Skocz do zawartości

Zdjęcie

2010-08-10 - Commerzbank Arena - Frankfurt, Niemcy

• Please log in to reply
559 replies to this topic

#481 rafallus

rafallus

Użytkownik

• Members
  • 24 Postów

Napisano 11 sierpnia 2010 - 10:11

Może zauważył kogoś, kogo nie lubi.

No dobra, to brzmi całkiem prawdopodobnie ;) Po prostu chciałem wiedzieć czy nie stoi za tym jakaś symbolika hehe :P Zamiast One Love, Fuck Off :P

#482 Molly

Molly

Użytkownik

• Members
  • 170 Postów

Napisano 11 sierpnia 2010 - 10:24

Bono ogolnie zazwyczaj uzywa palca srodkowego jako palca wskazujacego :) :) Wiele juz bylo podobnych zdjec :) Nie wiem co to za dziwny nawyk :)

#483 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 11 sierpnia 2010 - 10:33

molly mówi prawdę nawet koncert w Rose bowl jak podczas Until stali na mostkach to bono środkowym paluchem machał do Edka żeby się do niego przejechał na tym moście 4:03 http://www.youtube.c...h?v=_rpXtOFa-Pw
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#484 Molly

Molly

Użytkownik

• Members
  • 170 Postów

Napisano 11 sierpnia 2010 - 10:42

Molly prawde ci powie :) ;)

#485 olive

olive

Zooming in, zooming out

• Members
  • 3 377 Postów

Napisano 11 sierpnia 2010 - 13:15

Bono ma syndrom sztywnego palca? ;))

Dzisiaj Zbych doniósł że flaga, która wylądowała na scenie, należy do naszego forumowego Antona :)
mam nadzieję, że ją odzyskał... ;)

#486 jadzik

jadzik

Użytkownik

• Members
  • 500 Postów

Napisano 11 sierpnia 2010 - 14:53

mały, zwinny, zawsze się gdzieś wepcha. o Antonim mowa...

#487 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 11 sierpnia 2010 - 18:43

Kiss me..
http://www.youtube.c...player_embedded
Dołączona grafika

#488 Fortunate Son

Fortunate Son

Użytkownik

• Members
  • 125 Postów

Napisano 11 sierpnia 2010 - 20:24

Drodzy Forumowicze!

Piszac do Was jeszcze z Frankfurtu, korzystajac z klawiatury bez opcji wpisywania polskich znakow i szamoczac sie z kiepskim internetem, mam niebywala przyjemnosc opisania tego, co mialo miejsce wczoraj na stadionie. Dla chcacych krotszej wersji - to ja rzucilem na scene moja flage z napisem 'Greetings from Polish fellows', ale ogromne podziekowania za pomoc skladam Antonowi :) A teraz detalicznie:

Pod stadionem bylismy wczesnie, pod wejsciem nr 5, na barierkach zawieszalismy polskie flagi, w tym tez ta, o ktorej mowa - napis przygotowywalem dzien przed wyjazdem, dorzucilem tez adres mailowy - pewnie prawdopodobienstwo dostania odpowiedzi jest bliskie zeru, ale dlaczego nie probowac? :) Mi, mojej zacnej towarzyszce i Antonowi udalo sie wywalczyc swietne miejsca, pomimo tego, ze pobliskie wejscie otworzono wczesniej, trzeci rzad w inner/golden circle, tuz pod mikrofonem Bono. Potem wyczekiwanie, Kasabian i nietuzinkowa gestykulacja wokalisty :P , Space Oddity, gitarowe intro i Beautiful Day. Zaraz po nim New Year's Day, ogolna wrzawa i sporo polskich flag. Machalismy ta nasza, ale w koncu czas bylo ja wyrzucic. Anton rzucil jako pierwszy i chybil, ale wkrotce (wielkie dzieki!) ja odzyskal. Tym razem rzucilem ja i trafilem pod mikrofon Bono, ktory, jak sie wydawalo, nie zauwazyl jej na poczatku. Pozniej jednak ja wzial, rozlozyl jak zwykle, przeczytal napis i usmiechajac sie, o ile pamietam, (to do weryfikacji z dobrymi nagraniami!) podziekowal za nia. Flaga jednak wkrotce zostala zabrana przez technicznego i zwrocona nam dopiero po koncercie. Warto jednak wspomniec jeszcze, ze Anton po jakims czasie dorwal inna, mala polska flage i rzucil wtedy, gdy Bono 'przejezdzal' nad nami na mostku laczacym scene z wybiegiem. O ile jednak pamietam, jej niestety nie zauwazyl... Podsumowujac krotko - niezapomniane przezycie, +7000 do samoocenz, a z tego miejsca musze i chce zarazem podziekowac Antonowi!

