"U2 360° At The Rose Bowl"
Napisano 08 czerwca 2010 - 16:48
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Napisano 08 czerwca 2010 - 18:00
Pomarzyc ludzka rzecz ... Jakosc jak na u2.com upscalowana do BD/DVD. W najlepszym wypadku jak z jakiegos VHSmam pytanie do tych co posiadają wersje koncertu z disc 2
jakiej jakości jest red and white from poland? czy utrzymali jakość podobną do samego koncertu z rose bowl?
Everything You Know Is Wrong
Napisano 08 czerwca 2010 - 19:29
No ale nie ma się co dziwić - obraz jak na blu-ray to faktycznie kiepścizna. Ujęcia z daleka to niemal samo ziarno Na części kamer "wmontowanych w scene" też jest niewiele lepiej. A szkoda, bo gdyby nie to, to produkcja zapewne zostałaby odebrana duuużo lepiej (dużo osób przy swoich ocenach zaznacza, że narzekają na samą jakość obrazu, bo to co się dzieje na scenie to bajka) - no a większość entuzjastów widząc taki obraz odruchowo wyciąga płytkę z odtwarzacza i sprzedają na allegro Zespół raczej nie nabędzie wśród nich wielu fanów
Jakość obrazu z koncertu mnie dziwi, ponieważ Creating U2360° Documentary to, pomimo tylko 1080i (jak koncert) obraz niemal w 100% żyleta. Mam nawet wrażenie, że wykorzystane w nim fragmentu z Pasadeny są w lepszej jakości niż te same w czasie koncertu :|
Dziwnie sobie pogrywają z tym wszystkim.
Napisano 09 czerwca 2010 - 16:18
Napisano 09 czerwca 2010 - 16:40
Ale pozwólcie że wam coś przypomnę. Jeszcze parę lat temu oglądanie video naszego ulubionego zespołu przypominało jazdę na byle czym. Tłukliśmy koncerty z VHSów na telewizorach o ekranach jakości ruskiego grata. W porównaniu z tym, co mamy teraz, obraz na monitorze był sieczką. Ale wiecie co? To nie jakość obrazu była dla nas najistotniejsza. Emocjonowaliśmy się każdym zdobytym skrawkiem materiału. Cieszyło nas każde video, każda porysowana płyta. I teraz tak naprawdę niektórzy nie rozczarowują się tym wydawnictwem, tylko sami sobą. Tak jak braciszkowie zza oceanu, zaczynamy mieć za duży wybór, a jeszcze większe oczekiwania.
Lepsze jest wrogiem dobrego.
Napisano 09 czerwca 2010 - 17:12
Napisano 09 czerwca 2010 - 19:01
*6 filmików w kategorii "360 Tour Clips" - z miast: Tampa, Dublin, Zagrzeb, Glasgow, New Jersey, Washington - chyba nie wszystkie z nich były na u2.com
*Breathe live from Rose Bowl w 5.1 - to samo co na płytce tylko z dźwiękiem w 6 kanałach
*U2360 BD-Live Community - gdzie są jakieś pierdoły typu filmiki zarejestrowanych w tunehd.net fanów, zdjęcia itepe
*Live News from U2.com - przepisane z u2.com dwa pierwsze zdania z newsów
biiiida ale przy wchodzeniu w zawartość online wyświetla się informacja, że treść będzie uzupełniana w ciągu trasy.
PS. Posiadaczom bd polecam w swoich odtwarzaczach zmienić format wyjścia wideo na 1080i (zazwyczaj ma się go na full - 1080p). Wtedy także tv powinien automatycznie zmienić rozdziałkę na 1080i.
Poprawa jakości obrazu (oglądamy go w końcu w nominalnym formacie, a nie po upscalu do 1080p i zniwelowaniu tych niewielu, ale jednak zalet obrazu z przeplotem - czyli lepszego wyświetlania stałego obrazu) nie jest może rewolucyjna, ale ja jednak widzę różnicę na korzyść. Ziarna nie zniwelujemy, ale całość staje się przynajmniej ostrzejsza.
Napisano 09 czerwca 2010 - 23:21
Oj chyba były, nie liczę, że wysilili się na zrobienie nowych filmików. Zagrzeb, Dublin i DC na pewno były.na bd-live pojawił się nowy content:
*6 filmików w kategorii "360 Tour Clips" - z miast: Tampa, Dublin, Zagrzeb, Glasgow, New Jersey, Washington - chyba nie wszystkie z nich były na u2.com
Ale jazda. To dlatego tylko DD 2.0 jest na płytach DVD/BD. Niby fajnie, że taki mix jest (pytanie czy obraz jest również 1080i?/ czy to występuje jako dodatkowa ścieżka dźwiękowa?). Z drugiej strony to zrobienie w balona tych co kupią DVD Deluxe i nie mają nic takiego jak BD Live. Dodanie ścieżki 5.1 nie kosztowało by nic miejsca! , więc zrobili to celowo? Szkoda. Znów Breathe się oberwało.*Breathe live from Rose Bowl w 5.1 - to samo co na płytce tylko z dźwiękiem w 6 kanałach
YT w pigułce? Gorsza wersja YT? Tylko poco mi płyta BD do tego.*U2360 BD-Live Community - gdzie są jakieś pierdoły typu filmiki zarejestrowanych w tunehd.net fanów, zdjęcia itepe
Jeszcze mniej ciekawe, kupić płytę BD, aby czytać newsy - darmo dostępne z neta - i to niekompletne.*Live News from U2.com - przepisane z u2.com dwa pierwsze zdania z newsów
Ciąg dalszy filmików z u2.com z nowych koncertów, nowe zdjęcia? Dźwięk 5.1 do dodatku Red & White Flag!?!?!?biiiida ale przy wchodzeniu w zawartość online wyświetla się informacja, że treść będzie uzupełniana w ciągu trasy.
PS Jak to jest z tymi dodatkami? Można je ściągnąć na kompa? Czy zawsze jest to odtwarzanie/ściąganie od nowa - tylko streaming?
Napisano 10 czerwca 2010 - 11:01
Super hiper deluxe mega ultra edyszyn boksset za 255 zł + 20 zeta wysyłka (tyle, że bez folii)
Myślę że cena dobra (według sklepowej chociażby)
http://allegro.pl/it...ray_lim_ed.html
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...
Napisano 10 czerwca 2010 - 12:19
Czy widzisz roznice (przynajmniej literkowa) miedzy BD a DVD? Deluxe zobowiazuje i sie wywiazali (dodatki). To ze DVD nie ma 'ficzerow' BD to tylko i wylacznie kwestia technologi/techniki. Bo na tej zasadzie mozesz powiedziec ze 'zaplacilem wiecej wiec czemu mam gorsza jakosc'. Dla mnie smieszne. [kup se tansze i ciesz sie tym czego nie ma w drozszym ]To jest głupie - kupuje wersje deluxe, która jest droższa od blu-ray, do tego nazwa deluxe do czegoś zobowiązuje a nie mam dostępu do treści BD Live
Everything You Know Is Wrong
Napisano 10 czerwca 2010 - 13:47
Napisano 10 czerwca 2010 - 14:10
Byłem w gruncie rzeczy bardzo pozytywnie nastawiony do tego koncertu. Niesamowita scena, niesamowity zespół, niesamowite kawałki, przeciętna publika, ale to i tak wszystko tworzy mieszankę wybuchową. No, ale jak się okazuje można spieprzyć i to.
Miałem okazję oglądać to ze znajomymi, którzy byli na koncercie U2, ale słuchają ich od czasu do czasu i również byli zawiedzeni.
Na montażu znam się na pewno mniej niż osoby odpowiedzialne za U2 Live from Rose Bowl, ale momentami niektóre ujęcia wyglądały gorzej niż z Klanu. Było bardzo mało zbliżeń, a na niektórych bootlegach widziałem lepsze (W Chorzowskim multicamie i takie będą!). Przez sporą część koncertu członkowie zespołu (głównie Edge i Bono) byli słabo oświetleni. Lub inaczej, kamery bardzo źle to rejestrowały bo miałem wrażenie, że po prostu źle ustawiona była ekspozycja. Fragmenty ciała, na które padało światło były prześwietlone, a te na których światła nie było, były czarne! Wygląda to efektownie stosowane jako dodatek do głównych ujęć, ale nie jako główne nagrania.
Kolory również wyglądały słabo, widać było, że chciano odratować te prześwietlone fragmenty, ale wyszło jeszcze gorzej. Delikatna korekcja kolorów również nie pomogła.
Co do ziarna - no niestety na koncercie ogólnie było ciemno, więc kamery też musiały obniżać swoje ustawienia, aczkolwiek mam wrażenie, że obecnie aparaty cyfrowe rejestrują filmy z mniejszymi szumami...
Co do dźwięku nie mam nic nowego do dodania. Bardzo dobrze zrealizowanie nagrania, chociaż na zestawie 9.1 sam Bono był bardzo słabo słyszalny.
Reasumując - jestem bardzo zawiedziony. Mam nadzieję, ze chociaż na Bluray ostrość obrazu i ilość szczegółów rekompensują całe to przedstawienie. Na dobrą sprawę z koncertu nie zapamiętałem nic konkretnego.
Napisano 10 czerwca 2010 - 14:25
Jestem na świeżo po obejrzeniu wydania DVD - jedno płytowego i pierwsze co przychodzi mi na myśl to...nuda.
Byłem w gruncie rzeczy bardzo pozytywnie nastawiony do tego koncertu. Niesamowita scena, niesamowity zespół, niesamowite kawałki, przeciętna publika, ale to i tak wszystko tworzy mieszankę wybuchową. No, ale jak się okazuje można spieprzyć i to.
Miałem okazję oglądać to ze znajomymi, którzy byli na koncercie U2, ale słuchają ich od czasu do czasu i również byli zawiedzeni.
Na montażu znam się na pewno mniej niż osoby odpowiedzialne za U2 Live from Rose Bowl, ale momentami niektóre ujęcia wyglądały gorzej niż z Klanu. Było bardzo mało zbliżeń, a na niektórych bootlegach widziałem lepsze (W Chorzowskim multicamie i takie będą!). Przez sporą część koncertu członkowie zespołu (głównie Edge i Bono) byli słabo oświetleni. Lub inaczej, kamery bardzo źle to rejestrowały bo miałem wrażenie, że po prostu źle ustawiona była ekspozycja. Fragmenty ciała, na które padało światło były prześwietlone, a te na których światła nie było, były czarne! Wygląda to efektownie stosowane jako dodatek do głównych ujęć, ale nie jako główne nagrania.
Kolory również wyglądały słabo, widać było, że chciano odratować te prześwietlone fragmenty, ale wyszło jeszcze gorzej. Delikatna korekcja kolorów również nie pomogła.
Co do ziarna - no niestety na koncercie ogólnie było ciemno, więc kamery też musiały obniżać swoje ustawienia, aczkolwiek mam wrażenie, że obecnie aparaty cyfrowe rejestrują filmy z mniejszymi szumami...
Co do dźwięku nie mam nic nowego do dodania. Bardzo dobrze zrealizowanie nagrania, chociaż na zestawie 9.1 sam Bono był bardzo słabo słyszalny.
Reasumując - jestem bardzo zawiedziony. Mam nadzieję, ze chociaż na Bluray ostrość obrazu i ilość szczegółów rekompensują całe to przedstawienie. Na dobrą sprawę z koncertu nie zapamiętałem nic konkretnego.
Widzisz Konrad więc nie pozostaje nic innego jak obejrzeć koncert z Chorzowa Twojej roboty
Jak daleko już jesteś z pracą?pewnie już kończysz?w sumie za nie długo to już rok od koncertu minie.
Pewnie Twój multicam będzie lepszy od tych które już widziałem,choć taki Amsterdam Gothenburg Londyn Cardiff czy Barcelona wydają się być nie do przebicia.Te koncerty ukazały się bardzo szybko i są świetnie zmontowane.Więc po tak długiej pracy koncert z Chorzowa powinien być Mega Bombą
Ap ropo Blu Raya,na ekranie również mamy bardzo zaśnieżony obraz,dziwie się bo przy technologi Blu Ray obraz powinien być żyleta.Dobrym przykładem jest Avatar na Blu Rayu gdzie nie ma ani jednego ziarenka na ekranie
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych