Jump to content

Photo

2010-08-10 - Commerzbank Arena - Frankfurt, Niemcy

• Please log in to reply
559 replies to this topic

#141 blindness

blindness

Użytkownik

• Members
  • 240 posts

Posted 06 sierpnia 2010 - 05:50

Jesli zamierzacie wjezdzac do centrum bedziecie potrzebowac Umweltplakette. Takie info dostalem od znajomego z niemiec. Koszt 5 E. Dokladnie nie wiem gdzie mozna kupic.

z tego co kojarzę to mozna kupić na niektórych stacjach obsługi. Ale plakietka jest potrzebna tylko w umweltzone. dla Frankfurtu jest tutaj: http://cartomedia.de...7/umweltzone-2/

#142 orionstar

orionstar

Użytkownik

• Members
  • 444 posts

Posted 06 sierpnia 2010 - 06:23

Dołączona grafika

Bilet dzienny - Tageskarte - kupic mozna np. na przystankach S-Bahn. Frankfurtcard jest wygodna dla tych, ktorzy pozostaja dluzej i chca zwiedzac miasto. Mozna ja kupic na Dworcu glownym, w centrach turystycznych, niektorych hotelach. Ceny naturalnie w Euro. Cartomedia chyba dotyczy tylko map, nic o biletach tam nie znalazlem...

Informacje o znizkach dotyczacych Frankfurtcard: http://www.frankfurt...frankfurt_card/
Dołączona grafika

#143 bezet

bezet

Użytkownik

• Members
  • 321 posts

Posted 06 sierpnia 2010 - 09:07

Ale plakietka jest potrzebna tylko w umweltzone. dla Frankfurtu jest tutaj: http://cartomedia.de...7/umweltzone-2/

Wg tego planu stadion jest w Umweltzone ;[. Plakietka 5 E, mandat 40 E ale ponoc do cudzoziemcow sie nie czepiaja (za bardzo).

Everything You Know Is Wrong

#144 zooshe

zooshe

Użytkownik

• Members
  • 768 posts

Posted 06 sierpnia 2010 - 09:17

A może ktoś ma jakieś przecieki odnoście tego kiedy przylecą i czy zatrzymają się w jakimś hotelu??
"Basista umiera i idzie prosto do rock and rollowego nieba, u którego bram wita go Archanioł Gabriel. Tuż za nim widać w ożywionej rozmowie Jimiego Hendrixa, Johna Lennona, Elvisa Presleya, Janis Joplin i Keitha Moona.
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."

#145 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Posted 06 sierpnia 2010 - 09:19

Wg tego planu stadion jest w Umweltzone ;[. Plakietka 5 E, mandat 40 E ale ponoc do cudzoziemcow sie nie czepiaja (za bardzo).

Taką plakietkę można też zamówić przez neta na niemieckiej stronie, kosztuje 5 albo 6 euro ale czeka się na nią 2 tygodnie. Ja załatwiłam to już w czerwcu :)
Są też polskie firmy pośredniczące, które biorą za to od 40-120 zł. Zamawianie na niemieckiej stronie jest banalnie proste - trzeba tylko przesłać im skan dowodu rejestracyjnego, napisać numer rejestracyjny, który ma być umieszczony na naklejce i wpisać adres, na który ma zostać przesłana.

Też słyszałam, że cudzoziemców się tak nie czepiają. Ale słyszałam również, że jeden z forumowiczów dostał mandat za brak tej naklejki jadąc do Berlina na koncert pod Bramą Brandenburską...

#146 Rubiq

Rubiq

Użytkownik

• Members
  • 40 posts

Posted 06 sierpnia 2010 - 09:29

Ktoś planuje podróż do Frankfurtu pociągiem i bliżej orientował się jak wygląda sprawa z biletami?
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

#147 bezet

bezet

Użytkownik

• Members
  • 321 posts

Posted 06 sierpnia 2010 - 09:52

Ktoś planuje podróż do Frankfurtu pociągiem i bliżej orientował się jak wygląda sprawa z biletami?

Z biletami do czego? Precyzuj pytania a o czytaniu wczesniejszych postow (watku) nie wspomne - temat komunikacji byl poruszany. Tak czy siak poczytaj :P

#148 Rubiq

Rubiq

Użytkownik

• Members
  • 40 posts

Posted 06 sierpnia 2010 - 10:03

No chyba jasne że jak piszę o pociągu to nie chodzi mi o bilety na samolot. :P Wcześniej są tylko wzmianki o komunikacji miejskiej. Jak próbuję coś szukać na stronach D-Bahn to mi wyskakują jakieś kosmiczne ceny, coś ten ich system nie chce działać u mnie.
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

#149 bezet

bezet

Użytkownik

• Members
  • 321 posts

Posted 06 sierpnia 2010 - 10:11

No chyba jasne że jak piszę o pociągu to nie chodzi mi o bilety na samolot. :P Wcześniej są tylko wzmianki o komunikacji miejskiej. Jak próbuję coś szukać na stronach D-Bahn to mi wyskakują jakieś kosmiczne ceny, coś ten ich system nie chce działać u mnie.

No to zacznij czytac stad: Tu zacznij.

Tak z nudow poprzegladalem wrozki pogodowe i w dzien koncertu:

The Weather Channel: 26C, slonce, delikatne zachmurzenie
Weather Bug: 24C, delikatne opady
Accu Weather: 27. delikatne opady po poludniu

Tak czy siak traktowac mozna to jako ciekawostke bo prognozy zmieniaja sie baaaaaaaaardzo czesto (mamy 4 dni), no i jak starzy gorale mawiaja: abo bedzie padac albo nie bedzie :P (badzmy dobrej mysli)

#150 Rubiq

Rubiq

Użytkownik

• Members
  • 40 posts

Posted 06 sierpnia 2010 - 10:17

Dobra, to może jeszcze inaczej: chodzi mi o informację na temat podróżowaniu po Niemczech pociągami, nie o komunikacji miejskiej we Frankfurcie. Na stronach D-Bahn widnieją ceny rzędu 400zł za podróż Berlin-Frankfurt II klasą, a z tego co grzebałem po necie to taki bilet powinien kosztować kilkakrotnie mniej.

#151 owczarzMT

owczarzMT

"That's how my love goes"

• Members
  • 1 274 posts

Posted 06 sierpnia 2010 - 10:25

No oczywiście z punktu widzenia płytowiczów najbardziej pożądana będzie pogoda "coś pomiędzy" czyli letnio...najlepiej pochmurno z wiaterkiem ale bez deszczu :)
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#152 Fortunate Son

Fortunate Son

Użytkownik

• Members
  • 125 posts

Posted 06 sierpnia 2010 - 16:03

Bezet, chodziło mi o wjazd niesamochodowy ;) Pogoda zapowiada się na całkiem niezłą, przy czym warto pamiętać, że zadaszenie będzie w dniu koncertu otwarte. Też ciekaw jestem, czy i gdzie zespół się zatrzyma, ale póki co w sieci o tym dość cicho...

#153 max4u2

max4u2

Użytkownik

• Members
  • 143 posts

Posted 07 sierpnia 2010 - 01:49

1. madredeus (buziaki :-*) - płyta
2. owczarzMT - płyta
3. blindness - płyta
4. + 1 - płyta
5. orionstar + 1 (corka) - plyta
6. + 1 - plyta
7. Aguszka81 - plyta
8. Artur - płyta
9. togama - tylna trybuna
10. + 1 - tylna trybuna
11. achtung - plyta
12. +1 - plyta
13. +2 - plyta
14. +3 - plyta
15. depe - plyta
16. zbych - plyta
17. WojtekG - plyta
18. + 1 - plyta
19. Agatoss+1 (płyta)
20. Margot (płyta)
21. bezet + 3 (boczne trybuny)
22. Wojtek81+1
23. anton (płyta)
24. jola + 3 tylne trybuny
25. Ceasar Of Rome ( tylne trybuny )
26. patmart - płyta
27. Bob - płyta
28. Banamix - płyta
29. Fortunate Son - płyta
30. +1 -płyta
31. max4u2 +2 -plyta
32. czlowiek - plyta

To take a cup
To fill it up
To drink it slow
I can't let you go

#154 bezet

bezet

Użytkownik

• Members
  • 321 posts

Posted 07 sierpnia 2010 - 09:36

No to 'pajaczek' stoi juz prawie o wlasnych silach. No i 14-15h do wyjazdu ;] (tak tak, 1-2 w nocy do Wrocka przez cala Polske :P) [Czego to sie nie robi dla swoich idoli]

#155 blindness

blindness

Użytkownik

• Members
  • 240 posts

Posted 07 sierpnia 2010 - 10:54

Ja odliczam czas. Godzina zero: 5 rano 8 sierpnia. Nawigacja przygotowana, bilety są, zapas wody mineralnej jest, gilanie w brzuchu jest :) proponuję za fortunate son wymianę numerów telefonów, moze spotkamy się w poniedziałek wieczorem i obmyślimy plan porannego szturmu na stadion ? :D

#156 bezet

bezet

Użytkownik

• Members
  • 321 posts

Posted 07 sierpnia 2010 - 11:24

Ja odliczam czas. Godzina zero: 5 rano 8 sierpnia. Nawigacja przygotowana, bilety są, zapas wody mineralnej jest, gilanie w brzuchu jest :) proponuję za fortunate son wymianę numerów telefonów, moze spotkamy się w poniedziałek wieczorem i obmyślimy plan porannego szturmu na stadion ? :D

Oj, to moze byc ciezkie, w poniedzialek wieczorem mam zwiedzanie 'dobr' kultury niemieckiej w Heidelbergu :P

#157 Agatoss

Agatoss

Użytkownik

• Members
  • 84 posts

Posted 07 sierpnia 2010 - 11:28

My przyjezdzamy do Frankfurtu dzien wczesniej, w poniedzialek. Naturalnie w ten sam dzien ruszamy na "rozpoznanie terenu" jak to wyglada pod stadionem ... Pajak bedzie stal po stronie zachodniej stadionu, wiec dla nas sa wazne wejscia 4 i 5... Sprobujemy wejscie 4, to jest to blizej S-Bahn. Pogoda ma byc od poniedzialku slonecza, wiec chyba zanosi sie na wspanialy koncert ??

Chyba też szykujemy sie na bramke 4 - wysiadamy na stacji, im blizej tym lepiej.
A którą godzinę palnujecie..wczesniej ktos szykował sie na 7:00

..And I have no compass
And I have no map
And I have no reasons
No reasons to get back...

Last.fm

#158 Fortunate Son

Fortunate Son

Użytkownik

• Members
  • 125 posts

Posted 07 sierpnia 2010 - 11:47

No to co - szczęśliwa czwórka i polska odsiecz od wczesnych godzin? Atmosfera się zagęszcza, zaiste chędogo! :D

#159 Agatoss

Agatoss

Użytkownik

• Members
  • 84 posts

Posted 07 sierpnia 2010 - 11:50

No to co - szczęśliwa czwórka i polska odsiecz od wczesnych godzin? Atmosfera się zagęszcza, zaiste chędogo! :D

Polska bramka numer 4 ...zapowiada się ciekawie :)

..And I have no compass
And I have no map
And I have no reasons
No reasons to get back...

Last.fm

#160 blindness

blindness

Użytkownik

• Members
  • 240 posts

Posted 07 sierpnia 2010 - 11:58

Chyba też szykujemy sie na bramke 4 - wysiadamy na stacji, im blizej tym lepiej.
A którą godzinę palnujecie..wczesniej ktos szykował sie na 7:00

Zbieram kontakty :) to chyba bramka 4 przesądzona ? Po weryfikacji czasowej, dla mnie 7 to jest niezbędne minimum. (Boże czuję się jak emeryt w kolejce do okulisty :D)

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users