"U2 360° At The Rose Bowl"
Napisano 10 czerwca 2010 - 15:23
Ale Avatar był robiony przez komputery, a nie kręcony przez kamery.
[/quote
W połowie był również normalnie kręcony.
Mimo wszystko dziwie się temu ziarnu na ekranie,na normalnych filmach dvd nigdy nie było czegoś takiego,a tutaj mamy już HD,Blu Ray i jakiejś problemy z nieczystym obrazem.
#1184 Guest_piotrek85_*
Napisano 10 czerwca 2010 - 15:51
Może wystarczy przetrzeć swoją plazmę a wtedy zaśnieżony obraz szybko zniknie. Bez obrazy ale porównywanie jakiegokolwiek wydawnictwa koncertowego do Avatara jest całkowicie pozbawione sensu. Zresztą Konrad już o tym napisał. Ten koncert był nagrany chyba najlepszym sprzętem jakiego można było użyć i nie ma co narzekać na problemy z oświetleniem. Taka jest charakterystyka sceny i stadionu. Gdyby koncert nagrywano w bardziej "zamkniętym obiekcie" jak np Amsterdam to problemu z oświetleniem by nie było co widać na amatorskich bootlegach.Ap ropo Blu Raya,na ekranie również mamy bardzo zaśnieżony obraz,dziwie się bo przy technologi Blu Ray obraz powinien być żyleta.Dobrym przykładem jest Avatar na Blu Rayu gdzie nie ma ani jednego ziarenka na ekranie
Napisano 10 czerwca 2010 - 16:34
Polecam obejrzeć THE POLICE - Certifiable - blu-ray z koncertu w Buenos AiresGdyby koncert nagrywano w bardziej "zamkniętym obiekcie" jak np Amsterdam to problemu z oświetleniem by nie było co widać na amatorskich bootlegach.
Jakość jest taka, że niejedna animacja komputerowa mogłaby się powstydzić. A też grali pod gołym niebem!
Niestety, ktoś podczas produkcji Live At Rose Bowl dał ciała
#1186 Guest_piotrek85_*
Napisano 10 czerwca 2010 - 16:43
Widziałem ale to nie ma co porównywać. Scena jest o wiele mniejsza, zespół nie ma żadnego wybiegu a za nimi jest ściana telebimów a co za tym idzie oświetleniowcy nie muszą sobie rwać włosów z głowy. Cóż, rozumiem, że niektórzy kupują to wydawnictwo aby móc przyjrzeć się zmarszczkom u Bono a nie posłuchać muzyki. Stąd ten zawód.Polecam obejrzeć THE POLICE - Certifiable - blu-ray z koncertu w Buenos Aires
Jakość jest taka, że niejedna animacja komputerowa mogłaby się powstydzić. A też grali pod gołym niebem!
Napisano 10 czerwca 2010 - 17:06
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Napisano 10 czerwca 2010 - 18:54
easter egg on 360° DVD
Go to menu and 3:32 / 3:33 will appear for 2 seconds . Left click when you see it and see a 21 day build up
usłyszane
Napisano 10 czerwca 2010 - 19:05
[quote name='conr4d' date='10 czerwiec 2010 - 15:45 ' timestamp='1276177526' post='163547']
Ale Avatar był robiony przez komputery, a nie kręcony przez kamery.
[/quote
W połowie był również normalnie kręcony.
Mimo wszystko dziwie się temu ziarnu na ekranie,na normalnych filmach dvd nigdy nie było czegoś takiego,a tutaj mamy już HD,Blu Ray i jakiejś problemy z nieczystym obrazem.
[/quote]
W połowie na zielonym tle:) xD No już tak nie narzekajcie! Ważne że mamy możliwość posiadania kolejnego nagrania naszego ukochanego zespołu cieszmy się ze coś dostaliśmy, zawsze mogło tego nie być. Mam nadzieje ze wszelkie niedogodności Chorzów nam wynagrodzi, ale nie to że teraz będziemy wszystkie potknięcia cnr4da wytykać hehe:P
Napisano 10 czerwca 2010 - 21:41
Kupując wydanie Blu-ray liczysz na to, że zobaczysz również zmarszczki Bono, to jest właśnie smaczek jakości High DefinitionCóż, rozumiem, że niektórzy kupują to wydawnictwo aby móc przyjrzeć się zmarszczkom u Bono a nie posłuchać muzyki. Stąd ten zawód.
Napisano 10 czerwca 2010 - 21:57
Widzę różnicę. Niech zrobią po prostu dostęp do takich treści przez internet a w pudełku jakiś kod dostępu czy cośCzy widzisz roznice (przynajmniej literkowa) miedzy BD a DVD? Deluxe zobowiazuje i sie wywiazali (dodatki). To ze DVD nie ma 'ficzerow' BD to tylko i wylacznie kwestia technologi/techniki. Bo na tej zasadzie mozesz powiedziec ze 'zaplacilem wiecej wiec czemu mam gorsza jakosc'. Dla mnie smieszne. [kup se tansze i ciesz sie tym czego nie ma w drozszym ]
Napisano 11 czerwca 2010 - 05:41
Instrukcja jak to zrobić znajduje się tutaj:
link
Mi nie udało się tego rozpracować. Po pierwsze nie pojawia się "3:32" o którym mowa powyżej. A po drugie menu w blu-ray różni się od tego na przedstawionych w powyższym opisie screenach.
Napisano 13 czerwca 2010 - 09:30
Czy ktoś z posiadaczy blu-raya dobrał się już do ukrytego dodatku?
W DVD wchodzi bez problemu, w BLU nie mam pjęcia jak się do tego dobrać
menu jest ciut inne i tego 3:32 nie widać nigdzie!
czy ktoś umie zripować dodatki BD-live? (jest nawet opcja zapisu na zew. pamięc usb u mnie) ale chwilowo nie posiadam dostępu do netu w playerze
BARDZO ŁADNY OPIS DODATKÓW BD-LIVE:
U2 360 BD-Live
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych