Skocz do zawartości

Zdjęcie

2010-08-10 - Commerzbank Arena - Frankfurt, Niemcy

• Please log in to reply
559 replies to this topic

#121 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 04 sierpnia 2010 - 15:00

Chyba, że będzie tak jak poniżej. Wyłączyli przed koncertem i włączyli po.

http://www.youtube.c...next=1&index=41

#122 bezet

bezet

Użytkownik

• Members
  • 321 Postów

Napisano 04 sierpnia 2010 - 16:49

Chyba, że będzie tak jak poniżej. Wyłączyli przed koncertem i włączyli po.

Z nudow wyklikalem skrypcik co mi zapisuje te postepy, moze z nudow tez sie polaczy w calosc :P

Everything You Know Is Wrong

#123 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 05 sierpnia 2010 - 15:13

Na stronie obiektu pojawiły się już szczegółowe informacje dotyczące koncertu.

#124 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 05 sierpnia 2010 - 16:38

keine fotoapparate :)

inne przygotowania do koncertu już poczynione ?
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#125 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Napisano 05 sierpnia 2010 - 17:03

keine fotoapparate :)

dokładnie kleine Fotoapparate, jedna literka a taka różnica :P

#126 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 05 sierpnia 2010 - 17:13

hmm dałem się złapać
ale to z przejęcia już chyba :)
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#127 orionstar

orionstar

Użytkownik

• Members
  • 444 Postów

Napisano 05 sierpnia 2010 - 17:39

A wiec wpuszczaja nas na stadion o 16-tej.. Godzine wczesniej niz w Chorzowie :-)
Dołączona grafika

#128 blindness

blindness

Użytkownik

• Members
  • 240 Postów

Napisano 05 sierpnia 2010 - 19:04

Jakieś sugestie co do tego przy którym wejściu koczujemy i od której ? Fajnie by było, że się tak wyrażę "w kupie " :)

#129 orionstar

orionstar

Użytkownik

• Members
  • 444 Postów

Napisano 05 sierpnia 2010 - 20:15

My przyjezdzamy do Frankfurtu dzien wczesniej, w poniedzialek. Naturalnie w ten sam dzien ruszamy na "rozpoznanie terenu" jak to wyglada pod stadionem ... Pajak bedzie stal po stronie zachodniej stadionu, wiec dla nas sa wazne wejscia 4 i 5... Sprobujemy wejscie 4, to jest to blizej S-Bahn. Pogoda ma byc od poniedzialku slonecza, wiec chyba zanosi sie na wspanialy koncert ??
Dołączona grafika

#130 bezet

bezet

Użytkownik

• Members
  • 321 Postów

Napisano 05 sierpnia 2010 - 20:28

My przyjezdzamy do Frankfurtu dzien wczesniej, w poniedzialek. Naturalnie w ten sam dzien ruszamy na "rozpoznanie terenu" jak to wyglada pod stadionem ... Pajak bedzie stal po stronie zachodniej stadionu, wiec dla nas sa wazne wejscia 4 i 5... Sprobujemy wejscie 4, to jest to blizej S-Bahn. Pogoda ma byc od poniedzialku slonecza, wiec chyba zanosi sie na wspanialy koncert ??

Tez mam taki plan, w poniedzialek rozpoznanie 'ogolne' gdyz w 'walce' o GC nie bede bral udzialu :P (mam trybuny). Wypada obejrzec cos (stadion) ktory w PL bedzie za kilknascie lat norma :P

#131 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Napisano 05 sierpnia 2010 - 20:39

My też planujemy mały rekonesans w poniedziałek. Nie wiemy tylko jeszcze, o której dotrzemy na miejsce.

#132 blindness

blindness

Użytkownik

• Members
  • 240 Postów

Napisano 05 sierpnia 2010 - 20:59

Mamy dokładnie to samo :) We Frankfurcie będziemy wczesnym popołudniem, bo wyjazd do Frankfurtu rozpoczynamy już w niedzielę rano, zahaczając o Drezno w którym nocujemy. Oczywiście nie ma opcji, żeby popołudniowego rekonesansu w poniedziałek nie było :) A co sądzicie o jakimś spotkaniu w poniedziałek wieczorem ?

#133 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Napisano 05 sierpnia 2010 - 21:03

Mamy dokładnie to samo :) We Frankfurcie będziemy wczesnym popołudniem, bo wyjazd do Frankfurtu rozpoczynamy już w niedzielę rano, zahaczając o Drezno w którym nocujemy. Oczywiście nie ma opcji, żeby popołudniowego rekonesansu w poniedziałek nie było :) A co sądzicie o jakimś spotkaniu w poniedziałek wieczorem ?

My wyjeżdżamy w poniedziałek ok 5 rano. Do pokonania mamy prawie 900 km i nie mam pojęcia ile nam to zajmie :lol:
Trzeba wymienić się numerami telefonów i zdzwonić na miejscu.

#134 Fortunate Son

Fortunate Son

Użytkownik

• Members
  • 125 Postów

Napisano 05 sierpnia 2010 - 21:04

Ja także dokonam tryumfalnego wjazdu do miasta w dzień poniedziałkowy, chyba zanosi się na to, że zgodnie z zasadą "dowodu społecznego" też poczuję zew rekonesansu :D Czy ktoś w miarę obeznany z językiem niemieckim podjąłby się przetłumaczenia najważniejszych informacji z ogłoszenia na stronie stadionu (angielskiej wersji nie mogę się dopatrzeć)? Endszu...szulgigung? :P

#135 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Napisano 05 sierpnia 2010 - 21:18

1. Proszą o przybywanie na stadion środkami komunikacji miejskiej - bilet na koncert to także bilet na metro/tramwaj czy co to oni tam mają.
2. Parking: opłata 5 euro, wszystkie możliwe parkingi wokół stadionu będą czynne. Na pokonanie drogi z parkingu do stadionu należy liczyć ok. 30 minut. Aby uniknąć korków proszą by parkować również na parkingu przy targach (Messe Frankfurt), stamtąd można dojechać do stadionu w 30 minut (ten parking czynny od 10.00). Parking bezpłatny.
3. Jest jeszcze kilka innych parkingów w pobliżu, np. Sandhofstraße, opłata 5 euro.
4. Można wnieść po 0,5 L napoju na osobę, ale nie w butelkach - tylko w kartonowych opakowaniach. Jedzenie tylko w miękkich opakowaniach.
5. Dozwolone są małe aparaty fotograficzne. Zakaz wnoszenia kamer. Można mieć małe lornetki.
6. Dozwolone małe parasole i małe plecaki.
7. Dach stadionu podczas koncertu będzie otwarty.
8. Gdyby ktoś z Was miał kask motocyklowy to trzeba go zostawić w przeznaczonych do tego miejscach :D

To tak w skrócie, chyba to co najważniejsze.

#136 Fortunate Son

Fortunate Son

Użytkownik

• Members
  • 125 Postów

Napisano 05 sierpnia 2010 - 21:32

Wielkie dzięki, do podobnych wniosków dochodziłem także wraz z pomocą Google Translatora :) Zostaje tylko ta kwestia biletu... czy jeżeli pokażę im koncertowy, to na pewno uznają to za wystarczające?

No i jak ogólnie wygląda kwestia poruszania się po Frankfurcie poza dojazdem do stadionu - nie orientuje się może ktoś w tym, czy nie ma jakiegoś kilkudniowego biletu na wszystkie połączenia dla studentów? RMV, anything?

#137 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Napisano 05 sierpnia 2010 - 21:36

Zostaje tylko ta kwestia biletu... czy jeżeli pokażę im koncertowy, to na pewno uznają to za wystarczające?

Na bilecie koncertowym również jest napisane że to Kombi-Ticket czy jakoś tak.
Nie wiem tylko jak jest czasowo ważny. Np. bilet na Pearl Jam w Berlinie był ważny na przejazd komunikacją 3 godziny przed koncertem i chyba do 4 czy 5 rano po koncercie. Ale było to wyraźnie napisane na bilecie, tutaj nic takiego nie ma.

#138 redbloodsky

redbloodsky

Użytkownik

• Members
  • 7 Postów

Napisano 05 sierpnia 2010 - 21:44

Kombi Ticket czyli normalna wejsciowka uprawnia do poruszania sie bezplatnie srodkami komunikacji miejskiej RMV 3 godziny przed i po koncercie bez ograniczen.

#139 orionstar

orionstar

Użytkownik

• Members
  • 444 Postów

Napisano 05 sierpnia 2010 - 22:19

W informacjach o Kombi-Ticket jest napisane: Ihr Konzert-Ticket ist ein Kombi-Ticket. Sie können dieses als kostenfreie Tageskarte für beliebig viele Fahrten im Verbundgebiet des RMV nutzen. A na Tageskarte mozna jezdzic caly dzien po Frankfurcie, nie tylko 3 godziny przed koncertem.
Dołączona grafika

#140 bezet

bezet

Użytkownik

• Members
  • 321 Postów

Napisano 06 sierpnia 2010 - 00:41

Ja także dokonam tryumfalnego wjazdu do miasta w dzień poniedziałkowy, chyba zanosi się na to, że zgodnie z zasadą "dowodu społecznego" też poczuję zew rekonesansu :D Czy ktoś w miarę obeznany z językiem niemieckim podjąłby się przetłumaczenia najważniejszych informacji z ogłoszenia na stronie stadionu (angielskiej wersji nie mogę się dopatrzeć)? Endszu...szulgigung? :P

Jesli zamierzacie wjezdzac do centrum bedziecie potrzebowac Umweltplakette. Takie info dostalem od znajomego z niemiec. Koszt 5 E. Dokladnie nie wiem gdzie mozna kupic.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych