymy na ogarniecie miejsca koncertu wiec może kogoś spotkamy
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#177 anton

anton

.

• Members
  • 1 310 posts

Posted 09 sierpnia 2010 - 11:41

Czyli rozumiem, że Polacy atakują bramę nr 4... Będę tam jutro ok. godziny 6ej rano - za duża koszulka z Turynu - to ja!
Mam nadzieję, że po Turynie to będzie sielanka, ale widzę na u2start że jakiś dziwny rozkład tych bram i może byc znowu bałagan. :D

Ale bez przesady, to są Niemcy a nie Włochy!
Jeszcze tylko pozostaje kwestia czy lufthansa wpuści mnie z moim nazwiskiem na pokład :P

#178 artur70

artur70

Użytkownik

• Members
  • 39 posts

Posted 09 sierpnia 2010 - 14:05

Wyprawę czas zacząć.Wszystkim którzy bedą na tym koncercie życzę spokojnej drogi,super zabawy i szczęśliwego powrotu do domu.Powodzenia
AP

#179 Wojtek81

Wojtek81

Użytkownik

• Members
  • 28 posts

Posted 09 sierpnia 2010 - 14:18

Ja od wczoraj urzęduje w hotelu Excelsior we Frankfurcie ;) Rano byłem pod stadionem. Póki co wszystko poodgradzane a wewnątrz stadionu praca wre. :)

#180 bezet

bezet

Użytkownik

• Members
  • 321 posts

Posted 09 sierpnia 2010 - 14:29

Niedawno bylismy pod stadionem, chcielismy wypytac sie ochroniarza o detale;
- Hello, do You speak english?
- Jo, nawet po polsku gadam.
I tak sie zaczelo, pogadalismy chwile, doradzil co i jak i podeslal zdjecia kroe zalaczam.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Jes tez film, nie widzialem ...
Filmik

Wiecej info pozniej.

Everything You Know Is Wrong

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users