W razie jakichs pytan, walcie smialo - podziekowania dla wszystkich polskich fanow, dzielnie koczujacych pod bramkami. Dalismy rade :)

#489 owczarzMT

owczarzMT

"That's how my love goes"

• Members
  • 1 274 Postów

Napisano 11 sierpnia 2010 - 20:26

Ok relacja poświęcona Frankfurtowi napisana z Hannoveru :)

Garowanie zaczęło się ok. godz 6 rano wtedy to natknęliśmy się tj. Ja, madredeus, zooshe, margot, blindness i jej mąż na miasteczko materacowe pod bramką nr 4, widok iście porażający bo dotychczas podobne relacje słyszałem jedynie z opowieście ale faktycznie są ludzie którzy potrafią koczować pod bramkami od dnia poprzedniego :-O obudziliśmy 2 Włoszki, które jak się okazało prowadzą zapisy na numerki i nazwiska w zeszycie :D i od tego momentu podłączyliśmy się do grupy polskiej gdzie był m.in. anton i dredziarz. Najpierw trzęśliśmy się z zimna by później kisić się w upale. Nie będę się rozkminiał nad walorem estetyczno zapachowym bo....cóż słowa tego nie oddadzą :( powiem tylko tak: atakowanie najlepszych miejsc pod bramkami na koncert to nie jest zajęcie dla każdego gdyby ktoś się zdecydował to niech się liczy z warunkami atmosferycznymi (we Frankfurcie był żar a jutro w Hannoverze ma lać ostro) specyficznym klimatem np. bardzo głośnym obcym językiem paleniem trawy i fajek w ilości porażającej itp. seryjnie: jest bardzo ciężko i prędzej czy później przychodzi moment zwątpienia...jest ciężko nawet bardzo :unsure:

gdy jednak udało nam się dotrzeć do momentu wpuszczania na estadio to mieliśmy pecha na dzień dobry bo "polska bramka" została zamknięta bo za ciasna czy coś takiego ale udało nam się być i tak w okolicach 2-3 miejsca w kolejkach zaraz za durnymi Holendrami B) Wtedy kolejny pech bo gdy security nas trzymało z 20 minut w stanie pogotowia to sąsiednia bramka ruszyła...dziki tłum na bramce po drugiej stronie stadionu (która była przez nas widzialna) ruszył biegiem na stadion i wtedy krzykiem i narzekaniem niejako wymusiliśmy na ochronie jakąś reakcje czyli rozpoczęcie sprawdzania biletów. Ponieważ odległość od bramek a samym stadionem była dość znacząca toteż i bieg na płytę potrwał adekwatnie sporo ale koniec końców naszej brygadzie udało się zająć fajnie miejsca w GC.

Sam support mnie i żony nie powalił na kolana ale fakt ta prawie godzina ich grania minęła dość szybko i przybliżyło nas to do samego U2 :)

Koncert był w naszym odczuciu bardzo udany chociaż wydaje nam się że brakło tej specyfiki jaka była w Chorzowie mimo tego że zgodnie z oczekiwaniami i życzeniami pojawiło się New Year's Day a wraz z nim polska flaga na scenie. Glastonbury to super sprawa i na żywca dużo zyskuje a poza tym highlightsy to wspomniany NYD, UTEOTW, MISS SARAJEVO (Bono naprawdę wokalnie rewelacja) IALW no i MOS na koniec, naprawdę ciężko teraz wyobrazić sobie lepszy kawałek na zakończenie. Aha choć sama zamiana UV na HMTMKMKM raczej mało fortunna bo myślę że znalazłbym bardziej "zbędne" utworki to "Batmanek" grany bardzo sympatycznie i może się podobać :)

Publika: w GC i pierwszych sektorach płyty bardzo ok ale trybuny przez prawie pół koncertu w większości na siedząco i bez jakiegoś polotu, później się trochę rozbudzili ale bez jakichś rewelacji.

I to chyba na tyle w telegraficznym skrócie, jutro atak na Hannover (już widzieliśmy nasze "aromatyczne koleżanki" spod bramki we Frankfurcie ze swoim stałym ekwipunkiem tj. materace itp więc pewnie czekają nas podobne "atrakcje" jak 2 dni temu) i pewnie też od godziny 6 rano <_< no ale nic, trzeba zacisnąć zęby i robić swoje B)
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#490 olive

olive

Zooming in, zooming out

• Members
  • 3 377 Postów

Napisano 11 sierpnia 2010 - 20:29

@ Fortunate Son:

niezapomniane wrażenia - masz teraz macaną flagę! :)) super!!!! :)

dużo było naszych flag w GC podczas NYD?

#491 owczarzMT

owczarzMT

"That's how my love goes"

• Members
  • 1 274 Postów

Napisano 11 sierpnia 2010 - 20:32

Dołączona grafika

sorki ze post pod postem ale przy okazji miałem przyjemność zrobić sobie foto ze słynną już flagą B)
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#492 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 11 sierpnia 2010 - 20:42

http://www.u2bat.be/...thme/#more-1903 u2 360 tour extra

dodatek :zespół piosenkę pt. "Moment of Surrender" zespół zadedykował ludziom, którzy w lipcu zginęli podczas odbywającej się w Duisburgu Love Parade.
pisze : tvn24.
Dołączona grafika

#493 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 00:39

Bootleg:

Part 1
Part 2

IEM Adama, jednak Bono jest kiepsko słyszalny.
Ocena U2start: 3,5 / 5

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#494 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 07:19

trzeba było na fladze napisać Joshua Forum może po koncercie na naszym forum pojawiłby się post Hi Polish fans !! :P
Watch more TV

#495 kkingstoun

kkingstoun

Użytkownik

• Members
  • 625 Postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 07:20

trzeba było na fladze napisać Joshua Forum może po koncercie na naszym forum pojawiłby się post Hi Polish fans !! :P

Może jeszcze frytki do tego?

#496 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 08:09

spoko spoko przecież żartuję B)
Watch more TV

#497 Paweł =

Paweł =

Użytkownik

• Members
  • 1 151 Postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 09:15

Dlaczego ochrona,czy techniczni zabierają flagę z wzmacniacza skoro Bono ją tam położył?

A ten środkowy palec,to Bono mógłby sobie darować,nie ciekawie to wygląda :)
A może zróbcie w Hannoverze akcje,wszyscy przy golden i w golden cricle podczas intra pokazują Bono środkowy palec.
Pewnie się oduczy :)

Moje Konto Youtube - http://www.youtube.c...iew=0&flow=grid

#498 teka55

teka55

Użytkownik

• Members
  • 2 040 Postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 09:53

Podczas Intro w Turynie też mu środkowy palec zdrętwiał nagle ;)
Dołączona grafika
I can Breatheeeee!

lans.efę

#499 Stalker

Stalker

Użytkownik

• Members
  • 383 Postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 11:38

Bootleg:

Part 1
Part 2

IEM Adama, jednak Bono jest kiepsko słyszalny.
Ocena U2start: 3,5 / 5

Bootleg nie jest kompletny, pierwszym trackiem jest Glastonbury.
Unfortunately the first part is missing, it was recorded but somehow got deleted.. there is a small change that it can be recovered, but probably not.

Bono i Edge'a słychać słabo, ale nie trzeba jakiegoś ogromnego skupienia zeby stwierdzić, iż Bonias poradził sobie z Miss Sarajevo nawet lepiej niż w Turynie. Tak trzymać :)

#500 patmart

patmart

Użytkownik

• Members
  • 129 Postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 12:20

uff no i już w domu (niestety). cóż mogę powiedzieć, to był poprostu najlepszy, najzajebistszy koncert mojego życia. Było poprostu wspaniale, może to zasługa tego, że staliśmy zaraz przed Boniasem i miałam go na wyciągnięcie ręki, może to zasługa setlisty, która była fantastyczna NYD, Until, ajstyl, Glastonbury, Hold me. Wszystko to co tak bardzo chiałam usłyszeć na żywo. Ale zacznijmy od początku:
Pod bramką number 5 ulokowaliśmy się mniej więcej o 03:00 w nocy, przed nami była już ekipa włoska i parę niemców. Czekaliśmy sobie więc tak w chłodzie (bo było naprawdę zimno) aż do południa gdy termometr pokazał napewno 30 stopni i słońce dosłownie nas paliło, ale to nie ważne bo było fantastycznie. Gdy dochodziła 16:00 wszyscy zaczęli napierać na bramki, oczywiście paru niemcom udało się wepchnąć przed nas, chociaż ja miałam numerek 27 a oni 115 :angry: (przy okazji podziękowania dla włochów za numerkowanie). Gdy bramki się otworzyły pobiegliśmy jak najszybciej w strone tunelu, tam mili panowie szybko sprawdzili bilety i wziuuuuum do goldena. No i udało się.. byliśmy zaraz przy scenie.
Jeśli chodzi o sam koncert to było wspaniale, intro miażdży jest naprawdę zajebsite, potem Beautiful Day, dobrze się sprawuje jeśli chodzi o piosenkę otwierającą, dalej NYD o boże :rolleyes: gratuluję Marcin wrzucenia flagi. Until wymiata, to jest piosenka, która na koncertach jest musem tak jak Glastonbury. Doczekałam się sarajeva, doczekałam się mysteriousów, ajstyla, IALW, hold me. haha hold me i bujanka Bono na mikrofonie :D

Jednym słowem, był to najlepszy dzień i nco mojego życia. Dziękuję Markowi za nocne pogawędki, dziękuję Fortunate-Son również za umilenie rozmową czekania oraz Krzysiowi i.. no właśnie, z tego wszystkiego zapomniałam zapytać jak miałaś na imię, ale dziękuję za wspólne przeżywanie koncertu i przepraszam, że tak bardzo po Tobie skakałam, ale to emocje/

LOVE YOU2
06.08.09 Chorzów
09.08.09 Zagrzeb
10.08.10 Frankfurt

najwspanialsze dni mojego życia. dziękuję i kocham U2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych