Skocz do zawartości

Zdjęcie

2010-08-10 - Commerzbank Arena - Frankfurt, Niemcy

• Please log in to reply
559 replies to this topic

#161 Fortunate Son

Fortunate Son

Użytkownik

• Members
  • 125 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 12:04

Właśnie pomyślałem o jeszcze jednej kwestii. Są cztery wejścia na stadion, jedno może być zarezerwowane dla zespołu, ale tego jeszcze nie wiemy (dlatego zachęcam wszystkich do wspólnego śledzenia newsów i strony stadionu). Proponuję zdecydować się na wejście, które będzie bliżej sceny, to wiadomo, ale zostają jeszcze trzy kwestie:

a) dużo osób może tak pomyśleć i mogą zrobić się duże kolejki właśnie przed tymi wejściami, a wtedy bardziej opłacałoby się wybrać bramki dalsze i przyspieszyć na stadionie, no nie?

B) z wejść bliższych bliżej S-Bahn znajduje się, jak pisano tutaj, 4 - powinno to nam znowu dać oszczędność czasu, ale ponownie - wiele osób może się tym zasugerować, wysiąść, lecieć do najbliżej kolejki i znowu zrobi się tłoczniej w tym miejscu

c) część osób może przeprowadzić taką analizę jak w punkcie a) i B) i wtedy będzie znowu odwrotna sytuacja, ale myślę, że warto ich zepchnąć do mniejszości, aby nie wpaść w pułapkę "wszyscy myśleli, że teraz nie będzie korków"

Generalnie wychodzi na to, że przydałby się ktoś, kto przychodzi najwcześniej i mógłby wykonać pełny rekonesans, po czym szybko poinformować grupę. Mógłbym podjąć się tej roli gdyby nie to, że mam niestety ubogie doświadczenia w takich kwestiach, chwila nieuwagi i skończyłbym na Zoo Station w Berlinie :D Jacyś chętni/sugestie/komentarze?

#162 blindness

blindness

Użytkownik

• Members
  • 240 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 12:12

No u mnie z takim doświadczeniem też kiepsko. Ale może po prostu pierwszy pod stadionem robi rekonensans i rozsyła smsy (albo wysyła do mnie i ja rozsyłam - no chyba, że ja będę pierwsza to nie ma problemu :))

#163 Agatoss

Agatoss

Użytkownik

• Members
  • 84 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 12:13

Właśnie pomyślałem o jeszcze jednej kwestii. Są cztery wejścia na stadion, jedno może być zarezerwowane dla zespołu, ale tego jeszcze nie wiemy (dlatego zachęcam wszystkich do wspólnego śledzenia newsów i strony stadionu). Proponuję zdecydować się na wejście, które będzie bliżej sceny, to wiadomo, ale zostają jeszcze trzy kwestie:

a) dużo osób może tak pomyśleć i mogą zrobić się duże kolejki właśnie przed tymi wejściami, a wtedy bardziej opłacałoby się wybrać bramki dalsze i przyspieszyć na stadionie, no nie?

B) z wejść bliższych bliżej S-Bahn znajduje się, jak pisano tutaj, 4 - powinno to nam znowu dać oszczędność czasu, ale ponownie - wiele osób może się tym zasugerować, wysiąść, lecieć do najbliżej kolejki i znowu zrobi się tłoczniej w tym miejscu

c) część osób może przeprowadzić taką analizę jak w punkcie a) i B) i wtedy będzie znowu odwrotna sytuacja, ale myślę, że warto ich zepchnąć do mniejszości, aby nie wpaść w pułapkę "wszyscy myśleli, że teraz nie będzie korków"

Generalnie wychodzi na to, że przydałby się ktoś, kto przychodzi najwcześniej i mógłby wykonać pełny rekonesans, po czym szybko poinformować grupę. Mógłbym podjąć się tej roli gdyby nie to, że mam niestety ubogie doświadczenia w takich kwestiach, chwila nieuwagi i skończyłbym na Zoo Station w
Berlinie :D Jacyś chętni/sugestie/komentarze?

Faktycznie to mógłby byc problem ..Jezlei chodzi o mnie to nie nocuję w samym Frankfurcie i dojeżdżam pod stadion na S-bahn ...Chcielibyśmy byc o godzinie 6 rano(również bedzie to moje pierwsze tak długie oczekiwanie na koncert), jezeli uda sie to obejdziemy cały stadion i wybierzemy odpowiednie wejście - poinformujemy które będzie najkorzystniejsze .Ale na chwilę obecna można coś wybrać a zmienić zdanie w poniedziałek po odwiedzeniu stadionu...

..And I have no compass
And I have no map
And I have no reasons
No reasons to get back...

Last.fm

#164 orionstar

orionstar

Użytkownik

• Members
  • 444 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 12:20

Kto na plyte do GC, to musi wchodzic wejsciami 4 albo 5, sa 150 m od siebie, wiec mozna latwo zajrzec jaka jest sytuacja i zdecydowac sie. Ja ide na rekonesans juz w poniedzialek popoludniu, zobaczyc sytuacje z bramkami, ale mysle ze bedziemy pod nr.4. Watpie ze w jednym miejscu bedzie malo a na drugim duzo ludzi...
Dołączona grafika

#165 Fortunate Son

Fortunate Son

Użytkownik

• Members
  • 125 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 12:50

150m to nie problem, zatem może weźmy sobie "4" za cel - osoby czekające od 7 powinny załapać się na GC albo fajne miejsce przy wybiegu, prawda? Powinno być w teorii nieco spokojniej niż w Torinooo ;)

#166 Agatoss

Agatoss

Użytkownik

• Members
  • 84 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 12:58

150m to nie problem, zatem może weźmy sobie "4" za cel - osoby czekające od 7 powinny załapać się na GC albo fajne miejsce przy wybiegu, prawda? Powinno być w teorii nieco spokojniej niż w Torinooo ;)

To stawiamy na bramkę numer 4 --do zobaczenia, w razie jakichkolwiek wątpliwości tel:)
Miejmy nadzieję że zamieszania " włoskiego" nie będzie...

..And I have no compass
And I have no map
And I have no reasons

Last.fm

#167 blindness

blindness

Użytkownik

• Members
  • 240 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 13:09

Dla mnie w grę wchodzi WYŁACZNIE GC, przy wybiegu stałam w Chorzowie (z wyboru) i trochę się zawiodłam na Bono :( Poza tym chcę zobaczyć koncert z innej perspektywy.
Agatoss, ja liczę na niemiecki ordnung :)

#168 Fortunate Son

Fortunate Son

Użytkownik

• Members
  • 125 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 13:30

No tak - chociaż z drugiej strony, stanie w samym środku GC (w stosunku do bliskości sceny) też nie może być najwygodniejsze ;) Tak czy siak, już pojutrze możecie mnie spokojnie namierzać na miejscu :)

#169 orionstar

orionstar

Użytkownik

• Members
  • 444 Postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 13:37

No tak - chociaż z drugiej strony, stanie w samym środku GC (w stosunku do bliskości sceny) też nie może być najwygodniejsze ;) Tak czy siak, już pojutrze możecie mnie spokojnie namierzać na miejscu :)

Nieee.. w Chorzowie bylismy w GC, tylko zupelnie naprawo, naprzeciwko Adama, oparci o ten murek, czy co to, wiec stalo sie wygodnie, widocznosc doskonala, tylko teraz mamy zamiar byc w srodku a nie na boku..
Dołączona grafika

#170 orionstar

orionstar

Użytkownik

• Members
  • 444 Postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 12:31

Patrze ze nikt nic nowego nie napisal... Za 3 godziny ruszamy nach Frankfurt. Moze sie wiec gdzies zobaczymy pod brama B) Zycze wszystkim zdobycia jak nejlepszych miejsc w GC i jak najlepszego koncertu !!!
Dołączona grafika

#171 zooshe

zooshe

Użytkownik

• Members
  • 768 Postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 13:25

Ludzie macie jakieś miarodajne info na temat pogody?? Jak tu się spakować?
"Basista umiera i idzie prosto do rock and rollowego nieba, u którego bram wita go Archanioł Gabriel. Tuż za nim widać w ożywionej rozmowie Jimiego Hendrixa, Johna Lennona, Elvisa Presleya, Janis Joplin i Keitha Moona.
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."

#172 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 13:28

Olive kiedyś polecała.

#173 Agatoss

Agatoss

Użytkownik

• Members
  • 84 Postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 13:35

Patrze ze nikt nic nowego nie napisal... Za 3 godziny ruszamy nach Frankfurt. Moze sie wiec gdzies zobaczymy pod brama B) Zycze wszystkim zdobycia jak nejlepszych miejsc w GC i jak najlepszego koncertu !!!

Miłej podróży i (być może)do zobaczenia pod stadionem :)

http://pogoda.interi...a?id=12140&sw=1
mówią że często się sprawdza..

..And I have no compass
And I have no map
And I have no reasons

Last.fm

#174 zooshe

zooshe

Użytkownik

• Members
  • 768 Postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 13:40

Czyli generalnie pogoda jak w Chorzowie
"Basista umiera i idzie prosto do rock and rollowego nieba, u którego bram wita go Archanioł Gabriel. Tuż za nim widać w ożywionej rozmowie Jimiego Hendrixa, Johna Lennona, Elvisa Presleya, Janis Joplin i Keitha Moona.
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."

#175 dredziarz

dredziarz

Użytkownik

• Members
  • 143 Postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 18:56

Cześć!
Będę pod stadionem we wtorek ok. 1 w nocy pod brama 4. Gdyby ktoś potrzebował informacji o sytuacji na miejscu to 607708802 :)
Do zobaczenia!

#176 owczarzMT

owczarzMT

"That's how my love goes"

• Members
  • 1 274 Postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 02:32

Cóż a zatem podróż do Frankfurtu czas zacząć: madredeus, owczarzMT, zooshe i Margot atakują trasę :-)

do zo na miejscu, pewnie po przyjeździe wyskoczymy na ogarniecie miejsca koncertu wiec może kogoś spotkamy
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#177 anton

anton

.

• Members
  • 1 310 Postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 11:41

Czyli rozumiem, że Polacy atakują bramę nr 4... Będę tam jutro ok. godziny 6ej rano - za duża koszulka z Turynu - to ja!
Mam nadzieję, że po Turynie to będzie sielanka, ale widzę na u2start że jakiś dziwny rozkład tych bram i może byc znowu bałagan. :D

Ale bez przesady, to są Niemcy a nie Włochy!
Jeszcze tylko pozostaje kwestia czy lufthansa wpuści mnie z moim nazwiskiem na pokład :P

#178 artur70

artur70

Użytkownik

• Members
  • 39 Postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 14:05

Wyprawę czas zacząć.Wszystkim którzy bedą na tym koncercie życzę spokojnej drogi,super zabawy i szczęśliwego powrotu do domu.Powodzenia
AP

#179 Wojtek81

Wojtek81

Użytkownik

• Members
  • 28 Postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 14:18

Ja od wczoraj urzęduje w hotelu Excelsior we Frankfurcie ;) Rano byłem pod stadionem. Póki co wszystko poodgradzane a wewnątrz stadionu praca wre. :)

#180 bezet

bezet

Użytkownik

• Members
  • 321 Postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 14:29

Niedawno bylismy pod stadionem, chcielismy wypytac sie ochroniarza o detale;
- Hello, do You speak english?
- Jo, nawet po polsku gadam.
I tak sie zaczelo, pogadalismy chwile, doradzil co i jak i podeslal zdjecia kroe zalaczam.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Jes tez film, nie widzialem ...
Filmik

Wiecej info pozniej.

Everything You Know Is Wrong

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych